Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (744. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.975
Cevap
453
Favori
2.683.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 742743744745746
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. E haliyle pamuklu da olsa sweatshirt ile t-shirt aynı anda atılmaması gerekiyor bu çıkarımdan anladığım kadarıyla.


    Ütü kuruluğunu sıklıkla kullanırım sanıyorum artık :) Iron Asist var onu da etkinleştiririm.


    Kurutma kullanmak tecrübe istiyor anladığım kadarıyla. İç çamaşırlarımda lyocell'li olanlar var atmaya korktum bunları :)

  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt

    Ben her şeyi karışık atıyorum ve şu ana kadar bir çekme yaşamadım... Pamuklu programı daha yüksek sıcaklıklara ulaşıyor, artı olarak pamukluda programın ortasında gerçekleşen kondenser temizliği kısmı yok (daha ekonomik olması gerektiği için) bu da sıcaklığı arttırıyor. Sentetiklerde hassas seçeneği açıkken ekstra kuruda 0'dan denemeye başlayarak +3'e kadar deneyerek kendi programınızı bulabilirsiniz (sentetiklerde ekstra kuru olsa bile bi tık nemli olabiliyor çünkü). Bu şekilde tam kararında kuruyor bence, pamuklular ve mix biraz fazladan kurutuyor genelde...

  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Hocam çamaşırları çektire çektire aşinalık kazanıyor insan. Sweatshirtde baya güzel çekebilir bu arada.

    Lyocell, bambu vb kumaşı yakarsanız çekmesinden ziyade esnekliği gider, kumaş oranına bağlı kendini salabilir. Bu tarz gündelik kıyafetleri makinenizin uygun sentetik, mix vb programında çalıştırmanızda fayda var.

    Kurutmanın esas faydası yorgan, battaniye, koltuk örtüsü, kuştüyü malzemeler(mont yastık yorgan tulum vb), nevresim, koltuk kılıfı vb ürünlerde çıkıyor hocam. Bu tip ürünlerde, özellikle varsa kuştüyü ürünlerde kurutemizleme ihtiyacını büyük ölçüde azaltır. Nemli/ıslak bekleyince koku yapabilecek herşeyde günü kurtarır.
  • wholelottared W kullanıcısına yanıt

    Üstlerede bir üye Mix'de düşük sıcaklık demişti sanıyorum. Ama en hassas sıcaklık sanıyorum sentetik.

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    O yüzden pahalı kıyafetleri henüz atmaya başlamadım kurutmaya :)


    Kullanım kılavuzunda sıcaklık olarak yazması gerekiyor aslında. Direkt sıcaklık belirtmese de nokta ile falan belirtseler keşke sıcaklık yoğunluğunu. Ben Tshirtte pamuk, diğerleri de pamuk diye attım mesela.


    Lyocell, Bambu atmadım henüz. İllaki ufaktan atarım ama sanırım sentetik ve ütü kuruluğunda + hassas programda atarım sanıyorum.


    Kuştüyü montum ve yorganım var, yıkamadan kurutmaya mı atalım hocam, bende yarın kurutmaya veririm diyordum.

  • Her kurutma makinesi alan ilk denemelerde çamaşır çektiriyor. Sonra zannediyor ki çamaşırlar her türlü çekiyor bi çözümü yok atmamaya başlıyor. Sonra bi cesaret farklı modlarda çekmesinden korktuğu kıyafetleri deniyor ve kıyafetlerin çekmediği optimum çözümü buluyor. En azından benim öyle oldu:)
  • Fox in the Box F kullanıcısına yanıt

    Hangi programda neler yaşadınız hocam tecrübelerinizi aktarsanız iyi olur bizler için :)

  • İki yıldır severek giydiğim Columbia Grand Trek II Down Hooded Erkek Kaz Tüyü montum var.

    Bu montu çamaşır makinasında yıkayıp kurutma makinasında kurutmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum.

    Bu ya da benzer konuda deneyiminiz var mı?


    Çamaşır Makinası : CMG140DTR

    Kurutma Makinası : KM961RCTR




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ue-Gazi -- 15 Nisan 2024; 14:20:29 >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Hocam ben geçen 11 kiloluk makinede yıkadım 1400 devirde sıktırdım kuruttum kuştüyü yorgan yastık, gayet oldu. Kokuda yapmadı. Sönmedide. Kosla vanish falan bastım hatta. Yorgandan ümidi kesmiştim, o sebeple riske attım ancak sorun yaşamadım. Yanlız fazladan 1-2 durulama yapmak gerekiyor makinede. Köpüğü geçmiyor kolay kolay.

    Kurutmadan ziyade çamaşıra iş düşüyor hocam yorganda. Yorgan direk su emince ağırlaşıyor. Makine eskiyse çok riske atmayın derim. Rulman falan dağıtırsa yeni makine almanız gerekebilir.
  • Ue-Gazi kullanıcısına yanıt
    Hocam mont kumaşı polyester olduğu için pamuk yorgan yastıktan biraz daha farklı. Riske atmamak adına bulabilirseniz nickwax, yoksa perwoll yünlü tarzında bir deterjanla yıkamanyı deneyebilirsiniz.

    Ben tulumu falan perwolle yıkıyorum. Bir miktar eskime yapabilir ancak kurutma varsa deneyebilirsiniz.

