Şimdi Ara

BOSCH BUZDOLAPLARI NEDEN TERCİH EDİLMİYOR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
100.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de uzun bir süre araştırma yaptim ve zor karar verdim. Iki ay önce KNG57AW25N buz dolabı ve 9 kg lik çamaşır makinesi aldım. Her ikisinden de çok memnunum. Buzdolabı sessiz ve kapısını açarken bile malzeme kalitesi o sağlamlık güvenini veriyor.
    Çamaşır makinesi de çok sessiz. Zaten makinelerin genel yapi mantığı ayni. Sadece malzeme kalitesi ve teknolojisi farklılık gösteriyor. Bosch teknolojide dünya lideri olan siemens kullanıyor. Kısaca ben memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 yılında 2200 lira vererek aldığım Bosch buzdolabının 4 sene içinde 2016 yılında motor arızası yaptı ve 670 TL vererek motoru servis tarafından değiştirildi. Daha sonra 6-7 ay gibi kısa bir süre sonra tekrar soğutma yapmayarak arıza yaptı ve servis geldi 40 lira civarında servis ücreti ödeyerek tamiri yaptırdım. Ve ne oldu biliyor musunuz 3-4 ay sonra yine soğutma yapmadı bende uğraşıp durmamak için mecburen buzdolabı aldım. Müşteri hizmetlerini aradım buzdolabının aynı arızayı verdiğini söyledim. Müşteri hizmetleri servisin gelmesi durumunda ücret alacağını belirttiğinde bende ücret veremeyeceğimi söyledim ve o zaman servis kaydı oluşturamayacaklarını söylediler, bende bazı şikayet sitelerine durumu belirttim ve beni bosch müşteri hizmetlerinden aradılar. Ürünü ücretsiz olarak yapacaklarını söylediler. Ürün gitti servise 20 gün denediler ürün orada arıza yapmamış geri getirdiler 3- 4 ay geçti ve yine arıza yaptı. Valla ben yoruldum bu dolaptan. Almayın demiyorum ama bu yorumları dikkate alın ve dikkat edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neden bilmiyorum şu kıytırık Arçelik dediğimiz firma olağanüstü derecede iyi servise sahip. Tabi Beko'da aynı servise giriyor.
    Bosh çamaşır makinesinin ön tarafında paslanma oldu. Servisi aradım kullanıcı gelmedi bile Whatsapp'dan foto istedi attım ve kullanıcı hatası dedi. Annemin Beko'da aynı şekilde paslandı. Aradık geldiler komple ön tarafı değişip gittiler.

    Zorla insanı Beko, Arçelik aldırtmaya itiyorlar. Bosh ve Aeg-Elektrolüx servisleri kadar rezili yok. Ama elim gitmiyor Arçelik almaya.

    Biri kullanırken konfor diğeri bir sıkıntı çıkınca konfor. Artık ona göre tercih yapacaksınız. Arıza verdiğinde yabancı markalar yok resmen.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.