Şimdi Ara

Cam Balkon Kaplama Öneri ve Fiyat Talebi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
19
Favori
121.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tengri teng tengri T kullanıcısına yanıt
    Merhaba karar olarak ne verdiniz. Yalıtım benim için çok önemli ve benimde şüplerim var. Aldığınız fiyat güzelmiş nerden aldınız fiyat
  • Mıhçı M kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın yeni dönebildim. ben albert genau ısıcam sinerjili olanı yaptırdım. ısıcamlı piyasada bulabildiğim Camoda Consensus, Kupa Orion, Albert Genau Twinmax bu 3 ürünüde inceledim hemen hemen aynılar fiyat olarak da aynılar gibi camoda consensus 1000tl pahalıydı ama. 15,8m2 alanım 8500tl tuttu yalıtım önemli ise bu 3 üründe iyi ama camlar kesin ısıcamın sinerji yada konfor özellikli olanı olmalı sıradan ısıcama göre baya fark ediyor fiyat olarakta 1000tl kadar artırıyor bir de püf noktası camları mümkün mertebe geniş tutup hareketli kısım sayısını azaltmak yalıtımı artıracaktır. Yani 3m lik yere 6-7 katlanır cam yerine 4-5 yaptırmanız hem görünümü hem yalıtımı artıracaktır. ben ankarada 4-5 farklı bayiye sordum fiyat
  • Evim için bende cam balkon yaptırmayı düşünüyorum internet üzerinden bir çok firmadan fiyat aldım hepsi farklı serileri söylüyor ve bir diğerinin söylediği seriyi kötülüyor kendi mallarını övüyorlar. Bu konuda bilgi alabileceğim tavsiyelerde bulunacak arkadaşlar var ise memnun olurum.
  • Sa ben de giyotin cam balkon yaptırmak istiyorum.İki firma arasında kaldım(Albert Genau ve Kupa Cam Balkon) bilgi verebilecek varsa çok sevinirim
  • Başkentli Müdür kullanıcısına yanıt
    Bende sizin gibi kararsız kaldım hocam. Ankarada daha önce yaptırıp tecrübe ve memnuniyet elde etmiş arkadaşlar konu hakkında yardımcı olabilirlerse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chest_mike -- 11 Haziran 2020; 14:57:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boran1991

    Sa ben de giyotin cam balkon yaptırmak istiyorum.İki firma arasında kaldım(Albert Genau ve Kupa Cam Balkon) bilgi verebilecek varsa çok sevinirim
    Kupa Cam Balkon Albert Genau dan daha iyi 2 yıldır kullanıyoruz

    2 yıl önce Kupa orion sistemi 30 m2 12.000 tl ye yaptırdım şimdi fiyatı bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 11 Haziran 2020; 19:0:37 >
  • chest_mike kullanıcısına yanıt
    Kupa firması ile anlaştım hocam kupa 3 modeli için montaj için bekliyorum 23 m² için 7.000₺



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başkentli Müdür -- 12 Haziran 2020; 23:7:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjkyener

    Kupa Cam Balkon Albert Genau dan daha iyi 2 yıldır kullanıyoruz

    2 yıl önce Kupa orion sistemi 30 m2 12.000 tl ye yaptırdım şimdi fiyatı bilmiyorum

    Alıntıları Göster

    Bir cam balkon imalatçısı olarak şahsen ben bile bir sistem diğer sisteme göre bu kadar net "daha iyi" diyemedim :)


    Kupanın sistemlerini ilk defa görüyorum. İstanbul'da pek yaygın değil. Videosunu izledim,conta sistemleri güzele benziyor. Maliyetleri kıyaslamak gerek. Kimse yoğurdum ekşi demez tabiki. Ama yıllarca bu işin içinde olan biri olarak ve farklı malzemeleri işlemiş birisi olarak en kaliteli markaların bayilik sistemiyle çalıştıgını tecrübe ettiğimi söyleyebilirim.


    Albert genau ürünlerinde 2 yıl marka güvencesi var. Olur da bayisi kapanır ya da hizmeti düzgün şekilde vermez ise, başka bir bayisine tadilatını yaptırır, faturayı da işi düzgün yapmayan bayiye keser. Her türlü müşterisini koruyan bir marka. Bunu yapan başka bir firma duymadım şahsen.


