Şimdi Ara

CDTİ VE TDCİ MOTORLARIN ÖMÜRLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar opelin 1.3 cdti ve fordun 1.6 tdci motorların ömürleri sizce kaç km ye kadardır? Ömürden kasıt; fazla sorun çıkarmaya başlaması artık beni elden çıkar demesi:)



  • her aracin motorunu bakımlarini düzenli yaptırır düzgün bir sekilde kullanilirsa tahmini en az300 bin km hizmet eder diye düsünüyorum.
    aynı sekilde bu 2 aracta yazdıklarım kadar hizmet eder ..
  • Motor ömrü yoktur.

    Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: O.B.K

    Motor ömrü yoktur.

    Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!


    süper bir yaklaşım
  • bakımlarını doğru yaptırsanda en geç 200 binde aracı elden çıkarma taraftarıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 6 Nisan 2008; 17:58:38 >
  • ya dizel motorlarda özellikle ikinci el alacaksan 50 000 km yi geçmemiş olamsına dikkat edeceksin diye duymuştum da...bence de biraz abartı geldi gerçi...
  • ben çok kmye gelince kıllanıyorum özellikle 150 binden sonra
  • Forumda bir arkadaşın berlingosu 300 bindeDemekki motora iyi bakmış.Gerisi efsane,yok 50 binde biter 100 bin de biter.Bence 100 bin psikolojik bir sınır.Millet 99 bin olsa alır 101 bin olsa kıllanır hale geldiBirde hangi şartlarda km yaptığı önemli.Uzun yolda 200 bin yapan araç bence 100 bin şehir içi yapandan iyi durumda olabilir.Motor daha az devir çevirmiş olabilir.Esas olan da bu zaten.Motorun çevirdiği toplam devri görebilsek,çok süper olacak
  • ne dizelde ne de benzinde 100000 çok bir km değil. ama dizel araçta turbo ömrü motor ömrü kadar olması için kullanıcının aktif çaba sarf etmesi gerekiyor. passatta ortalama 50.000 de bir turbo tamirine gidiyorduk. ilki garantiden gittiği için çok umursamadık ama ikincisinde yüzde 40 indirimle cebimizden verdik ve çok acıttı. o yüzden bence küçük motor küçük turbo tercih edilmeli
  • Hadi bakalım benım de soyle bir iddam var

    97-2001 Yılları arasında uretılmıs M52 motor kullanan tum bmw ler motora nasıl bakarsan bak 100.000 km

    de bıtıyor buna ne dersiniz ? :)

  • arabaya ve motoruna ne kadar baktığınıza bağlı.

    tüp içinde aynı şeyi söylemişlerdi motoru bitirir diye.

    kendi broadwayime 110 bin km de tüp taktırdım. şu an 250 bin olmak üzere. henüz motor açılmadı.

    ama bakımlarını hiç aksatmadım, gözüm gibi baktım arabaya.

    şu an dizel kullanıyorum. bunu zaman gösterecek olsada bakımlarını yaptırıp, arabayı kasmadıktan sonra bir problem çıkacağını sanmıyorum.

    kullanıcı ile araba arasındaki duygusal bağa bağlı yani.
  • 2000 model dizel Vectra sahibiyiz.
    KM'si 349.750 hiç rektefe olmadı
    Araca bakarsan o da sana bakar.Bu iş karşılıklı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: attractivegipsy

    Hadi bakalım benım de soyle bir iddam var

    97-2001 Yılları arasında uretılmıs M52 motor kullanan tum bmw ler motora nasıl bakarsan bak 100.000 km

    de bıtıyor buna ne dersiniz ? :)



    m52 mi bilmiyorum ama 2001 330 ci 100 küsür binde alt motor yaptırdı arkadaş 12 bin ytl ye
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdem(li)

    arkadaşlar opelin 1.3 cdti ve fordun 1.6 tdci motorların ömürleri sizce kaç km ye kadardır? Ömürden kasıt; fazla sorun çıkarmaya başlaması artık beni elden çıkar demesi:)


    Bu soruyu sıfır alıcak oldugunuz ıcın soruyorsanız eger gonul rahatlıgıyla iki aracı da tercih edebilirsiniz.. İkisi de kendisini kanıtlamıs motorlardır..

    Ama yok ben ikinci el almayı dusunuyorum biraz fazla kilometre yapmıs bir arac tercih etsem bir sorun yasarmıyım diye soruyorsanız iste orası mechul..


    Bunu soylememdeki sebep oncelikle alacagınız aracın tum bakımlarının evraklarını alacagınız sahıstan ısteyin.. En azından alacagınız aracın sahibinin aracına ne gozle baktıgını cok iyi anlayabilirsiniz.. Afedersiniz ama at arabası niyetine binen insanlardan butur hicbir evrak alamazsınız.. Ama aracına gozu gibi bakan insanların araclarının kayıtları yetkili servislerde olmasa bile dısarda yapılan bakımların kagıtları mutlaka bulunur.. Daha dogrusu yetkili serviste yapılmamıssa bakımı mutlaka bulunmalıdır..


