Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (276. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.549
Cevap
111
Favori
726.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar BMW F10 ÖN FREN BALATA TAKIMI (34 11 6 858 047) ürünü kutulu şekilde uygun fiyattan vereceğim. Mesaj atmanız yeterlidir. f10 kasalara tam uyumlu OEM üründür.

  • Bmw f10 orijinal kutusunda ön fren balatası ihtiyacı olan varsa iletişime geçebilir
  • 2013 520İ araç aldım. Araçta yanmış gaz kokusu var ve bagajdan araç içine doluyordu egzozun üst kısmında delikler vardı yaptırdım koku %90 oranında azaldı. Ama hâlâ aracın dışında bu belirttiğim koku var. Hiçbir arıza göstermiyor çekişte gidişte vs hiç bir problem yok ama kokunun sebebini bulamıyoruz. Bilgisi olupta yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum
  • Kavuk K kullanıcısına yanıt
    Motor üst kapağı çatlamış olabilir bir kontrol ettirin isterseniz. Maalesef bu seride bu problem var, plastik olan motor üst kapağı çatladığı zaman damla damla yağ damlatıyor. Bu damlayan yağ da kaput altındaki sıcak egzoz borusuna değerek buharlaşıp koku yapıyor. Belki başka bir sebep de çıkabilir ama bunu bence bir kontrol ettirin derim.
  • Yorum için tesekkur ederim. Aracın motorunda bujiler enjektörler vs hiç bir kusur söz konusu değilmiş bir kaç yere gösterdim. Bujilere yakıt gönderen enjektörleri söktürüp testini yaptırdım hepsi 100 de 100 verdi. Şuan aklıma takılan bir tek manifold var. Yarında ona baktırcam inşallah. Sorunu çözersem bilgi amaçlı buraya yazacağım

  • m_alpay kullanıcısına yanıt

    Merhaba, bende de aynı problem var, sorunu bulamadım.

  • Arkadaşlar merhaba, 2014 5.20i premium aracımda dışarısı 20 derece iken klima soğuk modda, ön cam ve ayaklardan sıcak hava gönderiyor.

  • limitor L kullanıcısına yanıt

    0533 133 0578 hocam isterseniz beni arayın beraber bir yol izleyelim. Ben sorunu çözmeye kararlıyım

  • limitor L kullanıcısına yanıt

    Kalorifer musluğu arızalı, sıcak soğuk yapamıyor.

  • Merhaba f10 sahipleri, bildiğiniz gibi nbt ekran ve ön konsol ekipmanlarının sökülüp çalınması f10 için büyük problem. Yakın bir zamanda yine bir arkadaşımın 400 bin tl'ye yakın zararı oldu bu ekran çalınması yüzünden. Araca verdiği tramer kaydı da cabası.
    Eski aracım Volvo'da araç içince hareket sensörü vardı, bu araç için böyle bir şey mümkün mü? Orijinal Bmw ya da ikincil markalardan böyle bir alarm uygulaması yaptırmış olan var mı aranızda?
  • Kavuk K kullanıcısına yanıt

    Bende 4 Ay Önce 5.25 d Xdrive 2013 Aldım.140 Binde Aranıza Katıldım.İLk Sahibinden ve Servis Bakımlı Hatasız bir Araç.Aynı şekilde Yüksek devir kullanımlarımda 1 ay kadar önce Koku Gelmeye Başladı.Yanık kokusu gibiydi.Canım Sıkıldı bu nedir diye.Sonra Motoru Açtım ve Hava Fİltresini felan çıkardım.Sol Tarafta Ekzoz kısmına inen Hortumda yağ gördüm.Külbütör üstten Sızdırıyordu.Bunlarda Kronikmiş.Üstelik Kürbütör contasından değil sızıntı.Külbütör Yuvarlak Havalandırma tarafından Atıyor.Febi Marka Külbütör alıp Değiştirdik 1 günde Ustamla.Açmışken Enjektör ve Manifold Temizliği yaptık.Ciddi Güç farkı oldu araçta.Koku gitti.Fakat Değiştirirken Aynı Sol TArafta ki turbo da (Benim araç çift Turbo N47) Yağ borusu-Bağlantısı ve Oringinde Yağ Kaçağı gördüm.Azda olsa yine Egzoza doğru o kısımdan bu sefer Yağ indirmeye Başladı.Ona da Henüz Baktıramadım.Dediğim gibi bunlarda Kronik.MEcburen Külbütörü Değiştireceksiniz.Conta ile Kurtarmaz.AÇmışken Zincir Kontrolü de Yaptırın.





