Şimdi Ara

BMW F30 320i ED / 316i RACE CHIP / CHIP TUNING (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.670
Cevap
33
Favori
137.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyokushin

    ne yazilim ne chip hepsi hikaye alip 1-2 sene binip sorun yasamadan satacaksan ne gam ama sattigin adaminda ahini alirsin .Yoksa ayni motor yea sadece yazilim farki diyenlere bakmicaksin egzos sogutma intercooler vb farklar var aslinda cogunda .Nat.geo da galiba profesyonel modifiyecileri anlatan bir belgesel var mesela adamlar gecen panameradan 40-50 beygir extra guc aldik diye seviniyorlardi.136 dan 170 e cikarmak oyle kolay olsa ve maliyeti olmasa malmi bmw butun araclarini 170 lik satar.2.0 dizel unite 15 yilda her yil 6-7 hp artarak 190 hp oldu .Oyle kolay degil o isler.

    basit bir soru, kaynak nedir? Oem parcalara tek tak bakip farkli olani gordunuz mu, gorduyseniz hangi parcalar ortak hangileri degil?

    Soyleyin de hepimiz aydinlanalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar uzun aradan sonra tekrar döndüm😊 F30 3.16i m paket arac sahibiyim yaklasik 10ay once yorumlari veya kotu duyumlari bir kenara birakip garantisi bitmemis aracima yazilim yapmaya karar verdim.



    Suan aracim 71binde ve cok sukur bin sukur bi skntı yasamadım sadece yazilimdan sonra bobin arizalandi garantiden degistiler. Yani oyle serviste anlasiliyor yok anliyolar gibi dusuncesi olanlar var ise oyle birsey yok. Hatta servis yetkilisi senin aracin masallah iyi gidiyor diyor anladigini zannetmem.



    Dyno falan denemedim denemek isterdim zamanim yok. Arac yaklasik 210hp oldu demislerdi amator 0-100olcumlerimde 6.1. 6.2 gibi degerler yakaladim. Dynoya gerekte duymadim.



    Aksamlari bazen işe giderken gezerken 2.keyif araci olarak kullaniyorum. Ve masallah cok iyi gidiyor. Ama bastiginiz anda yakit o derece gidiyor bir depo benzin asagi yukari 350km yol yapior.



    Bu konuda sorusu olan arkadaslara bilgi verebilirim.



    Son olarak yeni 3.18i LCi 3.20i LCi arasindaki farki bmw bilerek yaptigini dusunuyorum. Bakti makyajsiz aractaki sadece egzoz çapı farkini insanlar yemedi yazilima yoneliyyor. 1.5yeni nesil cikartarak 1.6 170lik versiyonla arayi acti😉 Satis stratejisi😄😄

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar konuya bayadır msj atılmamış ama bir şey sormak isitiyorum. F30 2.0T 184hp olan motorla, 328i 2.0T 245hp olan motor herşeyine kadar aynı mı?

    184hp liği 245 e çevirebilirmiyiz orjianal bir şekilde?
  • merhaba arkadaşlar 320i ed kullanıyorum racechip takılı 25000 km kullandım araç suan 33000 km de motor ışıgı yanıyor arada bilgisayar baylayıp baktıgımızda sıvı sogutma hatası veriyor eksitme vs yok bilgisayardan silinmiyor hata arada bi gaz yemiyor ne yapmamı önerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerlerini biraz kısmalısın biara değeri 2 tık yukselttim aynı gaz yememe olayı bendede oldu sonra tekrar 2 tık geri kıstım suan oyle bi durum yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Ben de kısa bir süre önce f30 3.16i'ye racechip taktırdım. Ayarı hatırlamıyorum ama garip bir şekilde bazen confort modda gaz tepkimeleri çok seri iken bazen de çok hantal kalıyor. Tabi ki kış lastiklerinin etkisi olabilir buna; orjinal boyutlarından farklı olarak ön-arka 245.45.18 runflat kış lastiği taktım. Size sorum; yakıt tüketimim normal mi değil mi; aracı yeni aldığım için önceki halini de pek bilmiyorum; alır almaz racechip ultimate taktırdım diyebilirim. Ortala tüketim 12.5 gösteriyor ama sanırım manipüle ettiği için racechip araç bilgisayarı artık gerçekçi veri göstermiyor anladığım kadarıyla. Şöyle söyliyim; Şehir içi trafiğinde benzin ışığı hemen yanar yanmaz aldığım 100tl'lik benzin tam 145km sonra ışık yaktı; genelde trafikte ve 1-2 ani anlık hızlanma dışında hiç basmadan. Sizce normal mi bu veriler ? Bana biraz fazla geldi gibi.
  • Kis aylarinda zaten tuketim en az 1-2 litre arttiigi icin normal bence.



