Şimdi Ara

Cafelerin aylık 500.000 lira kâr etmesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
3.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kadıköy'de bazı sokak köşelerinde apartmanların içe doğru girinti kısımları oluyo. boş duvar yani, ama içe doğru üçgen girinti yapmış bir duvar.

    bu tarz girintilere bile cafe açtılar. duvarı delip su borusu çıkarıyolar. girintinin ön kısmına bi cam çakıyolar. masaları da kaldırıma koyuyolar. tuvalet lavabo falan yok. buralar bile müşteri buluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Nisan 2024; 9:21:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla asgari ücretin üç katından fazla kazanıyorum ama üniversite yılları haricinde gidip bir cafeye yüz tl bayılayım diye hiç düşünmedim. Evimde istediğim gibi yapar içerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Acaip aydınlatıcı bir bilgi.

    Kola fiyatını az çok bildiğimiz için üstüne fazla koyamıyor ama kahve maliyeti muamma olduğu için ve piayası şişlik olduğu için istediği gibi fiyat kitliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoa kullanıcısına yanıt
    dün başka bi konu başlığında yazmıştım. Etiler'de elit diye geçinen bi restoranda bile garson Türkçe anlamayan yabancı biri çıktı. benim dediğimi yanlış anlayıp farklı spariş getirince ben sordum kibarca, hemen patron gelip ne istiyosunuz size ben yardımcı olayım deyip bana spariş vermeyi beceremeyen mal muamelesi yaptı, yan masadakiler dönüp baktılar bişey oluyomuş gibi.

    bak o restoranın sahibine sarsan "kahrolsun AKP kahrolsun RTE" der, ama kendi de Türkçe anlamayan mülteci çalıştırıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cafe açanların yuzde 70'i batiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnafın genelinde hızlı para kazanma isteği var. BU ithalatcı soyguncuların da geneli öyle. 10 euro sana 50euro olur ülkede. Tabi bunda ekonomiyi batıran ve milletin hiç bir çıkarını gözetmeyen bu ticareti denetlemeyen devlet kurumlarının da suçu çok. Bakalım 2028 sonrası o sıcak binalar da mayışıp uyuyabilecekler mi. Türkiyede acayip bir kamu harcaması var memurlara ve binalara.

    Yeni açılan yerlerden de uzak durun. Tüm açılış maliyetini size yansıtıyor çoğu.

    Bu fiyatlar nasıl düşer? Boykotla hepsi düşürecek ki öyle. Piyasa 30a satarsa adam düşünüyor 20yede çok kardayım ama neden bende 30a satmayayım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cunku insanlarimiz saf aldigi seyin parasina bakmiyor.Antalya'da sarisuda Beaver diye bi cafe var bakiyorum sosyal medyadan baya popular gittim tiklim tiklim.2 tane latte aldim 250 tl para kahveyide gorseniz Starbucksin en kucuk boy kahvesini en buyuk boy diye satiyorlar 8 dolar para yapar kendimi dolandirilmis hissettim.Buyuk boy kahve bardagi ile kahve vermeye bile cimrilik eden cafe bozuntulari dunyalar kazaniyor yazik yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aléister Crowley kullanıcısına yanıt
    hocam bizim halk için daha çok para harcayıp bunu ekrafa göstermek = statü simgesi

    bayramda buluştuğum eski arkadaşım illa Irish Bar'a gidelim dedi, gittik (ben normalde hayatta gitmem) ben kendisine hiç sormadığım hâlde: "ben hergün burdayım, bütün garsonlar beni tanır" dedi. sonra da ben kendisine hiç sormadığım hâlde cep telefonundan kendi banka uygulamasına giriş yapıp bana geçen ayki 80 bin TL'lik kredi kartı ekstresini gösterdi, 80 bin'in çoğunu bu barda harcadım dedi.

    adam parayı bulur bulmaz ilk iş: "Türk insanı nasıl gösteriş yapar" diye düşünmüş, ve bingo! evet! hergün kafede-barda para yeyip, bunu da sosyal medyadan sergilemeliyim! evet adam kendi instagram hesabında hergün bar-cafe gezme-tozma resimleri paylaşıyo.

    şöyle söyliyim, benim bi önceki ay kredi kartım toplam 3500 TL gelmişti. o kadar az hacama yapan biriyim. ama o arkadaşla tek gecede gittiğimiz yerlerde toplamda 2800 TL harcadık, kişi başı 1400 TL oluyo. yeminle içim acıdı. bak benim evim arabam var, remote çalışan yazılımcıyım, şükür ki para sorunum yok. ama bu nedir ya! niye harcıyorum abi ben bu parayı bu saçmalıklara. yeminle saçmalık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Satılan kahve değil adam sana mekanın bir masasını kiralıyor, 1 kahve içip saatlerce işgal ediyorsun. Oraya gidip fincanda soğuk çeşme suyu içsen 30 liradan aşağı satamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 18 Nisan 2024; 11:53:22 >
  • 500k ciroysa olabilir. günlük 15-20k para kazanması bir kafenin şaşırtıcı olmaz. Ama bütün masraflarını her şeyi çıkarınca eline 500K kalıyorsa bu arkadaşın cirosu nedir. Bu kadar işi elemansız elektriksiz susuz malzemesiz yapamaz. Yapıyorsa da helal olsun aynen devam kardeşim.

