Şimdi Ara

Çalışmak İçin Motivasyon Bulamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
6
Favori
4.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Schwarmer S kullanıcısına yanıt
    İşinizde çalışmaya motivasyon yok. Ama çalışmak için bir sebep arama motivasyonunuz var.
    Çalışmaktan zevk alan bir hayat hedeflemiş olmalısınız. Hedefiniz tam olarak gerçekleşmiyor ama siz çabalamaya devam ediyorsunuz.
    Görüşlerim bunlar.
  • Barındığınız ev de
    Yediğiniz yemek de
    Kullandığınız elektrik/internet de
    Isındığınız doğal gaz/klima ya da her neyse de

    Allah korusun
    Gözleriniz bozulursa alınacak gözlük de (astigmat-miyop-...)
    İşitme kaybınız olursa alınacak işitme aygıtı da
    ...


    "Sırtımı onlara yaslama gibi bir durumum yok." Bundan emin misiniz hocam?

    Gerçekten öyleyse diyecek bir şeyim yok ama emin olmalısınız.
  • Cahillik mutluluk getiriyor, öz farkındalık yüksek ise her şeyi sorgulamaya başlıyorsun bu da mutsuzluk ile beraber geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bende erken basladi biraz. :) sorgulamaktan, dusunmekten kafayi siyiracagim. Biraz saf olmak iyi bir sey aslinda.

    Sana diyecegim tek sey kendine sevecegin aksiyonlu hobiler edin hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün çalışmak için motivasyonum yok dersin yarın da yaşamak için. Bence psikoloğa gitmelisin normal bir durum değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse keyfi yere çalışmak istemez. Senin çalışmamayı istemenin tek sebebi ailenin ihtiyaçlarını karşılıyor olması ama hayatın acı gerçekleri vardır. Değirmenin suyu kesilence esas bunalım başlar. Belli bir yaştan sonra insan kaynakları senin diplomana bakmaz bunca zaman ne yaptın diye sorar ve seni işe almaz. Sen kendi işini kurmaya karar verirsin bütün birikimini bu işe kaynak yaparsın ama tutunmak çok zordur batarsan yıllarca geri gidersin. Hayatın acı gerçekleri bunlar



    Ben hayatı sorguluyorum , çalışmak kölelik vs... Bunlar sadece senin vicdani yönden rahatlamanı sağlar asıl darbe ileriki yaşlarda vurulur. Umarım kötü tecrübeler yasamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youth of Nation Y kullanıcısına yanıt
    Hocam benim sizin gibi 750 TL kulaklık gibi ihtiyaçlarım yok mesela. Bu tarz masraflarım yok yani. Ailemin durumu da sizinki kadar iyi değildir diye tahmin ediyorum. Gereksi lüks geliyor bana bu tarz şeyler sıcak fırsatlardan yakalarsam 10-15 20 tl ye kulaklıklar alıyorum işimi görüyor. Ben evlenmeyi düşünmediğim için sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Anlattıklarından anladığım kadarıyla sen de yaşamazsın çünkü maddi durumun yerinde bu sayede kolaylıkla durumunu kabullenebilecek bir kadın bulabilirsin. Kadınlara parayı pulu gösterdikten sonra ne ailesi karışır ne başkası. Nereden nasıl kazanmışsın umrunda dğildir onlar için.

    Yalnızlık konusuna gelince zaten yaklaşık bir son 4-5 senedir genelde yalnızım. Çevremde 1-2 tane adam gibi arkadaşım var onlarla da genelde telefonla internetten skype tan falan konuşuyoruz. Dışarda da 2 haftada bir falan çıkıp birşeyler yapıyoruz yukarıda da bahsettiğim gibi onun maliyeti de 50 TL yi bile bulmuyor.