    Ben yorgan/yastık sebebiyle kaz tüyünün kurutmaya atıldığını yeni öğrendim. Kurutma yoksa yıkamayın varsa yıkayabilirsiniz yazmışlar üstüne. Sararmış kaz tüyü yorgana acımadım, 60 derecede perwoll+kosla ile yıkadım. 1400 devirde sıktım. Sonra kuruttum. Baya iyi tertemiz kokusuz oldu. Yani baya sert test ettim hocam.

    Montta muhtemelen su kaydırıcı kaplama yıkandıktan sonra kalmayabilir. Ancak kurutmaya atınca geri kazanıyor demiş birkaç kişi. Ayrıca bu tip bir üründe var ancak pek uygun değil fiyatı.

    Bkz.
    https://www.nikwax.com/en-us/products/waterproofing/down-proof/

    Birde sağlığa zararlı olabilir.

    Bkz.2https://www.nikwax.com/en-us/products/cleaning/down-wash-direct/

    Ablamız yıkamış kurutmuş gayet olmuş bkz.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=9z2A8mCiUSE

    Düşük sıcaklıkta kurutun diyor. Kendisinin makinesi klasik tip yoğuşmalı makine. Sizdeki sentetik programı muhtemelen iş görür. Kuruluk ayarını riske atmamak için dolap kuruluğu seçebilirsiniz. Kurumaz ise tekrardan elle kısa süreli çalıştırabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 15 Nisan 2024; 14:49:43 >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Makinem 5 yıllık arçelik hocam. Kendi kendine evde yürüyebiliyor 1000 devir bir makine. Bozulursa gidip siemens iq700 alırım üstüne valla :)


    Ben daha çok montu düşünüyordum, sevdiğimde bir monttu. Emin olamadım işte. Yorgan belki bu seneyi pas geçebilir kaldırırken bir havalandırma yapar öyle kaldırırım.

  • Merhabalar bir sorum olabilir mi ? Çamaşır kurutma makinesinde nem sensörü gerekli midir nem sensörü olmayan makinede çamaşırda koku rutubet olur mu
  • alpaqu kullanıcısına yanıt

    Hocam nem sensöru kuruyup kurumadıgını anlıyor. mesela 9 kg kurutma aldınız pamuklular modunda 8 9 kilo çamaşır kurutma moduna aldınız ama 3 kg çamaşır attıınz. yaklaşık o programın saati 4 saattir filan eğer 2 saatte kurursa nem sensörü algılayıp programı kapatıyor. nem sensörü yoksa eğer kuruyunca programı kapatmaz. nem sensörü o işe yarıyor makine öneriside veriyim size siemens wq41g200tr bunu alabilirsiniz. hatta siemenste fazladan ısı sensörü var diğer markalarda ısı sensörüde yok

  • Ue-Gazi kullanıcısına yanıt

    kaz tüyü montu normal asarak 2 gün kurutun. sonra 20 dakikalık bir programda tenis toplarıyla beraber kurutmaya ters olarak atın bütün tüyleri montun içinde homojen yayılsın. tamamen makinada kurutmanızı önermem.

  • alpaqu kullanıcısına yanıt

    Hocam nem sensörü olmayan bir kurutma makinesi bulun da bu soruyu öyle sorun  

  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt

    bütün iç çamaşırlarım atlet boxer çorap, bambu ve modal. onlarca kez kurutma gördü pamuklu modda hiçbirşey olmadı. keten de keza öyle. keten gömleklerime bişey olmadı.


    polyester veya polyester alaşımlı ve %100 yün olan kıyafetlerimde çekme oldu sadece. onlardan dersimi aldım sererek kurutuyorum onları.

  • pistbaksana kullanıcısına yanıt
    Yani nem sensörü sadece çamaşır kuruyunca programı kapatıp makinenin gereksiz çalışmasını önleyen bir özellik anladığım kadarıyla nem sensörü olmayan makinede çamaşır nemli tam kurumamış çıkmıyor ayrıca bi sorum daha olacak kırışıklık önleme özelliği önemli bir özellik aslında aklımda şu makine vardı Profilo KM8611HTR nasıl yorumlayabilir misiniz
  • Merhabalar,


    okuyabildiğim kadar okudum fakat fiyat geçişi ve evde henüz 25 günlük bir çocuğum, aynı zamanda beş yaşında toza, tüye alerjisi olan bir çocuğum daha olduğu için bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

    Ailemde genel olarak hepimizde alerjik rinit mevcut. Benim için önemli olan fiyattan ziyade uzun ömürlü olup, beklentilerimi karşılaması.

    Beklentilerim; bebek giysileri kurutma, ekstra alerjen programı.


    Baktığım iki marka var LG ve Bosch fakat beklentilerime göre eğer farklı bir markadan da öneriniz varsa açığım.


    Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar :)

  • Ue-Gazi kullanıcısına yanıt
    Eşimin columbia montunun içindeki tüyler tek bir yerde toplanıp topak topak olmuştu o yüzden tenis topu gibi bir şey atın diyorlar bizde kurutma topları var electroluxun onları kullanıyoruz bir sıkıntı olmuyor. Outdoor modunu kullanıyoruz.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Pamuklu denedim bütün gömleklerim çekti. Sentetik denedim kolay kuruyan kumaşlar için iyi sonuç verdi ama sweatshirt gibi nispeten kalın kumaşlı ürünler hafif nemli kaldı. Bizim makinenin mixcare modu var karışık kumaşları atabildiğiniz makinenin sensörleri sayesinde bunları sözde ayırt edip o şekilde optimum kurutma yaptığını iddia ettiği. En iyi sonucu o modda aldık.
  • 
Sayfa: önceki 742743744745746
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.