Şimdi Ara

Büyümeyen cinste köpek arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne kadar çok istesemde ailemi büyüyen köpek almaya ikna edemedim. Alıcaksan büyümeyen cinsten olsun dediler o nedenle cinslere bakıyorum ama aklıma böyle alıp boğuşulabilecek tek beagle geliyor terrierler felan çok nazik kalır yani. Acaba öneriniz var mı? 1 yaşını geçmemiş olursa ve erkek olması tercihimdir. İstanbul içi ücretsiz sahiplendirecek arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uchiha İtachi -- 11 Ocak 2014; 15:13:54 >



  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85952921&p=1#85953204

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antalya7

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=85952921&p=1#85953204

    tam da yazmaya geldim

    3 gün önce sokakta buldum

    1 yaşında erkek

    çok sağlıklı azcık kıçında pire var şampuanlasan yeter (ben normal şampuanla yıkadım pire şampuanı lazım)

    kuru mama yiyor sadece

    al bak direk tabi bakabilirsen




  • Ne kadar çok istesemde ailemi büyüyen köpek almaya ikna edemedim. Alıcaksan büyümeyen cinsten olsun dediler o nedenle cinslere bakıyorum ama aklıma böyle alıp boğuşulabilecek tek beagle geliyor terrierler felan çok nazik kalır yani. Acaba öneriniz var mı? 1 yaşını geçmemiş olursa ve erkek olması tercihimdir.
  • cocker - beagle tam istediğin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beagle başına bela olur.Onun yerine fransız bulldogu arastır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edriyınnn

    Beagle başına bela olur.Onun yerine fransız bulldogu arastır

    Neden? ve fransız bulldogunu beğenmedim açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uchiha İtachi

    quote:

    Orijinalden alıntı: edriyınnn

    Beagle başına bela olur.Onun yerine fransız bulldogu arastır

    Neden? ve fransız bulldogunu beğenmedim açıkçası

    Fazla enerjikmiş sanırım ondan dedi bende kardeşime alıcagım beagle karasız kaldım
  • büyümeyen köpek istiyosanız american cocker alın bence ben baktım güzel bi köpek tavsiye ederi
  • Cooker tavsiye ederim ama evde bulunan herkesin ilgilenmesi gerekiyor. Çok hareketli , ilgi isteyen bir köpek evde herkes aktif olmalı...)) En fazla 15-17 kg olur Goldenler gibi silkelendiğinde evi tüy yumağı kaplamaz ...)
  • ERDOGANSU kullanıcısına yanıt
    Pardon cooker ingilizcede fırın , ocak anlamlarına gelmekte olup yazımın doğrusu yukardaki arkadaş gibi Cocker dir. bir de 9 yıldır Cocker köpeğim var peh !!
  • Terrier al iyi köpekt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cocker veya fransız bulldog. Fransız bulldog'a önyargıyla yaklaşmayın çok güzel köpektir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uchiha İtachi

    quote:

    Orijinalden alıntı: edriyınnn

    Beagle başına bela olur.Onun yerine fransız bulldogu arastır

    Neden? ve fransız bulldogunu beğenmedim açıkçası

    Fazlasıyla asi bir ırk.Ciddi anlamda enerjiktir,uluma,kemirme ve etrafı kazma içgüdüsü vardır.ev ortamına en uyhun küçük ırklar fransız bulldog,king charles spanel,cocker ve pug dur bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sana 2 cins söyleyeceğim apartman ortamında besleyeceksen fazla zahmetli olmasın neşeli olsun oyuncu olsun kendi çapında bekçilikte yapsın bakımı kolay olsun dersen şivava - minyatür pinscher veya sivava pincher kırması sahiplenebilirsin..Bu ırklar oldukça küçük olup apartman ortamı için idealdirler.Diğer ırklar gibi hergün dışarı çıkartmak zorunluluklarıda yoktur günlerce evden çıkmasalarda olabilir.Sıkı bir eğitimle tuvalet ihtiyaçlarını ve enerji attmalarını rahatlıkla ev ortamında yapabilirsin.Fakat diğer ırkların çoğunlukla tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve enerjilerini üzerlerinden atabilmeleri için mutlaka gün içerisinde en az 1-2 defa gezdirilmeleri gerekir...Sana tavsiyem bu ırklara yönelmen ve bu ırkları araştırıp kendine en uyum sağlayabilecek olanı seçmen olacaktır..

