Şimdi Ara

Casper VIA T8W {8' - 1 GB - 32 GB - Windows 8.1} [Kullanıcı Kulübü] [Destek] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
9
Favori
48.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seyesla S kullanıcısına yanıt
    Bence takip etmeye devam et çünkü senin yanlışların var. Cihazın RAM'i 1 GB. Senin karıştırdığın bu cihazın bir üst modeli olan VIA T9W modeli olsa gerek.
    Sorularına dönelim:

    1-) Şahsi görüşüm Windows cihazlarının performansları yazılım geliştirme ve programlamaya yönelik. Yani en azından ben bunları kullanırken sorun yaşamıyorum. Oyun da oynuyorum fakat ağırlıklı değil. Tavsiyem eğer oyun düşünüyorsan Android cihaz alman. Çünkü Windows Mağazası'nda performansın yetse bile aradığın oyunu bazen bulamıyorsun. Mağaza halen geliştiriliyor. Android'te ise bu daha gelişmiş durumda.

    2-) Çok fazla vaktim yok, bu yüzden yüzeyel anlatacağım bu sorunu. Maddeleyelim:
    * Windows cihazlarda sunum, programlama, yazılım geliştirme, photoshop, çizim gibi program yapısına dayalı her türlü işlemi yapabiliyorsun. Sorun yaratmıyor. Oyun performansları da iyi. Bu konudaki tek sıkıntı Windows Mağazası'nda yeterince oyun bulunmuyor olması. Sistemin kaldırdığı, halk tabiriyle ".exe" formatlı oyunları da tabletine kurabiliyor olman da bir artı. Örneğin ben belediye otobüsünde Minecraft oynarken yanımda oturan yaşlı adamın yolculuk boyunca Enderman'lerle olan mücadelemi izlemesine şahit olmuş biriyim. At yarışı izler gibi bakıyordu.
    * Android cihazları daha eğlenceye yönelik düşünebiliriz. Bunlarda oyunlar daha baskın geliyor tabi. Play Store bu yönden oldukça fazla imkanı bize sunuyor. Üstelik son yıllarda Google'un bu konuda çok güzel çalışmaları oldu. Ama şu da bir gerçektir ki. Bir Android cihazında bir Windows cihazındaki kadar uygulama geliştiremez, dilediğin programı yükleyemez ve kapsamlı bir sunum dosyası oluşturamazsın. Bunların hepsini mağazadaki uygulamaları kullanarak yapabilirsin belki ama işin Windows'daki kadar rahat olmayacaktır.
    * İki işletim sisteminin de (yani Windows ve Android) internette gezinme, video izleme, dosya yükleme&indirme gibi konularda iyi olduğunu söyleyebilirim. Tabiki burda model ve gereksinim farklılıklarını da göz ardı etmemen lazım. Örneğin bir Windows cihaz için 1 GB RAM birçok alanda yeterlidir. Android'te ise 2 GB RAM'in altında donma, kasma gibi sorunlarla daha sık karşılaşıyorsun.

    3-) VIA T8W modeli yaklaşık 1 senedir elimde ve şarj ömrü hala ilk günkü gibi. Geç şarj oluyor fakat geç bitiyor. Kullanımına göre değişse de sürekli oyun oynasan ara vermeden 3 saat yetiyor. Normal kullanımda günü rahatlıkla çıkarıyor.

    4-) Wifi sorunu tamamen çözülmüyor. Sadece "daha iyileştirilmiş" bir hale getirilebiliyor. Yani aslında bunu şöyle özetleyeyim. Evinde ve çevrende kuvvetli bir kablosuz ağa sahipsen bu sorunla çok nadir karşılaşıyor. Bu konudaki detaylı bilgiler için bu konunun başına göz atabilirsin.

    5-) Isınması oluyor. Açıkçası ben oyun oynarken ısınmayan cihaz görmedim. Ama bu sonuçta elini pişirmiyor. Soğması da 5 dk sürüyor. Bence tüm cihazlar için geçerli bu ısınmayı fazla sorun etmemek gerek. Aşırı ısındığını görüyorsak mola vermemiz yeterli. Sonuçta ısınma sistemi etkilemiyor.

    6-) Muazzam değil tabiki de. Sonuçta bu cihaz 450 TL civarı satış etiketine sahip bir ürün. Berbat mı? Hayır o da değil. İş görür, sıkıntı çıkarmayan bir ses çıkışı var. Ses net, sesin gürlüğüne de iyi diyebiliriz.

    Özet geçelim:
    Android* - Windows <-- Oyun performasında.
    Android - Windows* <-- Programla ve geliştirmede.
    Android* - Windows* <-- Video izleme.
    Android - Windows* <-- Photoshop ve video montajda.
    Android - Windows* <-- Uzun ömürlülük (kullanım ömrü).
    Android - Windows* <-- Pil ömrü.
    Android* - Windows <-- Kabaca "aradığını bulma"da (aradığın bir oyun veya uygualama vs.).
    Android* - Windows* <-- Müzik ve ses çıkışı.
    Android - Windows <-- Kamera ve video kaydı (bu düşük maliyetli tabletlerin tümünde kötüdür.).
    Android* - Windows* <-- İnternette surf.
    Android - Windows* <-- Güvenlik (kullanıma da bağlı olarak).

