Şimdi Ara

Boşanma davası açıldıktan sonra 'Sadakat Yükümlülüğü' kalkar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boşanma davası açıldıktan sonra sadakat yükümlülüğü kalkar mı ? Basit bir dille, boşanma sürecindeyken başka biriyle ilişki yaşamak sorun teşkil eder mi ?

    Bu konuyla ilgili çok araştırma yaptım ama her yerde farklı yazıyor. Bilgisi olan var mı ? Şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milesari -- 25 Aralık 2018; 16:51:32 >



  • Sorun teşkil eder zina sayılır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam yargıtay ın çok net kararları var. Boşanma davası devam ederken başka biri ile sözlenme nişanlanma birlikte yaşama sadakat yükümlülüğüne aykırılık teşkil eder. Çünkü boşanma mahkeme ilamının kesinleşmesi ile gerçekleşir. Dolayısıyla dava konusu olsa da devam eden evlilik söz konusudur. Benim tavsiyem siz yapıyorsanız gizli yapın. Karşı taraf yapıyorsa delil toplayın. Lehinize giden davayı tersine çevirebilir. Aleyhinize giden davanın neticelerini ağırlaştırabilir. Eğer karşı taraf ağır kusurlu ise ve bu durum mahkemece biliniyorsa (örneğin; aldatma hayata kast, çocuklara zarar verme, gibi..) çok bir sorun olmaz dikkatli olmanızı öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu çok sevdiğim bir abim adına açtım. Mahkemesi 1.5 senedir sürüyor, neredeyse 2 sene olacak. Hayatını yaşamak ve biriyle ilişki kurması en doğal hakkı. Zina sayılması, ilişki yaşayamaması saçma değil mi ? Cidden yok mu böyle bir yasa ?

    Not: Eşi aldattı. Yalan dolanla mahkemeyi 2 senedir uzatıyorlar. Hakim de bayan ve aşırı feminist. Adam bir dünya delil sunmuş, suçluymuş gibi sürekli ona yükleniyor + toplu bir aile fotoğrafında yanında uzaktan akrabası olan bir kadın durduğu için geriye dönük nafakayı yapıştırdı. Adam intihar etse hesabını kim verecek merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milesari -- 26 Aralık 2018; 0:47:28 >
  • milesari kullanıcısına yanıt
    Haklısınız özellikle boşanma davalarında kadını aşırı koruyorlar. Bizim hukukumuzda boşanma sebebe dayanmak zorunda ve hâkimin kararı gerekiyor. Yani ben artık seni istemiyorum desen de karşı taraf seviyorum dediği zaman boşanma gerçekleşmiyor. Yakininiz olan kişinin avukatı yok mu ? Aldatma boşanmada en büyük kusurlardan birisidir bunu yaklaşık olarak ispatlasa bile nafaka sorumluluğu olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • boşanma kararı kesinleşene kadar gözlerden uzak, gizli şekilde yaşayacak özel hayatını
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Avukat var da pek iyi değil. Yaklaşık olarak ispatladılar, hatta iki çocuğu da şahitlik yaptı ama karşı taraf onun da aldattığını iddia etti. Sahte resimler ve bahsettiğim toplu fotoğraf yüzünden bu ay olan mahkemede geriye dönük nafaka verdi. Eşi de tam şeytan. Ağlayarak bir yalanlar sıkıyor, 40 yıl düşünsem aklıma gelmez. Bu arada sahte resimleri de kanıtladık, orijinallerini verdik ama hakim utanmasa tebrik edecekti. Mahkemeyi kandırmaya çalışıyorlar, kötü niyetle sahte fotoğraflar hazırlıyorlar, ne hikmetse feminist hakimimiz hiçbir şey demeden resmi kenara koyup devam ediyor.

    O toplu fotoğraf yüzünden adamı yerin dibine soktu. Hatta komik bir şey anlatayım. Elin kadının omzunda ne arıyor diye adama bağırıyor ama öyle bir şey yok. Fotoğrafa tekrar bakınca pardon görmemişim diyor. Resmen saldırmaya yer arıyor. Karşı taraftan çok hakim ile uğraşıyoruz. Avukat da çok dil döktü böyle saçmalık olmaz diye. Ben seni boşayana kadar yanında kadın olmayacak dedi. Kadına şimdiye kadar bir kere bile sesini yükseltmemiş veya azarlamamış. Adama her fırsatta yapıştırıyor. Kafayı yememek mümkün değil. Artı iki çocuk da üniversite okuyor, bir dünya masrafları var. Geliri ucu ucuna yetiyor. Hakim nasıl nafaka verebiliyor anlamış değilim.

    (Nafakaya itiraz ettiler, cevap bekliyorlar.)

    Durum böyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milesari -- 26 Aralık 2018; 12:7:9 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.