Şimdi Ara

Cafelerin aylık 500.000 lira kâr etmesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
3
Favori
3.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    yani pek katılmıyorum. Kadıköy'deki çöp cafelerin bi kısmında tuvalet bile yok. sana birşey sağladığı da yok. Starbucks gibi değil bunlar. alan da sağlamıyor sokakta oturuyorsun. priz yok çoğu cafede ve çoğu masada. gene de aşırı pahalılar. içecek bittiği an 1 saniye bile beklemeden masana gelip "şimdi ne istersiniz" diye soruyolar. masaları bilerek bit kadar ufacık yapıyorlar sen çalışamayasın diye. birçoğunda sandalyenin sırt kısmı ufacık ve oval, sırt çantası asamıyosun mesela.

    bizim gidip saatlerce oturduğumuz cafeler oldu, sana yemin ediyorum üçüncü-dördüncü gidişte garson bizi görmezden geliyor spariş almıyor ki kalkıp ayrılalım ve birdaha o cafeye gitmeyelim diye (bağırıp çağıran kişiler değiliz kıro da değiliz) sonra dikkat ettim herkes bi içecek içip 1-2 saatte kalkıyor. bizim gibi her gittiğinde 3-4 saat oturan yok neredeyse hiç (biz bir pahalı içeceğe ek olarak sonradan bir çay ve bir su alırız ama yetmiyo cafe sahibini doyurmaya) üst paragrafta anlattığım detayları bilerek yapıyor adamlar, kurulup oturan kişi asla istemiyorlar. (kız olursan ayrı tabi)

    benim bir kez Starbucks'da çalışmam gerekti, çalıştıktan sonra masamı toplayıp yemek yemeye ayrılıp 1 saat sonra sırtımda çanta ile geri döndüm, kapıdaki görevliye selam verip yeni bi içecek satın almadan görevlinin gözü önünde masaya geçip kuruldum, görevli hiçbir şey demedi. beni hatırladı muhtemelen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Cekirdek kahve filtre kahve o 4tllik gramulden daha ucuza geliyor. Ben evde kendim yapiyorum hesabida cok kolay

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Sen adresini ver, senin sokağa açalım. Sana her gün bedava kahve veririz.  

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    ben çiğ köfteceliğe özeniyorum  hele bu pahalılık döneminde en ucuz yiyecek olduğu için hepsi full dolu paraya para demiyorlar 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Nisan 2024; 20:17:48 >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    Bunları gerçekten kahve sanıp içiyor musun?

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Hocam senin hesapta bir sıkıntı var. 2,500.000 eğer dediğin gibi 120 ayda amorti edilecekse, aylık 21 bin lira kara fit olması gerekir. Ayda 17 bine asgari ücretle günde 8 saat çalışmak dururken, kimse fazladan 4 bin tl için 2,5 milyon tl sermayesini riske atmaz. Ayda 60-70 binden aşağı kara kimse 2,5 milyon tl sermaye bağlamaz. Sen bile bağlamazsın.

  • Ülke sanki abd bir ton eğlence merkezi camping alanları göller raftingler zart zurt var da biz gitmiyoruz. Türkiyede 15-30 yaşındaki insan napsın kafeye ayda 1-2 gidip ya bir latte içiyor ya da tavuk menüsü alıp yiyor yemeğe çıkarsa. Ya da 1 dilim tatlı 1 de yanına kahve alabilirse göbek atıyor. Bu ekonomide düşük gelirli insanlar zaten eve kapandı adım atacak paraları yok orta kesim de aha bu dediğim gibi yapıyor. Zenginler zaten çok ayrı ortamlarda yerlerde harcıyorlar paralarını. Kafe-restaurant denen yere genelde orta kesim veya orta alt tabaka gider.

