Şimdi Ara

Böyle Bir Cihaz Yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Aklıma yeni bir şey düştü Acaba uygulanabilir mi yoksa saçma bir fikir midir? Merak ediyor bu garip :)

    Şimdi dosyalarımızı resim müzik film vs dokümanlarımızı televizyonlarda göstermek, çalıştırmak üzere halizhazırda usb bellekleri kullanabiliyoruz. Usb yi televizyonun arkasında taktıktan sonra menüden usb nin içine girip içeriği görüntüleyebiliyoruz.

    Peki bu usb bellek içerisindeki depolama alanını değil de wireless üzerinden bağlandığı cihazın (laptop, tablet, telefon gibi) belleğini kullanabilir mi?

    Bu şekilde usb-wireless cihazı daima televizyonun üzerinde takılı kalmış olur ve bu cihaz dinamik bellek gibi kullanılabilir.

    Ayrıca bilmiyorum ama böyle bir teknolojinin bazı televizyonlara entegre olarak kullanıldığını düşünüyorum. O yüzden bu cihazı zaten var değil de yeni bir harici donanım gibi düşünelim.

    Sağolun arkadaşlar







  • Çift taraflı veri iletişimi gerekir. Bilgisayar için dosyaların isimlerini, dizin bilgisini gönderen bir program yazılır. Televizyona USB üzerinden bağlı devre bu bilgileri ön belleğine alır. Mesela ABC.jpg adlı bir dosya var. Bilgisayar bu dosyanın ismini televizyona bağlı olan devreye gönderir. Devre bu bilgiyi ön belleğine alır. Devre bağlı olduğu televizyona bu ismi bir dosya olarak gösterir. Siz televizyonda ABC.jpg isimli dosyayı açmak istediğinizde bu sefer devre bilgisayara dosyanın açılmak istendiğine dair bilgi gönderir. Bunun üzerine bilgisayar açılmak istenen dosyayı devreye gönderir. Devre bu dosyayı ön belleğine alır. Oradan da televizyona USB üzerinden gönderir. Wi-Fi üzerinden bağlanılmak istenirse, bilgisayar dosya adını, dizin bilgisini ve dosyanın kendisini önce modeme gönderir. Modemden televizyona bağlı olan devreye gönderilir. Devrenin geri dönüşü de aynı şekilde modem üzerinden yapılır.

    Mantık bu şekilde. Yazılımı yazacak adamı bulmak size kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclock Makinesi -- 11 Ağustos 2014; 1:26:49 >




  • ciddi emek gereken bir iş olur kendisi :) usb ile takılan sürücü televizyon tarafından disk olarak tanıtılacak şekilde donanımsal olarak kodlanmalı öncelikle. sonrasında pc ile iletişim kurabilip oradaki dosyaları alabilmeli :=) certy arkadaşın dediklerine ek olarak. tabi daha uygun makul çözümler de bulunabilir bu senaryoda dinamik disk yerine dlna tarzı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.