    "*" koyduklarım belirttiğim alanda diğerinden daha iyi anlamına geliyor.
    Ben iki türdeki cihazları uzun yıllar kullanmış biriyim. Deneyimlerim bu şekildeydi. Ben deneyimlerimi paylaştım, dediklerim doğrudur, kesin bunlar gibi olacak diyemem. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaresenturk -- 14 Nisan 2016; 0:28:49 >




  • Beyler t18w modelini almayi dusunuyorum ekran kaliteleri hakkinda bilgi verirmisiniz? Ucuz tablet ekranlari gibi mi yoksa samsung ekranlari gibi canli ve parlakmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umtbra

    Beyler t18w modelini almayi dusunuyorum ekran kaliteleri hakkinda bilgi verirmisiniz? Ucuz tablet ekranlari gibi mi yoksa samsung ekranlari gibi canli ve parlakmi?

    O model hakkında bilgim yok ama bu konudaki ürün gerçekten güzel ekranı var. Samsung gibi canlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba bu tablet aktif tablet kalemi destekliyor mudur ?
    Örnek hp business pen g2 gibi ?
  • arastir kullanıcısına yanıt
    Her kalemi desteklemiyor bildiğim kadarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linux yada android kuran olmadımı hala :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdaresenturk

    Her kalemi desteklemiyor bildiğim kadarıyla.

    teşekkürler.
    windows tabletlerde istenen performansı veren bir kalem ve tablet kombinasyonu bulmak imkansız herhalde.
    tabii düşük bütçeli tabletlerde ...
  • Rezalet bir cihaz. Vatan Bilgisayar'dan 299 tl'sına kampanyadan almıştık. Şu anda 449 tl hayatta verilmez. 299 tl verdiğime acıyorum. Bildiğiniz çin malı dandik üretim, üzerinde Casper yazıyor. Daha 1 yıl olmadı cihaz sadece kapalı iken şarj olmaya başladı. Cihazı açınca şarj olmuyor. Tek çıkış micro usb var şarja taksan mouse takacak yer yok. Wi-fi sıkıntılı. Alacaklar 3-5 daha versin eli yüzü düzgün birşey alsın. Ucuz alacak kadar zengin değilse tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığımda Win10'a yükseltememiş ve bozmuştum, servisten geldikten 1 kaç ay sonra yeni sürüm ile tekrar denedim ve bu sefer yüklendi, zannedersem yeni sürüm Win10'da birşeyler düzeltildi. Şu an sorunsuz kullanıyorum, tabi sadece internet, film, müzik ve kısa metinler yazarken kullanıyorum, başka da bir işe yarayacağını düşünmüyorum, Android tabletler kadar fonksiyonel değil Windows tabletler, programlar mobil uyumlu hale getirilemedi hala, tablet satışlarında ciddi azalma olduğunu okuyorum, bakalım gelişim ne yönde olacak.
  • iyi geceler

    Casper via t8w var ve win 10 yukle diğimden beri açıkken şarj olmuyor buna yapılacak birşey var mı servisemi gönderim kapalı iken şarj oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nomerd

    iyi geceler

    Casper via t8w var ve win 10 yukle diğimden beri açıkken şarj olmuyor buna yapılacak birşey var mı servisemi gönderim kapalı iken şarj oluyor

    Hocam onun win 10 ile alakası yok. Aynı sorum bende de oldu. Win 8.1 yüklü iken durduk yere açıkken şarj olmamaya başladı, kapandığında şarj oluyordu. Şarj soketinde arıza oluyormuş öğrendiğim kadarı ile. Servise gönderin garantisi varsa ücretsiz yapsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar aleti satıyorum isteyen varsa uygun fiyattan vereceğim.
  • Merhaba arkadaşlar bir sorum var casper via tablet hakkında bende casper via t9w tablet aldım office 365 ve skype 60 dakika var gözüküyor kutunun üstünde nasıl aktifleştiricem acaba herhangi bir kod falan çıkmadı içinden kutunun ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkür ederim şimdiden.
  • MHL kablo hakkında hala beklemedeyiz :)

    Şu kablodan kimsede yok mu yaw :) Sunum cihazı yapma konusundaki bütün hayallerim yarım kaldı. En son bi kablo alıp deneyeceğim ama boşa gitmesini istemiyorum.

    Konu sahibi MHL kablo ile bu cihazın HDMI ile çalıştığını söylemişti ama bir marka alamadık hala.
  • Arkadaşlar bu tablete Linux kurup çalıştıran oldu mu?
  • Arkadaşlar tableti yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Geçen hafta klavye bozuldu. Tabletin sarjı artık 1 günde zor doluyor. Yavaş yavaş çöküşe geçti yani..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massakrienen

    Arkadaşlar bu tablete Linux kurup çalıştıran oldu mu?

    denedim ama olmadı
  • Arkadaşlar merhaba,
    Tablete Windows 8.1 Sinle Language versiyonu kurdum ancak ses, dokunmatik v.s çalışmıyor bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi var mı? Caspar sitesinde de sadece kablosuz dricerı mevcut.
    Teşekkürler.
  • mericok M kullanıcısına yanıt
    Tablet W8.1 ile gelmiyor muydu zaten?? Ben Win10'a yükseltmeye çalıştığımda kapanmış açılmamıştı, servise verdim, tekrar Win8.1 yüklemişler. Ben tekrar Win10'a yükseltmeyi denedim ve bu sefer nasıl bir 8.1 versiyonu yükledilerse yükseltebilmiştim, şimdi sorunsuz kullanabiliyorum. Deneyebilirsen; fare filan takıp çalışıyorsa, Win10'a yükseltmeyi dene, olmazsa servise verirsin.
  • neyseki hallettim. Syfyrdan Windows10 kurdum driverlaryda bu siteden daha önce payla?an bir arkada? vardy ondan aldym. Cihaz çok hyzly çaly?yyor açylmasy 3-4 sn kapanmasy 2 sn yi geçmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.