Şimdi Ara

*** BMW E34 5 SERİSİ ANA KONU *** (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
9
Favori
25.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkedaşlar merhaba, nasipsde bu araçtan almayı düşünüyorum 1995 model vanoslu olan modeli. Tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum, alırken nelere dikkat etmeliyim ?
  • yulapan kullanıcısına yanıt
    öncelikle eski de olsa bmw tok bir araçtır. araçta bir sıkıntı varsa kendini belli eder. canınızı sıkan bir ses duyar veya titreşim hissederseniz bir sorun var demektir. tecrübesiz bir kullanıcının bineceği ilk araç olmaması gerekir. az çok sanayi yolundan geçmiş, ustalar ne yapar ne eder gibi bilgilere hakim olmalıdır.

    - öncelikle araç orjinal benzinli olmalı. benzinli kullanılmış bir bmw hep 1. tercih olmalı.
    - nerede bakımı yapıldığı bilinmeli. arayp sorulduğunda usta tak diye yapılan işleri saymalıdır.
    - soğutma sistemi öncelikle kontrol edilmeli. genelde üst kapak contası aşınmaya meyillidir. ne zaman değiştiği sorulmalı?
    - devir daim, triger seti kontrol edilmeli
    - e34 alt takımı genelde sağlam bir araçtır. ancak yaşı itibariyle elden geçmesi gerekebilir.
    - motor kulakları aşınmış olabilir titreme yapar, aynı şekilde şanzıman kulakları da kontrol edilmeli.
    - bakım için motorun inmesi gerekebilir. bu durumda eliniz değmişken herşeyi elden geçirin. genelde parça fiyatları normal diğer araçlar gibidir. ancak işçilik çok tutuyor. haliyle bir seferde tüm bakım yapılmalı.

    - kenarda 4-5 bin tl (lpg montajı hariç) ayırırım derseniz uzun zaman hizmet eder. satacağınız zaman acele etmenize gerek yok temiz ve bakımlı bir aracın her zaman müşterisi olur.




  • Bmw iyi araçtır temizini bulman gerek hastasından almalısın buda benim aracım

     *** BMW E34 5 SERİSİ ANA KONU ***

     *** BMW E34 5 SERİSİ ANA KONU ***

     *** BMW E34 5 SERİSİ ANA KONU ***

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba,

    M50b20 motor için hangi yağı kullanıyorsunuz? Ben Castrolun 10w40 yağını kullanıyorum ama bir kaç yerde okuduğum yazılarda kullanıcılar mobil 5w40 yağının daha uygun olduğundan bahsetmişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aydır kullanıyorum, 94 model 520i e34 kasa siyah renk, gerçekten performansı ve yol tutuşu iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EF013079 -- 30 Mayıs 2018; 14:29:57 >
  •  *** BMW E34 5 SERİSİ ANA KONU ***


    herkese merhaba. Resimdeki benim aracım. anlayacağınız gibi bende BMW ve özellikle E34 kasa aşığıyım. daha önce birçok marka araç kullandım, ancak şunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki böylesini kullanmadım.
    Araç bugün kü birçok arabadan çok daha iyi bir araba. Yanlız birçok kişinin yanlış bildiği bir konuyu düzeltmek isterim. Birçok insan aracın çok yakıt harcadığını yazıyor, bu kesinlikle yanlış, bugün lpg litresi 3.00 tl ve benim aracım ve birçok sağlıklı bir motora sahip olan E34 kasa 5.20 ler gibi şehir içinde ortalama 30krş ile 35 krş arası yakar. şehirlerarası ise sakin kullanımla bu değerleri 25 26 kuruşa kadar düşürebilirsiniz.
    Virajlarda ki yol tutuşu, rampa yukarı giderken diğer birçok araçdan çok daha hızlı oluşu, geniş iç hacmi, gerektiğinde süper hızlı bir araba oluşu, ayrıca gerçek sürüş keyfi, kısacası bence süper arabadır.
    alacak olmaya niyetli olanlara tavsiyem kesinlikle motoruyla oynanmamış özellikle m50 b20 kodlu tek vanoslu motora sahip bir E34 bakmalarıdır. çok vaktim olmadığı için daha fazla anlatamıyorum ancak sorusu olan varsa seve seve cevap veririm. Özellikle m50 motor hakkında.