    Bir de not yazayım şuraya. Bir markayı diğer markaya üstün görmeyi uygun görmüyorum. Şahsen tecrübe ettiğim şeyleri ve bildiğim markanın özelliklerini burda belirteceğim. Sorular varsa onları yanıtlarım.


    Ankara piyasası ve İstanbul piyasası biraz farklı. Cam balkonda en büyük rekabet Ankarada oluyor gördüğüm kadarıyla. Bu nedenle de farklı firmalar var. Ama İstanbul piyasasında Albert Genau kalitesiyle ön planda.(Fiyatıyla cazip diyemiyorum maalesef.) Bütçesi olan Albert yaptırır, olmayan A marka yaptırır B marka yaptırır. Parası ona yetmiştir, en iyi bu marka der. Göreceli mevzular bunlar.


    İstanbul'da cam balkoncular genelde gold seri yapıyorlar. 1 seçenek sunuyor, en iyisi o diyor. Satabilmek için belki de öyle demek zorunda. Ben şahsen 3 seçenek sunuyorum katlanır adına. Hangisine bütçeniz yeterse onu yaptırın diyorum. Bu işlerde kalite fiyatla doğru orantılı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyadekorasyon -- 15 Haziran 2020; 20:5:57 >




  • Merhabalar,


    tüm okuduklarımı özetleyecek olursam,


    cambalkon sistemleri bir tarafta albert genau bir tarafta gibi. cambalkonun apple'ı gibi görülüyor herkes kıyası onunla yapıyor anladığım kadarıyla. Ama burası donanımhaber burada F/P konuşulur :)


    şaka bir yana piyasada F/P ürünü olan ustasını bulunca gözün kapalı yaptıracağın sistem ne olmalı ?


    bu işe emek veren kardeşlerim bizi aydınlatırsa çok sevinirim.


    19M2 cam balkon yaptırmak istiyorum, burayı bir yaşam alanı olarak odaya dahil etmek gibi bir planım yok sadece güvenlik kaygısı ve balkon çok rüzgar aldığı için korunaklı olsun gibi bir düşüncem var öneri ve fiyat konusunda üstadların yorumunu rica ederim.


    sevgiler&saygılar

  • Ankara için benimde tavsiye ve öneriye ihtiyacım var, umarım yardımcı olabilir birisi.


    balkon kuzeybtı cephe, yaşam alanı olarak kullanmak istiyorum o sebeple maksimum yalıtım olması gerekiyor. M2 olarak geniş büyük balkon.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanshan -- 24 Temmuz 2020; 9:3:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametcafer61

    Ben seçimimi Camodadan yana kullandım aralarında yastık değilde birbirine giren parçalar var ve daha iyi oluyor. Bende yerden duvar üstüne kadar iyi bir seçim olur.
    Cam odadan memnunmusunuz.? Ne kadara yaptırmıştınız.? Kaç mrtrekare acabA
  • Memnunum yalnız, montaj hatası yaşadık geçenlerde hareketli camı açarken cam elimize geldi, üzerimize düştü. Çok dikkatli olun montaj yapan ekiple temas halinde olun.
    Firmaya da ulaştım ancak yanıt alamıyorum.
    Alternatşf olarak albert genau ya ya da asaş pen egepen kullananlara bakabilirsiniz ya da pimapen.
     Cam Balkon Kaplama Öneri ve Fiyat Talebi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcafer61 -- 17 Ağustos 2020; 14:9:36 >
  • Boran1991 B kullanıcısına yanıt
    Giyotin aşırı ağır bir sistemdir , yapılırken binanın statik dinamik hesabından hiç haberi olmayan kişiler ağırlığı dikkate bile almadan 1-1,5 metre çıkıntı olan balkonlara takıyorlar en ufak depremde binaya bile zarar vermesi muhtemeldir . Bir inşaat mühendisinden bilgi alırsanız giyotin camın asla balkonlara takılmaması gerektiğini söyleyecektir .
  • Cam oda ölçü için geldi toplam 18m2 8mm önerdi 10 mm de fiyat farkı baya çıkıyor. Yükseklik 2.60 tam boy olacak füme renk 6500 bitecek ne dersiniz.
    Reform cam balkon işe görüştüm 2.30 üzerine kesinlikle 10mm cam önerdi onların fiyatı da 7900 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloves -- 17 Ağustos 2020; 15:18:2 >
  • Merhaba Arkadaşlar Bende balkonumu kapatmak istiyorum fakat çok kararsızlık var Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum Saygılar...