    Eğer ilk defa besleyeceksen bir kez daha düşün derim..Bunun aşıları var+maması var köpeğinin sağlıklı olması için kaliteli mama kullanman gerekir ki bu mamalarda ateş pahasıdır mesela ben royal canin mini junior kullanıyorum (4 KG 90 tl 3 bilemedin 3.5 ay gidiyor...) her cinsin kendine özgü maması var veletler her mamayı yemiyorlar.Mama yerine sürekli ev yemekleri ile beslersen hayvanın sağlığıyla oynarsın hastalıktan kurtulamaz + obez olur. veterinerden çıkamazsın.Bununlada bitmiyor+bakım malzemeleri var+aksesuarları var+oyuncakları+sepeti+yatağı derken birde bakmışsın ki 2-3 ayda 700-800 kafadan gitmiş ..

    Kısaca köpek beslemek = para saçmak verdiği zevk neşe tabiki sözlerle anlatılamaz resmen eve yeni bir ebeveyn gelmiş oluyor...küçük ırkların büyük ırklardan daha az masrafsız olduğunu düşünüyorsanda yanılıyorsun.Tek farkları daha az mama tüketmeleri..Bugünün yarınıda olacak hasta olacak veterinere götüreceksin.petinin ihtiyacı olsun veya olmasın sana bunuda alman gerekiyor şunu mutlaka almalısın diyerek bir sürü şeyide arada kaynattıracaklar çıkarkende ceplerini hatta kredi kartını boşaltıp sen sağ ben selametle diyip arkana bile bakmadan en uyuz küfürleri savurA savura veterinerden çıkacaksın..Petshoplar desen apayrı bir sektör içeri girdiğin zaman 40-50 kaattan aşağı çıkamayacaksın ve bu dediğim şeyler hastalık dışında rutin olarak 2-3 ayda bir başına gelecek Tüm bunlarla kalsa keşke WC eğitimi verinceye kadar evin muhtelif yerlerine burgu şeklinde fişekler bırakacak halının ortasına sağına soluna pişer atacak.Sabahları kalkınca elinde vileda bir elinde kürek mıntıka temizliğine girişmek zorundasın ve bu dediklerim rutin hale gelecek...Sakın olaki bu söylediklerimi sokak itleri ile kıyaslama ev ortamında bakılan köpek ile sokak köpeği bir değildir ev ortamında bakılan pet ilgi alaka iyi bakım ister yoksa hastalık kapması kaçınılmaz olur..ilgisiz kalırsan küser psikolojisi bozulur falan filan..
    Yukarıda yazdığım cinsler 20 ile 30 cm arası boyları ve yükseklikleri olan maximum 4 kiloyu pek geçmeyen ağırlıkları olan ve 4.aydan itibaren şekli şemali yerine oturmuş ve büyümesi hemen hemen duran ve öyle kalan cinslerdir...Şunuda söyliyeyim küçük ırklar büyük ırklara nazaran daha hareketli daha yaramaz ve eğitimi biraz daha sabır gerektiren cinslerdir....Birde BEAGLE lar var lakin çok sevimli görünüşlerine sakın aldanma ev ortamı için uygun değiller evin altını üstüne getirir yanlız bırakmaya gelmez çok inatçıdırlar sana saç baş yoldurtur... aldığına bin pişman olursun verecek yer ararsın sonra...

    Yazdıklarım biraz iç karartıcı fakat ilk defa besleyeceklerin bilmesinde fayda görüyorum sonra hüsrana uğramayın..