  • Kavuk K kullanıcısına yanıt

    Ya ben Bu Bmw Mühendislerini Anlamıyorum.2013 Model 3.16 İ ve 2016 5.20 i 2017 40 Yıl 3.20 i Aracım oldu daha önce.:şimdi 5.25 D xdrive var Bmw nin Benzinli motoru ayrı bir dert.Özellikle 3 Serilerinde Yağı suyu sürekli eksiltir yakar.Subalar hep yağ eskiltir.5 Serisi Benzinli de çok Hantal ve Yakıtı çoktu.Oksijen Sensörü ve Selenoid Valfinden 1 yıl Tahrik Arıza yaktı bende.Anlamsız bir şekilde Bakımdan Bakıma 1 litre Yağ eksik çıkardı ve bir türlü bulamamıştık 5.20 i de 110 binde olmasına rağmen.Sürekli Tahrik arızaları vs.Benzinli sorunlarından korktumuzdan bu sefer Dizel aldım.Aracım Servis Bakımlı olduğu halde İyi bakmama rağmen ama çok acayip yerlerden Yağ Kaçırır.Örneğin kürbütör Kapağı.Kronik Arıza Olarak Yağ Kütüğü ve Yağ Pompasından Krank keser vs.BMW,4 Silindir Motorlarda Başarılı Değil kanımca.Olmamış Yani.Bmw Ustaları da Aynı görüşte.2020 Model g20 Kasa dizel 5.20 Aracın bile 39 binde Egr ve şanzıman Sağ Soğutucusundan Eksiltme Yaptığını ve motoru yediğini bizzat gördüm.Olacak iş değil yani.Servis 430 bin tl Yeni motor Bedeli Çıkardı.Bu 4 silindir BMW lerde Arıza Vermeyen Tek parça ŞANZIMAN Galiba.Kuzenimde 2013 5.35 Xdrive var 6 Silindir ve 430 Binde.İlk Aldığında 90 binde idi 6 yıldır biniyor.Bende aracı biliyorum ve bindim.Zincir ve yağ pompası değişimi haricinde Klasik bakımlara girip çıktı.Ne yağ eksiltti ne su eksiltti ne tahrik yaktı 1 kez.Ek bir Arıza Açmadı.bmw 4 silindirde Başarısız Diye Ustalar çok.Gerçekten haklılar.Tabi Benim Görüşüm





  • Arkadaşlar her şeye kronik denmez.

    Kronik yapılsa da düzelmeyen, randıman alınamayan arızalara denir.

    Bahsettiğiniz şeyler ömrü dolan parçaların rutin değişimi ile ilgili konular.


    Ayrıca yetkili servis eğitimi ve geçmişi olmayan her arabayı yapan ustalara gidiyorsunuz ondan sonra da şu bu eksildi kesilmedi diyorsunuz. Ustanız bulamamış halbuki.

    Hele ki BMW'nin orijinal programı ISTA+ 'ı olmayan ustalar arızayı cihaza bağlayınca bile yanlış tespit edebilirler. Orada zaten doğru aksiyon ve yönlendirmeler de mevcut.

    20 yıldır sanayide iyi usta diye 3 yaşındaki aracı götürürseniz yanlış müdahalede bulunabilir ustanız. Çünkü o araç özelindeki hiçbir şeyi bilmiyor deneme yanılma/yamulma ile tahmin yoluyla öğrenip ilerliyor.