  • Bu ay sadece 23 tane orta boy filtre kahve icmisom starbucksdan.
    Ikisi beles 21X68 tl :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda C kullanıcısına yanıt

    ben de cafe isletiyorum. en ölüsü aylik 400 500 kaliyor cebime. yani olay dogru ama cafe restoran acip batan da cok fazla. sen misal 3 milyonun varsa gidip kendini garantiye alip ev alirsin ben ise risk alirim gidip cafe acarim ve serbest piysa istedigim fiyata da satarim. milletin parasinda gozunuz olmasin. cok kolaysa siz de acip siz de bu paralari kazanin. butun birikimiyle mekan acip batan sonra intihar eden adam da taniyorum. yani sandiginiz gibi degil bu isler. bir kere isi bilmek lazim. halki tanimak lazim. mekani elemanlari yonetebilmek lazim. geceni gunduzunu isine vermek lazim. evet isini gercekten basariyla yurutebilmis isletmeler bu paralari kazanabilir ancak dedigim gibi gorundugu gibi kolay degil ve butun birikimin de bir anda cöp olabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osarkibt O kullanıcısına yanıt

    Hocam ben 12 saat adam çalıştırıp asgarî ücret verecek karaktere sahip değilim ya da fahiş fiyata ürün satamam.

    Dinle alakalı değil, karakterime uygun değil.

    Insan sömüremiyorum.

    Adım çıkacağına canım çıksın.

    Vergi de kaçıramam.


    Kafelere de gitmiyorum, hepsi kalitesiz, hem mekan hem gıda olarak.


    Diyorsanız ben çalışanlara haklarını tam ödüyorum, sigortaları falan tam yatıyor, fazla mesai ödüyorum, bunu da yasal gösteriyorum.

    Her sattığıma fiş kesiyorum. Bahşiş bile yasal şekilde bildiriliyor,

    En iyi marka ürünleri kullanıyorum.

    Ve bu şekilde 500 kâr yazıyorum.


    Lütfen mekanın adresini verin biz de gelip görelim, para bırakalım, siz de kazanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda C kullanıcısına yanıt
    Olayın karakterle ne ilgisi var? 500 lira kâr bırakıyor demiş, çalışanlara haklarını tam ödüyorum, sigortaları falan tam yatıyor, fazla mesai ödüyorum, bunu da yasal gösteriyorum.Her sattığıma fiş kesiyorum. Bahşiş bile yasal şekilde bildiriliyor.En iyi marka ürünleri kullanıyorum ve 500 lira kâr bırakıyor dememiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • m f i kullanıcısına yanıt

    Bir şey demedik, eğer hakkıyla kazanıyorsa gelelim biz de para bırakalım dedim.


    Böyle mekanları destekleyelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda C kullanıcısına yanıt

    vasıfsız eğitimsiz 18-25 yaş garsona ne ödüycek 50.000 tl maaş mı? sigortası hakları ödeniyorsa sorun yok dünyada böyle birşey yok.

    asgari ücrette bekar ailesiyle yaşayan gençse iyi para şu an gayet bir çoğunun elinde 1 .sınıf telefon var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Nisan 2024; 10:38:44 >
  • Colda C kullanıcısına yanıt

    calisanlarim hep genc kesim universite ogrencisi part time calisanlar, haklarini sonuna kadar alirlar. o sosyal medyada gordugunuz 12 saat calisip 15 saat calisip 20 25 bin alanlar cogu yalan. hic kimse 20 bine 12 saat calismaz emin olun.hele genc kesim asla yapmaz. herseyin yasal oldugu yerler daha iyi diyorsaniz. gidin kurumsallara mcdonals migros va calisanlarla konusun bakalim hepsi olsem de kurtulsam bu hayattan kafasindalar. yani kurumsal olmasi iyi oldugu anlamina gelmiyor. calisanlarim hakkini tam olarak alirlar hatta isler o ay iyi gitmisse fazlasini da veririm. ha bunlari yapmasam bile kimseyi zorla calistirmiyorum sonucta. biz de bugunlere kolay gelmedik cok emek verdik. biz de somurulduk ama hayatin kanunu bu guclu zayifi ezer diiyip isyan etmek yerine guclu olmaya odaklandik. senin karakterin asgari ucrete ise yramaz pateonunu zengin etmeye uygunsa bisey diyemem hic atilma bu islere patronunu zengin et. ama kendisi risk alip bir ise girisen insana da karaktersiz gozuyle bakmamani tavsiye ederim. fiyat konusu da kimseyi ilgilendirmez sonucta kimseye zorla satmiyorum. bu zorunlu bi ihtiyac degil kahve tatli cay sonucta kimse yemek icmek zorunda degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu bişi demedik, işini düzgün yapıyorsan yaz buraya, gelelim biz de iyi hizmet alalım dedik.