    Son cümlene katılıyorum bir amaç olmadan yaşamak çok zor ama bu amaç da kuru kuruya para kazanmak olmamalı. Belki sevdiğin işi yapmak veya hobilerimizden para kazanmamız gerekiyor bizim gibi insanların bence




  • Durumu güzel özetlemişsiniz hocam durumum tam anlamıyla bu. Ama çevreme baktığımda çalışmaktan zevk alan insanların bir amacı olduğunu bu amacın da tamamen para kazanmak ve daha fazla para kazanmaktan ibaret olduğunu görünce ve bu parayı da saçma sapan ihtiyaçları olmayan şeylere harcadıklarını görünce bu işin saçma ve faydasız bir döngü şeklinde ilerlediğini fark ettim.

    Gta V oynadıysanız az çok bilirsiniz oyunda sürekli soygun vs yaparak bir sürü para kazanırsınız. Sonunda o kadar para kazanırsınız ki oyundaki bilimum gerekisz şeyi almanıza rağmen elinizde para kalır. Oyunun devamlılığı yeni gelen güncellemelerle gelen yeni satın alınabilecek şeyler üzerine kuruludur. Her güncellemede daha saçma kıyafetler şapkalar araçlar vs satışa sunulur. Öncekinden temelde hiçbir farkı yoktur bu araçların. Ama siz almak için çalışırsınız. Gerçek hayattaki durumun da bundan çok farklı olduğunu göremiyorum açıkcası. Kendimize yapay ihtiyaçlar yaratıp bunlara kendimizi inandırıp daha sonra tüm zamanımızı bunları elde etmek için harcıyoruz. Ama malesef zaman parayla satın alınabilecek birşey değildir.




  • CrashBone kullanıcısına yanıt
    Bahsettiklerinizin gayet bilincindeyim hocam bunlar temel ihtiyaçlar. İşte sorun burda ben sadece bu temel ihtiyaçları kullanıyorum diğer lüks ihtiyaçlara çok nadir gerek duyuyorum.İşe girip çalıştığımda da tüm zamanımı harcıyorum fakat bu temel ihtiyaçların çok üstünde bir para kazanıyorum. Üstüne bir de zamanım gidiyor. Gerçekten bana keyif veren şeylerle ilgilenmeye vakit ayıramıyorum sorun burda başlıyor.Keşke imkan olsa da bir iş verene desem bana 1500 - 2000 TL para ver haftada istediğin 2 gün gelip sana yardım edeyim ama yok böyle bir şey maalesf :(

    Şuan yok hocam dediğim gibi evde pişen yemek haricinde herşeyimi kendim karşılıyorum zaten onun haricinde zaman zaman market alışverişlerini de ben cebimden yapıyorum.
  • Feel The Difference F kullanıcısına yanıt
    Ignorence is bliss kesinlikle katılıyorum sana. Belki de bu kadar sorgulamayıp koyun gibi önümüze konanı yememiz gerekiyor. Öbür türlü toplumdan dışlanıyorsunuz. Çünkü toplum çocuk yetiştirmeyi ve saçma sapan ihtiyaçlar için 7/24 çalışmayı bir erdem olarak görüyor. Düzenli bir işte çalışmayan evlenmeyen çocuk düşünmeyen insanlara ise nefret duyuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwarmer -- 24 Ocak 2019; 11:9:33 >
  • Schwarmer S kullanıcısına yanıt
    O zaman al sana çalışma amacı: Birkaç yıl daha para biriktir, o parayı sürekli faize yatır ve işi bırak. Faiz gelirleriyle kendini idare et veya sevdiğin şeyleri yap. Masrafları/çalışmayı anlamsız bulman ve minimalizme meyilin bu işi çok kolaylaştıracaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten en baştan farkında olmamız gereken konu buydu. Evet şu anda ölemeyeceğimize göre zamanımızı bi şeylerle değerlendirmeliyiz. Ölmeden önce geriye baktığımızda neler bırakabildik bunun için çalışmalıyız. İster kariyer ister mal mülk.
    Bize birer meşgale lazım.

