Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (277. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
5.549
Cevap
111
Favori
726.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 150.000 km. sınırı yeni mi geldi acaba ? Benim EGR’yi 2 yıl ara ile 2 kez çağırarak ücretsiz değiştirdiler. Araç 180K ve 210K km. civarındaydı. 2013 5.25 xdrive.

    BMW, bu EGR işini neden çözemiyor anlamak zor. Aracın yanma riskini anlıyoruz, ilk takılanın da mühendisliği iyi yapılamamış ki 2 yıl sonra bir daha değişim yaptılar. 3.’ye ararlarsa şaşırmam artık :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk158 -- 8 Mart 2024; 8:44:0 >
  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt

    Ben de tekrar görüştüm. Benzinli için yanlış bilgi. Dizellerde aksiyon zaten vardı, devam da ediyor.

    Benzinli için öyle bir geri çağırma yok zaten problem de yok.


    Her şeye de kronik diyemeyiz. 80-110 bin km sonra bazı parçaların eskimesinden kaynaklı yağ kaçırması doğal bir şey. Her markada olabilir. 10 binde bir olsa ve sık rastlansa neyse ama 80-110 bin km civarı külbütor kapağı (sert plastik malzeme), ve yağ kütüğü contası değişimi normal.


    F10 benzinlide külbütor kapağı kılcal çatlağından kaynaklı yağ kaçağı manifolt üstüne damlıyor, sıcak olduğu için koku ve duman şeklinde kendini belli ediyor.

    F30 benzinlide üst yüzeyde duruyor akmıyor, gözle hemen görülüyor zaten.


    F10 benzinlide yağ kütüğü contasından kaçan yağ da aşırı kaçarsa V kayışının üstüne damlayıp kayışın kayganlaşıp çıkıp kopmasına sebep olabiliyor.


    Yağ filtresi zaten her bakımda değişiyor. Ancak yağ filtresinin ucundaki conta düzgün takılmayıp çok sıkılırsa oradan da yağ kaçıyor, işçilik hatası, ücretsiz değişir.


    Dizelleri bilmiyorum, motor şekli ve bazı parçaların yerleşimi farklı.





  • tk158 T kullanıcısına yanıt

    Kilometre ve yıl sınırı yok. Şu an 2001 E39 5 serileri için bile hava yastığı geri çağırma aksiyonu var.

    Tabi servis ulaşabilirse kullanıcılara...


    Çünkü ikinci el olarak alınan araçların yeni sahipleri tutup yetkili servise gidip yeni sahipliğini ve iletişim bilgilerini vermiyorlar. Yetkili servise zaten gitmiyorlar. Servis de ulaşamıyor sürücülere ve araçlara.

    Genel bir duyuru da değil herkesi çağıramazlar. Belli bir fabrikada belli ay/yıl aralığında üretilen araçlarda tespit ediyorlar problemi.

    Örneğin 2 adet 2013 525xDrive'ın birinde aksiyon var diğerinde yok olabilir.


    O yüzden en doğrusu yetkili servise gidip danışmana anahtarı okutmak.

  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

    Güzel Kardeşim gözümle Gördüm Neresi Yanlış bilgi.Aksiyon var.Benden Önce Benzinli 5.20 i ve 3 serisi vardı.4 Saat Bekledim sıra Yüzünden.Ellerinde Parça Olmadığından Sana Yok Demişlerdir.Yapıyor böyle.Kandırırlar İnsanı.


    3.20 i ve 5.20 i Araçlarımda oldu benim daha önce.Binmesek Tamam Diyeceğim.En Sorunlu Kasalar Zaten Benzinli olanlar.Bu Kadar Savunma Yani.


    Daha Önce de Sana İzah ettik.Kronik dediğimiz şey aslında Başka markalarda sık görülmediği halde "Bmw'lerde sık görülen şeyler Arızalar."Hangi markanın 80-110 binde Kürbütör-Conta-Yağ Kütüğü-Turbo vb. Yağ Kaçırıyor.Hangi Markada Böyle Arızalar Var.Kıytırık Citroen Hyundai de bile Böyle birşey göremezsin.


    Bmw,diğer birçok markaya kıyasla gerçekten problemi fazla olan ve sağlam masraf çıkaran bir marka.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRYKERRRR -- 8 Mart 2024; 12:54:51 >
  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt
    Tamam 320iEd ve 520i için ücretsiz egr değişimi yaptırın faturasını belgesini paylaşın işlem bitince.

    9 senedir F20 F30 ve F10 sahibiyim ayrıca. 72.000 üyeli bir BMW hayran grubunun da yoneticisiyim. En sorunsuzu F10 520i bu arada. Size bol şans.
  • Bu arada Borusan Oto Esenboğa ve Borusan Çayyolu müdürleri 10 yıllık aile dostlarımız, yanlış bilgi olmaz, parça yok olmaz ve bana sıra da olmaz ;)


    Hadi bye bye

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurarmutcuoglu

    Tamam 320iEd ve 520i için ücretsiz egr değişimi yaptırın faturasını belgesini paylaşın işlem bitince.

