Şimdi Ara

BTU ile SACC BTU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar ABD de gerrk odun sobalari gerek klimalar gerek isiticilar cogu sey belirli bir verimlilik sartina gore satiliyor.


    Ornegin Odun sobasinda min yuzde 75 verime sahip degilse ya i EPA soba degilse satisi yok boylece hem daha az bacadan duman cikiyor (ikincil yanma oluyor, soba belirli noktaya gelince ana hava girisi tamamen kapatiliyor ikincil yanma aciliyor soba icindeki hava tasiyan borular soba arkasindan veya altindan odadi havayi isitirak sobanin ustunden atese dogru basiyoe ve duman Icindeki yanmamis parcalar alev aliyor ve cok daha uzun yaniyor soba duman hic cikmiyor evin bacasindan sadecw bubar gozukuyor. Kuru mese vs yakarsan)



    Benzer standartlar avrupada da var.


    Klima da da BTU degerinin hic bir anlami olmadigi icin DOE sacc denen olcuyu cikarmis.


    British thermal units yani BTU su demek.

    12000 btu klima 1.2Kw enerji harcar.

    Split bakir tesisatli bi klima 11.500 sac verirken , tek hortumlu mobil 1200pbtu klimalar 7000 ile 8000 sac degerine sahiptir yani oldukca verimsizdir.


    Bunun yerine abd de pencrre klimasi kullanilioyr TR de hic gormedi. Avrupada da var mi bilmiyorum ama bunlar en verimli sistem. Cama takiyorlar (bizim pimapen camlar uygun degil) cam disinda komlresor ve kondenser, evin ic kismina bakan kismi evaparator oluyor. Sesi az verimi yuksek kurulumu gorece kolay kir dok yok. Kutu gibi bissy filmlerde goruyoruz hep.

    Neyse, Eger tek hortumlu tasinir klimaniz varsa bunlarin soyle bi eksisi var.


    Oda da negatif hava basinci olustuyor. Bilmeyenler icin bunun manasi su: ornek olarak bir pc kasasinda 1 tane intake 3 egzos yani kasa disina hava basan fan varsa o kasa icindeki basinc negatif olur ve kasa her delikten bosluktan iceri hava ceker bu yuzden kasa toz dolar cunku onu disari geri atamaz. 3 intake 1 egsoz kasa da ise basinc pozitiftir bu sefer kasa her bosluktan disari hava basar toz en az olur. Deli gibi fan koyarsan turbulans olur bu sefer parcalar soguyamaz com fazla fan zarar verir sogutmaya. Bu da su: yolda yuruken deli ruzgar esse agzinj acip nasil nefes alamazsan ayni sey oluyor



    Gelelim klimaya, camdan disari pencere kiti ile sicak havayi atiyorsun ama makine durmadan odadan hava aliyor. Boru cok isiniyor odaya isi veriyor bu verimi dusuruyor en iyi sey boruyu izole etmek burda.


    Ben bizzat sunu tecrube ettim 12000 btu 8000 sac electrolux 40m2 odayi sogutmadi iyi gerci disarsi 37 oda 30du ama basarsiz buldum 32 disarsi oda yine 30. Sonra kapiyi hafif actim oda kapisi. Normalde duvar tipi split klima acikken bunu yapmayiz oda isinir diye. Ancak bu klimalarda dikkat edin deneyim kapiyi aralayinca iceri hava geliyor yani sogumus havayi disari basmiyor ama oda disindan daha SICAK hava geldigi icin su oluyor, sogutma performansi dusuyor.


    Ancak klima daha iyi sogutuyor. Bunun sebebi kapali odada calisinca odadaki havayi bitirmesi.. soguffugu hava ile konsenderi sogutup disari atmasi ve yeni havaya ihtiyac duymasi. Hafife almayin ciddi hava cekiyo kaliyi acinca bi bamtim oda 28 e dusuyor daha da duserdi.


    Sogutma gucunu yani SACC btu artirmanin yolu 3d print vs ile kondenserin hava aldigi yeri boru takolacak hale getirip cift borulu yapmak


    Urunun garantisi bittiyse icini acip youtube videolari gibi izole edilebilir bu daha da iyi olur. Ama 2 hortumlu yapmak bile herseyi degistiriyor ulkemizde maalesef dogru duzgun model yok.


    En iyi model abddeki 600 dolara satilan Midea Duo Inverter 14000 btu PAC klimasi. 12000 btu sacc degerine sahip.yani 12000 btu iyi bi split klima gucunde. Cift hortumlu ve inventeri var. Inventer zaten yuzde 30 tasafur yapan bisey.


    Bu urun cok saglam ama yok iste AB pazarinda.


    Ben sahsen split oneriyorum ama tasincak olan kirada olan yurt disina gitme plani olana uygun degil.


    Zaten invertersiz klima alinmaz da... lg ninde guzel inverterli cift hortumlu modelleri var. Ancak isitmasi yok. Isitma da 1 tane valf. Sistemi ters ceviriyor. Klima ile isinmak doagl gaza gore daha tasafurlu bunu da herkes bilmez. Cidden oyle. Klimada resistor vs yoksa tabii.

    Cok arastirdim cidden odayi kisin klima ile isitin gaza gore daha ucuz.



    Durum bu. Bende 3D kapak bastiriyorum. Eminim cift hortum yapinca cok iyi sogutcak. Birde hortuma kilif aldim. Ciddi sekilde odayi isitiyor alet..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.