  • aldımı barınaktan al
  • Merhaba iki gün önce bir pug sahibi oldum bende. Herkes çok çirkin olduğunu söylüyor ama çirkinlikten gelen bir güzelliği var keratanın. Bir de üzgün üzgün bakması yok mu. Biraz masraf olacak bana ögrenciyim çünkü ama artık bir şekilde gelecegiz bakalim ustesinden. Terier ile pug arasinda kalmiştim en son tercihimi pug dan yana kullandım pişman olmam inşallah kızımla mutlu bir ömür süreriz beraber :)

    *Bu arada aylık ortalama masraf konusunda veya puglar konusunda bilgi ve tecrube sahibi olan arkadaşlar mesaj kutuma ya da burdan alintiyla yardimci olurlarsa çok sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mech.engr

    Merhaba iki gün önce bir pug sahibi oldum bende. Herkes çok çirkin olduğunu söylüyor ama çirkinlikten gelen bir güzelliği var keratanın. Bir de üzgün üzgün bakması yok mu. Biraz masraf olacak bana ögrenciyim çünkü ama artık bir şekilde gelecegiz bakalim ustesinden. Terier ile pug arasinda kalmiştim en son tercihimi pug dan yana kullandım pişman olmam inşallah kızımla mutlu bir ömür süreriz beraber :)

    *Bu arada aylık ortalama masraf konusunda veya puglar konusunda bilgi ve tecrube sahibi olan arkadaşlar mesaj kutuma ya da burdan alintiyla yardimci olurlarsa çok sevinirim.

    kim çirkin demişse o güzellikten anlamıyormuş evet buruş kırış suratı var ama onunda kendine has bir sevimliliği var...masraf konusu biraz görecelidir.Petine olan ilgine bağlıdır birazda..Fakat yavru aldıysan ve aşıları yoksa ilk 4-5 ay aşısıydı mamasına alışmasıydı mamasını düzene sokmandı falan derken 400-500 ü bulur sonrası birazda senin bakımına bağlı iyi bakar hasta etmezsen 2-3 ayda bir mama masrafı ve bir kaç aksesuarla yırtarsın (100-150tl civarı) fakat hasta edersen veterinerler çok güzel öpüyorlar heleki cerrahi müdahale umarım başına gelmez benim başıma gelmedi gelmesinide istemem kredi kartını boşaltırsın..yoksada veterinerin insafına kalırsın..Sonuç olarak oda bir can ve evine yeni bir ebeveyn gelmiş gibi düşün.Her hastalıkta da veterinere götürme önce kendin tedavi etmeye çalış bu konuda en büyük yardımcın çevrendeki pet sahipleri,internet ve para düşkünü olmayan tanıdık bir veteriner olacaktır..İç karartıcı ama eninde sonunda hasta oluyorlar hemen telaşlanıp vete gidersen cebini boşaltırlar..Unutma sen onun sahibisin o da senin çocuğun onun hastalığını-heyecanını-sevincini ve gözyaşlarını sen paylaşacaksın başkası değil...Sen ona ne kadar iyi ve özenle bakarsan oda tüm dünyasını sana açar ve emanet eder..Sürekli ev ortamında olacaksa evdeki eşyalara etrafta yememesi gereken zehirli malzemelere (deterjan.toz,kir,pamucak VS.) çok dikkat etmen gerekir...Veletler kemirgen gibiler ve çok meraklılar burunlarını ağızlarını sokmadıkları yer yok sürekli bir şeyler yeme peşinde koşarlar bunlara çok dikkat etmen gerekir..Sormak istediğin aklına takılan bir şey olursa cevaplamaya çalışırım mümkün olduğunca.Fakat şunuda sakın unutma her petin karakteristik özelliği farklıdır bu yüzden sahiplendiğin peti iyice araştır bu konuda internet en büyük yardımcın olacaktır..Benim 4.5 aylık pinc-şivava mix im var acayip hareketli çok oyuncu ve çok yaramaz :) lakin o bakışları yokmu o bakışları masum masum hele birde sana alışıpta başkalarının yanında seni o ufacık boyuyla korumaya çalışması yanına gelip sana kendini sevdirtmesi evin içinde oyuncak gibi bir nesnenin sürekli hareket halinde olması ilginç oyunları,kucağında mır mır uyuması yokmu işte o anlar tüm dünyaya bedel....Ne demek istediğimi ileride anlayacaksın zaten....




  • PUG öneririm. Beagle, York Sheire Terrier, Jack Russel falan çok hareketli zıpır olurlar, tiz bi şekilde havlarlarda.. Pug öyle değildir, gel dersin gelir, git dersin gider sesi çıkmaz :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.