Şimdi Ara

'Calfix kireç önleyici' iş görür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
15.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çamaşır makineleri kullanımında en fazla kireç sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Ustalar sizce bu ürün işimizi görür mü? Ürünü kullanan varsa yorumlarını eklerlerse sevinirim..


    quote:

    Çamaşır deterjanlarının kullanma talimatına göre, yıkamalarda kullanılacak deterjan miktarı şöyle belirtilmiştir:
    Sert sularda, normal kirlilikte çamaşırların bir yıkama için kullanılacak deterjan miktarı, 2,25 su bardağıdır. Dolu 1 bardak deterjan 160 gr. dır. Bir yıkamada tüketilen deterjan miktarı 2,25 x 160=360 gr. Kireç önleyici kimyasallar için önerilen miktar: 3 çorba kaşığıdır. 3 çorba kaşığı kireç önleyici 50 gr. Yumuşatıcı kimyasallar için ise 1 kapak önerilmektedir. 1 kapak yumuşatıcı 40 gr.dır. Aynı yıkama CALFIX ile yapıldığında kullanılacak olan yalnızca deterjan miktarı 1 çay bardağı, yani 80gr. dır.

    Kireç oluşumunu engelleyerek CALFIX bize şu faydaları sağlar.
    • Deterjandan %50 tasarruf
    • Yumuşatıcıdan %80-%100 tasarruf
    • Kireç çözücüden %100 tasarruf
    • Elektrikten %20-30 tasarruf


    Suda serbest halde bulunan mineraller; Kalsiyum (Ca), Mağnezyum (Mg), Demir (Fe) ve Bikarbonat ısıyla yoğunlaşmakta ve manyetik özellikleri gereği birleşip kireç dediğimiz ( CaCO ) çökeltiyi oluşturmaktadır. CALFIX minerallerin manyetik alanlarından daha güçlü bir manyetik alan oluşturarak bu maddelerin birleşmesini engellemektedir.

    ----------------------------------------------------

    CALFIX'li Su Mineral Yapısı
     'Calfix kireç önleyici' iş görür mü?



    CALFIX'siz Su Mineral Yapısı
     'Calfix kireç önleyici' iş görür mü?


    http://www.gizmarket.com/calfix/faydalar.html


    Buda aynı işi gören Calmix

    http://www.trinkalisveris.com/index.php?do=catalog/show2&p=2470



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco1907 -- 1 Eylül 2008; 0:24:41 >







  • denemekte fayda var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karablacksea

    denemekte fayda var.



    Aldığım yeni makina ile birlikte bu ürünüde almayı düşünüyorum. Üründen memnun kalmadığın taktirde 550 günlük süre zarfında iadesi kabul ediliyor. Her ay kireç önleyici maddelere para vermektense bir kereye mahsus 50 YTL vermek daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Birde şu dökümana göz atın senede kireç önleyici maddelere verdiğimiz tutarı görün.

    quote:

    Çamaşır makinelerinde kireç koruyucu olarak kullanılan Calgona 1 yıl içersinde verdiğimiz toplam para ile koruduğumuz rezistansı 4 defa yenisi ile değiştirebileceğimiz
    gerçeği beni reklamın insanlar üzerindeki etkileri konusunda daha çok düşünmeye sevk etti.

    uzun zamandır Calgon ile ilgili reklamlar nedeniyle ben de, bir çok tüketici gibi Makinemin rezistansında sorun yaşamamak için Calgon kullanan biriyim. Bugüne kadar, "Calgon marka kireç koruyucu kullanmasam ve makinem arızalansa,*bana servis ücreti ilebirlikte bir rezistans kaça mal olur"*sorusunu, doğrusu kendime hiç sormadım.

    Gelin şimdi bu soruyu kendimize soralım ve örneğin Vestel Marka (WMU800–1200) çamaşır makinesi olan bir tüketicinin, hiç kireç Koruyucusu kullanmadığını varsayarak, aile bütçesine ne kadar bir yük geleceğinin hesabını birlikte yapalım:

    1000 gr lık Calgon Fiyatı 8,25 YTL
    1 Yıllık Calgon Fiyatı 99,00 YTL.*
    Rezistans+İşçilik Fiyatı 21,00 YTL
    Harcanan para 4 rezistansa bedel

    Yukarıdaki tabloya göre, ayda 1 Kg. lık Calgon kullanan bir aile,Calgon'a bir yılda verdiği toplam para ile tam 4 defa rezistansını değiştirebiliyor ve üstelik 15 lira da arttırıyor.
    Eğer matematiksel bir yanlış yoksa, tasarruf sağlayan Calgon ile ilgili olarak yaptığım hesap ortada. Karar sizin.

