Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1049. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: sryche
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.659
Cevap
306
Favori
1.672.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10471048104910501051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alfa156 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Neyse zaten connected drive aracımda yok Aralık 2023'de aldığım için :)

  • belverus kullanıcısına yanıt

    2022 lci aracım için ben umutluyum abi. Senin şansın daha yüksek  

  • glodnit kullanıcısına yanıt

    Saçma sapan bir fiyat isteyecekler gibi düşünüyorum, o yüzden pek bel bağlamıyorum açıkcası.

  • Yapısal Y kullanıcısına yanıt
    ilk kez 3 serisi tasarımını beğenmedim. yaşlanıyoruz sanırım (44;)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • belverus kullanıcısına yanıt

    10 bin tl veririm fazlasına gerek yok  İşin makarası 2-3k dolar gibi bir fiyat çıkarırlarsa kimse o parayı vermez.

  • glodnit kullanıcısına yanıt
    benim tahminim de yeni araclarda ilave olan miktar civarı kadar olur. (2500 € )özellikle yeni araçlara bu fiyat eklemesi yapıldı ki geçmiş araçların ücretlendirilmesi belli olsun .ama acele etmemek lazım zamanla illa ki düşer fiyatı .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapısal Y kullanıcısına yanıt

    kaput çizgisi niye yan çizginin üstüne çıkıyor abi.

    Arka farlar niye dar gibi duruyor  

    Cam etrafını al tarafını niye daha kalın çizdi

    kör mü tasarladı bunu

  • er bey E kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum F30 çok daha güzel ve keskin hatlara sahip. Far tasarımından tut arka stoplara kadar daha belirgin ve ikonik hatlara sahip. Bunu zevkler ve renklere bağlamayacağım ayrıca.

    Araçları teknolojik yapacağız derken tasarımdan çok ödün verildiği görüşündeyim.

    Dünya daha minimalist akılcı ve amaca yönelik tasarımlara geçtiğinden itibaren araç mantığı değişmeye başladı. İtalyan tasarımı dan daha çok kaba Amerikan tasarımları tekrardan öne çıkmaya başladı. Alfa Rome gibi tasarım harikası araçlar veya FD6 hatchback civic gibi veya crx delsol gibi özgün tasarım araçlar artık hayal olmaya başladı.

    E36 316 almıştım, baz motor olmasına rağmen çığır atlatan tasarım ve teknoloji vardı araçta ve her kasa değişiminde bunu hissettim e39, e46, e90-92 mesela. Hatta dinazor diyebilirsiniz ama ailem ilk Grand Cherooke aldığında içi uzay gemisi gibi gelmişti o dönemde.

    O sebeple eski araçlara talep yurtdışında bile arttı. Ülkemde ekonomi sebep olabilir ama Avrupa ve Amerika da açıklamak için yeterli değil.

    Tamamen talep ile alakalı bir durum. Başka bir bakış açısı ile anlatmaya çalışırsam; İPhone ile ekonomik farklılıkların kapandığını savunan bir grup var mesela, Jeff Bezos den tut Elon Musk a, Trump dan Madonna ya kadar herkes İPhone kullanıyor, iPhone geldi tüm tabular yıkıldı olarak tanımlanıyor. Bana göre ise bu bir felaket, tekelleşmenin global deki en bariz örneği ve lokal etkilerin veya lokal değerlerin kaybı olarak görüyorum.

    Aynı şeyin otomobillerin başına geldiğini düşünüyorum ve çok üzülüyorum. Özgün tasarım, lokal dokunuşlar, teknolojik farklılaşma artık beklemeyin bence; zira yeni bir iPhone vakası yani tekelleşme ve teknoloji de tekleşmeye doğru gidiliyor otomobildede hatta bunun bir adı bile var mobilite… Düşünebiliyormusunuz Kia bir araç çıkarak ve Porsche kendine rakip gördüğünü söyleyecek. Daha 5 sene önce bile mümkün değil görünüyordu, kimse inanmazdı. 10 sene sonra heryer iPhone gibi elektrikli veya hibrit arabalar ile dolacak ve herkes ona ulaşmaya çalışacak. Aynı tip model özgün olmayan araçlar. Ulaşamayanlarda ona benzeyen onu kopyalamaya çalışan araçlara bir ton paralar verecek.

    Neyse bu başlık bu konu için değil. Daha fazla yazarak konu dışı tartışma yaratacak bir başlık oluşturmak istemem. Ama benim gibi 45 geçen ve Amerikan kültürü ile büyüyen herkes bunun farkında ve ne yazık ki değiştirebilmek için ne yaparsa yapsın ana akım yönlendirmeler sebebi ile elinden bir şey gelmiyor. Bir medya da biri çıkıyor borazan gibi bağırıyor herkes onu onaylayıp peşinden koşuyor. Yaşlanmış olabilirim ama ben yeniden Motorola Razr elime aldığımdaki keyfi, mx5 ile üstü açık dolaşmayı, diesel giyip kendimi özgün hissettiğim günleri özlüyorum.

