Şimdi Ara

BOSCH BUZDOLAPLARI NEDEN TERCİH EDİLMİYOR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
100.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KGN57A00NE, dondurucu kısmı altta olan buzdolabından aldım. Kesinlikle tavsiye etmem. Nedenine gelince içerisinde kullanılan plastik malzeme (yumurtalık, sebzelik, tereyağlık, kiler bölümü, dondurucu çekmeceleri) son derece zayıf malzemeden, ince üretilmiş.
    Şöyle diyeyimki alışveriş yaptınız, eve geldiniz ve buzdolabının sebzelik çekmecelerini çıkartıp içini doldurdunuz. İşte tam çekmeceyi kaldırıp, buzdolabına yerleştireyim dediğiniz anda sebzelik çekmecesi tuttuğunuz yerden kırılıyor. Sebzelik çekmecesi daha içindeki sebzeleri taşıyacak kadar dayanıklı değil.
    Diğer yandan derin dondurucu kısmı aşağı kalır değil. İçine et, tavuk, dondurulmuş gıda gibi besinler koyuyorsunuz, haliyle ağır oluyor. Çekmeceyi açarken, yada yerine yerleştirirken tuttuğunuz yer elinizde geliyor.
    Kiler kısmı tam kapanmaz da köşesi, üst kapağa denk gelirse yandınız. Bir çıtırdama ve klier kısmı da nakavt

    Bosch marka güvenini kullanarak, tüketiciyi resmen kandırıyar, utanmasa metal kısımlarını da ince plastikten yapacaklar. Şu buzdolabının iç plastik aksamlarını kaliteli plastikten yapma fiyat ne kadar artar ki?100 mü 200 mü.
    2000 tl ver buzdolabı al, durmadan sağı solu kırılsın. Sonra kırılma müşteri hatası de çık. Firmanın dandik mal kullanması uyanıklık yapmak demekmiş? Nede olsa müşteri kırar ve garanti kapsamı dışı....

    Bosch kâr yapcam diye resmen sineğin yağını çıkarmaya çalışıyor. Ahh ahh eski aeg yada arkelikler, hala babamın evinde ve sapasağlam duruyor...




  • Bosch marke olarak evde Fırın, Bulaşık, çamaşır ve Kurutma makineleri kullanıyoruz ama buzdolabı olarak GE almıştık. Diğer Bosch ürünlerinden memnunuz, hiç bir şikayet ve kullanım güçlüğü çıkmadı ama buzdolabı olarak bekarlık zamanımda kullandığım Bosch'u annemlerin yazlığına gönderdim. Benimde kullandığım süreyle ( 8 sene ben kullandım ) toplam 21 senedir kullanılıyor. Bir arıza hatırlamıyorum. Evde kullandığımız GE ise biraz gürültülü çalışıyor ama bir arkadaşım ( Arçelik bayii ve servisi var ) bana GE servisleri para kazanamıyor diye şaka yaptığını hatırlıyorum.
  • KGN57A00NE BOSCH BUZDOLABI herhalde en dandik olanı.
    Gecenin bir vakti tak tak diye buz kırar.sanki silah patlıyor.fresh bölünün kapağı sürekli kırılır.çünkü tasarımı çok kötü.
    derin soğutucu bölüm de ise elle çekme kapağı elin de kalır.
    Allah boschun belasını versin başka bir şey demiyorum.
  • konu hortlamış bismillahv
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H.G.A

    malesef TR üretimi almışız. Bilgisizliğimize yanalım. İçine eşşek düşmüş gibi anırıyor ya. Birde o buz kırma sesi yokmu? Alışana kadar hırsız var moduna geçtim sürekli.

    Bu buz kırma olayı bi bosch da var sanırım. Gecenin bir yarısı şantiye gibi başlıyor takır tukur, hele bazen gidip bakıyorum bişey patladı herhalde diyorum içerde Türk markalarına laf eder çoğu kişi ama 2 tane beko aldık gram ses yok, çalışırken bile yok bırak buz kırmayı falan.

    Birde servisi varki bosch un düşman başına. Su akmıştı buzluktan, swtich bozulmuş, beko servisinde aynısını buldum ben kendim taktım ama orjinalinin bacakları farklıymış hiç dikkat etmedim ona aklıma gelmedi. Buzluk kısmı çalışmıyor tabi kapakları kapatınca. Servis çağırdık falan oda yan sanayi bir parça getirdi bekodan aldığımdan daha dandik. O da aynı stilde orjinal değil orjinali 3 bacaklı ama içerden köprülü yan sanayiler 4 bacaklı fakat 4 kablo olması lazım. Adam paralel çekti diğer kablodan çalıştı. E dedim benim parçada çalışırmış ozaman hiç bişey demiyor.

