Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1051. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: en1gma
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 14 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21.820
Cevap
312
Favori
1.685.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10491050105110521053
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Stage1 250hp+V1 şanzuman yazılımıyla rsa motorun en soft yazılımını tavsiye ederim. Hem motorun sınırlarını zorlamıyorsunuz hemde aracın kaderi deişmekte. Mutlaka yaptırın şok olcaksınız performansa! Hiçkimse stokta kalmasın berbat ötesi! Garanti dışı kalır göze alıp almamak size kalmış!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakcakaya -- 8 Nisan 2024; 19:30:48 >
  • Bahsedilen yorumu yazan bendim ve algının subjektif olması görüşünüze katılıyorum. Her şey performansı nasıl tanımladığınız, beklentiniz ve kullanım tarzınızla alakalı. Kimseye yanıltıcı bilgi vermemek için kendi durumumu özetleyeyim.

    Performanslı araç deneyimime Volvo S40 T4 ile başladım, 1997 MY idi galiba. Belirgin turbo gecikmesi vardı ama araç devir çevirdikçe tork dalga dalga geliyordu ve 1992 Skoda 135L ve 1994(?) Renault 11 sonrasında bana bambaşka bir dünya gibi gelmişti. T4 ü gençliğin, trafik kameralarının olmamasının ve benzin fiyatlarının da etkisiyle 2 yıl otoyolda 200km/s in altında gitmek günahmış gibi kullandım. Lakin araç dengesizdi ve kaygan zeminde güvenilmezdi. Bu eksikliğin etkisiyle satıp yerine 1999 Impreza Turbo aldım. Konfor yoktu ama sürüş dinamikleri ve ivmelenme muhteşemdi. Her virajda kilitli diferansiyeli devreye sokma ve yanlama hastalığı başlattı o araç bende. 555 mavi rengi ise efsaneydi. Hala yüzümde bir gülümseme ile anarım. Sonrasında Mitsubishi Evolution 7 ye geçtim. Subaru'dan bir kaç adım ileride, içimdeki şeytanı bir an bile boş bırakmayan inanılmaz bir araçtı, hala sattığıma üzülürüm. Fransız mavisi rengi ise 555 i bile unutturmuştu, keşke dursaydı dediğim tek araçtır, her 5000 km de bir tüm akışkanların değişmesi gerektiği, benzin masrafı, yenilen trafik cezalarını vs. saymazsak. Bu arada çocuklarla birlikte Impreza Turboyu satıp 2001 Subaru WRX Sportwagon almıştım, Evo 7 ile birlikte bir süre ikisini de kullandım. Eşim Evo 7 de yanıma binmezdi, o derece insanı tahrik eden, yerinde duramayan bir araçtı. Gerilmiş bir yay gibiydi. İnsanın yaşı ve beklentilerine vurgu yapmak için yazdım bunları. Şimdi böyle karakterli araçları bulmak mümkün değil maalesef.

    Bugün 50 lerin ortalarına gelmiş bir sürücü olarak kullanım tarzım da araçtan beklentilerim de farklılaştı. Halen ailede W212 E250 CDI 4 Matic, 2020 G20 ve bir de şehir içi sıkıntılı yerlere gitmek ve çocuklar acemiliğini atsın diye Honda Civic var.

