Şimdi Ara

Bursa Sabit Radarların 82' ye çıkarılmasına hala alışamadık... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bana o radarlar çalışmıyor demişlerdi. Ben de Allah ne verdiyse deyip
  • maestro_of_world M kullanıcısına yanıt
    Biraz yabancısıyım tam mekanları bilmiyorum kusura bakmayın bildiklerimden bahsedeyim

    Gemlik Bursa arası geliyorum genelde ikea'ya ve as merkeze gelip alışveriş yapıyorum oralarda trafik güzel gidiyor ama oraları geçtikce yavaşlıyor adamlar hele beşyol(sanırım adı buydu) kavşağından sonra baya düşürüyorlar hızlarını

    bide gemlik'e giderken yokuşta bayılan arabaların sol şerite yapışmalarına çok sinir oluyorum tamam benim arabamda bayılıyor ama 110 da bayılıyor bazıları 60 ile yapışıyor sol şerite

    ha unutmadan Bursa'ya girerken yapılan çakma çevirmeye her geçişimde küfür edesim geliyor yolu daraltıyorlar kimse bakmıyor polisler orda sohbet ediyor 3-4 km önceden trafik başlıyor kamyonların kara dumanlarının içinde 3-4km den sonra yol gene normal oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazeteciya -- 20 Ağustos 2016; 22:03:01 >
  • Bursaya sık sık giderim. Mezitleri geçtikten sonra bir şehir merkezine yaklaşırken radar var. Tam viraja koymuşlar ve 50km hız tabelasından 100 metre sonra da tepe radarı var. Ben orada hızımı düşürüyorum 50 ile gidiyorum benim gibi çoğu araç sürücüsü da düşürüyor hızını ama şirket araçları ve kamyonlar katil gibi gidiyorlar. Yani bu kameraları hız sınırlarını milletin canına kast edecek şekilde dikenlerin de kurallara uymadan hızını düşürmeyenleri de Allah'a havale ediyorum. Bir de gurbetçiler var yabancı plaklı araçlar adamların frene bastığını görmedim şimdiye kadar. Bunlara ceza yazılmıyor mu ben anlamıyorum.

    İnsanların saçma sapan cezalardan o kadar çok canı yandı ki artık temkinli davranıyorlar. Ama zaten insan canını hiçe sayanlar hız sınırı falan dinlemeden basıyor, ceza nasılsa şirkete falan gidiyor diyorlar herhalde.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    tepe radarı dediğin senin mobese olmasın bana göre 50 ye düşerek ortalığı tehlikeye trafiği sen sokuyorsun gibime geldi



    kestell gitişde de tepe radar yok inegölü diyorsan bilmem orada da yok diye biliyorum
  • kaçla giderseniz gidin ama 90 altı lütfen sol şeridi kullanmayın.
    2 şerit olsa anlicam ama 4 şerit radar olan yollar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: triptister


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hypnotica

    Ankarada yillardir 82 ama biz 40 ile geciyoruz. Radardan hemen sonra polis ekiplerinden ödülümüzü alip yola devam ediyoruz. Hele bir de osmanli paket doblolar var, onlar sol seritten 30 ile gidiyor radara gelince. Polis onlara ödüle ek bir de plaket veriyor.

    Hele eskişehir yolu... Hergün neden 60 la gittiklerini düşünüyorum gerçekten

    Ticarilerin hız sınırı 70 km/s orada. Ben otomobil kullanırken 70-75, ticari kullanırken 60-65 ile geçiyorum oralardan.

    Saçma sapan bi sistem hatası yüzünden ceza kitlenmesini istemiyor kimse. 50 metre boyunca sürat düşürmek de adam öldürmez diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tnght kullanıcısına yanıt
    Ben hergün geçiyorum, hep 70 le geçiyordum, şimdi 80 le geçiyorum yol müsaitse ve 6 yıldır ceza yemedim, ancak insanlar tabelalara rağmen 50 km kadar yavaşlayınca trafik sıkışıyor. Hele reno fabrikasının önünde mobese var, orada da sınır 82 orada da 50 ye düşmeye çalışanlar var, yapmayın lütfen.
    70öle gidin ceza yerweniz ben ödemeye razıyyım :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krkmz1666

    tepe radarı dediğin senin mobese olmasın bana göre 50 ye düşerek ortalığı tehlikeye trafiği sen sokuyorsun gibime geldi



    kestell gitişde de tepe radar yok inegölü diyorsan bilmem orada da yok diye biliyorum

