Şimdi Ara

Bosch su sebili rdw 1571 tavsiye edermisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alttan damacanalı su sebili araştırıyorum. Bosch rdw 1571 var nette 1215 tl ye buldum. Bu model nasıl acaba kullananlar tavsiye edermi yardımcı olurlarsa çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagiroda -- 24 Haziran 2019; 19:8:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Burdada hiç yorum yapan yardımcı olan kimse yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz yaklaşık 3 yıldır kullanıyoruz. Görüntüsü şık. Sesi normal. Soğutması güzel. Sıcak özelliğini hiç kullanmadır. Fiyatı dışında güzel ürün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TinyAngel

    Biz yaklaşık 3 yıldır kullanıyoruz. Görüntüsü şık. Sesi normal. Soğutması güzel. Sıcak özelliğini hiç kullanmadır. Fiyatı dışında güzel ürün.
    Aldım ürünü dün. Beğendim sıcak suda iyi kahve çay içtik. Soğuk su da yeterli. Memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oda sicakligi tarafindan soguk su vermesi haricinde gayet guzel . Birde 2-3 sene sonra suyu dondurmaya ve soguk tarafindan su vermemeye baslayacak .
    Goruntu guzel ama kalite sifir . Arcelik beko bosch hepsi ayni yerde yaptiriyor sanirim bu modeli .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar uzun zaman sonra konuyu hortlatayım. Hâlâ kullanıyor musunuz ve ürün nasıl? Geçen yıl aldım bu ürünü, soğutması devamlı çalışıyor ve gürültülü diye servis kaydı açtım, kompresör değiştirdiler gaz bastılar geri getirdiler. Sorun geçmedi, yani tam anlamıyla tatmin etmedi. Kısa süre kullanıp dayanamayıp kapattım, kapalı kalsın dedim.


    Bu yıl tekrar açtım, baktım çok geç soğutuyor, soğuk tutamıyor ve yine aşırı bir gürültü problemi... 50 yıllık AEG buzdolapları bundan az ses çıkarıyor. Gece bütün ev sebilin "drrrrrrrrrrr" soğutma sesiyle yankılanıyor. :) Pompa değil, ona dikkat. Pompa illa ki ses çıkarır onda sorun yok. Ama soğutma sesi, sessiz bir evde ve özellikle gece çok sinir bozucu oluyor ve bütün odalara yayılıyor ses. Soğuk su da içemiyoruz ayrıca, bir soğuk bir ılık içiyoruz, yapamıyor sebil bu işi yani. :) Yine servisi aradım, götürdüler, yine kompresör değiştireceğiz arızalıymış dediler. Yaklaşık 2-3 haftadır parça bekleniyordu. Parçayı hemen temin edemeyeceklermiş bu yüzden Bosch, sebilin yenisini vermeye karar verdi. Ama şikayetvar'da Bosch sebillerle ilgili şikayetleri okuduğumda defalarca ürün de değişse hep aynı problemler olduğunu yazmışlar. Hadi soğutması düzeldi diyelim, şu devamlı çalışma ve gürültü olayı çok sinir bozucu. Bu yüzden yakında gelecek olan sıfır sebili hiç kullanmadan köye möye birine verip farklı bir marka mı alsam, yoksa o üründe mi sıkıntı vardı acaba, yeni gelene şans mı versem, ne diyorsunuz?


    Yardımlarınız için teşekkürler.