    Bir kitap tavsiyem olacak nacizane 1984 George Orwel okuyun lütfen ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bize okulda okutulduğunda ve ana temasını aslında gelecekte herkesin gönüllü olarak kabul edeceği bir dünyaya dönüşeceği söylendiğinde çok anlamlı gelmemişti. Tabi daha ergendik o zamanlar…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapısal Y kullanıcısına yanıt

    Bu kadar radikal değişiklik olmaz diye düşünüyorum. Bu arada bende beğenmedim  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mitxen kullanıcısına yanıt

    Bunlar concept. Gercek degisimler daha hafif oluyor,  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakancil1 H kullanıcısına yanıt

    Boyada bile olan kuş pisliği lekeleri(Çok derin değilse) bir süre sonra kendiliğinden geçiyor,bence bir kaç hafta bekleyin geçecektir.Nasıl olsa boyada bir şey yok..

  • JN008 J kullanıcısına yanıt
    Evet tıpkı dediğiniz gibi oldu. Araç full güneşte kaldı akşamına iz dahil kalmamıştı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hakancil1 H kullanıcısına yanıt

    Söylemiştim. Ppf kaliteli ise sıkıntı olmuyor merak etmeyin. Isı ile yapısı eski formuna dönüşüyor. Ppf kendisinde şekil bozukluğu büzüşme vs oluşursa o zaman evet altına bakmakta fayda var.

    Yoksa bu işin sonu yok; Ppf korumak için üstüne wax, wax korumak için üstüne bir kat daha PPf, son kat ppf üstünede seramik. 😂😂😂




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilbas -- 3 Nisan 2024; 0:29:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç yaptırmamanızı tavsiye ederim ppf...vs en iyi markada olsa 2 yıl yaz sıcagını yemiş ppf altında karartı iz bırakmakta. Komple yaptırmadıysanızda söküldügünde yapılan yer ile yapılmayan yerde ton farkı oluyor. Orj.kullanın aracınızı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fakcakaya kullanıcısına yanıt

    Mevcut fiyatlarla ppf işi soyguna dönmüş durumda zaten. Maksimum 3-4 yıl sonra söküp çöpe atacağınız folyoya ufak bir servet istiyorlar. Komple kaplı bir aracın folyosunu sökmenin bedeli de 10+ binli rakamlar, bu da soygunun diğer bir yanı. Taş izlerine karşı kaputu kaplatmak kafi, geri kalan yerlerine de illa koruma olacak deniyorsa her yıl seramik yaptırmak bana daha mantıklı geliyor. Ziebartta kaputu kaplatmıştım bana da Antalya sıcağında 2, bilemedin 3 yıl sonra sökün demişlerdi. Sözde ömrü 5 yıl diye geçiyor ama




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 6 Nisan 2024; 3:30:10 >
  • siteamsorunsali S kullanıcısına yanıt

    Araç doğrudan güneş altında bekliyorsa veya güneş altında uzun yolculuklar yapılıyorsa en iyi markayı bile maks 2 yıl sonra sökmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Ben de full kaplatacak iken sadece kaput ve çamurluklar olarak kaplama yaptırdım. Kalanına da seramik yaptırdım.

  • hazir konulari acilmisken sormak istiorm yaptiran eden vs mesela jantlara seramik uygulamasi yaptirmak mantiklimidir ozelikkle parlak siyah jantlara kimine sorsam seramigi tutmuo diyorlar vs bilgisi olan varmi birde jantlara koruma olarak parlak siyah jantlar icin ztn ne yapsanizda sonuxta cizilebiliyor onun onune gecilemior veya cizilen jantada polisaj vs tavsiyedr etmiyorlar ayricada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal Tan MFHUO -- 6 Nisan 2024; 20:27:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir forumda G20 de ki B48 kodlu motorun bazen benzin beğenmediğini yazmışlar,bu konuda fikri olan var mı ,benzini nereden almalı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 6 Nisan 2024; 20:49:22 >
  • JN008 J kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    Kesinlikle Bp. Yoksa Shell. Sarsintili calismada bile farki gorebiliyor insan. Ayrica depoda cok az benzin kalacak sekilde birakmamak lazim. Yakit pompasina zarar verebiliyor. G20 lerde son donemde yakit pompasi sorunu cok cikti.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10471048104910501051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.