Şimdi Ara

Bu konuda uzman gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    2 yil Çalıştığım isten tazminat alarak ayrıldım. Geçmişte başıma gelen talihsiz bir olaydan ceza almıştım hukmum geldi ve 20 ay ceza evinde kaldım bu kaldığım süre boyunca c.evi is yurdunda çalıştım sağlık sigortası ve 150 tl kadarda her ay maaş aldım. Ağustos ayında tahliye oldum.
    Isten tazminat ile ayrıldığı için işsizlik maaşı almam gerekiyormu (hüküm kaldığım sürelerin geriye dönük maaş ödemelerini ) bunun için nasıl bir yol izleyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İşkur müfettişlerine başvurun hocam yardımcı olacaklardır.600 günü doldurmuşsunuz kanunen işsizlik maaşını hak etmişsiniz ancak 30 gün içerisinde başvuru yapmamış olmanızdan dolayı hakkınız baki kalır mı bilemiyorum.Özel bir durumunuz var memurlar en sağlıklı bilgiyi vereceklerdir.
  • bicana B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle normal şartlarda olması gerekeni anlatayım; siz 2 yıl çalıştım demiştim demişsiniz, eksik gününüz yoksa bu 720 gün çalışarak işsizlik sigortası primi ödemişsiniz demektir. İş akdinizi işveren sonuçlandırdığına göre de 180 Gün'e kadar İşsizlik Ödeneği almaya hak kazanmış sayılırsınız. Bunu alabilmek için ise iş akdinizin sona erdiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde bizzat ya da elektronik ortamda kuruma başvurmanız gerekiyor. Diğer tarih ayrıntıları yazınızda var ancak iş akdinizin sona erdiği gün ile cezaevine girme tarihinizi net yazmamışsınız arada 30 gün var ise zaten hak kaybına uğrarsınız. 30 Günden az süre içerisinde cezanızı çekmeye başladı iseniz bu durumda da size bu 20 aylık süre için işsizlik ödeneği ödenmez. Bunun nedenini de kısaca açıklamaya çalışayım; normalde kanunda sizin durumunuz özel olarak düzenlenmemiş yani iş akdi sona erer ermez işçinin cezaevine girebileceği konusunda bir düzenleme yok. Ancak silah altına alınan askerlere işsizlik ödeneği ödenmeyeceğini kanun belirtmiş. Bu da Kanunun ruhundan kaynaklanıyor. Şöyle ki; kanun özellikle işsizlik ödeneğinin kesileceği durumları düzenlemiş ve demiş ki kurum işsize yeni iş bulduğunda işe girmezse, kurumun düzenlediği meslek kursuna katılmazsa işsizlik ödeneği kesilir. Bu durumda silah altındaki asker ya da cezaevindeki hükümlü sorumlu oldukları süre boyunca işe giremeyecekleri için ve dolayısıyla kurumun az önce belirttiğim tekliflerine cevap veremeyecekleri için işsizlik ödeneği alamazlar. Diğer bir ayrıntı ise cezaevinde kaldığınız sürede sizden işsizlik primi kesilmez bu nedenle orada kaldığınız sürenin ya da aldığınız ücretin de söz konusu durumda etkisi yok. Dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalıştım.




  • Hocam bir konu dikkatimi çekti izin verirseniz düzelteyim . 02.11.2011 tarih ve 665 sayılı KHK ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki İşkur Teftiş Kurulu ve Bakanlık Teftiş Kurulu, İş Teftiş Kurulu bünyesine dahil edildiler. Yani şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında sadece İş Müfettişleri görev yapmaktadır. Mesleki hassasiyetimi mazur görün :)
  • Estağfurullah.Teşekkürler bilgi için.
  • Divxer D kullanıcısına yanıt
    inanın bu konu hakkında bir çok avukatla görüşmeme rağmen kesin bir sonuca ulaşamadım.
    ceza evine girş tarihi 8 ocak 2014
    sanırım 10 veya 11 ocakta çıkışımı yaptılar tazminatlı olarak
    2015 ağustos ta koşullu salıvermeden tahliıye oldum , şuan denetimli serbestlik bürosuna bağlı olarak karakola imza atıyorum.
    bu bahsi geçen 30 günlük süreden faydalanamıyormuyum.?

    ilgi alakanız için teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.