    Bir güzel 40 lira dandik switch 'e verdik 35 lirada işçilik kesti hadi eyvallah dedi gitti.

    Bekodan aldığım orjinal beko yazılı ve daha kaliteli parçanın fiyatını sorarsanız , 7,5 lira


    bu arada buzdolabının kapağı da düştü uzun süredir öyle kullanıyoruz. Servis geldiğinde söyledik normali böyle dedi. biz kenara keçe sıkıştırmıştık , hani şu sandalye koltuk altına yapıştırılanlardan. Bunu çıkartın dedi normal böyle olur dedi, çıkarttık habire uyarı veriyor dolap hava kaçırıyor. Tekrar koyduk keçeyi kapağı yukarı kaldırtıyor o sayede tam kapanıyor.


    Yani bosch otomativ sektöründe parça olarak hep tercih ettiğim kaliteli bir marka ama şu buzdolabı ve yaktığı elektrik yok mu bizim bütün yaşam enerjimizi aldı götürdü senelerdir. Komşu kurbanıyız dinleyip almayaydık keşke




  • 25 yıldır bosch buzdolabı kullanıyoruz. Hala çalışır. Su anda kapaklarının lastiklerinin değişmesi gerekli ama hiç bir yerde bulamıyorum. Bir de bulaşık makinesi vardı bozuldu ondan sonra aldığımız arçelik bulaşık makinesinden hiç memnun değilim. Asla güzel yıkamıyor. Malesef simdilerde üretilen beyaz esyaları 10 sene kullanırsanız şanslısınız. Çünkü kesinlikle bozulduklarında tamire gelemiyorlar. 2 abim var kendilerine 5-6 tane buzdolabı değiştirdiler her markadan. Hep arıza hep arıza. Ama servis konusunda haklısınız bize 10 sene önce gelmişlerdi Bosch Bulaşık mak. Buzdolabı ve fırın için . Adamlar fırının çakmak raşlarını bile değişitirmediler. Öyle gittiler bir daha da Bosch'a tövbe dedim. Şu anda buzdolabı ihtiyacımız olacak sanırım yakın zmanda ma hangi marka alsam bilemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antares079

    25 yıldır bosch buzdolabı kullanıyoruz. Hala çalışır. Su anda kapaklarının lastiklerinin değişmesi gerekli ama hiç bir yerde bulamıyorum. Bir de bulaşık makinesi vardı bozuldu ondan sonra aldığımız arçelik bulaşık makinesinden hiç memnun değilim. Asla güzel yıkamıyor. Malesef simdilerde üretilen beyaz esyaları 10 sene kullanırsanız şanslısınız. Çünkü kesinlikle bozulduklarında tamire gelemiyorlar. 2 abim var kendilerine 5-6 tane buzdolabı değiştirdiler her markadan. Hep arıza hep arıza. Ama servis konusunda haklısınız bize 10 sene önce gelmişlerdi Bosch Bulaşık mak. Buzdolabı ve fırın için . Adamlar fırının çakmak raşlarını bile değişitirmediler. Öyle gittiler bir daha da Bosch'a tövbe dedim. Şu anda buzdolabı ihtiyacımız olacak sanırım yakın zmanda ma hangi marka alsam bilemiyorum.

    aben profilo aldım.sorun çıkmadı henüz.soğutmada ve parçalarında sorun yok.profilo-siemens-bosch a aynı servis bakıyordu.hepsinin aşağı yukarı aynı kalitede olduğunu söylediler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El-Diablo

    1999 yilinda hayatimin yanlisini yaparak tum ev esyalarimi BOSCH alman uretimi olanlardan aldim. O gunden sonra traktor sesli verimsiz urunleri ve para avcisi servisleri ile basbasa kaldim.

    Hele buzdolabi ic kisimlari felaket, nereyi tutsam elimde kaliyordu sanirsin herkulum. 2 defa kompresor degisti. Camasir ve bulasik makinasini anlatsam bu sayfa almaz.


    bunların aynısını arçelikte yaşadım.malzemeler çok kalitesiz servisler çok pahalı.adamlar bulaşık makinasının kulpuna 30 tl istediler.1 tl tutmayacak bir plastik. 5- iste 10 iste 30 ne lan.
  • aman aman boschmu 7 ay da 3 kez servismi gire eve.
    haklarını yemeyelim servi 2 günde gelio ama sürekli gelio :D
  • evdeki bosch bayram tatilindeyken çok fena su koymuş ....
    hemde bu 3.cü vukuatı .. 2-3 saat içinde tertemiz oldu ama olan sucuk içlerine, vişnelere ve kışlık yemeklere oldu..
    bende kesinlikle bosch tavsiye etmiyorum..