    @Sagiroda @TinyAngel @Mekatroniks @daru





  • ahcaner kullanıcısına yanıt
    Selamlar, bende de ses sorunu olmuştu ancak kompresörden değil kasasındaki boşluklardan titresim sesi yapıyordu, ufak kağıtları katlayıp belli yerlere sıkıştırınca ses kesildi.ancak oda sıcaklığında su vermesi gereken yerdende soğuk su vermesi beni bıktırmıştı o yüzden sattım ben. Soğuk tarafından 5-10 derece civarı su verirken ortadaki ılık taraftan 15 derece civarı su veriyordu oda sıcaklığı 24 dereceyken bu şekilde vermesi normal değil. Birde sıcak ve soğuk kısmı açık olduğunda kompresör uzun süreler çalışıyordu, sıcak soğuğu ısıtmaya çalışıyor, soğukda sıcağı soğutmaya çalışıyor diye düşündüm. Hatta sadece sıcak tarafı açık bırakıncada oda sıcaklığında su gelmesi gereken yerden 28-30 derece su geliyordu. Kısacası 3 deponunda yalıtımını yapamamışlar, sanırım iç içe depolar kullanmışlar o yüzden çok uğraşmadan kurtuldum.
    Birde sebil içinin malesef pek hijyenik olmadığını düşünüyorum, sürahiye bile su koyulduğumuzda en fazla haftada bir sürahi yıkanır ama sebil içindeki depolar senelerce yıkanmıyor, çamaşır suyu benzeri bir kimyasalla içi sözde açılmadan temizleniyor ama onuda haftada 1 yapmak imkansız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Teşekkür ederim detaylı açıklamanız için. Kesinlikle söylediklerinize katılıyorum, iyi olsun diye iki kat para verip Bosch aldık; ama sorunlu bir cihaz. Tasarımı da hatalı veya mecbur bu şekilde, alttan damacanalı olunca depo ve parçalara yer kalmayınca sıkışık yapmışlar, depolar birbirini etkiliyor, bilemiyorum. Hatta gördüğüm kadarıyla birçok modeli sıkıntılı.

    Peki hijyen konusunu bir kenara koyarsak, gürültü, depo vs. anlamlarında sorunsuz bir sebil var mı bildiğiniz? Onu alalım olmazsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahcaner kullanıcısına yanıt

    Bende su sebili arayışındayım. Bosch sebili rdw 1571 alacaktım. Ancak almasam mı?

    8 ay olmuş. Ne aldınız? memnun musunuz?

  • Şimdi gördüm mesajı. Geçen yıl değil ondan önceki yıl Ağustos ayında almıştım. Aldığımız yıl çok gürültü yaptı. Servisi aradık, götürdüler. Parçaları değişti, gürültü sorunu çok gitmemiş belki %20 fayda etti ya da etmedi, çok kullanamadan kış yaklaştı zaten, neyse dedik kapatalım, fişini çektik kapattık. Ertesi yaz yani geçen yıl yeniden çalıştırdık, ilk çalıştırdığım gün suyu 15 saatte falan anca soğuttu. Üstelik gene gürültü var, su ekledikçe düzgün soğutmuyor falan. Servis çağırdım geldi, ilk başta kabullenmediler, abi bu su yeterli soğuklukta diyor. O an doğru söylüyor aslında baya soğuk ama bazen ılık gibi oluyor yani soğuk tutamıyor, ayrıca ilk açılışta 10-15 saatte soğutması normal değil. Soğutsa bile hani çelik gibi soğuk derler ya, öyle olmuyor. Biz çok soğuk sevmeyiz suyu, ona rağmen bize bile yazın o sıcaklarında yeterli soğuk gelmiyor yani. Al götür iyice kontrol edin getirin dedim ısrarla. Tamam dediler. 2 gün sonra aradılar, "Siz haklıymışsınız adam gibi soğutmuyor bu, ama parça yok tamir edemiyoruz. Genel merkez yenisini verin dedi eğer kabul ediyorsanız." dediler. Yani anlayacağınız yerinden kıpırdamadan, fişi çekili vaziyette, hiçbir müdahale veya darbe almadan durduk yere gene bozulmuş. Tamam gelsin dedik yenisi. 1-2 ayda zor gönderdiler. Aradım yaz bitiyor önümüzdeki yaza mı göndereceksiniz dedim de öyle hızlandırdılar, öyle böyle derken geldi yeni cihaz. Anca 1 ay kadar kullandık, gene yaz bitti. :) Çok soğuk su sevdalısı olmadığımız için gene kapattık cihazı. İşte şimdi nisan ayındayız, yeniden yaz geliyor, bakalım bu yaz açınca çalışacak mı, kaç gün kullanabileceğiz, yoksa yeni cihaz da bozulmuş mudur, uğraşmadan balkondan aşağı mı atarım bilmiyorum. :)


