Şimdi Ara

Bursa Sabit Radarların 82' ye çıkarılmasına hala alışamadık... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yapmayın işin püf noktası yavaş gitmek değil. Kuralları bilmek ve riayet etmek. Tamam şehirlerarası nadiren geçtiğimiz yollarda ani hız düşüşlerini takip etmek uymak kolay değil ama demek istediğim 3 aydır neredeyse hergün geçtiğimiz yolda olan hız sınırını öğrenmek için tabelaları bir kez görüp algılamak ve ona uymak yeterli. Zira oradan 70(60) ile geçilmesinin sebebi de uzun süredir süregelen alışkanlık bu 70 mantığını 82 ile değiştirsek sorun kalkacak. Aksi halde hiç ceza yememek için hepimiz her yolda(otoban, şehirlerarası v.b.) 50 ile gidelim sorun çözülsün böyle mantık olamaz. İnsanların yavaş gitme isteği olabilir ona da saygı duyarım en sağ şeritte isterse 30 la gitsin. Ama kural bilmeden radara gelince frene asıl 82 lik yerde 60' a düş sonra gazı kökle 82 lik yerde 100-110 yap bu ceza yememek için makul bir çözüm değil.

    "Orda yaşamıyorum ama 50 ye bile düşerim." diyen arkadaşım burada yaşamadığına sevindim ne diyeyim.
    "Durup yürüyerek bile geçerim yeter ki ceza gelmesin." diyen arkadaşım bu yaklaşımla yürümeyi seçmene de sevindim. Aksi halde trafik gerçekten sıkıntıya giriyor.
    Yukarıda belirttiğim iki mesajın başlığın en beğenilen mesajlar olması sanırım sorunumuzu gayet net açıklıyor.




  • 82+%10 üstüne ceza yazılıyor 50-60 a kadar kasmanın anlamı yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kablocu_16

    en azından sağdan gidinde bizi kitlemeyin

    Şu an orda ceza yemen için kadranda yaklaşık olarak 95 km/h görmen lazım. 82x1,1 = 90,2 birde kadranda 4-5 km/h sapma var desen 90,2+5 = 95 km/h

    Hız sınırı 70 iken eski aracımda elektronik gösterge vardı ,birçok kez 75 ile geçtim daha ceza yemedim. Şun hız sınırı 82 analog gösterge olduğu için hep 80-82 ile geçiyorum hiç yemedim.

    Hız sınırlarına uyalım uymayanları hızlandıralım yeni sloganımız



    hocam zaten sol şeridi pek kullanmam srekli orta şerit, sağ şerit

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • maestro_of_world M kullanıcısına yanıt
    Hocam seni anlıyorum ancak çok da uzak değiliz belki bir Bursa yaparım yakında :)) birisi de üstte yazmış yolu kapatıyorlar diye, ben 50 ye düşerim ancak sol şeritte düşerim demedim ki. Eğer 3 şeritli ise ortadan 2 şeritse sağdan giderim basan bassın. Ama ne yazıyorsa daha altında giderim. Çünkü güvenmiyorum. Çünkü amacın güvenlik olduğunu düşünmüyorum. Amaç benim çocuğuma alacağım oto koltuğunun parasını cebimden çalmak. Ben artık böyle kabul ediyorum hiç kimse bunu değiştiremez. 2015 yılında 6 aylık kızıma oto koltuğu bakmak için Avm ye gittik hanımla, fiyatlar çıkardık eve geldik. Bir kaç gün sonra nöbetten çıkıp uyudum. Zil çaldı falan postacı geldi 391 liralık cezayı tutuşturdu elime. O gün bu gündür kimse beni normal şartlar altında tuzak kurulan yerlerden hızlı geçirtemez. Arkamda 80 kilometrelik kuyruk da olsa umurumda değil. Sonra gittim kızıma en pahalı oto koltuklarından birini aldım ve o gün bugündür hep ordan bi ben 70 ile geçiyorum kamyonlar yanımdan 110 ile geçiyor ama bunlara ceza yazılmıyor heralde. İşin özeti bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1 km ile yazmışlar 99 a kadar yolu vardı aslında itiraz etsen iptal olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay önce sümbülle iken arkadaşı bekliyorum otobüsten inecek oradan
    Mudanya ya giderken shell i geçtikten çağrışan girişmi geçtikten sonra bahçıvan amca var oraya çektim sumbulu yüzü gelenlere bakıyor hafıf sırt rampadan sonra arabalar kabak gibi görünüyor sol şeritte beni gören frene asılıyordu radar sanmışlardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük sanayinin orada geçen yıl mayıs ayında 78 le ceza yedim içime oturdu.Hani 80 le falan yesem neyse %10 luk sınırı 1 km le geçtiğim için yemek koydu.Bende halen daha 70 le geçiyorum 1 dakikalığına 10 km yavaş gitmekle bir şey kaybetmeyiz.
  • ayni durum istaanbul bomonti ve besiktas tunellerinde de var hiz limiti 70. uyuz herifler sol seritten 50 60 ile gidiorlar. acimadan dayiyorum uzunlari.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 85-90 geçiyorum ben
  • buzgibilimonata kullanıcısına yanıt
    Cezaya itiraz edebilirdiniz,%10 uzerine kadran yanilma olan +3Km/h e kadar olan hizlarda cezanin iptalini iceren bir cok emsal karar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fethiye metrosu acemler yönündeki, kameraları görünce, ben45-50 ye düşüyorum hocam, hani şu fors gazinosunun ordaki kameralar
  • Ben bişeyi anlamadım.
    Neden 80 değilde 82?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceza yemek çok kötü bişi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinan26tr S kullanıcısına yanıt
    90 a tamamlamak için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLLyC

    Cezaya itiraz edebilirdiniz,%10 uzerine kadran yanilma olan +3Km/h e kadar olan hizlarda cezanin iptalini iceren bir cok emsal karar var.

    Öyle bir şey olduğunu bilmiyordum bilsem denerdim.
  • Bursada en çok dikkat edilmesi gereken yer gençosman ile beşyol kavşağı arası, orda yol 82 den 50 ye düşüyor çünkü radarın orda yaya geçidi var. 60 ile fln çok rahat ceza yiyebilirsiniz
  • bursadakı soforlerde bir cins ozellikle hafta sonu herkes mudanya taraflarına denıze dogru cıkıyor gidiş donus apaçiye baglıyor herkes cins cins sofor dolu radarı bile takmayan coktu ben gittigimde
  • buzgibilimonata kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74901012&p=1&anchorToGo=74901012#74901012
    Inceleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekirdağ çorlu girişinde 50km hız limitli yerde 53 km ile geçtim ve flaş adeta suratıma çaktı. Artık 20-30 km ile geçiyorum. Arkadaşın dediği gibi bundan sonra gerekirse yürüyerek geçerim ama bir daha bu hırsızlara para yedirmem. Belediye emniyet müdürlüğü ile anlaşmış. Kesilen cezaların yüzde 30'u belediyeye ödenecekmiş. Bu yüzden sürekli olarak flaş çakma halinde kameralar. Bilmeyen etmeyen herkesi soyuyorlar adeta.
  • Mehmet-UA kullanıcısına yanıt
    hız sınırı 50 olan yerde 53 ile ceza yazmaları mümkün değil. Eğer hız limitinin 50 olduğuna eminseniz elinize böyle bir tebligat gelirse itiraz edin ama zaten gelmesi bile mümkün değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.