    Araban yoksa alıp onun cart curtuna masraf yapabilirsin hocam.
    İşi öğrenmek için zaman para sarf ettiğnde ise önceki emeklerin boşa gitmemesi için çalışıyorsun ve devamı geliyor zaten.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim planım bu zaten hocam aslında ama insanlara çalışmıyorum dediğiniz zaman sizi boş beleş yaşayan biri olarak görüyor.
  • http://www.parahanim.com/

    Hocam minimalizm blogu bu bahsettiğim pm atamadım k bakma
  • Çikulata em çikulata



    Dişlerin çürüyünce bulursun para icin motivasyonu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schwarmer S kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken resmen kendimi gördüm diyebilirim. 27 yaşındayım geçen yıl mezun oldum. Mezun olmadan önce ve sonrasında bir süre, baya içime sinerek başladığım bir iş tecrübem oldu, yani tam olarak ilerlemek istediğim bir alandı diyeyim. neyse gel zaman git zaman bir yılın sonunda aynı dediğiniz gibi "benim burada ne işim var" durumu oluştu bende de. Aslında bunda iş hayatında umduğumu bulamamamın da etkisi büyük sanırım.

    Türkiye'de maalesef bir patron hangi sektör olursa olsun size az da olsa maaş ödüyorsa sizi sömürebildiği kadar sömürmeye çalışıyor. Para benim için ikinci planda sadece rahat bir çalışma ortamı istiyorum deseniz bile olmuyor. Mesela kaç kere hasta hasta iş yetiştirmeye çalıştığımı bilirim. Yani paramı mı keseceksin, kes ama bırak da hastayken evimde dinlenebileyim en basitinden. Home office olayı bile yapılabilirdi, yapılan iş buna müsait ama yok insanlara bunu anlatamıyorsun. Hala eski kafalar eski düzenlerde diretiyorlar. Durumlar böyle olunca ben de ayrıldım, şu sıralar kendim bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Neyse ki öyle aşırı borcum harcım yok, iyi kötü az da olsa bir birikimim var. Geçindirmem gereken bir ev veya çocuklarım yok. Evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı hiçbir zaman istemedim zaten hele ki bu ülkede asla düşünmem. (İnatla evlenirsin diye diretenleri anlayamıyorum bu arada, inanmıycaksınız ama herkes evleneyim çoluğum çocuğum olsun diye hayaller kurmuyor.) Durum böyle olunca biraz ara vermekte sakınca görmedim.

    Sonuç olarak çok sıkıntı yapılacak bir süreç değil bence, boş geçirilmediği sürece. Mesela ben ilk kez hobilerime zaman ayırabiliyorum, istediğim şeylerle uğraşıyorum, biraz da kazanç sağlamayı başarırsam açıkçası gidip birinin altında çalışmayı düşünmem, baktım olmadı gider yine denerim, hoşuma gitmezse yine bırakırım :) Hayatın ne getireceğini bilemeyiz.




  • Yani varya içimden geçenlerin aynısı yazmışsın. Ee mühendisi olacağım Neden çalışayım ki ev var başka bir evden kira geliri var. Alkol yok sigara yok kız arkadaş yok. Evde oturup oyun oynamaktan zevk alıyorum. Parayı nereye harcayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolkan60

    Kimse keyfi yere çalışmak istemez. Senin çalışmamayı istemenin tek sebebi ailenin ihtiyaçlarını karşılıyor olması ama hayatın acı gerçekleri vardır. Değirmenin suyu kesilence esas bunalım başlar. Belli bir yaştan sonra insan kaynakları senin diplomana bakmaz bunca zaman ne yaptın diye sorar ve seni işe almaz. Sen kendi işini kurmaya karar verirsin bütün birikimini bu işe kaynak yaparsın ama tutunmak çok zordur batarsan yıllarca geri gidersin. Hayatın acı gerçekleri bunlar



    Ben hayatı sorguluyorum , çalışmak kölelik vs... Bunlar sadece senin vicdani yönden rahatlamanı sağlar asıl darbe ileriki yaşlarda vurulur. Umarım kötü tecrübeler yasamazsın.
    Güzel bir karşı argüman olmuş hocam boş beleş adamlar gibi saçmalamamışsınız.



    Eninde sonunda emekli olana kadar çalışmaya mahkumuz yani sizce bunun en erken yoldan çıkar yolu nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.