    Bilimsel araştırmalara bu kadar önem gösteren bir firmanın yaptığı reklamın,tüketici üzerindeki etkilerini araştırmak için sokağa çıkarak,*"Calgon ne işe yarar, neyi korur"* sorularını sorması yeterli olacak. Ayrıca Calgon kutusu üzerinde ürünün içeriği ile ilgili hiçbir ibare yok.

    Firma yetkilisi bu sorumuza da, "kanuni bir zorunluluk olsaydı,koyardık' demekle yetindi. Oysa ki, Tüketici Hakları Evrensel Bildirgesinde de yer alan "tüketicinin bilgi edinme hakkı'nı göz önünde bulundurduğumuzda, Calgon evrensel bir tüketici hakkını
    ihlal etmektedir.

    Kaynak:www.muhteva.com




  • quote:

    Orjinalden alıntı: neco1907

    Çamaşır makineleri kullanımında en fazla kireç sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Ustalar sizce bu ürün işimizi görür mü? Ürünü kullanan varsa yorumlarını eklerlerse sevinirim..


    Bu ürün çok basit ve bence dediğini yapacak gibi görünmüyor. Bunun yerine çamaşır makinanızın su girişine takılan mekanik filtrelerden taktırın çok daha faydalı olacaktır..
  • Ayrıntılı bilgi verirmisin. Satış sitelerinden linkler atarsan sevinirim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ege45


    quote:

    Orjinalden alıntı: neco1907

    Çamaşır makineleri kullanımında en fazla kireç sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Ustalar sizce bu ürün işimizi görür mü? Ürünü kullanan varsa yorumlarını eklerlerse sevinirim..


    Bu ürün çok basit ve bence dediğini yapacak gibi görünmüyor. Bunun yerine çamaşır makinanızın su girişine takılan mekanik filtrelerden taktırın çok daha faydalı olacaktır..
  • Neco bey sanırım makineniz Profilo idi. Amcamlar makine aldığında gelen servis su girişine takılan cihazdan satmaya çalışmıştı ama ben gereksiz görüp almadım. İstanbul'da yaşıyorsanız böyle şeylere hiç gerek yok. İzmir vs gibi suyu kireçli yerdeyseniz olabilir tavsiye ederim. Kurmaya gelen servis satmak istiyor zaten. Ücreti de yanılmıyorsam 40 veya 50YTL idi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Neco bey sanırım makineniz Profilo idi. Amcamlar makine aldığında gelen servis su girişine takılan cihazdan satmaya çalışmıştı ama ben gereksiz görüp almadım. İstanbul'da yaşıyorsanız böyle şeylere hiç gerek yok. İzmir vs gibi suyu kireçli yerdeyseniz olabilir tavsiye ederim. Kurmaya gelen servis satmak istiyor zaten. Ücreti de yanılmıyorsam 40 veya 50YTL idi.



    Can üstad her seferinde farklı mekanlarda olsada açtığım konulara cevap veriyorsun. (çok enerjiksin Maşallah)
    Son 3-4 senedir İstanbul civarında Ömerli barajın dibini görmemizden kaynaklı bir durum mudur bilmiyorum kireç oranı bi hayli yükseldi. Kireç çamaşır makinesi için bir tehdit unsuru değil midir?
    Calfix temel yapı anlamında kafama yatan bir ürün oldu. Bu ürünü aldığımı var sayalım sudaki kireç oranının azaldığını nasıl tespit edebilirim? Bu biraz kimya alanına giriyor heralde

    İlgin için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco1907 -- 3 Eylül 2008; 13:00:53 >




  • Çok işe yarıyor...Bitmiştir bu kadar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musyun

    Çok işe yarıyor...Bitmiştir bu kadar...


    Nasıl yani dalgamı geçiyorsun yoksa bu ürünü kullandın mı? Eğer kullandıysan gözle görülür bir faydasını gördün mü?
  • Arkadaşlar bu ürünler hakkında bildiklerimi sizinle paylaşmak isterim.

    Bu ürünler ve benzerleri(benzin tasarruf cihazı hatırlarsınız) sanırım çok güçlü mıknatıslardan başka bir şey değil.
    Birkaç yıl önce çok güçlü özel mıknatıslar üreten(NeFeB- Neodyum Demir Bor) bir fabrika ziyaretimde benzin tasarruf cihazları ile karşılaştığımda şaşırmıştım. Burada üretilen mıknatısları plastik kaplayıp satıyorlardı. 50-100 Euro fiyatına ;içine koydukları mıknatısın fiyatı 2x2,5 $ yani 5 dolar. Aldım oradan mıknatıslardan ve arabada deneme yaptım. Herhangi bir artısını gormedim.

