Şimdi Ara

Casper Nirvana CPQ-Q900-4M35 ve CPQ-Q900-4K35 (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.340
Cevap
2
Favori
122.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben hala kullanıyorum.Nerdeyse 24 saat acık, Win10 yuklu sadece Bios pili arada tarihi geriye alıyor F1 basıp tarihi girip geciyorum.
    Oyun oynamıyorsan guncel laptoplardan hibir eksigi yok hatta fazlası var.Ekran cozunurlugu 1366X768 yerine 1440X900, kasa daha saglam,sesi cogundan daha yuksek cıkıyor,Pil de 45dk-1 saat arası gidiyor.
  • arkadas oyun ve işlem yapmaktan aciz makina yazmıs fakat 2017 ye girmek uzereyız ve ben halen GTA 5 oynuyorum ve birkere bile kasmadı ısınmadı.normal ayarlarda sosunsuz.maxımum hıc ayarlamadım ama hala cıhazda hayat var pıyasaya cıkalı 8 yıla yakın olmasına karsın en guncel oyunları kaldırabılıyor olması bence kalıtesını gosterıyor.ses kalıtesıde hala cok ıyı bircok pc yi cepten cıkarır emektar..bilginize kardesım.
  • merhaba laptoplar Kingston marka 2 x 4 GB 1333 MHz (kvr13s9s8/4) ram eklemeye çalışıyorum lakin ramlari gormuyor. Başka laptopta denedim sorunsuz çalışıyor. Yardımcı olabilecek arkadaş varsa.. birde HDD ini nasıl silebilirim açıkçası ilk defa yapacam ama bulamadım.
  • necrophilia N kullanıcısına yanıt
    Cihazin uzerindeki ramler 1066 idi diye hatirliyorum. 1333 belki kaldirmayabilir. HDD icinse silmekten kastin nedir anlamadim. Tam olarak ne yapmak istiyorsun ?
  • Sizin yorumlarda yok muydun1333 mhz takin 1066da calisir die.

    Harddiski sokemedim. Arkaya cekip cikarmama yetecek alan yok. Komple sokmem mi gerekecek?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda bir sürü kişi 1333 MHz ramler 1066 da çalışıyor diye yazmış. Ben başaramadım açıkçası. Bostan ayar vs birşey mı yapılıyor?
  • Clevonun sitesinden bios sürücülerini indirdim genede 4 GB ramler ile çalışmıyor. Harddiski nasıl sokuyorsunuz birde? Arkada engel olan çerçeveyi bükerek mı?
  • Merhabalar, sorununu kaynağı ramlarin 4 modülden oluşmasıymış. Şu anda 1666 mHz ddr3 ramlar ile sorunsuz bir şekilde 8 gb çıkarmış bulunmaktayım.
    2. sorum ise bu laptopa overclock yapmayı başarabilen oldu mu acaba?
    https://www.bios-mods.com/forum/Thread-Question-Proper-unlocked-BIOS-for-Clevo-m860tu-Notebook adresinde bios flashlanarak kilitli bios özelliklerinin çıkarıldığı yazılmış ama burada da fsb ayarı mevcut değil diye not düşülmüş.
    Setfsb programında ise intel pm45 için gerekli olan pll'yi açıkçası bulamadım.

    Bu laptopu overclock yapmış veya yapabilecek veya en azından fikir verebilecek birisi varsa çok memnun olurum.




  • Overclock bugune kadar hic bulasmadigim birsey. Keske yardimci olabilsem ama tavsiyem guzel bir sogutman yoksa hic denememen. Eskilerden hatirlar gibiyim, bazi arkadaslar bayagi riskli isler yapmislardi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necrophilia

    Merhabalar, sorununu kaynağı ramlarin 4 modülden oluşmasıymış. Şu anda 1666 mHz ddr3 ramlar ile sorunsuz bir şekilde 8 gb çıkarmış bulunmaktayım.
    2. sorum ise bu laptopa overclock yapmayı başarabilen oldu mu acaba?
    https://www.bios-mods.com/forum/Thread-Question-Proper-unlocked-BIOS-for-Clevo-m860tu-Notebook adresinde bios flashlanarak kilitli bios özelliklerinin çıkarıldığı yazılmış ama burada da fsb ayarı mevcut değil diye not düşülmüş.
    Setfsb programında ise intel pm45 için gerekli olan pll'yi açıkçası bulamadım.

    Bu laptopu overclock yapmış veya yapabilecek veya en azından fikir verebilecek birisi varsa çok memnun olurum.

    Hocam bu makinada DX12 Ekran kartı yok.Dolayısı ile oyun oynama sansınız yok.İslemci desen Q9000 4 Cekirdek 6MB Onbellek 45W Gayet guclu bir islemci
    OC yapmakta amacınız nedir?




