Şimdi Ara

Cam Balkon Kaplama Öneri ve Fiyat Talebi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
190
Cevap
19
Favori
121.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, Giresundaki evime cam balkon yaptırmayı düşünüyorum 15 metrekare cam ölçüsü var.
    Sorum:
    Cam korkuluk üzerine olacağından
    Isıcam yaptırmak ne kadar mantikli sizce.
    Bir türlü karar veremedim. Üstü isıcam altı tek cam olacak çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul esenyurt da ikamet etmekteyim. Isıcamlı katlanır cam balkon için değişik firmalardan fiyat aldım.Balkon için tek cephe 6m2

    Albert Genau:4500 TL

    Camoda:3600 TL

    Kupa Orion:3200 TL

    Winsa Veranda:3200 TL fiyat verdi.Bir de Royal Glass diye bir firmanın ürünü var,bana kaliteli geldi.

  • Merhaba terasa daha çok rüzgarı kesmesi amacıyla açılabilir cam sistemi yaptırmak istiyorum. Katlanır cam balkonlardan daha önceki evimde vardı. Rüzgar aralardan giriyor ve camlar çerçevesiz olduğundan esneyebiliyor. çerçeveli kayan büyük camlı sistemler daha uygun olur diye düşünüyorum. Ancak yazın tamamen açılsın yani bir yere toplanıp katlansın istiyorum. Bu tür bir sistem var mı önerebileceğiniz?

  • Merhaba arkadaşlar Winsa hakkında ne düşünüyorsunuz . Bu arada bana mı çok pahalı fiyat verdiler anlamadım. 8 mm tek kar için albert genau 4400 bks cam ve winsa 4500 diyolar.

  • trakyadekorasyon T kullanıcısına yanıt

    İyi akşamlar, yuvarlak biçimli bir balkonumuz var , ısıcamla kapattırmak istiyorum. Uzunluk ortalama 6,5 metre, yükseklik ise 2.3 metre. Albert Genau renkli ısıcam metrekaresini ne kadara yapıyorsunuz merak ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BondMax

    Bugün önerilere göre Konya BKS bayisine gittim, Allah’a emanet satmamak için herşeyi yaptılar, bu şekilde işleri zor, kupa sistemini satan bayi önceki albert bayisi imiş, anlattılar açıkçası özellikle ray ve tekerlek sistemi açısından kupanın daha iyi olduğu görüşü hakim oldu bana.Ama yinede kararsızım . Sinerji camla ısı cam sistemini düşünüyorum ama yaptıracak yer seçimi çok zor.

    Son müşteri olarak intibanız oluşurken çok tabii ki bayinin tutumu kararınızda etkili oluyor. Cam balkon işinde ustalık çok önemli oldugu gibi, yaptıracagınız firmanın yapısı da cok önemli. Dediğiniz gibi bazı bayiler var ki sanki satmaktan cok satmamak istiyor. Böyle bayilerin bayiliğini de geri alıyorlar bir süre sonra. BKS firması kendi tekerini kendi üreten bir firma ve bu konuda oldukça iyiler. Sinerji camla ısıcamlı sistem yerine Konfor camla ısıcamlı sistemi düşünmenizi tavsiye ederim. Konfor sinerjiye göre daha üstündür. Özelliklerine internetten ulaşabilirsiniz.





  • Cam balkonda önemli olan ürünün kalitesi ile beraber yapılan işçilik bence.Ben uzun araştırmalar sonucu Kupa cam balkonun orion sistemini evime taktırdım.Ürün kaliteli ve güzel ancak montajı yapan kişiler acemi ve beceriksiz.Karşınızda muhatap olacak bir firma yetkilisini bulamıyorsunuz.Sadece ürünün kaliteli olması yeterli olmuyor montaj ve sonrasında muhatap bulunabilecek müşteri haklarını koruyan bir firma olması daha önemli..