    Kestel değil hocam eskişehirden gelirken inegölü geçmeden var dağlardayken yani koordinatları tam bilmiyorum bir daha geçersem iyice bakarım. Ama Eskişehir çevre yolunda radar diye koydukları sistemin aynısı. üstü bir sürü kamera ve sensör dolu bir zımbırtı işte. Biri hayrına oradan 120 ile falan geçse de hız tespiti yapıyor mu yapmıyor mu anlasak ceza yemeye niyetim yok çünkü. En sağa geçip hıızmı 50 ye düşürüyorum mecburen yolu geniş tutmuşlar zaten orada tam köy girişi gibi bir yer cep de var cebe girip 50 km ile geçip sonra hızımı arttırıyorum. Çoğu otomobil sürücüsü zaten yavaş geçiyor gurbetciler dışında basanı görmedim. Herkes korkulu ve temkinli radar karşı, cezalar az değil maalesef, devlete boşu boşuna para vermek istemiyoruz :)




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Oylat kavşağı olabilir o kadar duşmene gerek yok mobese onlar en kotu 70 e duş bn 90 ile geçerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar burası yeri değil ama Bursa geçiyor diye burada sormak istedim.

    Ay sonu 1.2 tsi dsg Skoda Fabia aracım gelicek kısmetse.

    Servis sıfır araçlara yapılan bi hizmetten bahsetti.

    1) Cam filmi

    2) Boya koruma

    3) Araç içi döşeme koruma

    5) Davlumbazları falan ses yalıtımı gibi bişey ile kaplıyorlarmış

    6) Kaput filmi

    Tüm bu işlemler için benden 2 bin TL istediler. Bende pahalı bulduğum için yaptımak istemediğimi söyledim. Pazarlığada yanaşmıyorlar hiç bir şekilde. 3 ay önce kuzenim superb aldı onada 2bin tl ye yaptılar. Küçücük Fabia'ma da 2bin Tl istiyorlar. Sizden ricam bu işlemleri dışarıda daha uygun fiyata yapabileceğim Bursa içi güvenilir yer önermeniz. Bu ses yalıtımı olayı önerilir mi ? Faydalı bişey midir?

    Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kablocu_16

    en azından sağdan gidinde bizi kitlemeyin

    Şu an orda ceza yemen için kadranda yaklaşık olarak 95 km/h görmen lazım. 82x1,1 = 90,2 birde kadranda 4-5 km/h sapma var desen 90,2+5 = 95 km/h

    Hız sınırı 70 iken eski aracımda elektronik gösterge vardı ,birçok kez 75 ile geçtim daha ceza yemedim. Şun hız sınırı 82 analog gösterge olduğu için hep 80-82 ile geçiyorum hiç yemedim.

    Hız sınırlarına uyalım uymayanları hızlandıralım yeni sloganımız



    Kadrana fazla güvenmekte hata olur. Uşak izmir yolunda 122 ile ceza yedim. Ceza sınırıda 121 km. Senin gibi kadran hata payıda var diye 120 de sabitti araç. Radardanda kesinlikle 120de geçti. Sorun şuki itiraz edemiyorum. Sebebi ise %10 payla dahi 110 km hızı geçmiş olmamın kesin olması. Yani aslında burda radar hatalı bir ölçüm yaptı hızımı olduğumdan daha yüksek ölçtü ama itiraz etsem de bir şey değişmiyecek. Çünkü o hata payı aslında tamda böyle durumlar için var. Ayrıca sonra gpsle kadran ölçümü yaptığımda kadranla gpsin birebir olduğunuda gördüm. Yani illaki sapma payı var diyede bir şey yok. Bazı araçlarda sapma az yada hiç olmayabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 21 Ağustos 2016; 16:45:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hız sınırını 82 yapmalarının amacı % 10 a kadar tolerans tanıyıp 90 ile gidenlere göz yummak mı ? yoksa 83 ten itibaren ceza gelebilir mi
  • ÖfKeLiKaLaBaLıK kullanıcısına yanıt
    Köy yollarından otobanlara kadar hız sınırı neyse her zaman onun %10'u kadar tolerans var.
  • ÖfKeLiKaLaBaLıK kullanıcısına yanıt
    Karayolları Trafik Kanunu Madde 51 der ki:
    "Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli teknik usullerle yapılan tespit sonucu hız
    sınırlarını yüzde ondan yüzde otuza (otuz dahil) kadar aşan sürücülere 64 700 000 lira, yüzde otuzdan fazla aşan sürücülere
    131 900 000 lira para cezası uygulanır"

    Para cezası miktarlarına takılmayın onlar her sene yeniden değerleme oranınca güncelleniyor. Esas olan hız sınırını %10 aşmadan ceza yazılamaz. Yani 82 sınır olan yerde ceza yememek için 90 yeterlidir.
    Başlığı açarken amacım illa bu %10 luk sınırı değerlendirelim bilinci oluşturmak değildi en azından eski 70 alışkanlığını bırakıp bir 80 e çıkmak farkındalığı oluşturmaktı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.