  • Bu dinazoru AutoCAD için kullanıyorum. Büyük( takribi 20 MB ) dosyalarda ve autocaddan ekran kartı Hardware desteğinde kapattım. O yüzden olabildiğince CPU hızlandırmak amacım. 8 GB ram ve SSD takıldı geriye bı CPU kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada önceki sayfalarda yazılmış, harddiski sökmek için arkadaki kısmı bükmek zorunda kaldık diye, buna hiç gerek yok sata bağlantı kısmının olduğu yerde 2 bağlantı noktasını tepeden paralel olarak bağlayan bir parça mevcut. Bu parçayı alarak, harddiski geriye kaydırmaya gerek duymadan direk dikey olarak gerekli vidaları söktükten sonra çıkartabilirsiniz.


    Arkadaşlar bilmiyorum bu laptopu kullanan var mı hala ama, bana toplamda 390 tlye mal oldu
    8 gb ram, ssd, hdd caddy ile mevcut harddisk dvd ye takıldı (page file hdd üzerinde) ve biostan overclock ile (yukarda verdiğim unlock bios ile flashlamanız lazım, setfsb'den olmuyor fsbmiz kilitli, cpu yük altında 60 dereceyi geçmiyor, thermal macun yenilendi) i5 7200 u 8 gb ramli bir bilgisayardan daha hızlı oldu. Birinde ssd var diğerinde ssd yok diye açılış hızını da baz almadım ayrıca.

    Bilgisayarın güncel 2500 tl'lik bir bilgisayardan daha hızlı oldu ve ekran çözünürlüğünün 1440x900 olması gibi bir artısı var ve kasa olarak da zaten bilenler bilir, kaliteli ve heat sinki 2500 civarı laptoplardan kat ve kat kaliteli.

    Gönül isterdi şu bilgisayara uygun fiyatlı bir qx9300 de takabilsek ama malesef ki 85 dolar altında bulmak mümkün değil, türkiyede satan arkadaşlarda 7-8 yıllık bir cpu'ya 500 tl istiyor. Oyun oynamayacaksanız (gtx 280m upgrade i de yapsanız- mlsf dx12 desteği yok) bu laptop 5 yıl daha rahat her ihtiyacınızı karşılayabilecek bir durumda şu anda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necrophilia -- 31 Ocak 2017; 17:7:8 >




  • necrophilia N kullanıcısına yanıt
    ben de hala kullaniyorum dostum. hatta oyun da oynuyorum ama eski oyunlar. cesaret edip yeni oyun yukleyemedim. sen oyun oynuyor musun bunda, isletim sistemi olarak win 10a gectiniz mi yoksa win7 mi kullaniyorsunuz.

    bu arada ekran karti 280m, upgrade sansi var mi bunun.
  • Benim eski cihaz bi sekilde yine bana dondu. Bios da sorun var ama diger tum parcalar saglam. Biosu duzeltirsem yeniden kullanilabilir hale gelir. Isteyen olursa parcalarini veya komplesini gonderebilirim. hemde cok cuz-i bir fiyata :D
  • Selam Gurcell,

    Windows 10 kurmayi denedin mi bu cihaza hic, 4GB ram var benim makinada, gerekirse 4 daha ekleyebilirim.
  • Enson Windows 7 kurmustum Windows 10 u hic denemedim.
  • Eger merak eden varsa, az önce Windows 10 Home Edition kurdum ve adeta yağ gibi akıyor laptop. Bütün driverleri (ekran kartı dahil) otomatik tanıdı windows. Bilgisayarın açılma hızı da hissedilir şekilde arttı. Şuan Steam kuruyorum, birkaç oyun deniycem. Onlar da çalışırsa yarın gidip SSD ve 4GB ram alıyorum, bir 5 yıl daha çalışır benim emektar.

    (win 10 kurulumu çok hızlı ve sorunsuz. windowsun sitesine gidip install dosyasını indiriyorsunuz, usb'ye kaydetip kuruyorsunuz. tamamen ücretsiz. activation key şart değil. eğer activate etmezseniz sadece control panale girince windowsu aktive edin yazısı çıkıyor ve öğrendiğime göre sürekli böyle kullanabilirsiniz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliveliveli -- 6 Ekim 2017; 9:9:31 >
  • 8gb ram, 128 gb ssd ve win 10 ile sorunsuz kullanıyorum. Hd caddy ile de dvd romu söküp yerine hdd'i taktım. Emektar ile 10 yıl devireceğiz gibi. Klavyesi, hoparlörleri ve ekranı çoğu mevcut giriş seviyesi laptoptan daha iyi.
  • necrophilia N kullanıcısına yanıt
    Ben onun ustune MSI almistim su aralar yine casper lara bakiyorum yeni oyun serisi cikarmis 1060 ekran kartli. Uygun indirimde bulursam almayi dusunuyorum.
    Eski CPQ da hala bende :) biosu bozuldugu icin oyle yatiyor evde :(
  • Selamlar herkese, ben ssd ile bu cihazi calistirdim cokda guzel oldu. Aranizda bu cihazin klavyesi olan varsa ve eger kullanmiyorsa bana satabilecek olaniniz var midir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.