  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Bizim millet bunu anlamıyor. Sadece kahveye o parayı verdiklerini sanıyorlar. Aslında sen oraya gidip sadece çay istesen 30 liraya hem internetini hem elektriğini hem masasını saatlerce kullanıyorsun. Sırf keyfe keder oturanlar da var. Kaç kere denk geldim saatlerce oturanlar yüzünden yeni müşteriler boş masa yok diye gittiğine…

    Yani uzaktan martaval anlatmak çok basit. Hele bi eleman a101’den kahve aromalı çöp şeyleri paylaşmış bunları için diye, bunlara laf anlatmaya çalışıyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkeste para var arkadaş ben bunu gözlemliyorum. Kimse kimseyi kandırmasın. zamanında 0,69 krediyle ev satıldı bu ülkede.

  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt

    Sizin gibi elit bir kişilik ile Kadıköy'de bir Starbucks'da kahve içip bu konuları detaylıca konuşmak isterdim hocAM. 

  • ilkerk88 kullanıcısına yanıt

    So what?


    Zamanında o kredileri çekenler var diye şu an insanlarda para olduğu sonucuna nasıl vardınız? Enflasyon yüzünden borca girenlerin ödedikleri meblağ küçüldü sadece. Kaldı ki 2020 senesinde de önünü görüp krediye çoğu kişi giremedi bile. İ


    İnanın bana o 0,69 kredi ile ev-araba alan tayfanın alayı torpille kamuya memur olanlar ya da ballı kaymaklı ihalelerden para kazananlardır.

  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Ben kendi gözlemlerimi söylüyorum. Çevrem memur dolu hatta çoğu öğretmen. Herkesin yaşam şartlarını görüyorum. Bence herkeste para var.

    Pandemi öncesi berberin bana yazın gittiği oteli göstermesi üzerine pandemi bahanesiyle de daha da berbere gitmedim. Bazı şeylere çok sonradan uyandık napalım...

    Herkes bir şekilde yolunu bulmuş arkadaş ben onu görüyorum. Bu konu da da neymiş kafe 500bin kazanıyormuş. Kazanır tabi 150-200 liraya kahve satarsa kazanır. Millette para var ki alıyor. Bu kadar basit. Şuanki kafa yapım 20-25 yaşlarımda olsaydı ben de şimdi 150-200 liraya oturur kahve içerdim.

  • Üniversite kampüsünde orman fakültesinin kafesine geldim. 1 karadutlu maden suyu avşar mesela en ucuzu markette 6tl. Ülke çikolata 5tl. 38 tl ödedim. 3.5 kat bir kar. Sen basit bir üniversite kantinisin. Gafletime geldi aldım bu kar helal mi? Siz söyleyin.

    Bizimki daha ucuz ama onlarda da çok kar var. 25 filan ödersin ibfde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KristalTürk -- 18 Nisan 2024; 15:9:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    cafeyi elit yerde açmıycan zaten gayet varoş yerde açıcan ki insanlar bir kahve içip iphonesini masaya koyup kendini zengin sosyal üst sınıf sansın  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Nisan 2024; 15:45:0 >
  • ilkerk88 kullanıcısına yanıt

    şunu anlamıyorlar millet açından ölse böyle lüks görülebilecek şeylere para veremez, bodurmda akdeniz egede tatilleri full dolu, cafeler ağızlarına tıklım tıklım tıklım dolu olamaz.

    dün akşam avm ye gititğimde zarada kuyruk vardı avm de bayram değil seyran değil hafta içi bile dolu her yer hepsi türk.

    kendi kurtarana az bir şey meslek yapanların bile durumu halen çok iyi sen aylak aylak oturur kendini geliştirmezsen mesleki olarak fakir olman doğal para kazanmayı bilene halen ülkle şartları iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Nisan 2024; 16:15:54 >
  • Kahve büyük ihtiyaç. İçmediğim zaman çok uykum geliyor, başım ağrıyor, odaklanamıyorum. Yazın 3ü bir arada alıp soğuk pet şişe içine karıştırıp içiyorum iyi oluyor ama kışın suyu ısıtamadığım için mecbur alıuyorum gerçekten fiyatlar çok kazık. Bunun sebebi kahvenin maliyetinin fazla olması yada çok kar etmeleri değil bence iş yerlerininin maliyetleri çok fazla arttı. Dükkan kirası, işçi ücretleri, sigortası falan filan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 18 Nisan 2024; 17:53:7 >
  • Bizim orada eyüppark var, cafe kısmında artık nasıl bir cazibe varsa tıklım tıklım. İşin komik yanı arabasıyla gelenler otopark ücretinden mi korkuyor nedir. Yola çekiyor bazen, orayı çiftliyorlar ki, diğer arabalar zor geçsinde biz kahve zevkimizden yeterki mahrum olmayalım tadında 

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.