    9 senedir F20 F30 ve F10 sahibiyim ayrıca. 72.000 üyeli bir BMW hayran grubunun da yoneticisiyim. En sorunsuzu F10 520i bu arada. Size bol şans.

    4 Kasa HAriç Hepsine Bindik çok şükür.10-15 yıldır bmw aşığıyız.17 Araçlık Arkadaş Grubumuzla Her Hafta Sonu Buluşuruz.G Serileri de var bu grupta.Bmw'nin Kitabını Yazdık Yani.Bana Bunları Anlatma


    En sorunlu motor N13 Serisi. Servisler Bile Kabul ediyor bunu.Bmw 4 Silindir Benzinli motoru yapamıyor.Kendi aracımda 5.20 i idi.Hantal ve Tahrik Sorunlarının Fazlalığı Sebebiyle sattım.Bizde canımız Yandığı için Uzak duruyoruz.En Sorunlusu yani.Bmw'nin En sorunsuzu 5.35 d Xdrive 6 Silindir olanlar.Onlar Milyonu Deviriyor.Oda Nasip olur ilerde inşallah.Ben şans Dilemeyeceğim Allah Sabır Versin yani sizlere.


    3 Kasalarda da Aynı motor var.


    320iEd ve 520i için ücretsiz egr değişimi yaptırın Demişsin. O Araçlar Benim Değil.Benden Önce Sırada olanlar.Gaziantep ERENLER'e bir Sor derim.Biri 06 diğeri 27 Plaka idi Çarşamba günü girdiler. Sorunsuz Diyorsun ama Hangi Aksiyon için Servise Girmişler acaba.Aracında Yağ Kütüğü,Kürbütör,Turbo Oringleri ve turbo,Selenoid Valfleri,Benzin Pompası,Subaplar,Yağ Çubuğunu Sürekli kontrol,Egr,Yağ ve Su Kaçakları vb. Sürekli kontrol ettirmeyi unutma  


    Hadi güle güle...





  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt

    İyi hoş da f10'larda N13 kullanılmıyor diye biliyorum. f10'lardaki motor N20 değil mi?

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Evet F30 da N13, F10 da N20B16 kodlu motor var.
    2 litreden downsize edilmiş motor olduğu için epey dayanıklı ve sorunsuz. 2 tane contadan yağ kaçtı diye kötü denilemez.

    Çok yakıyor da denemez. 1700kg boş ağırlığı olan araç 1.6lt motorla daha ne yaksın? Verimsiz görmek isteyen E180'e baksın. Daha hafif olmasına rağmen daha az güç daha yüksek yakıt sarfiyatı ve daha düşük performans var...

    Neyse imla ve yazım yanlışları bu kadar çok olan yukarıdaki kişiye fazla bile vakit ayırmışız...

    İyi akşamlar
  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

    Ben de aynı kanaatteyim. Bir aracı sorunlu yapan bana göre motor bloğu ve şanzıman kaynaklı ciddi arızaları yaygın şekilde tekrarlamasıdır. Contalar, kayışlar, balatalar, plastik aksam ve borular bunlar hepsi ömürlü parçalar oldukları için bozulması gayet doğladır ve aracı sounlu bir araç yapmaz. Tabi şu da var, N20 motorda contalar ve külbütör kapağı gereğinden daha narin olabilir, ben de tesadüf oldu bu geçen aylarda konuşulan meselelrin üzerinde aniden külbütör kapaüı değiştirmek zorunda kaldım. Ciddi bir şey mi, altı üstü üst kapak. Ama bu kilometrelerde beklemiyor insan. Madalyonun diğer tarafında ise pek çok markada duyduuğmuz çeşitli problemleri düşününce çok da mesele etmiyorum.


    Evet yakıt konusunda katılıyorum, araç çok ağır. Bir de motor karakterinin de yakıtı etkilediğini düşünüyorum. Azami torku turbo bir motor olmasına rağmen görece yüksek bir devirde veriyor. Bu da hem biraz hantal sürüşe hem de biraz fazla yakıt sarfiyatına sebep oluyor bence. Aslında merak da ederim, BMW neden Türkiye pazarında 1.6 N20 ve B48'leri 170 beygir değil de daha yüksek bir güce ayarlayıp da satışa sunmadığını. Bence satışlara da olumlu yansırdı. Bana motorun potansiyelini biraz heba ediyorlar gibi geliyor 170 beygire ayarlayarak.





  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Aynı Motor.Yunanistan ile Türkiye'de Satılırken Motor Kodları Değişti Sadece.Hatta Hacimleri Daha düşük ve Hantal.En sorunlu Benzinli Bmw motoru.

  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt

    N13 PSA ünitesi ama? N20 5.30'da da kullanılan 2.0 motor. 5.20i'lerde bu motor kısa piston kollarına sahip sadece. N13, N20'ye kıyasla daha narin, turbosu daha küçük bir motor benim bildiğim bu.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Ağzınıza Sağlık.Tarafsız ve Objektif Değerlendirebilenlere Saygı Duyuyorum.Araç hantal ve Sorunlu yani.Yakıtta Fazla şehiriçi 13-14 litreleri görenler var.Forumda okuduk.Binenlerde Bunu Bilerek Almalı.