    Özetle premium araç premium bakım ister.

  • Bence kelimelere takılmaya gerek yok. "kronik" kelimesi ile biz o ya da bu zaman neredeyse her bmw'de karşılaşılan arizalardan bahsediyoruz. Kronik demeyelim de "klasik" desek daha doğru olur herhalde. Yani bizim bahsettiğimiz şeyler "ömrü dolan parçaların rutin değişimi" değil, başka markalarda sık görülmediği halde "Bmw'lerde sık görülen şeyler". Örneğin 3'lerde görülen kapı tutacağının belirli bir süre sonra üstüne lav dökülmüşçesine erimesi. Bir Corolla'da, Civic'de bu yoksa ben buna klasik arıza derim. Yani çoğunluğun kronik arıza dediği şey.
    Bende 5 eşimde 3 var. Benim araçta 50 bin civarında sıcaklık sensörü bozuldu, 80 bin civarında kulbutor kapağı çatlayıp yağ kaçırdı, hanımın 3'de radyatör rezervuarı çatladı motora soğutma sıvısı doldu piston kırıyordu az kalsın, motoru zar zor kurtardık, ve daha birçok şeyle uğraştık ve araçlar ilk günden itibaren yetkili servis bakımlı. Bu sorunların hepsini 5 ve 3 sahibi arkadaşlarım da yaşadı, internette de aynılarını yaşayan binlerce insan var.
    Yani bizim "kronik" diye bahsettiğimiz şeyler "ömrü dolan parçaların bozulması, tamir edilse de randıman alınmaması" değil, diğer markalarda sık görülmediği halde birçok bmw'linin yaşadığı sorunlar. Alman araçlarında bu sorunlar maalesef çok fazla ve tamiri de çok pahalı. Youtube'da bir sürü video var, Amerikalı, Türk vs. ustalara en sorunlu markalar ne diye sorulduğunda istisnasız hep alman araçları diyorlar. Bir de range rover var tabi ama o başka bir tartışma konusu.
    Bence kelimelere takılmaya gerek yok. Bmw bana göre diğer birçok markaya kıyasla (özellikle japonlara) gerçekten problemi fazla olan ve sağlam masraf çıkaran bir marka. Severek kullanan herkesin de bunu bilerek alması lazım diye düşünüyorum.




  • okinawamd O kullanıcısına yanıt

    Güzel İzah etmişsiniz.Teşekkür ederim.Yazdıklarımın Anlaşılması çok sevinidirici.Ömür Doldurması ile ne alaka.310 Bin km de Sattığım 2012 Ford Kuga 2.0 Duratork Tdci Aracımda bile Bu Kadar Yorulmadım.BMW gibi bir Markadan Beklenmeyecek,Diğer Markalarda Pek Karşılaşılmayan Çok cins Arızaları Mevcut.İnsan Üzülüyor.BMW nin Yürütme Maliyetleri Aşırı Fazla.şurda Alalı 4 ay oldu ve bir 60-70 bin Tl Harcattı bana.Üstelik Servis Bakımlı ve ilk Sahibinden Hatasız Araç.şimdi de Altıgen Diferansiyel Takozunu değiştireceğim.Anlaşılan Yaza kadar bir 150 binimi Yiyecek.Ustaların Çoğu "BMW 4 Silindir Motor da Başarısız "Diyor.Gerçekten Haklı olduklarını düşünüyorum.400-500 Bini Devirmiş Mazda-Toyota-Ford Gurubunda bile BMW nin Yarısı Kadar Arıza çıkmıyor.

  • okinawamd O kullanıcısına yanıt

    Ben de maalesef külbütor kapağını değiştirdim. Aracı çok sıkıştırıyoruz , ondan dolayı arıza veriyor diyeceğim ama pek de alakası olmayabilir. Gerçekten de japon araçları servis sevmiyor. Muhtemelen japon araçlarını da çok ama çok sıkıştıran arkadaşlar vardır.