    2 yıl F30 da kullandım, G20 yazılım öncesi F30 a göre bariz hantal ama kat kat konforlu bir araç. Konumuza gelince, RSA da 280HP+V1 şanzıman yazılımı yaptırdım. Ben yaptırdığıma pişman değilim, önce onu söyleyeyim. Evo 7 de yanıma oturmayan eşim bile kullanınca yazılım sonrası araçta çok fark olduğunu, sanki aracın ciğerlerinin açıldığını söyledi. Alt devirlerde eco pro ve comfort modunda gaz tepkisi beklediğim kadar iyileşmedi. Sport modlarında ise daha iyi ama benim muhtemelen abartılı ve haksız beklentim aracın bir 2.5l motor torkunu vermesi gaza dokununca salisesinde sıçraması idi. Tesla MYP kullananlar bu hissin ne olduğunu anlayacaktır. Böyle veya buna yakın bir beklentiniz varsa bu olmayacak, bilin istedim. Rölantiden dip gaz yapınca o bir anlık düşünme, sonrasında yaklaşık 1700 devire kadar bir kademe ivmelenme, ve 1700 devir üstü yeni bir tork dalgasıyla ikinci kademe bir ivmelenme benim tecrübelerimdir. Bir kere devir çevirmeye başlayınca ama araç bambaşka bir hal alıyor, eski halinden eser yok. Bunlar benim vaktinde yeterince devir çevirtmiş ama şimdi daha düşük devirlerde yüksek tork bekleyen yaşlı bir kullanıcı olarak subjektif gözlemlerim. Başkası daha farklı hissedecektir, saygı duyarım.

    Bir de son olarak farklı bir gözlemim var, yanılabilirim ama diyelim gazı açtınız, araç hızlandı, ayağınız gazda sabit giderken araç tam belli bir hıza ulaştı, tamam burada kalacak derken ikinci bir dalgayla hızlanmaya devam ediyor. Siz pedalı oynatmamışken ilk hızlanma akabinde bir dinginlikten sonra bu ikinci hızlanma hissi biraz farklı geldi. Benim yanılsamam olabilir, benzer tecrübesi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

    Sonuç olarak ben pişman değilim. Merak eden, standart G20 den sıkılan varsa denemesini tavsiye ederim. Sonuçta geri dönüşsüz bir yol değil. Bu araçlara verdiğimiz paranın yanında keyfiniz için göze alacağınız bu masraf da çok değil. RSA ise çok ilgili ve yardımcı.


    Edit: İmla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rkarab -- 8 Nisan 2024; 23:33:3 >




  • Bende 3-4 gunluk uzun yol deneyimimi (2023 Edition Sport - Shadow Paket) paylasayim. Istanbul - Bursa - Istanbul - Bulgaristan. Arac ile yurtdisini ciktiginiz zaman navigasyon bir ise yaramiyor, sadece TR haritasi yuklu. Konu yine connected drive a geliyor  


    Arac ile ortama 120 - 170 hiz ile gittim, yakit ortalamasi 7.3 lt lerde. Ben yakin konusunda cok memnunum ama ozellikle dur kalklar, ani hizlanma..vs dikkat ediyorum. Performans konusu biraz kisiden kisiye degisir ama bizim araclar sport modda bence canavar oluyor  


    Su an arabadaki en buyuk sikinti kronik sorun olan sunroof gicirtisi. Ozellikle soguk havalarda ciddi rahatsiz etmeye basladi, muzik acmadigim zaman rahatsiz edici bir citirti sesi geliyor. Yakin zamanda artik servise goturecegim.





  • mitxen kullanıcısına yanıt
    Konu Dışı: Bulgaristan’da TR plakayla gezmek sıkıntı oluyor mu? Bu derece pahalı bi aracı sokakta bırakabiliyor muyuz sofya’da vs.?
  • cupra_mann902 C kullanıcısına yanıt
    Yazılım o turbo boşluğunu kapatamaz moturun hacmi büyümedikçe o boşluk hep kalacaktır. Yazılımlı haliyle audi a4 45 tfsidan da hızlı bi araç oluyor doğrudur ama alt deviri a4 kadar olmuyor haliyle. Yüksek devir kullanan , drift sevenler yaptırabilir. Ben garanti sebebiyle yaptırmadım, aracım da 100 bine yaklaştı bu saatten sonra da yaptırmam
  • TrüflüEbiTen T kullanıcısına yanıt

    Ozellikle bayram ve tatillerde cok fazla TR plakali arac var, sikinti olmuyor. tabii ki araci ben her zaman bildigim, guvendigim yere birakiyorum ne olur olmaz diye.

