Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3511. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.313
Cevap
512
Favori
4.418.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 35093510351135123513
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    Flushing ile değişim yapan kaç yer var?

    Doğru yağı kullanan kaç yer var?

    81 il olan ülkemizde kaç tane ZF servisi var?

    Diğer şanzıman üreticisi Getrag, Aisenn gibi markaların böyle bir hizmeti, servisi veya tavsiyesi var mı?

    Yağı düzenli ve erken değiştirerek şanzıman ömrünü sıfır revizyon ile 250 bin kilometrelerdem 350 bin kilometrelere taşıyabilen örnekler var mı?

    Diferansiyel yağı değişimi neden kimsenin gündeminde yok?

    Yetkili servisler neden bu topa girmiyor olabilir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt
    Mercedes yetkili servisi yapıyor, xclass şanzımanı için yağ değişimi yapıldı, isteğe bağlı değil bakım yönergesi gereğince.
    Türk insanına ve ülkemize verilen değerle ilgili bir durum. Diğer firmalar yapmıyor diye doğrusu bu kabul edilemez.
    ZF şanzımanlı araç sayısı çok fazla, kaldı ki ZF servisleri önceden yalnızca ticariye hizmet verirken yani şahısların aracına uygulama yapmıyorken de bakım aralığını belirtiyor ve değişimi tavsiye ediyordu. Yani bu ticari girişimleri için uydurup sonradan çıkardıkları bir şey değil.
    Oksidasyon, yüksek ısı, bilinçsiz kullanım, metallerin aşınımından kaynaklı metal tozu birikimi bir araya gelince şanzıman yağının fonksiyonunu yerine getirmesi imkansız hale geliyor. Bu yüzden değişimi faydalı. Değişmeyebilir de evet, şart değil. Şanzıman ömrü dolunca işlem yoluna gidilebilir. Bunların hepsi tercihtir. Fakat tam otomatikte yağ değişmez değişirse sorun çıkar değişmediği daha iyidir demek bilimi ve fizik kanunlarını inkar etmek demek. Millet değişimi yanlış yapıyor diye işlemin kendisi neden kötü yaftalandı anlayamıyorum.
    Bozmak imkansız denilen cvt şanzımanın bile yağ değişim periyodu var. Bu kadar ağır stres altında çalışan bir sıvının bozulmaması mümkün değil eşyanın tabiatına aykırı.
    Diferansiyel konusuna katılıyorum, onun da yağının değişmesi gerekir zamanı gelince. Diferansiyel ile şanzımanın onarım masraflarının denk olmadığını da hatırlatmak istiyorum. Diferansiyel ihmal edilebilir, yolda bırakma ihtimali düşük, onarım masrafı düşük. Şanzıman öyle değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    Şehir efsanesiymiş hocam :)

  • Müşteri talebi doğrultusunda yetkili servislerin de şanzıman yağ değişimi yapmaya başladığını duydum, fiyat 40 bin civarı, flushing yok :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, son yazılar hep şanzımanla alakalı olmuş. Benimde son 6 aydır uyuzlandığım bir konum var, Araç 80-120 km'lerde giderken dip gazla ani hızlanmayı denediğimde vuruntu şeklinde sarsılarak/sendeleyerek hızlanıyor.(2-3sny). Diğer kullanımda hiç bir sıkıntı sallama mevcut değil. Sabah vitesi F1 moda alıp 8. vitesteyken denediğimde hiç bir sarsıntı olmadı ve ekran 8 den 5e geç uyarısı verdi dip gazda. Anladığım kadarıyla otomatik vites modundaaraç ani şekilde hızlanmak istediğinde vitesi düşürmek istiyor 8'den 5 e kadar düşerken sarsılıyor. Sizlerde de böyle bir durum var mı ? Bu bir sıkıntı mıdır ? Araç 2015 F30 95000 kmde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardicali -- 4 Aralık 2023; 11:15:54 >
  • kardicali K kullanıcısına yanıt

    dediğiniz durum arıza kodu da yazmadan 2 arkadaşımda oldu. bobin değiştiler düzeldi. yani olay şanzıman değil ateşleme aslında

  • Merhaba,

    Kışlık 17” jant lastik setimi satıyorum, 413 kodlu Piyano Siyahı renk.

