Şimdi Ara

Casper Nirvana CPQ-Q900-4M35 ve CPQ-Q900-4K35 (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.340
Cevap
2
Favori
122.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Official değil, arkadaşlar çok geniş, kendi sitelerinden başka siteye yönlendiriyorlar "bir şey olursa başımız yanmasın" diye :) Mail de atmadım Casper ya da Clevo'ya, adam akıllı bir yanıt alacağımı sanmıyorum...

    Telefonumu da overclock'lu kullanıyorum zaten, "risk budur" yazdım kağıda :P



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 12 Ocak 2012; 12:53:27 >
  • Tarzini sevdim :)
  • Ram'leri de ekledim, emektarla bir süre daha yola devam :)

    Anakartımızın maksimum desteği 1066 mhz olduğu için üzerine taktığımız 1333 mhz ram'i görüyor ama 1066'da çalışıyor doğal olarak. 1066 fiyatı daha pahalıydı, yani bir bakıma daha akıllı oldu bu tercih.

    SSD için mücadeleyi bıraktım, açılışta power düğmesinden sonra CTRL-ALT-DEL yapıyorum, o şekilde bir sorun yok. Biraz amele bir çözüm oldu ama geri göndermeye içim elvermedi :) Sorunun kaynağının anakart olduğu kesin, yine de bir umut bekleyeceğim Plextor bir firmware update yayınlar ve sorun mucizevi bir şekilde çözülür mü diye :)

    Casper'a bir mail göndereceğim ama öylesine :) Oradakilerin bilgisi benden fazla değil, Windows CD'si için mail attığımda da aylar sonra "zamanında başvuru yapmadığımı" bildiren bir maili tenezzül edip göndermişlerdi...

    Kaliteyi ucuza aldık dedik ama genel olarak bakınca altı üstü 3 senelik bir bilgisayarda tüm teknik destekten yoksun kendi başımıza bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yani işin içine müşteri hizmetleri gibi kavramları sokunca verdiğimiz paranın karşılığını aldık, ne az ne çok.

    Gurcellonline sana buradan gerçekten çok teşekküler. Şu cihazı üreten clevo ve yandaşlarından da Casper'dan da fazla destek oldun bu forumda.




  • Tesekkur ederim ben elimden geleni yapmaya calistim sadece :) Bu arada ben 1333MHz lik olanlardan kullaniyorum sorunda yok ama eger taktigin RAM lerden 1 tanesi 1066 ise ondan kaynakli olcumlerin 1066MHz gostermis olur. Cunku butun PC ler uzerlerindenki en yavas donanima gore calisirlar !...
  • İkisi de 1333, eğer test için bir program kullanırsan ram'in için maksimum değer olarak 1333(yani 667X2) gösterecektir ama kullanılan değere bakarsan 1066(533X2), anakartın desteklediği o çünkü.
  • An itibariyle 1.01 sürümüne güncellediğim firmware ile harddisk'imdeki sorun çözüldü :) Artık Plextor da güvenli, almak isteyen arkadaşlara bilgi vereyim dedim :)

    Bu da yeni test sonuçları...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 15 Ocak 2012; 7:26:38 >
  • Önceki Windows puanı 7.3'tü, firmware update ile 7.7 oldu.

  • Ben RAM leri 8 e cikartmakla yetinecegim simdilik. Zaten makinaya talip var, fiyatta anlasirsam satacagim :)
  • bu modelin ekran kartinin degisebilir oldugunu bilen var mi? mxm slotuna sahip yani degistirilebiliyor
  • Evet ekran karti degisebiliyor. Uyumlu modeller 160M GTS ve 260M GTX

    Diger modeller hakkinda bir bilgim yok ama 360m in yapisindan dolayi slota uymadigini birisi yazmisti. Sanirim ebaydan birinin yorumuydu tam hatirlamiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: charmander

    bu modelin ekran kartinin degisebilir oldugunu bilen var mi? mxm slotuna sahip yani degistirilebiliyor