    Ayrıca bozuk olmasa bile dehşet gürültü sorunu var cihazın. Bu gürültü olayını normal bulanlar da var, benim gibi rahatsız olanlar da var internette okuduğum kadarıyla. Bunu şöyle açıklayayım size. Bu biraz insanın yapısıyla ilgili. Bir de ev ve semt ile ilgili. Yatak odam, mutfaktan uzak olmasına rağmen bizim ev nispeten sessiz bir semtte ve gece evimizin içi de sessiz olur. Gece yolda biri fısıldasa duyarsınız. Bu cihazlar da 50 yıllık AEG buzdolapları gibi zar zar zar çalışıyor, aynı zamanda titreşiyor doğal olarak soğutma yaparken. Sonra duruyor. Dururken de titreşim sebebiyle hafif kuvvet boşalması oluyor ve sallanarak duruyor. Ondan sonra hiç ses çıkarmıyor. Ne zamana kadar? Sonraki soğutma işlemine kadar. E böyle olunca gece sadece bu cihazı dinliyoruz. Balkon ve pencereler açıksa, alt komşu bile duyar öyle diyeyim. O derece sessizdir bizim ev. İşin kötü yanı ise, belki alttan damacanalılarda mecburiyetten dolayıdır, belki diğer markalar da böyledir ama cihazın iç tasarım, yerleşim ve teknolojisi o kadar kötü ki, sıcak soğuk ve ılık olmak üzere 3 tanklı olduğu için sıcak tank muhtemelen soğuk kısmını etkiliyor, o yüzden soğuk da ısınmaya başlıyor, cihaz da onu soğutmak için çok sık devreye giriyor. Kısır döngü yani. Asıl bombayı söylüyorum: Bu soğutma ve ısıtma olaylarının devamlı olması, elektrik faturasını ciddi etkiliyor diye düşünüyorum. Aylık damacana parasını geçer öyle söyleyeyim. Ölçmedim, net konuşamam ama bu cihazı kapattığımız ay geçen yılın parasıyla 60-70 TL düştü fatura, ben de buna bağladım durumu. Damacana 18 tl civarındaydı öyle düşünün. "Ben bunu gürültülü bir iş yerinde veya çok sessiz olmayan bir ofiste, dışarıda vs kullanacağım. Veya gürültüden hiç rahatsız olmayan bir insanım, duymam ben onu yapım gereği. Elektrik parası da umrumda değil." diyorsanız sıkıntı yok, alabilirsiniz. Yoksa uzak durun. Hatta ihaleyi arttırıyorum, hem öğrenciyken hem evliyken yıllarca bütün eşyalarında Siemens-Bosch grubu ürünleri kullanmış bir insan olarak söylüyorum: Bu markanın soğutmalı hiçbir ürününü almayın, buna buzdolabı da dahil. Yaşadığım maceraları anlatırdım ama çok uzun sürdü yazmaktan yoruldum. Bu adamlar soğutma işini yapamıyor. Belki 20-30 yıl önce böyle değilmiştir ama şu an yapamıyor. Bu adamların "motorlu" ürünlerini gözünüz kapalı alın, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi ama soğutmalı ürünlerinden uzak durun. Diyeceksiniz ki diğer markalar çok mu iyi? Orasını bilemem ama ben olaya şöyle bakıyorum: Onlar da kötüyse neden çok para vereyim? Çok para verip kötü olanı kullanacağıma az para verip kötü olanı kullanırım. :)


    İyi günler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.