     BOSCH BUZDOLAPLARI NEDEN TERCİH EDİLMİYOR?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunpasa -- 20 Ekim 2013; 23:19:03 >




  • Bir hafta oldu yeni BOSCH marka KG58w 40N 3+++ lı yeni buzdolabı aldım. (2++ buzdolabına göre 350tl fazla verdim) içi kısmını 2 defa silmeme ragmen kapagı açtığımda bozuk yemek kokusu geliyor , her buzdolabı kapagını açtıgımda aynı koku.benden 2 ay önce aynı buzdolabını alan arkadaşıma da sordugumda da aynı koku bende de var diyor... ne iş böyle servise bildirdim bir haftalık buzdolabı 25tl üçret alınır diyor servis. sayın BOSCH marka yetkilileri reklamlarda belirtilen kalite palayralarını bırakın kokunun neden oldugunu açıklayın... ve buzdolabıma çözüm üretin ...yeni alacaklara da tavsiye edemiyecegim maaalesef*...
  • Son durum nedir buzdolapları konusunda ?
  • televizyonda dönen reklamı çok itici değil mi
  • kgn serisi buzdolabında ince bi kamlolu sensöre 250 lira vermek demek 15 20 liralık parçaya 250 lira güle güle kullanalım inşallah
  • boshun buz dolabı alınmaz. hala akıllanmadıniz mi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim de bir adet bozulmus bosch buzdolabı catı katında durmakta. yaz geldimi kendini sogutamıyor garibim. italyan marka bir no-frost aldık her acıdan kat kat daha kaliteli kafa rahat..

    bir tanıdıgımızda da bosch bulasık makinası var camların hepsi beyaz porselen oldu resmen. servis üstüne servis.. bosch aldıgına bin pisman..

    reklamlara kanmayın, bosch'la bosu bosuna stress yasamayın...
  • 1 senede buzdolabının derin dondurucu bölümünü tutan lastiği pert oldu.buz kırma sesini anlatmayayımçoğu kişi bahsetmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KGN57P72NE model buzdolabını 5 sene önce aldık. alış fiyatı 2550 tl. 5 ayda bozuldu. 2 kere yapmayı denediler yapamayınca değiştirdiler. şu anki de 4,5 senelik yani. sogutucu bölmesi bozuldu. servis geldi baktı. kart, termik sensör, rezistens, sifon değişecek dedi. 600 tl. dayanıklı tüketim malzemesi 4,5 senede bozuluyorsa, ve deve yükü para istiyorsan ve de ben bosch um diye ortalarda geziniyorsan benden sana tövbe.
    güya üst seri iyisi olsun diye aldığımız makinaya bak. bir daha bosch tövbe. anlattıklarımdan ötürü de kimseye tavsiye etmem. karar sizin.
  • Kdn56aw32n model buzdolabini yaklasik 3 senedir kullaniyorum. Bundan 3 ay öncesine kadar gayet memnun şekilde kullanıyordum buzdolabını (buz kırma sesi dışında). 2 ay once dolap kapisindan ses gelmeye basladi. Eski gardrop kapisini kapatir gibi ses geliyordu. Servis cagirdik, kapak kapanirken switch varmis ona yağ sürdü. O zaman gecici olarak ses kesildi. Tekrar ederse switch değiştireceklerini soylediler. 10 gun sonra ses tekrar gelmeye basladi. Tekrar servis cagirdik. Biz switchi degisecegini umarken gelen servis buzdolabinin kapisinin altina pim koydu ve bu şekilde duzelir dedi. Fakat ses gelmeye devam etti. Şimdi kapi sesi ile birlikte buzluk tarafinda buzlanma ve alt kisimda soğutmama basladi. 2 ay sonra garantisi bitecek. Tekrar servisi caģirdim bakalim ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraktunca -- 10 Temmuz 2016; 2:24:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fringe F kullanıcısına yanıt
    merhaba 2013 yılında bosch kombi buzdolabı aldım 2 yıl sonra motoru yandı garantiden değiştiler fakat bu sefer de dolabın sesi değişti daha sesli çalışmaya başladı servise sordum , orjinali gibi olmaz dediler evin tüm beyaz eşyasını bosch aldığım için pişmanım her geçen gün çikan cihazlar kalitesizleşiyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.