Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (743. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: maniac_team Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 17 Misafir (2 Mobil) - 16 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.981
Cevap
453
Favori
2.683.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
42. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 741742743744745
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kagan06 kullanıcısına yanıt

    Hocam aslında konunun özü şu; Kurutma makinelerinde kondenser adında bir parça var. Zaman içinde bu parça tiftik, hav vs. sebebiyle kirleniyor. Piyasada, üstteki mesajlarda bahsedildiği gibi bu kondensere bir kapak aracılığı ile ulaşılabilen ve ulaşılamayan modeller var. Eğer manuel olarak kondensere ulaşılabilir bir model alırsanız, arada kendiniz de temizleyebilirsiniz. Çünkü bu kondenser kirlendiğinde (kullanıma bağlı 1-2-3 yıl) servis makineyi götürüp, kondenseri temizleyip geri getiriyormuş. Bunun da biraz maliyeti var sanırım. Ama kondensere manuel ulaşabildiğiniz bir model alırsanız, arada kendiniz de temizleyebileceğiniz için bahsettiğim bakım için gereken süre daha uzun olur. Benim bildiğim bu şekilde.

  • kagan06 kullanıcısına yanıt
    Hocam şu anda piyasada sadece bahsettiğim ( Siemens WT47XK8XTR ) model var. Oda bazı bayiilerin kendi stoklarında var. Siz kendi bayiinize sorabilirsiniz ancak birçok bayiinin elinde olmayabilir. Kyibe hocam yukarıda denizli bayii linki atmış.

    Bahsettiğim özellik siemens de intelliclean olarak geçiyor ancak kendi sitesinde hiç stok yok bkz.

    https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/yikama-ve-utuleme-grubu/kurutma-makineleri?f_performance_filtergroup_mo=intellegent_cleaning_system


    Bosch da ise Autoclean olarak geçiyor fakat menüde bile çıkmıyor artık. Tek bu model var. Bundada stok yok.

    https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/camasir-ve-kurutma-makineleri/kurutma-makineleri/isi-pompali-kurutma-makineleri/WTX87EH0TR?intcid=What_to_consider_dryer%7E%7EWebsite%7EContentTeaser%7Eautoclean#/Tabs=section-technical-overview/Togglebox=accessories/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers/

    Yani makineyi bulmak ayrı dert. Bazı sitelerde 60bine kadar satan var. Kybie hocamın söylediği denizli bayiisi size gönderim yapabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca yukarıda gönderdiğim akakce linkindeki bayiilerden size yakın olandan teklif alabilirsiniz hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Nisan 2024; 0:59:6 >




  • Hocam mesajları ve videoları tekrar inceledim, ilk mesajda videolar görünmüyordu ben görememiştim.

    Şimdi bize ilk önerilen model : bosch serie 6 imiş sanırım model numarası : WTWH8760TR

    Bu modelde ön alt kısımda açılan kapak mevcut. Başka bir bayii bu eski model bu bizde yok yenisi şu diyip WQB245A0TR bu modeli önermiş.

    Anladığımı aktarayım yanlış anlamayayım:)

    Bu makinelerde ön yuvarlak eşya kapağı altında kapak açınca ulaşılan 2 filtre var.

    Sonra dış alt kapak açılan modellerde mavi 4 adet kol olan kapaklı bir filtre daha var ve son olarak sizlerin önerdiği eski de olsa dediğiniz modelde en altta yere paralel kondanser (demir plakalaların olduğu) altında bir filtre daha mevcut.

    Bana öneriniz bu 4 filtrenin de olduğu bir model almam yönünde çünkü bu önerilen modelin kondanseri hem önden hem arkadan otomatik yıkanıyor.

    Eşya kapağı altındaki 2 filtreyi her kurutmada.

    Dışarıdan mğdhalae edilen 4 mavi kollu filtre ile yere paralel kondanseri altı yatay giren filtreyi de 1 2 ayda bir temizlememizin yeterli olacağı / olabileceği yönünde değil mi?

    Konuyu doğru anladım sanırım sadece bu özelliklerin hangi bosch Siemens makinelerde olduğunu bulmam gerekecek yada sizin önerdiğiniz aldığınız modelin aynından alacağım.

    Yorucu bir anlatım olduysa kusura bakmayın lütfen

    @onatba hocam son mesajınızı ve söylediğiniz modellere yoğunlaşıyorum bunun videosuna bakıp ekranın görülebilirliğini test edip alabilirim diye düşünüyorum. Alıntılayamadım mesajınızı kusura bakmayın forum uygulamasına biraz uzak kaldım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan06 -- 14 Nisan 2024; 1:2:6 >




  • kagan06 kullanıcısına yanıt
    Doğru sayılır hocam ancak tek bir eksik var, size önerdiğim eski seri model ve yenilerinden üstün özelliklere sahip olan intelliclean olan makinede kapağın önünde fabrika çıkışı filtre yok. Onun yerine altta var filtre. O filtreyi BSH 20 döngüde bir temizlenmesini öneriyor.