    1089870896

    Bilgilerinize,

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teşekkürler bilgi için bobin yada buji diye içimden geçiyordu dillendirmemiştim. Rahatladım  BMW 3 serisi (F30) 

  • Herkese iyi aksamlar,

    Aracım satılıktır,


    2016 BMW 3.20ied 40.yıl 32200 km

    Kazasız Boyasız Tramer Kayıtsız


  • Araba camiasında yeniyim, şu an sorduğum soru muhtemelen çok başlangıç seviye bir soru ama benim de bir yerden öğrenmem gerek. Önümüzdeki sene 3.16i orijinale yakın düşük km bir araç almayı düşünüyorum ama yanlayan tayfadan çıkmış olmasını istemiyorum. Aile arabası gibi kullanılsın, motorudur diğer parçalarıdır normal kullanılmış bir araç olsun istiyorum. Araçla yanlandığını, devamlı olarak motorun zorlandığını ekspertizden anlayabiliyor muyuz acaba? Bu konular için neye bakıyoruz? Teşekkürler.

  • mmuhendisimben M kullanıcısına yanıt

    Yanlayan otomobilin lastik dişleri orantısız aşınır. Otomobil bakarken de boya değişen durumundan çok sahibinin haline bakın. Bir de kayıtlı bakım geçmişi önemli. F30 da luxury line kullanıcı kitlesi biraz daha olgun kesim oluyor. M sportların yarısı sonradan çin malı malzemelerle dönüşüm yarısı da eşeğe biner gibi binilmis olabiliyor. Bir de yok zevk, yok projede emek var ayağına saçma sapan ruzgarliklar replika jantlar vs takılmış oluyor. Kaçarak uzaklaşmak lazım. Modifiyeye para harcayıp sanayi köşelerinde en ucuz bakımı yapmaya çalışan kullanıcı kitlesi bunlar. Premium araba premium bakım ister. Bu detayları göz önünde bulundurunca zaten 3-4 tane ilan kalır geriye. 2 tanesi çok ister ki hakkıdır diğeriyle de anlasirsiniz belki. Durum vaziyet böyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

    Aracın videolarına baktığımda yorumlarda devamlı kronik sorunlarından bahsedilmiş. Normal kullanımda bu tarz sorunların çıkacağına inanasım gelmedi açıkçası. 120k altı kilometrede, bakımları zamanında yapılmış, spor hareketler yapılmadan kullanılmış bir araç bulursam böyle sorunlar yaşamam gibi düşünüyorum. Bu düşüncem yanlış mı hocam ?

  • mmuhendisimben M kullanıcısına yanıt

    Bakımların zamanında yapılması kadar ehil ellerde ve orijinal malzemelerle yapılmış olması çok önemli. Piyasada çok fazla sahte yağ ve sahte filtre var. Bi ara çok fazla duyduğumuz bir olay sahte yağ filtresinin ısıya dayanamayıp eğilip yağlanmanın kesilmesi sonucu motor yatak sarmasiydi mesela. O yüzden yetkili servis bakımlı olsa iyi olur. Veya her arabaya bakan usta değil de sadece BMW bakan usta yapsa iyi olur. Mesela kısa sürede kılcal çatlak oluşup su eksiltmeye neden olan radyatör su kabı da orijinal olmadı mı olmuyor. Su devirdaim kanalları dar oluyor vs vs. Orijinal malzemeler şikayetler sonrası materyal güncellemesi alıyor. Yan sanayi ürünler ise almıyor. O yüzden dikkat etmek lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  BMW 3 serisi (F30)

    Bmw F30 icin siyah on Böbrek ızgaralarım satılıktır,


    Sahibinden Linki;






  • mmuhendisimben M kullanıcısına yanıt
    Yanlama vs.gibi durumlar,orjinal modifiye edilmemiş bir arabada da olabilir.Ben 2017 de ilk sahibinden 3.16 orj M Sport almıştım 50 Binde.Ama araçla yanlıyordu arada eski sahibi.keza dip basık Çin/tayvan parçalarla modifiye edilmiş bir araba gayet narin kullanılmışda olabilir.Bunu bilemezsiniz.40 Binde diferansiyeli hasarlı 2016 3.20 de gördüm.

