Şimdi Ara

BUNUN ADI ALÇAKLIK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
3
Favori
17.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Otel fiyatları böyle bi mantıkla arttı zaten. Yabancı turiste geçen sene bir oda 60 avro ise şimdide 65 avro olsun ama bizde kurlar uçtuğu için bize böyle yansıyor.

    13 07 2018 euro : 5,36 x 60 = 321tl
    13 07 2019 euro : 6,44 x 65 = 418tl

    Tabi kendi vatandaşınada ucuza satarsa alman bu sefer diyecek otel türke 100tl ama bize 300tl bunu görüp gelirmi. Gider başka yerde tatil yapar.

    Hatta 2sene evvel tatil yaptığım yerde resepsiyonda oda fiyatı yazıyordu 400euro filan. Ben odanın geceliğine erken rezervasyon 9taksite alıp 400tl filan vermiştim
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Tamamen aynı kafadayım, katılıyorum..

    Bırakın artık herşey dahil falan işlerini, bu paralar ülke insanımız için enayilik.. Kişi başı 600-700 lira günde ne yiyip ne içebilir insan?

    Insan olduğu yeri güzelleştirip , elindekilerle mutlu olmayı öğrenmeli artık bu coğrafyada..

    Çünkü , artık günümüz şartları uzuuun süreler daha iyisini göremeyeceğimiz durumlara geldi. tabii ki ben de isterim bi elim yağda bi elim balda tatili, ama bırakınız onlar onların olsun..

    Siz kendi bütçenize uygun , temiz, kalınabilecek güzel bir yerde sadece günün 8 saatini geçirin, geri kalan süreyi otel dışında istediğiniz yerde yiyip içip gezmeye ayırın.. Bakın o zaman göreceksiniz, tatil daha da bi hatırda kalacak, tatilden daha çok keyif alacaksınız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liebermann -- 13 Temmuz 2019; 12:36:31 >
  • Hocam kiralik ev veya daire bakın. Arkadaşlar kiralamayı düşünüyor bu aralar fiyatlar günlük 150-350 arası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otelcilere de hak veriyorum. Yerli turistler genelde sorunlu tipler. Şikayetleri hiç bitmez. Aynı otelde kalan Alman ve Rus turistler de var onlardan bir şikayet bile gelmez. Ama yerli turist olunca kesintisiz şikayet bir de internette kötü yorum yazarlar. Yerli turistleri dinlesen zannedersin Dünya'nın en kötü oteli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sybercomp S kullanıcısına yanıt
    Ucuza verme yokki. Bu dert yanan vatandaş aynı oteli kışın erken rezervasyonlar başladığında alsaydı alman turistle belki aynı fiyata gidecekti.

    Şimdi otel maliyetlerini çıkartmış erken rezervasyonda satacağını satmış tok satıcı olmuş. İndirim yapmaz. Paraya ihtiyacı olanlar fırsat sitelerinde elinde boş kalmış yerleri satıyor.

    Derneklerin birşey yapabileceğini sanmam derler; kışın para lazımdı bu kadar indirim yaptım, bu alman site al dedi bu parayı ayır 20oda.
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Orsda devreye pazarlama reklamlarin dogru etkili kullanim gucu devre girecektir. Filmlere dizilere yabanci ulkelerdekine Turkiye paso konu olmali...


    Gelen turist zaten parasina degil kalitesine ve guzelliklerine gelir.

    Hesaplama derdinde olan turistler de Misir a filan gitsin :) ...

    Turkiye yagli turistlere kaliteli hizmet sunmaya muhtac.


    O turistlerin suan ucuza aldigi hizmetlerde bilhassa hersey dahil paketlerde kalitesi o kadar vasatti. Alkolu desen en kalitesizi yemekleri zaten denetlenmiyor icerik vasat. Orayi tercih eden turistler bilse de ki biliyorlardir ucuz etin yahnisi misali pek umursamiyorlar da...


    Ucuza bu sekilde doviz girdisi oldugunu sananlar Avrupalilarin ve dioger ulkelerdeki orta veya dusuk gelirlilerin veremedigini Turkiye kiyak geciriyor...