    Adres, mekan adı yerine azar işittik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt

    Öneriniz varsa sorun yok.  


    Daha ucuz bir yer neresi acaba? Köy kıraathanesi mi?


    Atıyorum bir kızla geziyorum bir yere gireceğiz, aaa burası çok pahalı olmaz mı demem lazım?

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Gerekirse evet. O kız seni pahalı yere gitmeye zorluyorsa, evlendiğinde ocağına incir ağacı değil, ormanını diker.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi enflasyon, kriz vs elbet ekonomiyi etkiliyor da çoğu arkadaşın belirttiği gibi esnaf bunu fırsata çeviriyor. Aslında ticarette bu bir kuraldır. Krizi fırsata çevireceksin. Kırk yılın başı bi arkadaşla buluşacaksındır, iki sohbet muhabbet edip konuşacaksındır cafeye vs gidersın kazığını da yersin. Ama müdavim gibi haftada 2-3 cafeye gidip afedersiniz o fırsatçı esnafa domalmak akıl karı değil.


    2006-2010 arası üniversiteye gittiğim dönem ekonomik olarak gayet iyi durumdaymışız bunu anlamış oldum. Neredeyse her gün sonunda bi kafeye gider birşeyler içer kişi başı 5tl verir kalkardık. 5tlyi 2024ün parasıyla kıyaslayınca ne sonuç çıkacak bakalım.


    2008de asgari ücret 608tlymiş. Sadece günde 1 kahve masrafı üstünden gidersek 1 ayda harcadığım para 5tlx30 =150tl.


    608/150 =4.05. Yani bir kahvenin bana masrafı aylık asgari ücretin 4te 1i gibi.


    2024 yılı asgari ücreti 17.000tl. Bugün bir fincan kahve ortalama 100tl desek. 100tlx30= 3000tl.

    17000/3000 =5.66. Bugün bir fincan kahvenin bir öğrenciye aylık masrafı asgari ücretin 5te birinden biraz fazla. Yani 2008 yılına göre bugün bir fincan kahveyi daha ucuza alıyor(muş)uz.


    Enteresan bir sonuç bence. Bugün bir fincan kahvenin asgari ücrete oranla daha ucuz kaldığını görüyoruz. Şu an öğrenci olsam ve hergün bir kahveye 100tl verebiliyor olsam kendimi zengin adlederdim sanırım. Ekonomik dengelerimiz çok fena bozulmuş ya da benim hesap tamamen yanlış bilemiyorum 


    O zamanlar yine hergün Taksim'de bir bar ya da kafeye otururduk. 50lik bira 5tlydi. Bugün mekanları bilmiyorum ama tekelde ortalama 50lik bira 70tl. Mekanda da 100tl olsun. Yine aynı hesaba geliyor.


    O gün nasıl bir alım gücü varsa artık o paralar harcanıyordu ve cebimiz delinmiyordu. Üstüne biriktirip kendimize birşeyler de alıyorduk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 20 Nisan 2024; 11:59:34 >




  • beler sonuç şu, evet birileri bu bahsi geçen karı kazanabilir ama bu birileri işte, eğer genelleme yapılırsa işin ucu başka yerlere çıkar çünkü büyük şehirlerde her yer cafe ve bu kafelerin bazıları sürekli insan sirkülasyonuna sahip olabilir, küçük orta şehirlerde de işleyiş müşteri potansiyeli vs derken kafe sayısı azalsa da müşteri ve kazanç da azalacaktır yine aynı yola geliyor 

  • Boykot kültürü bizde yok, tamam enflasyon falan anladıkta, esnaflarda enflasyonu yukarı çıkarıyor. Gitmeyin abicim, daha farklı yerlerde harcayın o paraları, kendinizi geliştirin. Her yer kafe olmuş. Bir çay 30 lira olur mu ? Demek ki talep var :) Mallıkta sınır tanımıyoruz.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.