Şimdi Ara

bmw e34 1994 m50b25tu araç incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşkar arabayı alırken olsun aldıktan sonra olsun aklıma takılanlarla ilgili internette yeerli bilgi olmadığını arkettim. dilim döndüğünce size arabamı anlatmaya çalışacağım merak ettiklerinizle ilgili olarakta bilgim dahilinde size yardımcı olmaya çalışacağım.

    aracımı yaklaşım 1 yıl önce edirdneden bir diş hekiminden aldım. baktığım modeller e39 e36 ve e34 kasa bmwlerdi en düşük 2500cc almayı planlıyordum. bildiğiniz gibi çok fazla tercih hakkınız olmyor en az yıpranmış ve en bütçeme uygyn olarak aracımı buldum ve edirneye yola çıktım. aracı gördükten sonra geldiğime değeceğini farketmiştim gayet temiz az yıpranmış bi arabaydı 7 yıldır satın aldığım işideydi 20000 km yol yapmıştı 7 yılda.

    aracın yan kolduğunua oturduğumda gayet sessiz ve konforlu olduğunu farkettim. aracın direksiyonunna geçtiğimde ise yaşına ve üretim yılına göre gerçekten çok donanımlı hızlı ve gerektiğinde asabi olabildiğini farkettim.
     bmw e34 1994 m50b25tu araç incelemesi bmw e34 1994 m50b25tu araç incelemesi

    aracı almamın sebeplerinden biride ne kadar serserilik olarak lafsedilsede yol oldğunda ufaktan yanlamaktı ( tabiri caizse) otobandayken zorunlu karşı şeride geçişlerden birinde vites 2 de 65 70 kmh hızla giderken gaza bastım araç tek teker patinaj yaptıktan sonra hızında etkisiyle arkasını savurdu. beklediğim gibi değildi çünkü aracı toparlamak alışık olduğumdandaha zor oldu :)) farkettimki kilitli diferansiyel olmadan pekte efektif sonuçlar olmuycak. webte ankadara ostimde bi kilitli diferansiyel ilanı buldum aradım anlaştım güzergahı değiştirdim akşam saat 8 gibi ankaradaydım kilitli diferansiye taktıktan sonraki denemelimde tepkiler abartmıyorum % 100 değişti yanlarken yolu bulamayan araç gayet rahat bi şekilde yolda süzülmeye başladı diyebilirim. gece saat 1 gibi işlemi bitirdik memleketim tokata doğru yola çıktım.

    bu arada araç orjinali 192 hp satın aldığım kişi
    alman yapımı 6 lı egsoz manifoldu
    katalizör iptali
    karbon filtre
    hafiften chip tuning
    kesiciyi 6300den 7000e aldırma gibi işlemler yapmış

    araç 225 hp gibi bi güce ulaşmış. edirneden ankaraya giderken yaptığım hız denemesinde 250 kmh gibi bi max hıza ulaştım. kilitli diferansiyelin oran farkı yüzünden ankaradan tokata giderkenki denememde 235 kmh süratte araba 6800 devire geldi. aracın 0-100 hızlanma süresi 7.4 saniye 100den 2000e kadar gayet seri bi hızlanış 200den 230 kadar idare eder 230dan 250 çıkana kadar sizi biraz bekletiyo. ama 160 170 km gibi süratlerde gaza çekip tekrar bastığınızda 6 silindirin sesini gücünü herşeyiyle hissedebiliyosunuz.

    aracın özelliklerinden bahsedecek olursak

    2500CC 24V M50B25TU 192 HP VANOS
    ÇİFT BÖLGELİ KLİMA
    4 CAM OTOMATİK
    ARKA ELEKTRİKLİ PERDE
    SÜRÜCÜ YOLCU BEL ŞİŞİRME
    SÜRÜCÜ YOLCU AİRBAG
    18 TUŞ YOL BİLGİSAYARI
    SERVETRONİK DİREKSİYON
    MERCEKLİ FARLAR VE SİSLER
    ÖN ARKA KOL DAYAMA
    İMMOBİLİZER
    KOL DAYAMANIN İÇİNDEN ÇIKAN SU GEÇİRMEZ KAYAK TAKIMI KOYMKA İÇİN Bİ BÖLÜM
    VE HEPSİNDE VARMI BİLMİYORUMARACA İSTEDİĞİNİZDE ŞİFRE KOYABİLİYOSUNUZ ŞİFREYİ GİRMEDEN MARŞ BASIYO AMA ARAÇ ÇALIŞMIYO 3. DENEMEDEN SONRA KORNA ÇALMAYA BAŞLIYO

