Şimdi Ara

Bonsenkitchen espresso makineleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
2
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konu altında markanın espresso makineleri hakkında kullanıcı deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Belki ben ve başka forumdaşlarımızın işine yarayabilir.


    Mesela ben aşağıda linkini paylaşacağım 2 ürün arasında kaldım. Daha önce hiç böyle bir makine kullanmadığım için hiç bir fikrim yok açıkçası. Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim :)



    amazon
    Bonsenkitchen Espresso makinesi, süzgeçli taşıyıcılı, 1450 W yüksek performanslı paslanmaz çelik kahve makinesi, 15 bar süzgeç makinesi, espresso için, 1,25 l Cappuccino ve Latte Machiato için
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0823RYKZV


    amazon
    Bonsenkitchen Espresso Makinesi 15 Bar Cappuccino, Latte Macchiato, Espresso, Çıkarılabilir Su Deposu, Süt Buhar Nozulu, 2 Bardak Fonksiyonlu, Paslanmaz Çelik, 850W
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09NLQGWGF







  • Merhaba. Delonghi'nin Dedica serisi kıvamındaki makineler anladığım kadarıyla. Yalnızca bi çıtır şekli ve markası değişik. Direk EC685 öneririm. Kendi kullandığım makine, memnunum. EC685 üzerinde bişey almak isterseniz en az Lelit Grace PL81T civarında bişey almalısınız ki farkı hissedebilesiniz. Onun dışında kahvelerde çekirdeğin kavrumundan öğütüm boyutuna, suyun içerdiği pH'den onun ısısına, (eğer sütlü içiyorsanız) sütün ısısına ve ordan da templeme şiddetinize kadar tada etki eden bir çok parametre mevcut.

  • Hızlı geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim hocam. Gönül ister ki delonghi alalım ama fiyat olarak neredeyse 2 katı. Geçenlerde indirimi olmuş ama kaçırdım onu :( . 2. bahsettiğiniz makina bayağı pahalıymış. Açıkçası o kadar bütçe ayırmam suan için mümkün değil. Bulundugumuz ortam şartlarında genelde beklemek daha yüksek fiyattan ürün almamızla son buldugu için kullanan arkadaşlar memnunsa birini almayı düşünüyorum açıkçası. Yoksa delonghi ec685 indirim için beklemeye değecek bir makina  Cevaplarınız için ayrıyetten teşekkürler  @JMaharaja




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 16 Haziran 2022; 0:13:51 >




  • Selamlar,


    Amazon konusuna yazdığım mesajı aşağıya kopyalıyorum. Birkaç gün içinde iade işlemini başlatacağım. Benzer sorun yaşayan ve çözebilen varsa mesajımı cevaplarsa sevinirim.



    -------------------------------

    Delonghi kullanıyorum. Üsttekini yedek olarak uygun fiyata görünce aldım. İlk kullanımda bir türlü cihaz su almadı. Ses geliyor ancak suyu pompalamadı. Markanın MH ile yazıştım, video ve fotoğraflar gönderdim. Su alımıyla ilgili cihazda bir sorun olabileceğini söyleyip iade/değişim kaydı açmamı istediler. Muhtemelen yurtdışı olduğu için sadece iade seçeneği olacak. Yazık oldu.


    Başka alanlar da vardı, benim yaşadığım sorunu yaşayan oldu mu bilemiyorum, hiç mesaj görmedim.


    Delonghi yine 2K civarı fiyata düşerse onu alacağım.

  • erkanist kullanıcısına yanıt

    üstad bu makinelerin pompaları bazen hava yapıyor galiba suyu çekememezlik yapabiliyor benimde arçelik esprosso makinemde başıma geliyor bazen şu süt köpürtme vanasını açıp esprosso yapma düğmesine basıyorum süt köpürtme kolundan su gelince açılıyor ama sizdeki makine tek düğmeli ve çevirmeli yön vermeli galiba sizde olmaya bilir iki işlem aynı anda , bu yöntemde işe yaraya biliyor su haznesinden su çekme hortumuna 50cc lik sırınga ile su basma şansınız varsa pompa ilk hareketini su çekerek yapabilirse devamını getirebiliyor

  • erkanist kullanıcısına yanıt

    Hocam o sorun her cihazda olur.

    Başlıca iki ihtimal var %90 bitanesi işinize yarayacak diye düşünüyorum.

    İlk ihtimal çok ince öğütümlü kahve kullanmayın. Türk kahvesi kıvamı olmaz mesela (pudra kıvamı denilen en ince çekilmiş kahve)

    İkinci ihtimal çekilmiş kahve boyutu idealdir fakat yeteri kadar su basmıyordur makine, tam kahve ıslandığında su dışarı çıkmadan ayarladığınız miktar bitiyordur.

    Bonus ihtimal: Çok fazla templemeyin. Böylece kahveyi çok sıkıştırmış, ve suyun geçmesini zorlaştırmış olursunuz.


    EC685'te shot tuşuna "basılı tuttuğunuz kadar" su verir, bıraktığınızda o miktarı hafızaya alır ve sonraki shot alımlarında yalnızca 1 kez basmanız yeterli olur. Muhtemelen bu Bonsenkitchen'da da öyledir diye düşünüyorum. Eğer su miktarı ayarlama yoksa diğer iki ihtimali deneyiniz.

