Şimdi Ara

Çalışmak İçin Motivasyon Bulamıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
6
Favori
4.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Motivasyon'a gerek yok! adı üstünde "İş"'inizi fazla büyütmeyin. İşinizi layığı ile yapıyorsanzı sorun yok. Hayat zaten "İş" 'ten arta kalan zamanda yaptıklarınızdır.
    Doğru yoldasınız.
  • Schwarmer S kullanıcısına yanıt
    Sorduğunuz sorduyu, konuşulanları okumaya çalıştım. Özellikle de bu yorumunuzun pek çok bölümüne katıldığımı ve aynı düşüncede olduğumu belirtmek isterim. Üstünde düşünülmesi gereken pek çok yer var en çok da günlük hayatı ele alarak. Her şeyi o kadar hızlı tüketip, o kadar hızlı yaşıyoruz ki kafamızı döndürüp bir bakmıyoruz biz nereye koşuyoruz? Daha bunun gibi pek çok soru sorulabilir, yada minimalizm üzerine düşünülebilir. Ama sanırım insanlar anlık, kısa sürelik mutluluğu bu tür tüketim araçları ile almaya çalışıyorlar. Onlarda biliyor aslında bunun uzun süreli ve sağlıklı bir mutluluk getirmeyeceğini. Günlük hayatın yorgunluğu, umutsuzluk, mutsuzluk, kızgınlık hepsi toplanıyor bir noktada ve insan kendine bir ilaç ararcasına belki de başvuruyor bu tüketim çılgınlığına.
  • wolkan60 W kullanıcısına yanıt
    Harcamalarımı bu doğrultuda yapıyorum yukarıdaki mesajlarımda da dediğim gibi hocam gereksiz harcama yapmıyorum.
  • Bu söyleidğin kafada olan insanlara bakıyorum hocam öldüklerinden sonra bütün mal varlıkları çoluklarına çocuklarına kalıyor. Babalarının annelerinin mezarlarına dahi gitmiyorlar. Kariyer de de aynı durum geçerli. Çalıştığım yerde 15 senelik adam ayrıldı plaket verdiler sadece sonrasında adı bile anılmadı ki şirkete o kadar katkıları olmasına rağmen. Gittikten sonra kimse kimsenin umrunda olmuyor. Kariyer denen şey de dünyanın en büyük yalanı bence. İnsanları tamamen daha fazla koşturup çabalaması kendini yırtması için geliştirilmiş bir strateji.

    Şu kısmı anlamıyorum hocam boş vaktimizi değerlendirmek için harcamalara yapıyoruz mesela dmeişsin araba hal masraf yap bunun için mi çalışacağım peki? Bunun için mi haftanın beş günü uyanık geçirdiğim 12 saatin 9 saatini işe harcayacağım? Bu bakımdan bakıyorum hep ben çok saçma ve komik geliyor.




  • zamazingo mühendisi Z kullanıcısına yanıt
    Yalnız olmadığıma sevindim hocam. Dediğiniz gibi bu çalışma işinden soğumada, ülkemizdeki emek sömürüsünün de etkisi oldukça büyük. Haftasonuna adam yüzü bile kızarmadan iş verebiliyor. Ahlaksızlık diz boyu olmuş. Böyle bir ülkede bu şartlar altında ben de evlilik veya çocuk düşünmüyorum evli ve çocuklu olanlara da acıyorum açıkcası. Dediğiniz gibi herkes herkesin yaşama amacının evlenip çocuk yapıp onu yetiştirip ölmek olduğunu düşünüyor. Bunun en büyük sebebi ülkemizdeki insalnarın bir hobisi olmayışı bence. Çocuk büyütmeyi bir hobi olarak görüyor.

    Hobileriniz nedir hocam ben şuan hobi bulmakta zorlanıyorum nelerle ilgileniyorsunuz veya neler tavsiye edersiniz?
  • Benim de durumum farklı değil hocam. Alkol sigara gece hayatı vs hiçbirşey yok. Arada arkadaşlarla oyun giriyoruz, dizi film izliyorum arada da haftada veya 2 haftada bir dışarı çıkıyoruz tamamen bundan ibaret. Sporumu vs evde yapıyorum. Biriktirdiğim kenara attığım parayla da fırsat buldukça yurtdışını geziyorum..
  • Malesef insanlar herkesin evlenip çoğalması gerektiği gibi saçma bir inanışa sahip son 10 yıldaki gereksiz evlilik programı pompalamasının etkisi diye düşünüyorum.
  • NakeBenihime kullanıcısına yanıt
    Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    -RAUL kullanıcısına yanıt
    Toplumun neredeyse %99 u bu sebeple çalışıyor zaten hocam. Yani kendilerine bir şekilde masraflar yaratıp daha sonra " borç yiğidin kamçısıdır" gibi saçma sapan bahanelerle kendilerini işe veriyorlar. Bir nevi rahat batıyor bence insanlara. Siz kendinizden kaçmak için çalışıyorsunuz. Dediğiniz gibi kafa boş kalınca insan kendisini sorgulamaya başlıyor ama bu kötü birşey değil. Sonuçta hayatınız boyunca çalışamayacaksınız. Çevremde sizin gibi çalışan insanlar vardı emeklilikten sonra resmen intihar moduna giriyorlar çünkü bütün o kariyer itibar vs ellerinden alınıyor. Evet paraları var ama amaçsız hissediyorlar kendilerini. Bu yüzden hobi edinmek gerçekten çok önemli. Parayı özellikle biriktirmiyorum aslında istemeden birikiyor çünkü ne alkol ne sigara ne araba merakı ne gece hayatı hiçbirşeyim yok. 1 ev 2 arabam var demişsiniz şuan bir ev bende var arabaya da ihtiyacım yok ne yapayım 2. ev için 20 yıl vadeli kredi çekip ona mı gireyim? Bence sizinki de çok doğru bir mantık değil. Kendiminkinin de doğru olduğunu iddia etmiyorum tabiki zaten bu yüzden bir çıkış yolu arıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwarmer -- 26 Ocak 2019; 13:33:55 >