    Riski minimuma indirmek istiyorsanız,Düşük km li ve askı sistemiyle oynanmamış bir araba almaya gayret gösterin.Diğer türlü M dönüşüm yapılmış bir arabayı almaktan çekinmenize gerek yok bunları dönüştüren kullanıcıların hepsi ken block ruhlu insanlar değil sonuçta güzel göründüğü için yaptırıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar tekrar merhaba,

    2015 model 320i ed aracıma yaklaşık 4 ay önce yağ eksik 1 lt yağ ekleyin uyarısı aldım Km. 110000 idi.

    Benzinlikten Castrol 5-30 yağ alıp 500 ml ekledim ve uyarı gitti.

    Bugün 113250 km de motor sıcak iken sport mod da max hız 140 km olmak üzere yaklaşık 5 dk gazladım, tekrar uyarı verdi.

    Yarın sabah kalan 500ml yağı ekleyeceğim. İzlediğim videolarda ve okuduğum başka forumlardaki yorumlarda N13 kodlu motorlarda 7500 kmde 1 lt yağ eklemenin normal olduğu söyleniyor. Motul yağ öneriliyor genelde, Liqui Molly diye bir marka da var fakat çok daha kısa sürede eksiltme yapıyor diyen de var.

    Şimdi işin özeti ben hem özel hayatım hem de işteki sıkıntılardan dolayı psikolojik olarak bu arabayla daha fazla uğraşamayacağım. İnşaat mühendisliği okudum, bu araba üzerinde makine mühendisliği yüksek lisansı yapmak istemiyorum.


    Sıfır Peugeot 408/308, Opel Astra, Cupra Formentor veya BMW 118i M paket düşünüyorum. Bu konularda görüşleriniz nedir?

    Arabayı mümkünse bayi ile takasa vermeyi düşünüyorum fakat fiyatı çok öldürürlerse mecbur kendim satacağım fakat bu yaşadıklarımı satacağım kişiden saklayacak bir karakterde değilim. İlanı buradan da paylaşacağım.


    Arabada değişen boya yok, 10 km hızla parktan çıkarken darbe sonucu ön tampon işlem gördü sadece, araç 113250 km de. Araç tamamen orijinal, 2019 model kış lastikleri ile henüz 9k km kullanılmış Hankook Ventus Prime 3 yaz lastiği de var(rft değil).


    Sizce satış fiyatı olarak ne uygun olur?


    Yorumlarınız için teşekkür ederim.





  • fordmustanggt2005 F kullanıcısına yanıt

    Selamlar. 2013 model 115 bin km'de benim aracım. (burada ilanı vardı) 1.100 yazdım, 1.000 teklif eden oldu kabul etmedim.(ağır hasar kayıtlı) Piyasa epey durgun, boya değişen durumu bahsettiğiniz gibi ise satılır fiyatı 1.300.000 civarı olabilir. Piyasaya tam hakim değilim, fikir yürüttüm sadece. Temizliğini göz önünde bulundurursak bayilerden teklif almakta fayda var. Sıfır almak için güzel zaman çünkü, istediğiniz fiyata satmaya uğraşırken sıfırlar zamlanabilir, aynı şeye gelir yine. Benim araç ağır hasarlı olmasa ben de düşünürdüm bu opsiyonu. Tercihim muhtemelen 1.5 tsi formentor olurdu. Güçte çok düşüş yaşamamak adına. 1.2 130 ps n13'ten sonra biraz sıkıcı olabilir çünkü. Sorun olmayacaksa yeni yenidir mantığıyla yüzü çok yeni olan 408 de olabilir. Fakir urus'u gibi görünüyor biraz ama olsun. :) Bu konu zevk meselesi tamamen.