    Kapak önü filtre ise kullanıcıya kalmış bir opsiyon. Siz isterseniz ek önlem olarak takabilirsiniz. Bu tip ısı pompalı makinelerde uzun vadede birikim ancak makine sökülüp temizlenebildiği için insanlar kondenserin temiz kalması için oraya kendileri filtre alıp takıyorlar. Bu sayede hem komple ön/arka kondenseri temizlenen bir makine, hem kondensere erişilebilinen bir makineyi daha uzun süre bakım ihtiyacı olmadan sökülüp temizlenmeden kullanabiliyorlar.

    Benim size ayrıca önermemin 2.sebebi ise engelli arkadaşlar klasik tipteki kapaktaki filtreyi temizlemek durumunda kalıp zorlanmasınlar diye. Siz veya bir başkası ayda 1 temizlese yeterli olur muhtemlen. Kapak filtresi eğer problem olmayacaksa da ek filtre alıp takarsanız, makine daha da geç kirlenir. Dikkatli kullanımda, solüsyonlu otomatik temizliğini de yaparsanız oldukça uzun bir süre bakım ihtiyacınız olmaz diye düşünüyorum.

    https://www.akakce.com/camasir-kurutma-makinesi/en-ucuz-siemens-wt47xk8xtr-wi-fi-a-9-kg-fiyati,673710172.html

    Bu linkte fiyatlarla beraber ayrıca bayii isimleri yazıyor. Size yakın bir bayii bulursanız, yüzyüze alışverişte daha uygun fiyat verebilirler.


    WTWH8760TR kodlu modelde hocam bahsettiğimiz autoclean/intelliclean özelliği yok. Benim size önerdiğim modelde var hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Nisan 2024; 1:15:28 >




  • kagan06 kullanıcısına yanıt

    Hocam, deneyimli arkadaşların önerisi, mesajınızın içeriğindeki

    "Sonra dış alt kapak açılan modellerde mavi 4 adet kol olan kapaklı bir filtre daha var ve son olarak sizlerin önerdiği eski de olsa dediğiniz modelde en altta yere paralel kondanser (demir plakalaların olduğu) altında bir filtre daha mevcut." cümlenizdeki model. Eski ama yenilerden daha işlevsel diyebiliriz bu modele. Bu şekilde altta mavi 4 kol açılıp çıkan filtreli modeller benim kendi kullandığım için bildiğim

    Siemens WT47XK8XTR (gri renk) var, ayrıca Siemens WT47XK80TR (beyaz renk) , Bosch WTX87K80TR modelleri var. Bunların dışında bilmiyorum. Bulunduğunuz şehirde Bosch ve Siemens bayiilerini dolaşıp hem alt kapak kısmındaki 4 mavi kollu filtre kapağını görürsünüz hem de stok bilgisi sorarsınız.

  • kyibe kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam şimdi netleşti, ankarada yaşıyorum bu saydığınız modelleri araştırıp soruşturacağım.

    4 filtre var eşya kapağı altında 2 filtre plastikten, dış kapak önü mavi 4 kolun olduğu filtre (fazladan istenirse alınan) ve en altta yere paralel olan yatay filtre olacak şekilde bakacağım.

    Teşekkürler tekrardan
  • kagan06 kullanıcısına yanıt

    Hocam bahsettiğimiz 4 mavi kol, filtre vs. kısımlarını yarın kısa bir video çekip göndereyim, kafanızda daha netleşir.

  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkür ediyorum ilginize ve bilgi paylaşımınıza.

    Skranı görme durumları ile birlikte değerlendirip birini tercih edeceğiz. Ancak bunu almazlarsa da ben kendi evimize yani anneme alacağım gibi duruyor. Grundig 20 bin TL idi alıp geçeyim diyordum ancak fikrim değişti
  • kagan06 kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam o 4 mavi kollu kapağın içindeki hav filtresi inteliclean standart filtresi. Kapak önündeki opsiyonel, siz isterseniz takıyorsunuz. Ankarada bir bayiide vardı akakcede gördüm.
  • Hepsi İstanbul bayi gibiydi tekrar kontrol edeyim hocam.

    Filtreleri tek tek resimleyeyim gerekirse yada bayii de açıp bakacağım artık



    quote:

    Hocam bahsettiğimiz 4 mavi kol, filtre vs. kısımlarını yarın kısa bir video çekip göndereyim, kafanızda daha netleşir.