  • WonderCx W kullanıcısına yanıt
    Siz neler yapıyorsunuz hocam?
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Haklısınız eski işimi sevmiyordum bende şöyle birşeyvar bir işte bir süre çalıştıktan sonra sıkılıyorum açıkcası. Tam olarak neyi yapmayı sevdiğimi de henüz bulamadım Bunu bulana kadar her sene iş mi değiştirmem gerekiyor? Bu da cv de hoş durmaz heralde.
  • Hocam mesajınız ve övgüleriniz için çok teşekkürler. Ailem konusunda ben de şanslı oldugumu düşünüyorum o yüzden elimden geldiğince onlara yardımcı oluyorum her konuda. Hobi konusunda ben de eksiğim olduğunu düşünüyorum şu sıralar da yeni hobi arayışı içerisindeyim aslında var mıdır tavsiyeleriniz?
  • halo33 H kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğinin karavansız versiyonunu para biriktirdikçe yapıyorum zaten hocam fırsat da buldukça
  • guntoldu kullanıcısına yanıt
    Sevindim beni anlayabilen insanların olabildiğine çünkü bazıları buna kendilerini öyle bir kaptırmış ki bu uğurda çalışmayı bir erdem olarak görüyor kendi için.
  • tam evlenilecek tipsin. evlenince karın seni bir güzel motive eder. güzelce çalıştırır. evde işte hiç boş vaktin kalmayacağı için böyle hayatın anlamsızlığını sorgulamazsın. daha büyük dertlerin olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 26 Ocak 2019; 13:57:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schwarmer S kullanıcısına yanıt
    İnsanlar cinsel organlarında yıllardır biriken enerjiyi atmak için evleniyolar. O enerjiyi bi atınca "ben ne yaptım?" deyip ayrılıyorlar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cthax kullanıcısına yanıt
    Çalışmak; Sabah 5te 6da kalkıp, 1 saat yol gidip 10-12 saat eşek gibi çalışıp sonra yine 1 saat yol çekip akşam 7-8 de eve dönmek. Haftaiçi işten zaman artmıyor, haftasonu dersen cumartesi çalıştırmayan özel sektör yok gibi..

    Kusura bakma ama bu çileyi çekmek için 380$ maaş dışında motivasyon gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WonderCx W kullanıcısına yanıt
    1.İmrendiğiniz tüm ülkelerde daha gün ışımadan işe gidiliyor (doğma büyüme Almanya'lıyım)

    2.Eğer internet kullanıp gelirinizi arttıramıyorsanız bu suçunuz.

    Tam zamanlı bir işte çalışmamım yanı sıra haftasonları iş çıktıkça güvenlik kamerası kurulumuna vs gidiyorum. İş çıkmadığı haftasonları da evde kaynak ve zımpara ile ahşap masa vs üretiyorum.

    Siz oturun hocam motivasyon gelecek
  • cthax kullanıcısına yanıt
    1) Hiçbir ülkeye imrenmiyorum.
    2) Almancı olduğundan anlamanı beklemiyorum.
    3) Sen saatlik gelirinle 1 kg et alabilirken aynı eti günlük gelirleriyle alan insanlara nasihat vermeye hakkın yok.
    4) İnternet kullanmayı bilenlerin geliri artsaydı Türkiyede aç kalmazdı.
    5) Yallah Alman forumlarına burda sen ve nasihatların istenmiyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WonderCx W kullanıcısına yanıt
    1) Hiçbir ülkeye imrenmiyorum. (Gerçekten cehalet dolusun)
    2) Almancı olduğundan anlamanı beklemiyorum. (Zaten;söyleyebildiğin, karşındakinin anladığı kadardır ancak. Demiş Mevlana)
    3) Sen saatlik gelirinle 1 kg et alabilirken aynı eti günlük gelirleriyle alan insanlara nasihat vermeye hakkın yok. (Asgari ücrete çalışıyorum buyüzden 3 iş yapıyorum, ama 1.madde de belirttiğim sebepten kavramamşısın olayı)
    4) İnternet kullanmayı bilenlerin geliri artsaydı Türkiyede aç kalmazdı. (Evet Türkiye kadar boş internet kullanan bir ülke daha yok. Foruma üye olabiliyorsan 30 TL'ye alan adı satın alıp ücretsiz wordpress ile para kazanabilirsin )
    5) Yallah Alman forumlarına burda sen ve nasihatların istenmiyorsun. (Nasihat vermek değil benim,kimsenin haddine deir)

    Şimdi -Özendiğin Araplar'ın - dediği gibi Yallah (Arap Karşıtı algılanmasın)
  • Hocam pm den yazamadım k bakma hayatımın hiçbir döneminde antidepresan kullanmadım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.