    BMW her zaman olmasa da çok performanslı kullanım yaptırıyor :)

  • Onur Armutcuogluyoutube
    100.000 km civarında bir BMW F10 520i alırken nelere dikkat etmeli? BMW F10 520i - Muğla Gökova Sakar Geçidi https://youtu.be/C50budIpTEU BMW F10 520i Seramik Kaplama ve Detaylı Temizlik https://youtu.be/R9bUwwHv3Fk BMW F10 520i Top Speed - 240km/s 1600cc - 170hp https://youtu.be/cmQ8jGjkdaU F10 NBT - Navigasyon EvoPro Rotası https://youtu.be/QMpxqSN0B9g F10 520i Kapalı Unutulan Aynaların Otomatik Açılması https://youtu.be/orDw0GozakQ F10 520i Nasıl Az Yakar? Kazanılmış Hızda Sürüş (Yelkenli Modu) Nasıl Çalışır? https://youtu.be/v4Gb2M4HOeo F20-F30 Nasıl Az Yakar? Start Stop Devreye Girme Şartları Nelerdir? Limitoru Hız Sabitleyici Gibi Nasıl Kullanabilirsiniz? https://youtu.be/Q8wvMICIWss F30 316i 0-180 Hızlanma https://youtu.be/wpXP0aH8leI F30 316i 0-210 Hızlanma (Soğuk Asfalt+Kar Lastiği) https://youtu.be/KZPRtxMf2q4 F20 116i Urban Line 0-210 Hızlanma https://youtu.be/78cGPwdWSBQ Elektrikli BMW i3s Hızlanma https://youtu.be/vcr7-nChrtM G30 520i Kendi Kendine Park Etme https://youtu.be/xdp-kBtEIwk G20 320i Detaylı İnceleme https://youtu.be/FacXTNmc9wM Renault Laguna III 2.0T 170Hp 240km/s (2009) https://youtu.be/-sQ6QSqpeEQ Renault Laguna I 240km/s https://youtu.be/lhAkE6NsMOk Şiirler Baktım Gülüşünden Güzel Şiir Olur https://youtu.be/ZXkbtmvRYNI Bu Gece En Hüzünlü Şiiri Yazabilirim https://youtu.be/g2zK7huOMp8 Beni Güzel Hatırla https://youtu.be/Opxjy28CNRA İyi Düşünün / Bu Yılınızı İyi Geçirdiniz Mi? https://youtu.be/aSNms_OiAUI Unutamıyorum https://youtu.be/ETho0b4uUzE Sen Dizime Yattin https://youtu.be/t1jfFdXvpkA Seninle Olmanin Enleri https://youtu.be/q7XqePA-daU Bir Gün Anlarsın https://youtu.be/1Xejwd-w1zo Sen Kadar (Biraz Değiştim) https://youtu.be/_bzrKlUrxl8 Dikkat Et Yüreğim Seni Bu Ara Görmesin https://youtu.be/ROCw3L9akkM Bilmiyorsun https://youtu.be/mi5ZxB5YK84 Aşık Olmak https://youtu.be/_wJtuGngu2U Çanakkale Bombasırtı Olayı https://youtu.be/jhi77UrCKzE Ben ve Diğerim - İkizler Burcu (Gemini) https://youtu.be/aHaQFebGOvk Onur Armutcuoglu 19 MAYIS 2006 Devlet Töreni Konuşması https://youtu.be/e-Zy1m_mh-M Onur Armutcuoğlu https://www.youtube.com/OnurArmutcuoglu
    https://www.youtube.com/watch?v=nyLpJN0YJZU
  • Arkadaşlar Merhaba.Sık görülen 5 Kasa Kürbütör-Küçük turbo - Egr Yağ kaçakları ve Egzoz-Manifolda Damlatma Sonucu Koku-Duman Yangın Çıkarma Durumları ile ilgili 2 Ay Kadar Önce ihtar göndermiştim Borusana.Sosyal medyada Yangın çıkaran ve yanan 5 serisi araçları görünce canım sıkılmıştı.Dün Ankara Ağaçlı Yetkili Servisinden Arandım.Ruhsat Fotoğrafı İstediler.



