Şimdi Ara

Bu ağırlık istasyonu alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Daha önce spor geçmişim var fakat 5-6 yıldır yapmıyordum, tekrar başlayacağım salona gitmek istemiyorum. Evde hali hazırda düz bar,z bar, lat pull down için aletim vs var çatımda.

    Bir adetde istasyon almak istiyorum. 7-8bin civarı bütçem var. Bu bütçeyede olan istasyonlara max 50-55kg takılıyor ki bu bana yetmez ve genelde uzun boylular için sorun olduğunu yazmışlar. (dynamic 1001 ve benzerleri.)

    Aşağıya bırakacağım istasyon nasıldır alınır mı? yorumlara 100-110 kg civarı ağırlık taşıyabildiğini yazmışlar bu benim için büyük avantaj olacak.




  • Hocam 18 yaşımda falan almıştım aynısını. Altus altis falan olabilir markası çok net hatırlamıyorum. Bende uzun boyluyum. (195cm) Zamanında 300 tl falandı. İnan bana o zamanda değmezdi. O bacak kısmı leg extension için olan parça zamanla yerle bütünleşiyor ve sıfır oluyor. Geri kalan kısım ise bir süre sonra tatmin etmiyor. Çünkü 55-60 kg civarında birşey plaka toplamı. (dynamic 1001 ve benzerleri için konuşuyorum) 100 kg falan kaldırır laflarına inanma makaralar falan plastik çabuk deforme oluyor. kabloların etrafı çok kalitesiz bir naylon hemen parçalanıyor. Buna vereceğin parayı iyi çok fonksiyonlu squat rack e harca.


    Mesela bu linkteki ürün 8600 tl. Ve piyasanın en pahalı en kaliteli ve pahalı markalarından birinden bahsediyoruz. Bu tipte bir türk firmasından bu ürünü çok daha ucuza bulabilirsin. Sadece squat bench olarak düşünme. Omuz, sırt, göğüs, bacak ne istersen bu istasyon ile çalışabilirsin. Madem bir home gym kuracaksın squat rack olmazsa olmaz





  • MCA90 kullanıcısına yanıt

    Hocam affınıza sığınarak soruyorum, bu tür kafesler hakkında bilgim olmadığı için. Ben baktığım zaman boş profilden yapılmış bir alet görüyorum, bunu aldığım zaman buna uyumlu aparatlar mı satın alıp doldurmam gerekiyor, hiç bilmeyen biri olarak sadece bench yaparken bar koyabileceğimi ve squat yapabileceğimi görüyorum.

  • fat304h kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah. Forum zaten bilgi paylaşmak için. Hocam ön kısmında 2 tana kancaya benzer bir aparat var. O aparat barı tutmak için. O aparat sayesinde squat, bench press, overhead press veya bar ile yapılabilecek birçok hareketi yapabilirsin. Şimdi diyeceksin ki 15 cm lik kanca tüm işi yapıyorsa koca haşmetli kafesin işi ne :) Hem doğru hem yanlış. büyük olmayabilir 2 demirden oluşabilir. Zaten ilk postta dedim bu en pahalısı ve kalitelisi. 4 köşeden oluşmasının ve kaliteli olmasının amacı, 1 sabit ve ağır olması. Milim sallanma yapmaması. pullup için kullanacaksan yine tamamen güvenilir olması. Dediğin gibi ekstra aksesuarlar takabilirsin. Bu aksesuarları taktığında stabil kalması. Mesela rack pull için kol takabilirsin. Ve bir sürü yeni hareket açılır :) Böyle artıları var. Yada ucuz olsun ben dikkatli olurum dersen 2 boyutlu bir squat rack alırsın oda içini belli seviyede çözer.

  • Bu ağırlık çalışma istasyonunun barfiks (pull-up) demirlerinin tavanın ortasında yer alması barfiks çekerken makinanın sallanmasını daha da azaltıyordur diye düşünüyorum. Bu tipte bazı istasyonların barfiks demirleri daha önde oluyor ve onlarda hafif sallantı olabiliyor. Bu istasyonun en büyük eksisi bence arka tarafında bir makara sisteminin ve plaka yüklenicisinin olmaması. Eğer bu şekilde olsaydı birçok hareket zahmetsizce eklenebilirdi. Böyle istasyonlar da var onlara da bakabilirsin. Makara ile hem üstten hem de alttan halatı çekip birçok hareket daha yapabilirsin.

  • Hocam spor salonuna gitmenin hazzı başka. Ev ortamında olmuyor bu işler maalesef.


    Spor, spor salonunda yapılır. Ev de olmuyor işte o pump etkisi evde gelmez, ortam olacak. Yine de kararınıza saygı duymak lazım.


    İnsanlardan mı çekiniyorsunuz tam anlayamadım tabi. O paraya yıllık spor salonu parası çıkar üstüne tavuk et alınır üstüne supplement alınır hocam. İsraf yani o alet için.


    Konu açılalı baya olmuş fiyati asgari ücrete yakın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Archangel -- 24 Haziran 2023; 4:4:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.