    Konuya dönelim deterjan tasarruf cihazının yaptığı tek şey kireci sanırım iyonize etmek. Bunun araştırmaları yurtdışında yapılmış ciddi üniversiteler bu konuda raporlar ve makaleler yayıonlamış. İnternette bulabilirsiniz. Belli bir yıldan sonra araştırmalar kesilmiş . Sebebi büyük kimya devlerinin üniversitelere sağladığı destekleri kesme tehtidi. Malum kireç önleyici satan devler belli.

    Prensip şu "su eğer çok kuvetli bir manyetik alandan geçerse kireç oluşumu engellenir" Bu manyetik dediğiniz toplar bunu yapıyor. Burada daha etkili bir yöntem şudur. Şebeke girişinde yada makina girişinde boru karşılıklı 2 mıknatısın arasından geçirilirse bu iş tamamdır. 5$ maliyet .

    Şebeke girişinde yaparsanız tüm devrede etkili olabilir. Ben bunu denemedim. Ama en kısa sürede deneyip burada yorum yazacağım.

    8 senedir aynı makinada hergun calıyor ve hiç kirec önleyici kullanmadım. Resistans problemi vs yok. Artı 8 senedir elektrikli termosifon kullanıyorum ve her an açık onun resistans ta da birşey yok.




  • Bahsettiğin ürünler suyun makinaya ilk giriş noktasına sabitleniyor. Calfix ise yıkama esnasında sürekli tamburun içinde yer alıyor. Bu açıdan yaklaştığımızda sürekli tambur içinde yer alan ürünün daha iyi çalışacağını düşünüyorum.

    Bahsi geçen diğer ürünler
     'Calfix kireç önleyici' iş görür mü?

     'Calfix kireç önleyici' iş görür mü?

     'Calfix kireç önleyici' iş görür mü?

     'Calfix kireç önleyici' iş görür mü?


    Açıkçası bu ürünler hakkında bir bilgim yok. Kendim yapmak istesem iki mıknatısı bir birine zıt paralelde mi kullanmak gerekiyor?

    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco1907 -- 3 Kasım 2008; 14:41:48 >




  • Ben bunların iş göreceğini hiç sanmıyorum.En ucuz arıtıcının bile 500-1000 ytl olduğu düşünülürse.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oblomov03

    Ben bunların iş göreceğini hiç sanmıyorum.En ucuz arıtıcının bile 500-1000 ytl olduğu düşünülürse.


    Su arıtma cihazları insan sağlığına (aşağıdaki listede) zararlı bir çok maddeyiyi temizler. Bu basit manyetik aletler ise sudaki kireci yukarıdaki resimde gördüğün gibi manyetik ortam sağlayarak ayırıyor. İkiside aynı şey değil.

    quote:

    Arsenik: Karaciğer ve ciltte kötü huylu tümör oluşumu, kramplar, spazmlar, sinir sistemini etkiler.

    Baryum: Uzun süreli uyarıcı kas reaksiyonları, sinir blokajı

    Benzen: Kanser, lösemi, anemi

    Kadmiyum: Bronşit, anemi, mide rahatsızlıkları

    Karbon Tetraklorid: Merkezi sinir sistemi baskısı, mide, karaciğer ve böbreklerde hasar, koma ve ölüm

    Klordan: karaciğer ve böbrek hasarı

    Klorobenzen: Solunum sisteminde iritasyon, merkezi sinir sisteminde depresyon

    Kloroform: Karaciğer, böbrek ve kalp etkileri

    Kromyum: Böbrek hasarı, kanser

    Bakır: Mide iritasyonu, çocuk ve bebek ölümü, Wilson hastalığı

    Dikloroetilen: mide bulantısı ve baş dönmesi

    Etilendibromid: Doğurganlığın azalması

    Florit: Yüksek dozlarda iskelet sistemi hasarı

    Heptaklor: Tümör oluşumu

    Kurşun: Sinir sisteminde, böbreklerde, üreme sisteminde hasar.

    Lindan: Kronik karaciğer hasarı, anemi, lösemi

    Merkür: Böbrek yetmezliği, ölüm

    Metilen Klorid: Zehirli

    Nikel: Hiperglisemin, mide ve sinir sistemi rahatsızlıkları

    Pentaklorofenol: İştah kaybı, solunum yetmezliği, uyuşma, koma ve ölüm

    PCB: Cilt ve karaciğer hasarı, mide bulantısı, kilo kaybı, koma, ölüm

    Selenyum: Kanserojen, mukusta tahribat

    Sülfat: Laksatif etki

    Tetrakloroetilen: Merkezi sinir sistemi etkisi, uyuşma, ölüm

    Toluen: Uyuşturucu etki, gözlerde ve solunumda iritasyon

    Toksafen: Akciğer hasarı

    Trikloroetan: Uyuşturucu etki, merkezi sinir sisteminde depresyon, bilinç kaybı, ölüm