    Racechipten memnun musunuz? Gercekten cok fark var mi? Yoksa olmasa da olurmus diyebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalshock kullanıcısına yanıt
    Yakitinizin yanlış hesaplanması yanlış lastik ebadı takılı olmasından dolayı.



    Racechip den kaynaklı da bir miktar fazla yakar. Bu ikisi bir araya gelince 12 litre olmuştur.reel tüketimi navigasyonda GPS ile ölçün. Depoya tikabasa doldurup GPS den bakarak belli bir km gidip tekrar benzin alıp hesaplayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekomeko E kullanıcısına yanıt
    Açıkçası arabayı neredeyse alır almaz taktırdığım için çok bir farkını göremedim ve genelde comfort modda kullanıyorum; alt devirler cansız geliyor bana. Ayarını hatırlamıyorum ama "çok yüklenmesin, orta şekerli bir ayar olsun" demiştim; bilmiyorum nasıl yaptılar. Dediğim gibi yüksek devirlerde ivmelenme kazandıktan sonra çok farkediyor ama gaz tepkimelerinin daha iyi olmasını beklerdim.
  • Merhabalar. Nette şu videoya rastladım, görüldüğü gibi performans olarak en verimli nokta 3.16i f30 için C gözüküyor. Acaba sağlıklı ve doğru bir ölçüm müdür.. 7ye kadar bir artış bile yok saniye olarak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalshock -- 15 Şubat 2017; 18:23:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMW 318i 1.5 136 BG RaceChip Ultimate satılıktır.Sadece 2 ay kullanışmış ve sıfır kadar temizdir.Aracı satmamdan dolayı boşa çıkmıştır.Uygun fiyata verilecektir.
  • Beyler,



    Racechip.de sitesinde Bmw f10 520i (170hp) model olarak yer almasına rağmen bu araca sadece pedal tepkimesi hızlandırıcısı çıkıyor. Box olarak hiçbir ürün vermiyor. Tr sitesinde ise bu modele uygun olarak 208hp ve 300N tork sağlayan box verisi var. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce bu değer 215hp ve 320N idi şuan az daha düşük veriler ile yer almış sitede.



    Bu 520i 1.6lt birkaç ülke için üretilmiş model ancak almanya sitesinde model olarak görünüp dataları neden yok ? 320i 1.6lt ile bu motor aynı sanılıyor halbuki değil birçok arkadaş biliyor artık bunu. Hacim ve std güçlerinin aynı olmasından ötürü acaba burada box programlanırken aynı veriler kullanılıyor olabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Race Chip Ultimate ı (yada benzer bir Race Chip box ı) uzun süre (mesela 5-6 yıl ve en az 70 - 80.000 km), aynı araçta ve makul bir ayarda kullanan bir katılımcı var mı ?
    Varsa, yaşadığı problemleri (yaşadıysa) mümkün olduğunca detaylı olarak paylaşmasını rica ederim.
  • F30 316 aracimda fabrika ayarinda kullandigim racechip, dun motorun teklemesine ve en son stop etmesine sebep oldu. Aleti cikarinca arac biraz debelendikten sonra kendine geldi.