    aracın yakıt tüketimi ş içi çok dikkatli kullanımda 11 litre ş arası dikkatli kullanımda 90 ı geçmeden ayağı milimetrik ayarlayarak 6.3 litreye kadar düşürdüm normal kullanımda 13 e 8 litre diyebiliriz şimdiki benzin fiyatlarıyla 30 kuruş ş arası 60 krş da ş içi dikkatli kullanımda çıkan sonuç. ama bastığınızda uzun yolda 1 lira ş içi 1.5 lirda yakıyo benden söylemesi. :D araçta lpg yok yarın taktırcam bunlar benzin tüketim verileri. lpg montajından sonra tüketimi paylaşcam
    Aracı torunuma bırakcakmış gibi narin narin aha kırıldı yıkıldı diye kullanan bi insan değilim yeri geldiğinde aracı sınırlarına kadar zorlamayı seven bi insanım şu an aracım 181bin kmde 30.000 km boyunca 4 kez yağ değişimi bir kez 4 lastik değişimi üzerine 2 kezde arka teker değişimi yaptım :) bir kez hafif ön düzen bakımı balata disk değişimi debriyaj balatası değişimi keyfe keder bobin buji değişimi yaptım harici olarak bana açtığı masraf benzin pompası ve su devridaim pompası oldu onlarıında maliyeti öldüm bittim değildi. yolda bırakmadı beni üzmedi Allaha şükür.

    lafn özü arkadaşlar ben e34 bmw den memnun kaldım almak isteyenede temizini bulduklarında kaçırmayın derim. yakıtı tofaştan fazla değil. yol tutuşu seriliği gerçekten muazzam dengeli konforlu yaşıa göre gayet donanımlı ve güvenlikli bi araç diyebilirim şimdinin çoğu 0 aracına taş çıkarır. sürüş zevki olarak gerçekten çok keyifli bi araba özellikle uzun yolda.
    yedek parçası gayet bol ve korkulacak kadar pahalı değil standartın biraz üzerinde diyebiliriz. dilim döndüğünce e34 serüvenimi sizinle paylaşmmaya çalıştım. sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım hoşçakalın.

     bmw e34 1994 m50b25tu araç incelemesi bmw e34 1994 m50b25tu araç incelemesi bmw e34 1994 m50b25tu araç incelemesi bmw e34 1994 m50b25tu araç incelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi közdegahve -- 12 Ağustos 2015; 21:59:43 >







  • tam bir klasik
  • Bu Araçlar drift için çok uygun sağlam şasi parça bulması kolay güçlü motor

    sadece coilovers ve istenirse açı kiti ile bir canavar çıkabiliyor

    hayırlı olsun hocam en az 7 senede siz binersiniz artık :)
  • Gerçekten çok detaylı bir inceleme
  • Yakın bir arkadaşım da 90 m20 b25 var . Araç tam bir keyif arabasi ama kendisi her köşe başında yanladigi için ve motor soğukken yüklendi suan motoru kucağına aldı . Düzgünu denk gelir ise bende alicam inş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TroubleTrouble

    Yakın bir arkadaşım da 90 m20 b25 var . Araç tam bir keyif arabasi ama kendisi her köşe başında yanladigi için ve motor soğukken yüklendi suan motoru kucağına aldı . Düzgünu denk gelir ise bende alicam inş
    Bunların 540'ı benim hayallerimden bir tanesi.Yalnız inceleme pek kısa olmuş gibi...
  • Plaka da foruma uygunmus..
  • Guzel aracmis. Hayirli olsun. Plaka da dh. Gozumuzden kacmadi hani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pi

    Guzel aracmis. Hayirli olsun. Plaka da dh. Gozumuzden kacmadi hani
    arkadaşlar forumda yeniyim k bakmayın yarım kaldı yanlışlıkla paylaştım sonradan tekrar yazdım şu an incelemeyi tamamladım bilgilerinize sunarım. (kısa olmuş diyenlere).
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    bi asr olması şart :) bazen istemesen bile bi bakmışsınki almış gitmiş :)
  • FursıonnMann kullanıcısına yanıt
    kimin hayali değilki
  • TroubleTrouble kullanıcısına yanıt
    çok yanlış hareket sıcakken ciğerini sök banamısın demez
  • tevafuk olmuş hocam
  • Tevzadze aklıma geldi, OOM-500

    Iyi günlerde kullanın, güzel araç.
  • araç çok güzel duruyor kazasız belasız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

    araç çok güzel duruyor kazasız belasız
    Araç diri ve güzel, inceleme de aydınlatıcı Aracın içinin de fotoğraflarını paylaşsaydınız, özellikle yazıda bahsettiğiniz kayak koyma , şifre değiştirme vb yerlerin fotosunu falan daha iyi olabilirdi.
  • Maşşallah güzel arabanız varmış temizde allah kaza bela vermesin güzel inceleme :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: APPY038

    Maşşallah güzel arabanız varmış temizde allah kaza bela vermesin güzel inceleme :)
    Maşallah, araç çok diri duruyor.
    Sıfır jettaya para vermem bunu alırım vallahi
  • Kaça mal oldu toplam ? Ve birde ic mekan foto atarmisiniz ?
  • Bu eski bmwlere diger illerde hep dh plaka veriliyor sanırım :) bende de 523 vardı 61dh523 plaka arkadastada 81dh523 vardı buda 80dh525 :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.