  • yulapan kullanıcısına yanıt
    merhaba


    ben de de m50 b20 var ve bende castrol 10 w 40 kullanıyorum ve çok memnunum. Bizim motor hiçin en uygunu bence bu. yanlız bir daha ki sefere lıqoully molly marka 10 w 40 kullanıp deneyeceğim. o marka için çok iyi diyen birkaç kişi var
  • Bencede kullanıp denemelisin bende onu kullanıyorum. Birde motor temizleyicisi var yağ değişiminden önce kullanılıyor onu da alıp kullanabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8-9 ay olmuş gerçi ama Güle güle kullanın. Umarım memnunsunuzdur hala.
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    teşekkürler memnunum, fiyat performans olayı da cabası
  • rst35 R kullanıcısına yanıt
    Bende bmw e34 var otomatik 5 nci vitese gecmeme başladotomatiman ramircisine goturdum hicbir sikintisi yok eletriksel dediler acaba suru midu dugmesinden olabilir bir fikriniz varmi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E34 otomatik var bende 5 nci vitese gecmemeye basladi sanzuman tamircileri bir skinti yok elektriksel dediler surus modu dugmesinden yapiyor olabilirmi fikri olan varmi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yulapan kullanıcısına yanıt
    M50 nin standart yağı 10w30 muş el kitabında 10w40 da kullanabilirsiniz diyor
  • Legen1907 L kullanıcısına yanıt
    bence Sürüş modu değildir elektriksel ise başka bir beyin takıp test edin temazsızlıktan olsa hiç çalışmaz beyinde arıza varsa halledilebilir 5. vites çok yıpranacak bir dişli değildir 1 ve 2 çabuk eskir
  • Merhaba motosikletimi satıp e34 525 ve ya strokerlı 520 almayı düşünüyorum. Parça fiyatları, lpgde yakıt nasıl kilit diferansiyel olarak hangi oranı tercih etmek lazım teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piknikyapan P kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Parça fiyatları öyle korkutucu değil zaten m50 motorlar e36'larda da kullanıldığı için motor parça fiyatlarını ona göre baz alabilirsiniz. Mesela benim e34'ün arka stop kırılmıştı orjinal hella stop 140 tl ye aldım örnek olarak (ikinci el aldım).

    LPG'de m20 ler yakar, bakımlı m50'ler daha makuldur yakıt olarak. Benim aracım m20b20 idi kışın satmadan önce şehir içi 55 kuruş yakıyordu ki aracın motoru %93'dü ve full bakımlıydı.(yalnız kısa oranlı diff ve 18/40/235 lastik jant ebatlarım vardı)

    kilit diferansiyel sizin beklentinize göre konuşulacak bir konu. Benim aracıma önceki sahibi 3.91 kilit takmış aracın ilk hızlanması, ara hızlanmalar çok iyiydi ve tahmin edersiniz ki fena yana geliyordu ama şehir içinde eziyet oluyordu bu oran bir de yakıtı artırıyordu zira aracı düşük devirde tutmak sancılıydı. Benim önerim 5.25 veya strokerli alırsanız 3.46 kilit ideal orandır. 25 leri bilmiyorum ama 20'ler bu oranla gelir zaten. Yakıt ekonomisi için uzun orana geçerseniz 2.93 e falan ama ara hızlanmalar düşer araç hantallaşır gibi geliyor. Yüksek oranda da abartırsanız araç çok sarar yakıt olarak üzer.

    Tecrübelerim doğrultusunda yazdım, eksik veya hatalı bilgi vermişsem kusura bakmayın düzeltecek arkadaşlar olacaktır.




  • Çok teşekkür ederim değerli bilgiler için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar 3 adet E34 kasa bmw buldum almak istiyorum en sevdigim kasa fakat 3 araçta oynanmış araçlar


    --90 model 5,25i sıfırdan toplanmış m50b25 ten m50b28 e döndürülmüş

    --95 model 5,25i m54b25 motor koymuşlar 120bin km de yol yapmış.

    --91 model 5.20i m50b20 motordan m50b28 e döndürülmüş araçlar temiz sahipleriyle konuştum güvenilirlikleride mevcut ama ben karar veremedik 95 model gayet temiz fakat m54b25 motor aklımı çeldi bu herkesin efsane dediği m50b25 den daha iyi bir motor mu ?
  • yuppie06 kullanıcısına yanıt
    m54 bloklar alüminyum. m50 döküm blok parçası daha ucuz, arıza durumunda onarılması daha kolay. 95 modeller geniş böbrek makyajlı kasa en alınası o. eğer düzgünse m54 blok ona bakın yok değilse 90 model 5.25 e bakın ruhsatta 5.25 yazması satarken işinizi kolaylaştırır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 6 Eylül 2018; 1:29:28 >
  • Impheatus I kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.