    • Kapatmak istediğim oda küçük salonum Sebebine gelirsek Yazın sabah çok az az güneş alıyor ve güzel esiyor balkon bu sebepten serin Fakat çok toz oluyor.
    • Kışın da oda kombinin yanında çabuk ısınıyor balkonuda kapatırsam korunaklı olur diye düşünüyorum Camlar çift cam pimapen.
    • Şuan balkonum demir korkuluklu demirin olduğu yükseklik yaklaşık yerden 1 metre


    • Yerden 1 metre gaz (10cmlik) beton ördürüp mermer ve üstünü pimapen yaptırmayı düşünüyorum.
    • Balkon ölçüsü aşağıdaki gibi farklı bir önerisi olan veya daha pratik çözümü olan var mı ?




     Cam Balkon Kaplama Öneri ve Fiyat Talebi




  • Camodadan 2650 lira fiyat aldim. Genau dan ayni yer icin 4300 lira fiyat aldim. Bu aradaki farka deger mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarperfb1907

    Camodadan 2650 lira fiyat aldim. Genau dan ayni yer icin 4300 lira fiyat aldim. Bu aradaki farka deger mi ?

    2 marka arasında seçim yapmanız gerekiyorsa fiyat farkı kaliteyle orantılı diyebilirim. Ama bu kadar büyük farkı vermeye değer mi takdir sizin. Yine alternatif markaları değerlendirmekte fayda var. Albert Genau ile bayiliğimizi sonlandırıp, BKS cam balkonun bayiliğini aldık biz. Fiyat daha makul ve kalitesi eşdeğer bizim nezdimizde. Kendi şehrinizde bir BKS bayisi varsa incelemenizi tavsiye ederim. Kupa cam balkonun da iyi oldugunu duyuyorum ama bizzat inceleme şansım olmadı. İkisinden de bir fiyat alsanız iyi olur.

  • Camoda daha klitesizdir diyebiliyor muyuz kesin olarak bks’ye kiyasla peki ?

  • Bugün önerilere göre Konya BKS bayisine gittim, Allah’a emanet satmamak için herşeyi yaptılar, bu şekilde işleri zor, kupa sistemini satan bayi önceki albert bayisi imiş, anlattılar açıkçası özellikle ray ve tekerlek sistemi açısından kupanın daha iyi olduğu görüşü hakim oldu bana.Ama yinede kararsızım . Sinerji camla ısı cam sistemini düşünüyorum ama yaptıracak yer seçimi çok zor.
  • Merhabalar, Ankara'da yaptırmak isteyen birkaç arkadaş bende yenilerde yaptırdığım için bana özelden soru sormuştu, faydalı olması açısından verdiğim cevabı buraya da yazmak istedim. Belki birilerinin işine yarayan fikirler çıkar.

    "öncelikle hakim demeyelim de paramız kıymetli bu devirde kolay kazanılmıyor harcarken birkaç kere düşünmek gerekiyor, o sebeple gidebildiğim yada aradığım 5-6 yerden fiyat almaya çalıştım. Ankara soğuk balkonu farklı bir amaçla kullanacaksanız yada ısınma şartları iyi değilse estetik sürgülü pimapenler de düşünülebilir. Isıcamlı cam balkonlarda ise genel olarak profiller, malzemeler aynı ufak farklar var. Burada asıl önemli olan işçiliğin iyi sağlam yapılması. İşin teknik kısmında ise ısı iletim katsayıları önemli ama onu da sadece Albert Genau Twinmax açıklıyor. Diğerlerinde bildiğim kadarıyla veri yok ama Albert Genauya çok yakındır diye tahmin edebiliriz.

    Kısaca ısıcamlı cam balkonda fiyatı uygun veren işçiliği kusursuz olabilecek bir firma, camların ısıcam sinerjili seçimi ve projede camların azami geniş tutulup hareketli parça sayısını azaltmak benim önerim olabilir."





  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.