    KISIR bir DONGU. Doviz katkisi pratikte SIFIR! ...
  • Akp nin süper mega ultra turizm politijası:

    Bunun adı turizmi teşvik mi yoksa yabancı turizm acentalarının ülkemize turizm tecavüzü mü?

    "Rusya'dan Antalya'ya erken rezervasyonla 20 dolara her şey dahil müşteri alıyor Rus turizm acentaları. Antalya otellerinin %98'i bu şekilde acentalar ile çalışıyor. Sonuçta bu paranın 10 doları bizim otellerimize kalırken geri kalan 10 doları ise Rus turizm acentalarına kalıyor. Ülkelerindeki ekonomik sıkıntıdan dolayı İki yıldır fiyatlara zam yapılamıyor, düşününki 30 dolara müşteri bulamıyorlar Antalya'daki her şey dahil sistem otellere. Rus acentaları Türk Turizm Bakanlığından uçak başına 5.000 dolar turizm teşvik pirimi ile %50 yakıt desteği alıyorlar. Üstüne havalimanı ücreti de ödemiyorlar. Her uçak ise ortalama 200 Rus turist getiriyor. Peki kişi başı otellerimize ne kadar kalıyordu? 10 dolar x 200 = 2000 dolar, biz ne ne kadar veriyoruz bu adamlara? 5000 dolar+uçak yakıtı !..

    Almanların TUI Turizm Acentasına bağlı Mein Schiff gemileri Bodrum limanına uğruyor, nitekim gemilerin hepsi öğlene doğru gelip akşama doğru gidiyorlar. Alman Firması gemilerindeki yolcu sayısıyla isim listesini limana teslim ediyor ve getirdiği her yolcu başına Türk Turizm Bakanlığından bu firmanın hesabına 30 dolar turizm teşvik pirimi yatıyor. Eğer 2500 yolcu getirmiş ise 30x2500= 75.000 doları cebine atıyor, fakat çoğu zaman Bodrum esnafı bu yolcuları görmüyor bile, yine çoğu bırakın yemek yemeyi bir çay veya kahve dahi içmeden gemisine geri dönüyor. Yalnız buradaki asıl olay Mein Schiff gemileri Bodrum'dan sonra Yunan Adalarına uğruyor ve Yunanistan bu gemilerden yolcu başına 27 dolar liman hizmet ücreti olarak para alıyor. Bodrum'a kısa süreli uğrayan bu gemilerin hepside aslında Yunanistan'daki liman konaklamalarını bedavaya getirmek için Bodrum'a geliyorlar. Yoksa sevdiklerinden değil yani !...
    ÖZETLE PARAYI TÜRKİYE'DEN ALIP YUNANİSTAN'A VERİYORLAR !."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Varsayım yapıyorsun öyle biri durum olduğu kesin değil. Belki gerçekten ucuza satıyor. Senin dediğin varsayım gerçek olsa bile suçtur türke satmam demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sybercomp S kullanıcısına yanıt
    Varsayım değil erken rezervasyon başladığında ucuz oluyor. Her sene öyle tatile gidiyorum ben. Bu sene çok uçtu fiyatlar almadım ama

    Türk e satmam demiyor burdan alışveriş yapabilmen için alman vatandaşı olman gerek diyor.

    Suçtur diyebilmen için almanya ticaret kanunlarına göre değerlendirmen gerek sonuçta alman sitesi bahsedilen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 13 Temmuz 2019; 13:39:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

    Yutdışına bu kadar rahat çıkıp gezebiliyorsan paran var demekki.Bi zahmet ödeyiver 3.000 TL'yi.
    Fesatlık...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Alman i Rus u işi budunu gecelim bu ülkenin tüm nimetlerinden faydalanan tem millet var oda Araplar dir. Onlarda ucuz otel vs hiç unutmam otel içinde pazarlık yapıyorlardır ve bir olaya daha şahit oldum otelden ayrılan bir Arap ailesinin çantasında otele ait tabak çatal ve bir çok ürün çıktı. Çalışanlar nasıl fark etti derseniz o kadar tabak çanağın sesi duyulmuycak cinsden degildi. Kısaca konuyu açan arkadaş sonuna kadar haklı. Biz bu ülkede çalışan vergi oduyen sigintilariz fakat bu ülkeye gelip vergi vermeyen Arap ve Suriyeliler vatandisi. Yazık çok yazık.. bu arada not olarak ekliyim ben bu yaz fiyatlardan kaynaklı tatile ailemle çıkamadım çünkü otel fiyat, uçak bileti ve hava alanından transfer 4500 ,-6000tl arası değişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tatil tarihim belli olduğu için erken rezervasyon ile 3600tl aldım oteli. Şimdi 2 hafta sonrası için tekrar fiyat baktım. 6200tl. Erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirin. Yoksa fiyatlar çok yükseliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEŞEKKÜRLER AKEPE