  • drneuro D kullanıcısına yanıt

    Pimapen Eco Bella Cam oda fiyatı mı aldınız? Bana bugün 12 metrekare balkon için 8mm normal siyah cam için 4500 fiyat verdiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, cam balkon yaptiracagiz isicamli. Gunesi engellemesi icin konfor cam mi kullanmali yoksa 2 tarafli renkli cammi yapmali emin amadim. BILGISI OLAN VARMIDIR?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20.8 metrekare kupa 3 cam balkon için bayi 9750 TL teklifi verildi. biraz yüksek geldi acaba güncel fiyatlar böyle mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kupa cam balkondan uzak durun bence..Ürünleri kaliteli ama müşteri ilişkileri sıfır .Ürünün montajı ayrı bir dert,sorununuzu iletmeniz ayrı bir dert..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar büyük bir alana cam ve pergole sistemi yaptırmış biri olarak size bilgi vermek isterim .
    Öncelikle kapatmak istediğiniz alanı ne sıklıkla kullanacaksınız ? Balkon kapısını iptal edip eve katmayacaksanız kesinlikle en ucuz bulduğunuz cam sisteminden iyi bir ustaya yaptırmalısınız . Camlara gelince onda da en ucuz tamperli camı tercih etmelisiniz , güneşin sıcağından korunmak istiyorsanız ayna reflektif cam filmi haricinde daha iyi bir çözüm yoktur , ya da beyaz güneş kesen stor perde kadar iyisi yoktur .
    Birde ağırlık konusu varki kimsenin dikkate almadığı ve 30-40 senelik binaların kendini zor taşıyan balkonlarına çift cam gibi aşırı ağırlık veren uygulamalar yapılıyor ve bu balkonlarda 3-4 kişi korkusuzca oturuyor . Bir inşaat mühendisine danışmadan büyük ve L çıkma balkonlara lütfen kesinlikle bu uygulamalardan kaçının , özellikle çift cam üç cam vs gibi aşırı ağır sistemlerden .




  • drneuro D kullanıcısına yanıt

    Sorununuz bayii kaynaklı. Kupa cam balkon ise bir markadır. Aynı sorun BKS ve Albert Genau'da da yaşanabilir. Şikayet sitelerinde dedigim bu durumu teyit edebilirsiniz.

  • seko11 S kullanıcısına yanıt

    Fiyatlar ilden ile, bayiden bayiye değişkenlik gösterir. İstanbulda ısıcamlı katlanır fiyatlarının metrekaresi şuan 750-800 TL bandında şeffaf cam için.

  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Dediklerinize kısmen katılmakla birilikte güneşin sıcagından korunmak için reflektif cam filmi önerinize katılmıyorum. Hareketli cam sistemlerinin hiç birinde cam filmi kullanılmamalıdır. Cünkü bu sistemlerde cam filminin kalkması olasılığı yüksektir. Silerken, sürtünürken vs. cam filmi kalkabilir. Ya kendinden reflekte özelliginde camlar kullanılmalıdır, yada ısıcamlı sistem ise sıcaktan korunmak için konfor ısıcam kullanılmalıdır. Beyaz stor perde de kullanılabilir, ya da çift cam arası jaluzi perde tercih edilebilir(maliyeti metrekarede ortalama 400 TL civarında artırabilir)


    Çift cam ya da tek cam olması ağırlık açısından cok farkettirmez. Kullanılan kasa aynı, cam agırlıkları aynı, tek fark ısıcamlıda her kanatta çerçeve olması ki 1 kanat 1 kg artırmış olsun. 10 kanat en fazla 10 kg artırır. Ama dediğiniz gibi balkonunuza güvenmiyorsanız tek camlı ya da çift camlı hiçbir sisteme yanaşmamalısınız.





  • trakyadekorasyon T kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler ancak cam filmi konusunu bizzat test ettim . Tek camda ve çift camda içerden ve dışardan takılmak suretiyle 4 ayrı test yaptım sadece cam filmi ile . Tek ya da çift cam farketmeksizin reflekte yani aynalı cam filmi en iyi ısı kesme performansını dışarıdan takıldığında veriyor . Dediğiniz gibi bir aşınma olmuyor uygulama doğru yapılırsa, ama uzun dönemde aşınma illaki olacaktır . Kışın ise tam tersi , cam filmi ters etki yapıp kapladığınız alanı extra soğuk yapıyor , o yüzden kışın cam filmiyle oturmak extra doğalgaz faturası getiriyor .
    Daha bugün haberlerde durduk yere boş balkonun çöktüğü haberi çıktı , boş bir balkonun kendini taşıyamayıp çöktüğü ülkemizde giyotin ya da cam balkon gibi aşırı ağır sistemler ile balkonlara yük bindiriliyor . 5 metre cephe ve 160 cm yükseklikteki tek cam bir kapatma sistemi en az 300 kg bir yük getiriyor ve getirdiği yük balkonlarda sınır yüklemesi yapılabilecek yerlere montajlanıyor bu sınır yerler en az yükleme yapılması gereken yerler olarak karşımıza çıkıyor çünkü ana bağlantılara en uzak yerler oluyor . Burada tehlikeli olan L şeklinde çıkma balkonlar veya U şeklinde komple çıkma balkonlardır , ve kesinlikle bu balkonlarda bu şekilde cam kapatma , ya da daha tehlikeli olan eve katma gibi uygulamaların acilen yasaklanması gerekmektedir .
    Dediğiniz gibi çift cam ve tek cam arasında ağırlıkça çok bir fark yok çünkü tek cam tamperli ve kalın olduğundan süper ağır bir sistem oluyor , çift camda ise tampersiz düz ve 2 tane ince cam kullanıldığından aralarında çok fark yok ama m2 genişledikçe fark gözle görülür olmaya başlıyor . Giyotine zaten hiç girmiyorum , zemin kat haricinde asla kullanılmaması gerekiyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 21 Aralık 2020; 2:21:33 >




