Şimdi Ara

Cafe sinde 98 haricinde İşletim Sistemi Kullanan arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cafe sinde 98 haricinde İşletim Sistemi Kullanan arkadaşlar hangi işletim sistemini kullanıyorlar ve ne tur sorunlar yasıyorlar.
    Terminallere hangi ana makinaya hangisini kuruyorlar. Tamamını xp kuranlar oyunlarda sorun yasamıyorlarmı?

    ben su an terminaller de 98 ana makinada 2000 kurulmasının daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum ama farklı düşünceleri merak ediyorum.

    Özellikle oyun ların sistemdeki uyum uyumsuzluğu nu gözardı etmeden.



  • Cafe işletmiyorum ama kuruyorum.
    Anamakinda xp kullan şimdi xp daha kullanışlı.
    terminalleri win98 kullan win98de sorun yaşamazsan tabi. win98 daki sorunlar bana göre daha çabuk çözülüyor hem yeniden kurması daha kısa. daha az ram kullanıyor ve hddde az yer işgal ediyor.
    Yeni çıkan hiçbir oyunda xpde sorun yaşamazsın; ama eski oyunlarda sorun yaşayabilirsin. Tabi win98 için böyle bir sorun yok.
  • 5 yıldır Cafe işletiyoruz. 98SE kullanıyordum. 1 hafta önce XP ye geçtik 1 haftadır. hiç bir sorun yaşamadım. hatta bi kaç takılan kesik kesik oynayan oyun XP de sorunsuz çalışıyor. Bilmiyorum inş. Bundan sonra sorun çıkmaz. bende korka korka yaptım.

    Ana makina Olayı yok bende ADSL MODEM (ROOTER özelliği var) hepsinde XP yüklü.
  • cafe programı kullanmıyomusun ?
    fiş usulü mü işlemleri yapıosun acaba?
    bende 98 se ciyimde işte o yuzden araştırıyorum xp ye geçip geçmemeyi neler kazanıp nelerde sorun yaşayabileceğimizi gibi.
    oyunlarda sorun olup olmadığı
    counter fifalar ultima age of gibi oyunlar da sorun yaşanıp yaşanmadığı gibi.
  • arkadaşım oyunlar konusunda 98 e bakarak xp çok güzel . eğer xp kullanmam diyosan sana ghostu tavsiye ediyorum .eğer yaşadığın bir sorun veya sistem çökmesi gibi durumlarda hemen uğraş vermeden ghost al.olay tamamdır.umarım biliyosundur.
  • Bir kafeye geçen sene yeni makineler almıştık.ilk önce 98se kurduk hepsine, oyunlarda beklediğimiz performansı alamadık.mesel GTA III de görüntüler blur oluyordu.daha sonra XP kuralım bakalım dedik.XP kurduk ve oyunlar düzeldi.bir problem çıkmadı.
    XP yi tavsiye ederim.ama virüslere dikkat.en çok XP etkileniyor.
  • eğer sağlam bir antivirus ve iyi bir spy detector varsa xp sp1 in hiçbir sakıncası yok.. ve xp de oyun performansı daha da bir artıyor.. kaynak yedirmemek için temaları kapatabilirsiniz. ki easycafe gibi bir yönetim programı ile denetim masaları başlat menüsü ögeleri erişime kapatılabilir..
  • biz anamakinada xp pro terminallerde ise 98 kullanıyoruz öyle aman aman bir sorunumuz yok
  • kesinlikle Xp öneririm.. ana makinaya Xp Prof kur Diğerlerine Xp Home edit. kur hiçbir problemle karşılaşmazsın.. oyunlar ağ yönetimi makina performansı mükemmel. bir senedir kullanıyorum. kesinlikle öneririm
  • cafe kuruyorum ozellıkle makınaların ısletım sıstemlerını...
    hepsını denedım wın me bıle denedım
    ama sakın 98 kurulmasın ozellıkle gta da takılma yapıyor cunku ram e fazla yuklenmıyor ram ve cpu ya
    anladıgım kadarı ıle xp ıkısınede yuklendıgı ıcın sorun yaşatmıyor kasmada yapmıyor ;)
  • Diğer makinalar için ne yaparsın bilmem ama internete çıkan ana makinan için bir öneri de benden. FreeBSD isimli bir işletim sisemi var. Çökme yok, virüs yok ve ağ ile ilgili yapılamayacak iş yok. Bandwith sınırlamadan tut siteleri yasaklamaya kadar her işi muhteşem yapabilen bir işletim sistemi. Unix tabanlı bir işletim sistemi. Linux'a da benzetebilirsiniz. Farklı çekirdeklerden gelişmiş.

    Bu işletim sistemini kullanan birkaç firma söyleyim :) Yahoo, Sony, vs..

    Ben şu anda öğrenme aşamasındayım :)

    Saygılar..
  • 3 yıldır cafe işletiyorum ondan öncede 4 yıl bir cafede çalıştım. yaklaşık 1 yıl öncesine kadar 98Se kullanıyorduk. ana makina da dahil. ana makinaya 2000 pro kurdum. iyi dayandı 98 e göre. ondan sonrada 2, işletim sistemi olarak xp pro kurdum baktım performans falan çok iyi bir gecede tüm pclere xp pro kurdum. şu an için acaip memnunum. ve hemen hemen tüm oyunları oynuyor. desteklemediği hatırladıgım oyunlar Driver, Q. Arena. başkada oyun yok şu an. ve neredeyse tüm oyunların özellikle grafik performanları arttı. özellikle Counter da hiç bir sorun yaşamamaya başladım. internette hız daha iyi. ag iletişimi 98 e göre daha hızlı falan filan. bu özellikleri artırabilirim. ha aklıma gelmişken birde 98 se de özellikle EasyCafede sorunlar oluyordu. hesap hataları falan (çıkan pach dosyasını yüklememe ragen). şimdi xp de bu sorunda ortadan kalktı. ag ayarlarıını büyük oranda otomatik hallediyor. direk kendisi internet paylaşımını buluyor. paylaşıma açıklmış yazıcı tarayıcı vs.. buluyor. bu nedenlerden dolayı kesinlikle xp pro home tavsiye etmiyorum. ag prodaki kadar gelişmiş degil. zaten home dedikleri 2000 nin görüntüsünün degişmiş hali. neredeyse hiç fark yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.