    Bidaha takar miyim bilmiyorum ama Araca muhtemelen bi zarar da vermis olabilir. Tecrubesi olan var mi bu sekilde!?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F30 3.16 RaceChip ultimate satılıktır.ilgilenenler pm atabilir

    Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben chip mip hikaye diyorum yok kaynak soruyor vatandas sayfayi soyle kurcala asagi dogru senin mesajdan sonra neler yazmis millet bak gerilere de gitmene gerek yok motoru tekleyen ariza isigi yakan ivir zivir birsuru sorun yasayan var daha baska yerlerde piston kiran blok catlatan sanziman sorunu yasayan var oglu var 150 binlik arac alip sokak arasinda 1000 tl ye aracina 50 hp katanlarin ulkesi burasi birde bu capulculara aracin beynini actiracak kadar da cahil cesareti olanlar var ha race e gelince ise yaramiyor diyen cok 3,16 yi 320 ayarina getirdim diyende denemek gerek belki birkac musait motorda ise yarayabilir ama turbo basinci artisindan baska birsey degil adam panameradan 45 hp aldim diye saskin ve mutlu 400 hp lik arac yuzde 10 oda custom saglam yazilimla bizdede soketli oyuncaklarla egleniyor insanlar
    bu arada keske hayaller gercek olsa i8 de 230 hp olan motoru 136 ps olarak kullanmayiz ilk ben yaptiririm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyokushin

    ben chip mip hikaye diyorum yok kaynak soruyor vatandas sayfayi soyle kurcala asagi dogru senin mesajdan sonra neler yazmis millet bak gerilere de gitmene gerek yok motoru tekleyen ariza isigi yakan ivir zivir birsuru sorun yasayan var daha baska yerlerde piston kiran blok catlatan sanziman sorunu yasayan var oglu var 150 binlik arac alip sokak arasinda 1000 tl ye aracina 50 hp katanlarin ulkesi burasi birde bu capulculara aracin beynini actiracak kadar da cahil cesareti olanlar var ha race e gelince ise yaramiyor diyen cok 3,16 yi 320 ayarina getirdim diyende denemek gerek belki birkac musait motorda ise yarayabilir ama turbo basinci artisindan baska birsey degil adam panameradan 45 hp aldim diye saskin ve mutlu 400 hp lik arac yuzde 10 oda custom saglam yazilimla bizdede soketli oyuncaklarla egleniyor insanlar
    bu arada keske hayaller gercek olsa i8 de 230 hp olan motoru 136 ps olarak kullanmayiz ilk ben yaptiririm

    video dikkat cekici



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bimmer20 -- 24 Nisan 2017; 18:25:56 >




  • 3.16 için olan racechip 3.20ied ye direk montaj yapılabiliniyormu acaba.Net bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013'ten beri 4 ayrı araçta aynı modülü kullandım. sırasıyla 316i, 520i, Insignia SIDI, 520i bu araçlar. Sonuncusunu halen kullanıyorum. Hiçbiriyle 50Bin'i geçmedim KM olarak ancak neredeyse başından itibaren kullandım. Kullanmadığım ya da çıkarttırdığım zamanlar kesinlikle çok rahatsız oldum; çok farketti ancak sorun da çekmedim değil bununla ilgili olarak.

    ilk araçta zaman içinde sorun çıktı. eksozt manifoldu çatladı ve değişti. şimdikinde ise havaların ısınmasıyla birlikte soket hatası vermeye başladı ve ara sıra turboyu kapattı. sökmek durumunda kaldım şu anda ve herhangi bir hata almıyorum ancak kullanmak istiyorum. önceki 520i'de bunlar olmamıştı ancak o zamanki ayarlarda ya da yazılımda bu kadar performans da alamamıştım. bu nedenle hatanın ayardan kaynaklandığını sanıyorum.

    S1 ve S2 ayarlarınız nedir arkadaşlar? F10 kullanıcılarını merak ediyorum.
  • merhaba,
    ben 316 i racechip i alır almaz S2 6 ya ayarladım.S1 zaten sabit kalıyor.
    bir buçuk sene sorunsuz kullandım ve performanstan çok memnun kaldım.Sadece geçen hafta ilk defa arıza ışığı yandı.P0171 ve sildikten birkaç gün sonra da P013A arızasını verdi.Anlamlarına baktım birincisi zengin karışım ikincisi O2 sensör hatası.
    arızayı sildim 2 kademe aşağıya çektim yani S2 4 te şu an.bu arada benzini opet ten alıyorum.acaba benzin denmi oldu onuda bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.