Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (67. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
181.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • evet arkadaşlar üzüntüyle söylemem gerekior büğün antalya -korkuteli yolunda kaza yaptım carizmamla allah sükür bana birsey olmadı resimler en kısa zaman yüklücem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adil07

    evet arkadaşlar üzüntüyle söylemem gerekior büğün antalya -korkuteli yolunda kaza yaptım carizmamla allah sükür bana birsey olmadı resimler en kısa zaman yüklücem..

    Çok geçmiş olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytacikinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: adil07

    evet arkadaşlar üzüntüyle söylemem gerekior büğün antalya -korkuteli yolunda kaza yaptım carizmamla allah sükür bana birsey olmadı resimler en kısa zaman yüklücem..

    Çok geçmiş olsun..

    slm.geçmiş olsun.gecen ramazan bayramında bende keşan çanakkale yoluna kaza yaptım.hem de öyle bir kaza degil.110 la kavşak bordür taşlarına vurdum ordan 10 metre kayıp trafik lambasının oldugu kaldırıma çıktım.çok şükür çocuklarda ve bizde bi şeyyoktu.bildigim en saglam raba.kazadan sonra binemedim.korktum.rüyalarıma girdi .sattım laguna aldım.ama sakın karizmanızı satmayın.halaa gözüm var




  • Cok gecmis olsun carisma severler. Benimde gecen sene refujle yakin temaslarim olmustu neyseki cana gelmedi. Ama tabi haliyle carismamin bagaj kapaina arka panele ve sag on kapisina baya bi zarar geldi arabama bagli bi kullanici oldgum icin neyaptim ne ettim hallettim aracimi ogrenci butcesiyle

    Arkadaslar dikkatimi ceken bi husus var. On far yikama memesi sikintisi gordugum kadariyla tum gdi ve bazi ust donanimli 1,6 carisma sahiplerinin korkulu ruyasi olmus durumda. Haliyle benimde 99 model carismamin far memeleri sık sık kopuyordu. Cozumunu kartal veyahutta uno far yikayicilaryla degistirerek orjinalligini bozmak istemedigim icin bu parcayi imal ettim

    Sayet benim gibi dusunen carisma hastasi arkadaslar varsa burada benimle irtibata gecebilirler herturlu yardimci olmaya hazir ve nazirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evet arkadaşlar resimler su an elime gecti ankara sigortadan teklif aldım 10.600 ytl.
  • 1,8 gdi lpg uyumlu değil diye bir kaç yerde okudum. Doğru mudur? Bütçemin el verdiği en iyi araç carisma. Bi de 1,8 gdi yakıt tüketimi nasıldır?
  • Evet bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. GDI yakıt tüketimi nasıldır ve lpg ile uyumlu mudur?
  • Kimse bakmıyor mu yaa?
  • Gdi'ler eğer araç bakımlı sorunsuz ise gayet tasarruflu.
    4.3 litreyi görenler var.
    Sıralı sistem Lpg henüz takılamıyor.
  • Yazmasam olmaz..

    90 bin km'de aldığım 1.6 motor/2001 model ilk arabamı, 9 yıl sonra 230 bin km'de iki ay önce kardeşime devrettim. Bu süreçte bir defa ilk aldığım dönemde immobilizerın nasıl çalıştığını bilmemem nedeniyle paniğe kapılıp çekici çağırtmam dışında bir defa bile yolda bırakmadı (ki benim eşekliğim). Eşekle-at arasında bildiğin katır, lüks desen değil, orta sınıf desen değil (ki tasarımda ikisinin arasında bir araç için yola çıkılmıştır, Volvo S40'la yarışmak üzere)bir araba.

    Kocaman bir bagaj, ki içinde taşımadığım hiç bir şey kalmadı, ve dönemine göre gayet konforlu bir araç. En muhteşem tarafı ise motoru. Arada bir suyunu yağını ihmal etme her istediğini yapsın. Hatta ihmal ettiğinde bile, ki ben 7500 km ömürlü yağı 13 binde değiştirdiğimi bilirim, gıkı çıkmıyor hayvanın. Benimkisi klasik olduğu için olsa gerek aksesuarda da hiç bir sıkıntı yaşamadım. Çevirmeli cam gibisi yok.. Tarlaya'da gittim, Dağa da çıktım, otobanda 190'la hava-alanına da yetiştim..

    Tek kusuru, malesef MITSUBISHI'nin yedek parçası pahalı imajı yapışmış ikinci eli olması gerekenin çok altında.

    E niye bıraktın o zaman denirse, yaşlandıydı artık. Yeni genç modellerle yarışamaz hale geldiydi. Benim de yaş 35'i geçince daha fazla konfor arar oldum. Ha her aracı onunla karşılaştıracam diye nerede ise almaktan vazgeçiyordum o ayrı.

    Hepiniz de benim kadar keyifle kullanıyorsunuzdur/kullanırsınız inşallah..