    Tamamdır video çok anlaşılır olur hocam. Çok makbule geçer zahmet olacak size sağolun.
  • kyibe kullanıcısına yanıt

    Hocam home connect üzerinden kot programını indirdiniz mi kotlar için ?

  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Homeconnect kullanıyorum fakat kotlar için program indirilmesi gerektiğini bilmiyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 14 Nisan 2024; 8:54:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kagan06

    Hepsi İstanbul bayi gibiydi tekrar kontrol edeyim hocam.

    Filtreleri tek tek resimleyeyim gerekirse yada bayii de açıp bakacağım artık



    quote:

    Hocam bahsettiğimiz 4 mavi kol, filtre vs. kısımlarını yarın kısa bir video çekip göndereyim, kafanızda daha netleşir.


    Tamamdır video çok anlaşılır olur hocam. Çok makbule geçer zahmet olacak size sağolun.
    https://forum.donanimhaber.com/videolarim








    Eksik kalan, daha detaylı olsa iyi olur dediğiniz birşey varsa tekrar video gönderirim hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 14 Nisan 2024; 9:53:0 >




  • Merhabalar ben de Samsung ısı pompalı bir tane aldım çekme ve yıpranma olmaması için hangi ayarda kurutmalıyım arkadaşlar hassas ayarda kullan sadece dediler, uygun mudur ? Yoksa her kıyafet için ayrı program mı kullanılmalı
  • kyibe kullanıcısına yanıt

    Var hocam bir kot programı onu deneyin derim.


    Bende sabit uzaktan başlatmayı açamıyorum makinede sürekli olarak. Ayarı mı böyle acaba. Sürekli, her programdan sonra ve makine kapandıktan sonra remote start tuşuna basmam gerekiyor.

  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt

    Homeconnect uygulamasına girince, EasyStart kısmında kot seçeneği var, onu seçmiştim aslında. Bahsettiğiniz gibi homeconnect üzerinden "başlatma" yok, daha doğrusu "Başlat" butonu var ama pasif

  • kyibe kullanıcısına yanıt

    Aktif olması için ekranda remote start butonuna basmanız gerekiyor hocam.


    O zaman aktif oluyor ama, olurda kapağı aç kapa falan yaparsanız geri pasif oluyor.

  • king in the north kullanıcısına yanıt
    Dolap kuruluğunda/çamaşırlar hafif nemli kalacak şekilde kullanın hocam. Çamaşırı tam ekstra kupkuru kurutursanız kazanda buharlaşma gitgide azalacağı ve kazan fazla ısınacağı için çekebilir ve kırışır. Havlu vs değilse ekstra kuruluk vs gerek yok. Klavuzda programların kg kapasiteleri de yazar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Nisan 2024; 22:11:37 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Hocam benim 2dir t-shirtlerim çekiyor. Pamuklu ve hassası seçtiğim halde sıkıntı yaşadım.


    Acaba Beraberinde attığım kalın pamuklular yüzünden midir ?

  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam. Her kumaş aynı anda kurumuyor. Sentetik lifler çabuk kururken pamuklular daha geç kurur. Havlu vs en zor kurur. Onu kurutana kadar sensör nem algılar, o sebeple erken kuruyan kumaşı makineden almazsanız sıcakta kavrulur durur.

    Nemli kumaşta buharlaşma sebebiyle ısı kaybı devam ederken, kuruyanlarda buharlaşma olmayacağı için ısı hızla yükselebilir. Makinede iron assist vs varsa deneyin, faydası olabilir belki. Birde hafif nemli(ütü kuruluğu) alırsanız çekmez diye düşünüyorum. Hafif nemli çıksa bile polo tshirtü sandalyeye falan asınca 10 dkda kuruyor. Hem de çok kırışmıyor. Hem enerjiden hem tshirtten tasarruf.

    Ütü kuruluğu yapıp hassas kumaşları önce çıkarıp sonra gerekirse 30dk gibi süreli programa da devam edebilirsiniz.

    Ben genelde özellikle ütü derdi olmasın diye tam kuru tercih etmiyorum. Kurutmayı esas tercih sebeplerim kumaş liflerini yumuşatıcıya gerek kalmadan açması, deterjan sertliğini gidermesi/nötralize etmesi ve aynı zamanda hijyen sağlayıp kokuları nötralize etmesi. Çarşaf vs hafif nemli takınca düz kalıyor. Tshitleri nemli asınca askıya ütüyede pek gerek kalmıyor.




  • 
Sayfa: önceki 741742743744745
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.