    Ayrıca motor külbütör kapağının sağını solunu bir gözle muayene etseydiniz, yağ kaçağı vs. var mı? Veya kaçak olabilecek diğer yerleri. Yani kronik problemleri olan bir motor ama çözülemez birşeyini duymadım daha. Son 3 bakımdır liqui moly longlife III koyuyorum ben, daha hiç yağ eksiltme uyarısı vs. aldığımı bilmem. Zaman zaman agresif kullanmama rağmen. Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flypow3r -- 20 Aralık 2023; 2:34:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fordmustanggt2005 F kullanıcısına yanıt

    1 litre yağ ekleyin uyarısı varken neden 1 litre yerine 500ml ekliyorsunuz?

    Normal kullanımda 2 bakım arası 1 litre eksiltmesi normaldir. Zaten aracınızın yağ yakması ile yağ eksiltmesi aynı şeyler değiller. Sizin ki eksiltiyor. Hem turbo şarjlı olduğu için hem de sekmanlar arası tolerans fazla olduğu için eksiltiyor. Normaldir.


    Eğer fazlası varsa kaçak vardır. Gazladınız diye yağ eksilmez. Ustanız görmüyorsa ustanızı değiştirin. Her arabayı yapan ustalar anlamaz. Sadece BMW bakan usta lazım, yetkili servis geçmişi olması lazım veya direkt yetkili servise gitmek lazım. Premium araba premium bakım ister.


    F30 320ied'yi mumla ararsınız bahsettiğiniz modellere geçince. Gerçi çok kötü bir yaz lastiğiniz var yolda tutamıyorsunuzdur o lastikle, hele RFT de değil...


    3 silindirli motorlardan marka model fark etmeksizin kaçmak gerekir. Bahsettikleriniz çift kavrama şanzımanlı ve Cupra hariç 3 silindirli. Cupra dediğiniz araç da Seat zaten. Tüm bunlardan ayrı olarak hepsi de C segment.


    Şu ara piyasa çok ölü, fiyat düşük olsa da araç çok düzgün olsa da satılmıyor. Bence Mart'a kadar sabredin. Araç için mühendislik yüksek lisansı yapacak bir durum da yok. Yetkili servis veya doğru usta seçimi ile sıkıntısız keyifle binersiniz. Ben 3 sene 70.000 km boyunca (60 bin 130 bin km arası) zevkle bindim. Sattığım kişi de zevkle sorunsuz 50 bin km daha bindi.





  • @flypow3r hocam,

    Daha önce turbo oringleri bütün kaçaklar falan tamir edildi, bu başlıkta da vardı konusu. Opel ve Peuegeot'da tasarım, Cupra'da motor aklımı çeliyor.

    @onurarmutcuoglu hocam,

    Islak zemin tutuşu A etiketine sahip bir lastik, 200+ hızlarda Ankara-İstanbul otobanında virajlarda hiç sorun yaşamadım bugüne kadar, kötü bir lastik olduğunu düşünmüyorum, ses ve konfordan dolayı RFT kullanmak istememiştim, ayrıca Hankook yol tutuş ve performansı genelde övülen bir lastik, konumuz bu değil,

    Araç bilgisayarı uyarıyı kestiği için 500 ml eklemeyi uygun gördüm, uyarı geçtiği halde 1 litre ekleyip fazla yağ eklemiş olmak riskini almak istemedim.


    Benim de araştırdığım kadarıyla tamam 100k km den sonra 2 bakım arası 1 litre yağ takviyesi normal deniyor, ama bu miktar atıyorum 150 k km de artarsa ve aracın satışı zorlaşırsa, yoksa bu aracı satmak istemem.





  • Bir de sıfır araç başlığında 1.7m liste fiyatı olan GS donanım Astra'ya 1.4m fiyat teklifi aldığını yazanlar var, daha sonra böyle fırsat yakalanır mı bilmiyorum, gönül ister G20 320i ye geçelim ama öyle bir bütçem yok şu anda.

  • 
Sayfa: önceki 35093510351135123513
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.