  • Merhaba arkadaşlar (umera hocam sana ayrı bir selam veriyorum) dün itibari ile 2001 1.6 Avance 132000 km de ilk sahibinden aldım. tamamen servis bakımlı (12 yıllık bakım dosyası elimde mevcut) artık kısa ara verdiğim japon menşeili araç kullanma olayına tekrar döndüm.
    araçtan ilk izlenimim ne C sınıfı ne D sınıfı. ama gerçekten aracın her yeriinden kalite akıyor.
  • Geçtiğimiz Cumada Opel corsa aracımı satıp 1999 Carisma 1.6 Glx Sunroof+Klima yı aldım.

    2 günlük izlenimin bu kadar güzel bir araba acaba neden tutulmaz oldu.

    Yetkili servisine götürdüm triger değiştirmek istedim 210 tl işçilik dahil fiyat istedi ve bence bana normal geldi.Bazı parçaları söylenildiği kadar pahalı değil..

    Herkese selamlar.
  • Arkadaşlar boğaz kelebeğini temizlettirdim, temizlettirmez olaydım.motor soğukken rölantide durmuyor, stop ediyor.gaza basıp motoru ısıtmazsam imkanı yok gitmemin.rölanti motoruna bişi mi oldu temizlik esnasında yoksa bizim araçlarda da adaptasyon yapılıyor mu? eğer rölanti motoru arızalandıysa çıkmasını ve yenisini alacak param olmadığından tamirde kurtulma olasılığı nedir bu durumda, tecrübe etmiş arkadaşlar vardır muhakkak :) bu arada bir daha asla arabanın motoruna dokundurtmayacağım, usta her dokunduğunda içine etti.


    Evet arkadaşlar rölanti motorunu elime almış bulunmaktayım.çıkma olarak fiyatlar 500 den başlıyor.daha ucuza gören bilen duyan varsa yardımlarını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinadangelencerez -- 24 Mayıs 2013; 12:09:31 >
  • bendede var 1.6 glx şunu söyliyebilirim gecen 100 km yol yaptım mubarek bastıkça gidyor tokatlamadıgım araba kalmadı viraja yüksek hızla girdigim halde ufacık bir esneme düzensizlik olmadı girdigim o viraja bir cogu arac giremez yol tutuşuna hayranım
  • Bende 2001 Avance-otomatik var, genel olarak memnunum. Otomatiğinde sorun yaşadım ve parçası pahallı deyiminin haklı olduğunu gördüm :-) Bir de cam açma sorunsalı gerçekten dert bunlarda. Bunun dışında araç konforlu ve ikinci elinin tutulmaması saçma bence
  • Dün yıkamacıda aracımın arka sileceği kırıldı. otomatik yıkama makinesi takıldı galiba. çıkma bulmanın haricinde seçeneğim var mı. mesela başka bir aracınki uyumlu mu? ya da uçtaki L ye benzeyen kolunu başka bir kola takabilir miyim acaba.
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır carisma 2001 model avance kullanıyorum, araç 1.6 litre 16 valf ayrıca sanroof var. Araç avance olunca en ful modeli demektir. Benim aracım bu gün bu gaz litre fiyatı ile şehirler arası 19 krş şehir içi ise 250 krş yakıyor. GDİ modelini bilmem ama avance çok güzel ve kullanışlı. 800 km yol yaptım 140 tl gaz yaktı hesabını yapın artık. Benden söylemesi bu araçlar sağlam ve süratli ayrıca konforlu araçlardır. Bu gün megane 2 ler bile bu kadar kullanışlı değil çünkü işyerinde megane 2 2009 modeli kullanıyorum araçta debriyaj bile karadüzen, 2001 model carisma ise hidrolik debriyaj kullanılıyor. Uzun yolda nal toplatıyor kendi segmentindeki diğer araçlara. Ara sıra Doğan ve Şahin sürücüleri salça oluyorlar ama sonra dikiz aynasında kayboluyorlar, model olarak eski bir araçta boya aramak bencede mantıksız olur, okadar kusur kadıkızında bile var, adamlar hastalık naline getirmişler halen boya varmı die soruyorlar. Benim aracım bu gün satayım 15.000 tl aşağısına vermem belki biraz pazarlık payı var ama dediğiniz gibi 9000 tl ye carizma alırsan carizmayı çizdirirsin. hoşçakalın




  • Arkadaşlar carisma glx 99 model araç var. ön havalandırma ızgarası bozuk bunu nerden temn edebilrim?
  • Bir konuda yardım (Carisma 1.6 glx 1999)

    bende carisma 1.6 glx 1999 sıralı sistem var gaz pedalı altında bir tuş var gaza tam bastıgımda o tuşsa bastıgında araba aniden hızlanıyor acaba lpgden benzine mi geçiyor

    biri cevap verirse sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.