    İlk Çıkan f30 i 136'lıklar bile Bundan Daha atak ve az yakıyor.


    Yukarıda ki gibi Aksini İddia edenleri de Kaale Almamak gerek.

  • STRYKERRRR S kullanıcısına yanıt

    Rica ederim ancak kendim üzerinden bir polemik çıkmasını hoş bulmam.


    Araç bence o kadar da hantal değil. Yine de bence 1.6 dizellerden daha iyi gidiyor, 1.4-1.6 bandındaki diğer turbo araçlardan da daha kötü gitmiyor. Unutmamak lazım araç 1,700 kg. Yakıt da bu sebeple bence biraz fazla. 12-13 lt banıdna değil de 10 lt bandında yaksa daha iyi olurdu.


    F30 136'da da bildiğim kadarıyla N13 motor var. Yani F30 320i'lerin 170'lik ünitesiyle aynı. F10'lardaki N20, G30 ve G20'deki B48 ile aynı motor değil.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    F10'daki N20B16 motor da G30 ve G20'deki B48B16 kodlu motor da 2 litreden downsize edilmiş motor.

    Bu yüzden üçü de dayanıklı sorunsuz ve yazılıma çok dayanıklı ve elverişli.

  • nbt navigasyonlara güncelleme yapmasini bilen var mi burada?
  • neco6791 kullanıcısına yanıt

    Ben Ankara MM Performans Şaşmaz'da yaptırıyorum her sene

  • Merhaba arkadaşlar, yeni tanıştığım birisi F10 dizel motorların (N47) 200K km sonrası her an patlamaya hazır bomba gibi olduğunu söyledi (300K Masraf diyor). . Eğer zincir zamanında değilşti ise ve yağ bakımları zamanında yapılıyorsa sorun olmayacağını düşünüyorum. N47 bu kadar saçma bir motor ise BMW bu riski niye alsın ? Yorumu olan olur mu ?

  • tk158 T kullanıcısına yanıt

    Zincir ve Yağ Pompası Değişti ise Sorun Yaşamazsınız.Onlar değişirken Yağ ve Su Kaçakları,oringler,turbo kontrolleri,devirdaim,zincir dişlileri ve takozlar vb. herşey kontrol ediliyor ve değişiyor zaten.

    Yatak kontrolü de Yapılıyor.


    En Geç 180-190 bin km lerde değişim şart.Değişim Yapılmazsa Yağ pompası ve Yağ pompa zincirinden yatak sarma ihtimali var.Adı Üstünde Ağır Bakım.


    147 binde ve 430 binde f10 2 aracımız var.Klasik Sorunlara Gelince de Dizellerde Kürbütör ve Egr Kaynaklı Yağ Damlatmaları MEvcut.Benzinli 3- ve 5 Kasalarda da Genelde Yağ ve Su Kaynaklı Problemler var.Ciddiye Alınmazsa Yangına Bile Sebebiyet veriyor.3-4 Aydır Önlem Amaçlı Arıza - tahrik vb hiçbir sorunum olmamasına rağmen Yağ Kaçakları için servise girmek zorunda kaldım.


    Bmw'nin Genel Anlamda Parçası çok pahalı ve Masraf Açarsa Yüklü açıyor.Çok Acayip Arızaları var.İşçilikleri de Pahalı.e60,e90,f10-f11 - f30 vb. Benzinli Dizel Araçlarım oldu.


    Kendi Arkadaşımızın G20 kasa b48 kodlu 43 Bin Km de ki aracı Egr ve şanzıman soğutucudan anlık hararet görüp motor yedi.Neredeyse 400 bin para harcadı.Çok Üzüldük.4-5 yaşında Yeni kasalarda da Acayip Sorunlar var.


    Ustalar 4 Silindir Bmw motorlarının Başarısız olduğu Kanaatinde.Aksini iddia eden ve Boş Konuşanlarda var.Aynı Fabrikadan Çıkmamış - sanki uzaydan gelmiş,Bir Kendisinde bmw varmış gibi şuursuz yorumlara da aldırmayın.Ben v6 yada v8 motor alırdım.Bmw de Yeni G serileri de Dahil Eski Kalite yok.Ama Bir Tarafta da Milyon km devirenler var.


    Bunları Bilipte Almakta Fayda var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRYKERRRR -- 28 Mart 2024; 16:3:4 >




  • tk158 T kullanıcısına yanıt

    EGR, zincir ve yağ pompası gibi önemli parçalar işinin ehli yerlerde veya yetkili serviste değişti ise rahat olabilirsiniz.


    Yazım hatası, imla hatası ve bilgi hatası dolu yorumlara da kulak asmayın ;) Sanayideki ustalar konuşur. Boşverin ;)

  • 
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.