Şimdi Ara

Bulaşık makinesi tuzunda kalite farkı oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum, bulaşık makinesine tuz koymadan olmuyor (oluyor da olmuyor). Dört senedir bulaşık makinesi kullanıyoruz ve -çoğunlukla Pril olmak üzere- değişik markalarda tuzlar kullandığımız oldu. Zaman zaman aklıma takılıyordu; bugün de tuz alırken bir kez daha aklıma takıldı: Pril ve Calgonit markalarının 1.5 Kg'lık tuzları 5-6 YTL civarındayken, Tansaş, Carrefour gibi market markalarının 2 Kg'lık tuzları 2.5 YTL civarında (Carrefour'unki 2'den azıcık pahalı). Deterjanda, marka ve dolayısıyla kalite farkı fiyata yansıyor: peki "tuz tuzdur, fark etmez; ucuzundan da olur" mu demek lazım; "tuz da olsa kötüsü makineye zarar verebiliyor; pahalısını almalı" mı demek lazım?



  • Ben çoğunlukla ucuz markalardan tercih ediyorum. (Migros, Viking, Bingo, vs.. gibi) Bulaşıklarda herhangi bir tortu veya bardaklarda beyaz leke problemlerim olmadı. Rezistanslarda kireçlenme yok ama, biraz deformasyon var. Bu durumun tuzla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Sanırım makinem eskiyor yavaş yavaş, 13 yıl oldu alalı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: afacan!

    Ben çoğunlukla ucuz markalardan tercih ediyorum. (Migros, Viking, Bingo, vs.. gibi) Bulaşıklarda herhangi bir tortu veya bardaklarda beyaz leke problemlerim olmadı. Rezistanslarda kireçlenme yok ama, biraz deformasyon var. Bu durumun tuzla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Sanırım makinem eskiyor yavaş yavaş, 13 yıl oldu alalı.

    Hah, işte acaba o deformasyon, sadece yılların getirdiği doğal sonuç muydu, yoksa kullandığınız tuzların ucuzluğundan da etkilendi mi?
    Gayet kazık bir soru oldu galiba...
  • Hiç bilmiyorum malesef, son 1 yıldır fark ettim bende. Ama sanmıyorum eskidiği içindir bence. Fotoğrafını çekmiştim önceden, mesajıma ekledim görebilirsiniz.
     Bulaşık makinesi tuzunda kalite farkı oluyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: afacan!

    Hiç bilmiyorum malesef, son 1 yıldır fark ettim bende. Ama sanmıyorum eskidiği içindir bence. Fotoğrafını çekmiştim önceden, mesajıma ekledim görebilirsiniz.
     Bulaşık makinesi tuzunda kalite farkı oluyor mu?


    Evet, ciddiye alınması gereken bir deformasyona benziyor. Teknik bilgi ve kullanım tecrübesi açılarından bulaşık makineleri hakkında pek yorum yapabilecek durumda olduğumu sanmıyorum; haliyle daha bilgili ve tecrübeli birileri yorum yaparsa doğru olur (rezistansa ayrı, tuz markasına ayrı yorumlar rica edeceğim )




  • İzmir anormal derecede kireçli suya sahip olduğundan durumun normal olduğunu düşünüyorum.
    Markaya gelince, en iyileri Henkel ve Benckiser, yani Pril ve Calgonit. Eğer ucuza gelsin istiyorsanız Bim'de satılan Bind Activit tuzu da alabilirsiniz. Henkel'in üretimi diye biliyorum. Bunun dışında ucuzlardan Bingo ve Giz'e de güvenilir. Migros'unki de Giz'in üretimi.
  • Biz bi ara Migros tuz kullanmıştık.Diğer markalara göre çabuk bitti.Calgonit iki buçuk ay giderken Migros'un tuzu 1 ayda bitti.Üstelik tuzlar aynı kilodaydı.Evde üç kişiyiz iki günde bir makine çalışıyor ve tuz ayarı en son ayarda.En sonunda yine Calgonit'e döndük.
  • valla ben calgonit diamond alıyorum artık

    tuz vs herşeyi olduğundna tuz işi artık uğraştırmıyor
  • tuzlar çok eskiden daha iri taneliydi ve daha geç bitiyordu, şimdikiler neredeyse sofra tuzu gibi incecik ve eskiye nazaran daha çabuk bitiyor. kapitalizmin gereği sanırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: banu70781

    tuzlar çok eskiden daha iri taneliydi ve daha geç bitiyordu, şimdikiler neredeyse sofra tuzu gibi incecik ve eskiye nazaran daha çabuk bitiyor. kapitalizmin gereği sanırım.

    Eskiden tuzlar 2 kg idi. Uzun zamandır 1,5 kg'lik ambalajlarda satılıyor.
  • Belki hatırlayan olur eskiden Calgonit tuzlar pembe renkliydi.Makinemin tuz haznesinde hala boya izleri var.
    quote:

    Orjinalden alıntı: afacan!


    quote:

    Orjinalden alıntı: banu70781

    tuzlar çok eskiden daha iri taneliydi ve daha geç bitiyordu, şimdikiler neredeyse sofra tuzu gibi incecik ve eskiye nazaran daha çabuk bitiyor. kapitalizmin gereği sanırım.

    Eskiden tuzlar 2 kg idi. Uzun zamandır 1,5 kg'lik ambalajlarda satılıyor.
  • Tuzun çabuk bitiyor olması makina üzerinden yapılan su sertlik ayarıyla ilgili bir konu. Dolayısı ile bu ayar genelde en yüksek tuz kullanım (rejenerasyon) ayarında yani 3 e ayarlı bulunur. Öncesinde servis ayar yapmadıysa. Sonuç olarak sizde şebeke suyu sertliğini su sertlik şeridiyle ölçerek mevcut ayarı değiştirebilirsiniz. Veya bölgenizde hizmet veren servise sorarak (devamlı ölçüm yaptıkları için) net bilgiye ulaşabilirsiniz. Su eğer çok sert degilse %60-%30 veya %100 e yakın tuz kullanımında tasarruf sağlayabilirsin...
  • Ben Denizli'de oturuyorum.Sular aşırı kireçli ve tuz ayarı 3'te duruyor.O yüzden çabuk bitiyor olmalı.
  • Bulaşık makinalarında kullanılan tuz bildiğiniz saf (iyotsuz) tuzdur. Bütün bulaşık mak. tuzlarının üstüne bakarsanız içeriği Sodyum Klorur yazar.
    Salamura veya turşu yapımında kullanılan iri tuz ile fiyat dışında arasında hiçbir fark yoktur.
    6-7 tl ye 1.5 kg. markalı makine tuz almak yerine, aynı fiyata 10 kg. normal turşu tuzu alarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
    Yanlız makinanızın reçine haznesindeki reçine bozulmuş ise haznenin değişmesi gerekir aksi halde hangi tuzu kullanırsanız kullanın bulaşıklar lekeli olacaktır.
    Reçine-tuz hazneside çok pahalı birşey değildir. Servisinize sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.