    Trikloroetilen: Merkezi sinir sisteminde depresyon, koordinasyon kaybı, bilinç kaybı

    Trihalometan: Kas ve sinir sisteminde etki, bilinç kaybı

    Vinilklorid: Merkezi sinir sisteminde depresyon, görme ve işitme kaybı, ölüm

    Ksilen: Mukoz yapı iritasyonu, akciğer tıkanması, böbrek yetmezliği

    Çinko: Kas sertliği ve acı, iştah kaybı, mide bulantısı




  • bunlardan baska bı yerdede gormustum bırkac arkadasımda kullanıyor ama aynı deıl duyduklarımdan soyluyorum ıse yarıyomus arkadaslar bıraz ısın detayına gırmısler mıknatıs falan eger gerckten ıse yarıyosa alınması lazım dıye dusunuyom fıyatıda cok yuksek deıl 1 yıl ıdare etse yıne kar bence
  • Calfix'i yaklaşık 2 yıl önce almıştık 3 kişi :)
    Fiyatı düşsün diye. Alırken pek inanmadım faydasına ama eşime sordum "yumuşatıcıyı yarıya düşürdüm" dedi. Calfix'i çıkarıp yumuşatıcı koymadık özellikle havlular diken gibi oldu. Sadece calfix veya calfix'siz yarım yumuşatıcı , yani her varyasyonu denedik ve bana göre faydası oldu.Calfix+biraz yumuşatıcı ideal. Alacaksanızda 3 kişi birleşip alın


    Su arıtma cihazları farklı bir konu. Eğer eviniz kalabalıksa ve her 3-4 günde bir damacana bitiyorsa arıtma taktırın. Bir akraba taktırdı, su aynı pınar veya nestlenin suyu gibi yumuşamıştı.
    Bende eve nestle alıyorumda




  • quote:

    Orjinalden alıntı: EnnX

    Calfix'i yaklaşık 2 yıl önce almıştık 3 kişi :)
    Fiyatı düşsün diye. Alırken pek inanmadım faydasına ama eşime sordum "yumuşatıcıyı yarıya düşürdüm" dedi. Calfix'i çıkarıp yumuşatıcı koymadık özellikle havlular diken gibi oldu. Sadece calfix veya calfix'siz yarım yumuşatıcı , yani her varyasyonu denedik ve bana göre faydası oldu.Calfix+biraz yumuşatıcı ideal. Alacaksanızda 3 kişi birleşip alın


    Su arıtma cihazları farklı bir konu. Eğer eviniz kalabalıksa ve her 3-4 günde bir damacana bitiyorsa arıtma taktırın. Bir akraba taktırdı, su aynı pınar veya nestlenin suyu gibi yumuşamıştı.
    Bende eve nestle alıyorumda




    Hocam yorum için teşekkürler. Senden bir isteğim olcak mümkünse ürünü demir bir cisme yaklaştırır mısınız. İçinde gerçekten söylendiği gibi mıknatıs mı var onu anlamak istiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco1907 -- 4 Kasım 2008; 10:42:48 >




  • valla bizimkiler yumoşu su diye içtiklerinden işime yararmı acep diyorum

    valal eve yumoş dayanmıyo
  • Bu ürünlerin suyu yeterince yumşattığı söylenmekte. Yumşatıcıyı çamaşırlara koku vermek amacıyla az miktarda kullanmak yeterli oluyormuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: neco1907

    Hocam yorum için teşekkürler. Senden bir isteğim olcak mümkünse ürünü demir bir cisme yaklaştırır mısınız. İçinde gerçekten söylendiği gibi mıknatıs mı var onu anlamak istiyorum :)


    İçinde mıknatıs var çünkü makinanın tamburuna yapışıyor, denedim. Dışında yeşil bir plastik var. Nasıl birşeyse hala güzel kokuyor, İlk aldığımızda daha yoğundu ama hala kokuyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EnnX


    quote:

    Orjinalden alıntı: neco1907

    Hocam yorum için teşekkürler. Senden bir isteğim olcak mümkünse ürünü demir bir cisme yaklaştırır mısınız. İçinde gerçekten söylendiği gibi mıknatıs mı var onu anlamak istiyorum :)


    İçinde mıknatıs var çünkü makinanın tamburuna yapışıyor, denedim. Dışında yeşil bir plastik var. Nasıl birşeyse hala güzel kokuyor, İlk aldığımızda daha yoğundu ama hala kokuyor



    Bilgilendirme için teşekkürler. Kendim mıknatıs ile benzer bir tasarım yapmayı düşünüyorum. Sonucu sizlerle paylaşıcam.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.