    Her güzel şeyin bir sonu vardır, kabullenmek lazım bence :) Upgrade'lerden sonra makinenin performansına hayran kaldım ama şu anda bilgisayarla alakam boş vakitlerimde 3 tane web sitesi arasında dolaşmaktan ibaret. Microsoft Flight çıkınca işler değişecek tabi :) Muhtemelen yeni PC toplamakla sonuçlanacak bir süreç...
  • laptobumu HDIM kablosunu taktığımda lcd de sinyal yok yazısı cıkıyor arkadşımın samsun laptobunu lcd ye hdı ile bagladığımızda görüntü geliyor. ne yaptıysam ne denediysem yapamdım bana yardımcı olursanız cok sevinirimim .daha önce bi sorun yasamıyorum hadım kablsounu lcd takar takmaz görüntü geliyordu acaba hdım girişimi bozuldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dennzi

    laptobumu HDIM kablosunu taktığımda lcd de sinyal yok yazısı cıkıyor arkadşımın samsun laptobunu lcd ye hdı ile bagladığımızda görüntü geliyor. ne yaptıysam ne denediysem yapamdım bana yardımcı olursanız cok sevinirimim .daha önce bi sorun yasamıyorum hadım kablsounu lcd takar takmaz görüntü geliyordu acaba hdım girişimi bozuldu

    FN + F2 tusu ile goruntu aktarmayi dene. Olmadiysa eger Ekran ayarlaridan 2nci ekran ayari yaparak da sorunu giderebilirsiniz.
  • ekran ayararından yapıyor o ya hdmi takılıyken yeniden başlatacaksınız yada masaüstüne sağ tıklayıp ekran çözünürlüğünden algıla düğmesine basıp listeden lcd yi seçeceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurcellonline

    quote:

    Orijinalden alıntı: dennzi

    laptobumu HDIM kablosunu taktığımda lcd de sinyal yok yazısı cıkıyor arkadşımın samsun laptobunu lcd ye hdı ile bagladığımızda görüntü geliyor. ne yaptıysam ne denediysem yapamdım bana yardımcı olursanız cok sevinirimim .daha önce bi sorun yasamıyorum hadım kablsounu lcd takar takmaz görüntü geliyordu acaba hdım girişimi bozuldu

    FN + F2 tusu ile goruntu aktarmayi dene. Olmadiysa eger Ekran ayarlaridan 2nci ekran ayari yaparak da sorunu giderebilirsiniz.

    ilgilendiğin için teşekür ederim ekran kartından ayarları nasıl yapıcam onuda anlatırsak cok sevinirim...birde daha önce her hangi bi ayar yapmama gerek kalmıyodu direk görüntüyü aktarıyodu lcd ye şimdi neden böyle bi sorun olmuş olabilir..




  • Sanirim bir sorun olmus senin ayarlarda. Denetim Masasinda nVidia Denetim Masasi seceneklerine gir. Orada Birden cok ekran ayarla diye bir secenek olmasi gerek. O kisimda eger bagladigin ekrani goremiyorsan 1 kere ekran bagli ve acikken notebooku restart et. Acildiginda illaki gorecektir. Harici ekrani secip Clone yada exteended olarak secerek goruntuyu aktarmis olursun.
    HDMI dan bagladiginda direk gormesi gerekir Takinca donanim takilinca gelen bir ses tonu duduyorsan PC restart etmedende FN +F2 tusuyla oruntuyu aktarirsin. 1-2 saniye icinde goruntu aktarilir ama o ses gelmediyse restart edip yukarda acikladigim yerden ayar yapman gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurcellonline

    Sanirim bir sorun olmus senin ayarlarda. Denetim Masasinda nVidia Denetim Masasi seceneklerine gir. Orada Birden cok ekran ayarla diye bir secenek olmasi gerek. O kisimda eger bagladigin ekrani goremiyorsan 1 kere ekran bagli ve acikken notebooku restart et. Acildiginda illaki gorecektir. Harici ekrani secip Clone yada exteended olarak secerek goruntuyu aktarmis olursun.
    HDMI dan bagladiginda direk gormesi gerekir Takinca donanim takilinca gelen bir ses tonu duduyorsan PC restart etmedende FN +F2 tusuyla oruntuyu aktarirsin. 1-2 saniye icinde goruntu aktarilir ama o ses gelmediyse restart edip yukarda acikladigim yerden ayar yapman gerekir.

    tesekür ederim aynen söylediğin gibi hdmı kablosunu takınca her hangi bi ses gelmiyor baglandığına dair en kısa zamanda deniycem burda sonucu yazıcam ilgine tesekür ederimm..




  • "acemi90" Arkadasım ben 40TL verdigimde garantisi devam ediyordu dolayısı ile riske girmek istememistim. Ben de gecen gun farkettim Sata aparatını yukarı cekince Hdd cıkıyor 1.5Tb takacaktım ama boyutundan dolayı olmadı bende 750GB Seagate 7200 taktım. Benim Kingston SSD 6.7 veriyordu sizin SSD ler daha iyi vermis tabii ucuzdu benim ki
    Makinaya gelince bence bu makinaları degistirmenin eger ekstrem bir is yapmıyorsanız mantıgı yok. 4cekirdek islemci var İ7 720 den yaklasık %15 daha yavas ekran kartı 256 bit 60W tuketimi var. Hala cogu guncel makinada 1366*768 cozunurluk var. Bu makinayı degistirmek icin bence en az GTX 560 ekran kartı almalı ki degistirdigine degsin. Bu makinalar icin yapılacak en mantıklı is HDD degisimi ihtiyacı olan varsa da Ram arttırımı olabilir. Bunlar benim dusuncelerim katılmayan olabilir. Sonuc olarak bu makina 3-5 sene daha cogu insanı goturur. Eksi yonu ise 120W adaptor ve HDD ısınması sayılabilir. Full HD,GTX 560,İ7 bir makina dısında mantıgı yok benim icin degistirmenin




  • Suanki hali bana hala yetiyor. Sadece RAM i 8 e cikartsammi cikartmasami ona karar veremiyorum :) Aslinda Ekran kartini degistiresim var ama fiyati ben urkutuyor. Ama soyle bir 260M GTX fena olmazdi dogrusu.
  • Sonuçta 3 sene önce standart makinelerle karşılaştırıp almadım bu makineyi, en üst sınıfın en ucuz versiyonu olduğu için tercih ettim. O zamanlar server gibi işletme hayalim vardı, 2 sene de server olarak tık demeden çalıştı, üzerine bu makineyi kullanarak yazılım da yaptım. Bugün hala yazılımla uğraşıyor olsam bana da yeterdi :) Gerçi yine satmayacağım, server olarak hizmete devam edecek :)

    Ama şu anda biraz daha grafik alanına kaydım. Ayrıca full HD elimdeki kamera donanımında varken neden daha azıyla yetineyim? Zamanı için iyi makineydi, şu anda hala saygın bir performansı var, ama kabul etmek lazım, bugün ortalama fiyatlara daha iyi bir laptop edinilebilir. Tamamen ihtiyaçlar ve cepteki parayla alakalı, bugün alacak olsam bu makineyi almam. Halihazırda almış olanların da belirleyicisi para/ihtiyaç olur :) Benim ihtiyaç kısmı uyuyor da(Post processing'de render'lama çok uzun sürüyor) para kısmı en az 1 sene daha bununla yola devam diyor :) Belki ekran kartı değişimi ve harici bir monitörle kasa niyetine kullanıp ömrü biraz daha uzatabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 3 Mart 2012; 3:55:16 >




  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.