  • En az 300 kg yük getiriyor derken hangi sistem oldugunu merak ettim. 300 kg ağırlık tutacak bir katlanır cam sistemi yok. 2700x1500 ölçülerinde 1 cam balkon sistemi 5 kanat olsa maksimum 85-90 kg gelir. Yani 1 insan ağırlığı kadar. . 5 mt x 160 cm olsa yine tutacagı maksimum 180 kg dur. 180 kg az mı çok mu tartışılır ama en azından bilgileri doğru almakta fayda var.


    Cam filmi konusunda sizin testleriniz hakkında yorum yapamayacagım lakin çift camlı ve giyotin sistemler hakkında bilgileriniz de maalesef yanlış. Hareketli sistemlerde çift cam kullanılacaksa mutlaka temperli cam kullanılır. Kullanmayan kişi malzemeden çalmış olur diyebiliriz çünkü temper maliyetini düşürmek için böyle bir yola gitmiştir. Kesinlikle büyük bir hatadır, insan sağlığıyla oynamaktadırlar. Bu camlar üst katlara takılır da, eskaza kırılırsa aşağıdan geçen birinin kafasını kesebilir tempersiz oldugunda. Kimse bu mesuliyetin altına girmek istemez. Bu nedenle camlara mutlaka temper yapılır.


    Giyotin sistem üst katlara takılmaz savınız da komple yanlış. Bu sistemler ev balkonlarına uyarlanabilir, kesinlikle kullanışlıdır. Albert Genau Tam Balkon, BKS giyotin cam(hareketli küpeşte) olarak bu ürünleri piyasaya sürdüler. Her iki ürün de temizlenebilir oldugundan balkonlar için uygundur. Katlanır sistemlere göre ağır oldugu dogrudur ama dediğiniz gibi ultra mega ağır değiller :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyadekorasyon -- 28 Aralık 2020; 14:35:34 >




  • trakyadekorasyon T kullanıcısına yanıt
    300 kg yük biraz fazla olmuş , ben daha önce hesapladığım bir yere göre söylemişim ama orda camlar yerden olacağı için 5 metre geniş ve yükseklik 2,10 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam . Sonuç olarak benim söylemek istediğin eski binalarda L şeklinde olan çıkma balkonların taşıma kapasitesidir . Lütfen bunları araştırıp ya da okulunu okuyup cevap verin . 40 yıllık L çıkma balkonlara hemde en sınır yükleme yerlerine bu tür yüklerin yüklenmesi kesinlikle sakıncalıdır . Giyotin konusunda yanlış demişsiniz ama kendiniz söylemişsiniz temperli yerine normal cam kullanmak sakıncalıdır demişsiniz ama yapılmadığınıda söylememişsiniz , çünkü sizde biliyorsunuzki bu şekilde düz camla giyotin yapanlar var .
    TEKRAR BÜYÜK HARFLERLE SÖYLÜYORUM , ESKİ BİNALARDA ÖZELLİKLE L ÇIKMA BALKONLARA HERHANGİ BİR EK YÜK ÇOK BÜYÜK RİSK TAŞIMAKTADIR KESİNLİKLE UZAK DURULMASI GEREKMEKTEDİR .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 28 Aralık 2020; 20:40:1 >




  • Ankarada 16m2 balkonum için cam balkon yaptırmak istiyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba?
    Saygılarımla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 balkonumu kapattm 8 mm füme camla farklı şirketlere. piyasada şişecam yok diye ithal takıyorlar onlarında optik sorunu var. dalgalı dalgalı oluyor yandan bakınca yatay dikey çizgiler izler vs. 2 defa yenilendiler yok tekrar aynı .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.