  • Alt devirleri sadece pedal box ile biraz daha hızlandırabilirsiniz. O da gaz kelebeğinin daha hızlı açmasından kaynaklı. Ben Lci bize gelirken X1 X2 2.20i Active Tourer'daki gibi mild hybrid bir sistemle gelir diye düşünüyordum. Bu olsaydı gerçekten herkes rahat edecekti. Mercedes gibi ufak bir elektrikli motor desteği koysalar ne güzel olurdu. Ancak yapmadılar. Şimdi yeni gelecek G60 içten yanmalı benzinli motoru bir görelim. Ona koyarlarsa ileride gelecek olan yeni 3 serisine kesin koyarlar. Hayırlısı.

  • HalilDOĞAN FRONL H kullanıcısına yanıt

    Bunu konusunda sorabilirsiniz. Burasi G20 konusu.  

  • TrüflüEbiTen T kullanıcısına yanıt
    Ben 2. El araç sevmediğim için sıfır söyledim bmw den istediğim araç gelmedi başka araç önerdiler onu aldım 22.02.24 tarihinde araç üretimdeydi zaten bayramdan sonra hayırlısıyla elimde olur diye umuyorum tahmini teslimat 1 hafta 10 gösteriyor çünkü.
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın diğer forumlara baktım ama malesef hiç bir forum sizin forum kadar aktif değil.
  • HalilDOĞAN FRONL H kullanıcısına yanıt
    Sorabilirsin kardeşim kimse bu forumun muhtarı değil. Burası kendilerini bişe sananlarla dolu kafana göre takıl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HalilDOĞAN FRONL

    Kusura bakmayın diğer forumlara baktım ama malesef hiç bir forum sizin forum kadar aktif değil.

    Haklisiniz. Bu konu daha aktif. BMW 3 serisi (G20) 

  • muratkar13 M kullanıcısına yanıt
    Hangi şehirde açtırdınız? Denizli’deyim. Lci gizli özellik açan yok.
    Rsa sadece yazılım yapılan araçlara yapıyormuş.
  • Merhabalar, aracımı yıkadım ama camlardaki kireç izleri çıkmadı.
    Evdeki malzemelerle bir çözüm bulabilir miyim ? Örneğin cam sil, sirke gibi

    Benzinliklerde satılan uygun fiyatlı bir ürün var mıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladinkayin -- 9 Nisan 2024; 16:43:37 >
  • ladinkayin L kullanıcısına yanıt

    En iyi cozum sirke. Baska turlu cok zor.  

  • berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Biraz sulandırıp deneyeyim teşekkürler 😊
  • Evet arkadaşlar sihirli formülü açıklıyorum. Aşağıdakilerin hepsinden eşit miktarda boş bir spray plastiğinin içerisine koydum ve biraz da su ekledim. Soldan sağa
    1. Cam sil
    2. Bulaşık makinesi için cam parlatıcı (hanımın tavsiyesi ile)
    3. Sirke

    BMW 3 serisi (G20)


    Kaliteli fiber cam beziyle silmekte fayda var
    Öncesi ve sonrası fotoğrafları da ekliyorum. Bence sonuç hiç te fena değil 😊


    Arka cam öncesi
    BMW 3 serisi (G20)

    Arka cam sonrası


    BMW 3 serisi (G20)


    Ön cam öncesi

    BMW 3 serisi (G20)


    Ön cam sonrası

    BMW 3 serisi (G20)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladinkayin -- 9 Nisan 2024; 18:28:17 >




  • kelmahmutcüce K kullanıcısına yanıt
    Başka forumda cevap alamıyoruz o yüzden yazdım zaten. İlaki bilen vardır diye düşündüm.
  • kelmahmutcüce K kullanıcısına yanıt
    Arabayı sipariş ettim ama tam olarak 2023 ile 2024 arasındaki farkına bakmadım farklarını bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 10491050105110521053
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.