    f10 5.20 ve 5.25 ile 5.35 Benzinli ve Dizel Tüm Serilerinde EGR Aksiyonu tespit ettiklerini,Garanti Kapsamında F Serilerinde 150 Bin km yi geçmemiş olanları Ücretsiz EGR ve Manifold Değişimi Yapacaklarını,Sonrasında da Temizlik ve Kontrol Yapacaklarını Söylediler.2019-2020 Döneminde Araç Sahiplerinin Bir kısmına Çağrıda Bulunmuşlar zaten gelmeleri gerektiğine dair.2020 yılı Sonrası Başvuruları Kabul etmiyoruz,olmaz,Ücretini Alırız vb dediler bana aslında ama zorla binbir ikna ile kabul ettirdim.150 Bin km'ye kadar Yaşına Bakmaksızın Garantisi Varmış bu araçların.Aksi Halde Dava Açacağımı,Borçlar Kanununa göre Ayıplı Parça Olduğunu ve tekeffül sorumluluğu altında bulunduklarını,Avukat olduğumu Söyleyince kabul ettiler.Aracım 2013 5.25 xdrive 14x.xxx binde Hatasız ilk sahibinden.Kürbötür-Küçük turbo vb. Onlarda sorunlu olmasına rağmen Kabul etmiyorlar ama Egr-Egzoz-Manifold Kısımlarında Üretici Hatası olduğunu kabul ediyorlar.Almanya Fabrikadan Ücretsiz Yedek Parça Gönderdiklerini duymuştum daha önce.



    Randuvu verdiler ve 13.03.2024 te Yedek Parçalar Gelecek.Bende Araştırdım ve GAziantep ERENLER Yetkili Bmw Bayide Parça Varmış.Antep Bana 250 km ve daha yakın Ankaraya göre.Orayla İletişime Geçince Bugün Saat 10:00'da Gelmemi İstediler.Şu an ordayım.İşçilik Dahil Ücretsiz EGR-Manifold sistemi Değiştirşyorlar.Parçaların Fiyatı kendilerinde 63 BİN TL ve hiçbir Ücret Almayacaklar.


    Servise girmişken Altıgen Diferansiyel Takozunuda değiştirin dedim.O Ücretli tabi



    Bilginiz olsun..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRYKERRRR -- 6 Mart 2024; 12:25:13 >




  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt

    EGR aksiyonunun F10 520i benzinlide de olduğuna emin misiniz?


    Yaşına bakılmaksızın garantisi olduğunu hangi kaynak söyledi?

  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

    Verilen Bilgi bu Eminim.5 Kasa F lerin Hepsinde var dedi Servis Yetkilisi Semih bey.Hatta 3.20 ied ile 5.20 i de vardı benden önce Aynı Olaydan.


    Yağ Filtre ve Kütüğünü de Ücretsiz Değiştirin diye tartışıyorlardı ama kabul etmedi servis yetkilileri.Benzinlilerde Kronik bu kütük ve kürbötür yağ kaçırıyor dedi araç sahibi.Bayağı Yağ Basmış Aşağıya ve Koku Yapıyor Dedi.


    Netice de Almanya Ücretsiz Parça Göndermiş,Disbiritörler haber dahi etmiyor.


    150 BİN Km'ye kadar garanti varmış bu F Kasalarda.Bende Yeni Öğrendim.Arayıp bilgi Alırsanız Daha detaylı anlatırlar Ama Genelde Olumsuz Karşılıyorlar.işçilik ve Parça isteniyor.Ben 2 Ay Uğraştım.

  • 
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.