  • erkanist kullanıcısına yanıt

    Yaşadığınız sorun için üzüldüm hocam. Benimde gönlümden geçen delonghi ec685 ama fiyat konusu sıkıntılı. Bende 1450watt olanı düşünmüştüm ilkten daha büyük bardak boyutlarına müsait olması daha kullanışlı olur diye düşündüm açıkçası. Alttaki ürün o konuda kullanışsız gibi geldi. Ama watt farkı ve alttaki ürünün kilogram olarak daha ağır olması aklımı kurcaladı açıkçası( daha ağır olması kalite yönünden etkilermi bilemedim. Hem daha kompakt hem de daha ağır daha çok çelik parça kullanılmış olabileceğini düsündüm.) Peki siz neden üsttekini tercih ettiniz ?

  • ikisi arasında kaldın da ikisinin de stoğu yok

  • m4shroom M kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam.

    Bahsettiğiniz makineleri tam bilmiyorum dediğim gibi. Fakat EC685'ten daha iyi olduklarını sanmıyorum. Çünkü ben alırken baya araştırdım özellikle süt ısıtmada EC685 çok ideal. Hatta EC680'in üstüne çıkarılmış bir makine özellikle bu açıdan. Fiyat farkına değer bence çünkü şöyle düşünün hocam makineyi 1 kere alıp parayı verirken 1 kere zorlanıyorsunuz. Fakat eğer bahsettiğim gibi sütü az ısıtma vb bir problem varsa eğer o zaman kahveyi her içtiğinizde zorlanacaksınız, tadınız kaçacak.

  • Baristatales B kullanıcısına yanıt

    Hocam benim EC685'te süt köpürtme tuşuna basmadan vanayı çevirince direk sıcak su veriyor americano yapmak için. Sizin bahsettiğiniz bu mevzu değil dimi ben yanlış anladım galiba?

  • JMaharaja kullanıcısına yanıt

    Su miktarı bunda ec685 deki sizin dediğiniz gibi olmuyor. Üstteki makinada sola çevirdiğiniz zaman su pompalıyor, tekrar ortaya çevirdiğiniz zaman suyu kesiyor. Alttaki makinada ise tuşa basınca su pompalıyor tekrar basınca suyu kesiyor.

  • JMaharaja kullanıcısına yanıt

    Bu özelliği çok güzelmiş. 2000 civarı bulsam hiç düşünmeden ec685 alırım. Bu yukardaki makinalarda americano için suyu akıtmaya devam ederim diye düşündüm açıkçası. Ama yanlış bi yöntem olabilir  

  • m4shroom M kullanıcısına yanıt

    Hayır hayır hocam kesinlikle shot aldığınız kahveden su almaya devam etmeyin. En kötü ihtimalle shot bitince üstüne kettle'dan sıcak su ekleyin makinede sıcak su verme özelliği yoksa. Aksi taktirde o ne espresso shot'ı ne de americano olur, garabet bişey olur (.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JMaharaja

    Hayır hayır hocam kesinlikle shot aldığınız kahveden su almaya devam etmeyin. En kötü ihtimalle shot bitince üstüne kettle'dan sıcak su ekleyin makinede sıcak su verme özelliği yoksa. Aksi taktirde o ne espresso shot'ı ne de americano olur, garabet bişey olur (.

    Düz mantık yemedi demek ki hocam.  

  • PEki hocam siz olsanız hangisini tercih ederdiniz bu ikiliden ? @JMaharaja Benim düz mantıkla americano da yapamayacağıma göre alttaki daha cazibeli sanki watt olsun kompaktlık olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 16 Haziran 2022; 0:51:46 >
  • m4shroom M kullanıcısına yanıt

    Görsellerde yazdığı doğruysa üsttekinin verdiği sıcaklıklar espresso için ideal (92-95c) Watt'ının yüksek olması belkide bundan ötürüdür. Kaldı ki bu daha kompakt bana göre hocam. Artı watt olayı elektrik yakma açısından size daha fazla maliyet bindirmeyecektir diye düşünüyorum çünkü makineyi günde 2'lı şekilde 3 shot alsanız en fazla 10dk sürer-sürmez işiniz zate.

  • m4shroom M kullanıcısına yanıt

    Yok hocam bikere shot alınmış kahvenin üstünden su geçtikçe aldığınız shot zate rezalet olur (. olmadı alın 2 bardak bi sizin dediğiniz gibi bide benim dediğim gibi yapın farkı anlayacaksınız.

  • Alttaki sanırım sizin delonghi de olan buhar çubugundan su verme özelliğinede sahip ama onu kaçırdık üstteki kaldı secenek olarak.

  • Baristatales B kullanıcısına yanıt

    Su tankının oturduğu kısım madeni para büyüklüğünde ama küçük bir delik görmüştüm. Şırınga ile su basmak aklıma gelmedi, yarın bir deneyeyim üstadım, teşekkür ederim. Sonucu tekrar yazarım.

  • JMaharaja kullanıcısına yanıt

    Hocam evde Delonghi'nin eski bir modelini kullanıyoruz. Delonghi marka kahve öğütücüde espresso için uygun incelikte öğütüp kullanıyorum.


    Bu makineyi ilk defa çalıştırdığım için kahve kullanmadım. Şırıngayla su basmayı deneyeceğim, pompanın ilk su almasını sağlayabilirsem belki de çalışacak.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.