    TEŞEKKÜRLER ERDOĞAN

    TEŞEKKÜRLER DAMAT

    TEŞEKKÜRLER BİLAL

    TEŞEKKÜRLER RABİA

    TEŞEKKÜRLER 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK

    TEŞEKKÜRLER YERLİ VE MİLLİ
  • egunay E kullanıcısına yanıt
    Erken rezervasyon'da bile alınan paralar çok yüksek bence bu fiyatlara çoğu insan gidemez zaten gidemiyorda.
  • radko kullanıcısına yanıt
    Gerçek kimsenin bir yere gittiği yok. Çok zor geçecek bir kış bekliyor insanları kimsenin tatile eğlenceye ayıracak parası yok zaten. Harıl harıl çalışıyor herkes. Akşamları en dandik kafeler bile full çekiyor.

    Amcam muğlada aşçı meşhur bir tatil beldesinde. Normalde yazları her akşam 80 -100 masa dolan restaurant 25 masayı geçemiyoruz diyor. Onlar da zaten ezelden beri tuzu kuru olanlardır.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Haziran ayının son haftası bodrumda tatildeydim öyle haberlerde bahsedildiği gibi otellerde nede şehirde turizm patlamasını görmedim çoğu mekanlar boş otelin yarısı doluydu,2015 yazını hatırlıyorumda bodrum çarşısında insan seli,mekanlarda oturcak yer otelin plajında boş şezlong bulamazdık.

    İzmir de aynı şekilde 2,3 yıl öncesine kadar okullar kapandımı izmirin yarısı yazlıklarına giderdi çarşı,pazar,cafeler,barlar bomboş kalırdı,şimdi gel öğlen vakti bile karşıyaka çarşı insan seli metrolar full.
    Millet instagramda gördüğü tatil fotoları ve tv kanallarında ki turizm patlaması haberleri ile pembe dünya yaratıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Donanımsal D kullanıcısına yanıt
    Erken rez pahalı önceki yıllara göre
    örnek:X otel temmuz ayı için şuan gecelik bir kişi 700₺ iken,aralık ayında aynı tarihlere rez yapmaya kalksan 450-500



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 13 Temmuz 2019; 15:12:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Türkiye'nin büyük çogunluğu büyük şehirlerde çalışan beyaz yakalılardan, işçilerden ve tarım sektöründeki insanlardan oluşuyor. Bu insanların aldığı maaşlar belli kimsenin şu ortamda tatile zaman ve para ayırabileceğini düşünmüyorum.

    İmkanı olanlar tabiki gider. Instagram falan hayal dünyası insanlar yaşam ekmek mücadelesi veriyor artık. 3500 -4000 lira maaşlara çalışan yüzbinler var. 5 gün için bir otele kim 5000 lira verebilir.

    Marketten kola cips alırken bile eski fiyatlar aklına gelince insanın küfür ediyorsun.

    Daha eski yıllara giderseniz Bodrum barlar sokağında falan insan seli olurdu adım atacak yer bulamazdınız. Hepsi mazide kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 13 Temmuz 2019; 15:18:35 >
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Öyle geçen gümbet barlar sokağında yürüyoruz pasha club'da demet akalın var saat gece 1 çalışanlar yoldan geçenleri içeri çağrıyor gelin diye,içeri bi girdik mekanın yarısı boş ve içerde 33cl bira 40₺ boda bardağı 70₺

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Biz serbest piyasa sanıyoruz ama hepsinin esnaf odası var taban fiyatlarını oralarda belirleyip aşşasına satan zarar eder dangalaktır diyorlar.
    Ben ona serbes piyasa demiyorum canım kardeşim
    3 liralık mala 10 lira isteyen leri serbes piyasa sanane diye savunan dangalaklara diyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.