    Bunu belirttikten sonra bir noktaya deginmek istiyorum.. İnsanlar ikinci el arac almaya gelirken hep birseyi gozden kacırırlar..


    Bir arac 200.000 km yapmıssa bu km boyunca sadece motor yıpranmamıs aracın butun hareketli parcaları aynı oranda yıpranmıstır (vites kutusu, diferansiyel,motor, direksiyon kutusu vs..) Aklıma gelmeyen bircok hareketli ve hayati oneme sahip parcalarla birlikte aynı oranda hareketsiz parcalar da zamanın akısına yenik dusup eskimektedir (kaportadan tutun, aracın farlarına kadar)..


    Yani bir aracın motor km si sadece motorun saglıgı hakkında bilgi vermez.. aynı oranda aracın biryerinden iki gun sonra bir arıza cıkıp cıkmayacagı ya da aracın ıcınden tıkırtı sesinin eksik olup olmayacagı gibi durumlar hakkında da yorum yapabilirsiniz boylece..

    Bu yuzden cok fazla km yapmıs bir arac motor arızası vermese de iki gun sonra baska turlu bir arıza vermeyecegini ya da sıfır km bir araca gore bu arıza cıkma olasılıgının cok daha fazla olacagını kimse inkar edemez.. Yani cogu insan icin psikolojik sınır olan 100.000 km aslında cok da haksız sayılmaz bir sınırdır.. Ki cogu firma araclarına asagı yukarı bukadar garanti verir.. 100.000 kmden sonra her arac kullanım sekline gore arıza verebilir ya da motor yenileme isteyebilir..


    Ben sırf buyuzden gercekten nasıl kullanıldıgını bilmediginiz cok fazla km yapmıs bir aracı ki bu arac ozellikle yeni nesil dizel bir aracsa tercih etmemeyi oneriyorum.. Benzinli olsa neyse der gecerim aracın icinden gelen patırtılara da aldırıs etmeyebilirim ama dizel bir aracta bukadar fazla km basınıza gercekten sorun acabilir..




    Son olarak sorunsuz ve bakımları (yetkili serviste yapılmasa bile) zamanında yapılmıs yeni nesil bir dizel tahmin ediyorumki 300.000 km den fazla gider.. ki bukadar km sıfır alan sahıs ıcın yeterlidir bundan sonra arac ekonomik omrunu tamamlar ve cogu ınsan aracını yeniler zaten.. İkinci el alan insan da iyi bir bakımdan gecirirse cok daha uzun kmler en azından motor ıcın sorunsuz bir kullanım saglanır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 7 Nisan 2008; 19:37:31 >




  • Benzinlide sanki ne farkediyor.
    Sonuçta onunda bir ömrü var.
    Dizel=benzinli=ömür
  • quote:

    Orjinalden alıntı: attractivegipsy

    Hadi bakalım benım de soyle bir iddam var

    97-2001 Yılları arasında uretılmıs M52 motor kullanan tum bmw ler motora nasıl bakarsan bak 100.000 km

    de bıtıyor buna ne dersiniz ? :)



    şaka dimi ?
    98 binde
  • 1.3 cdti hakkında çok fazla yorum yapamam ancak 1.6 TDCI motor bakımları aksatılmadıktan sonra ve en önemlisi aşırı derecede zorlanmadıktan sonra (motorun ne kadar devir çevirdiği bu anlamda çok önemli) bırakın 100.000 km.leri 400.000 km.leri bile bulabilir ama dizel motorlarda önemli bir konu var ve müdahale edilmediği taktirde motor ömrüne malesef negatif katkıda bulunuyor.

    EGR sistemi dışarı atılması atılmamasından daha evla olan egzos gazlarını çevrime sokarak kurumlanmaya sebep oluyor ve yanlış kullanım da eklenince 100.000 km civarlarında öncelikle performans düşüklüğüne, sonrasında enjektör arızalarına ve sonrasında rektefiyeye kadar uzanan bir süreci beraberinde getiriyor. Burada bir paradoks var çünkü bu gazlar eğer dışarı salınırsa emisyonlar artıyor ve daha fazla çevreyi kirletmek ve aslında daha fazla zehirlemeyi beraberinde getiriyor.

    Ne yapmak gerekir diye sorarsanız:
    1. seçenek EGR.yi iptal edip yerine bir conta koyup çevreyi daha fazla zehirleyebilirsiniz.
    2. Düzenli aralıklarla 100.000 km.de bir komple kurum temizliği yaptırabilirsiniz. Yalnız bu kurum temizliğini karbon clean gibi ucuz uygulamalarla karıştırmayın. Benim bahsettiğim motor kapağının sökülüp, silindir bloğu, valfler, subaplar ve kurum oluşabilecek parçaların temizliğinden bahsediyorum.

    Yukarıda bahsettiğim 100.000 km örnek bir rakamdır. Bu kullandığınız yakıta, motor yağına ve kullanım şeklinize göre farklılık gösterebilir. Daha az kükürt daha az kurum demektir. Sürekli düşük devirlerde kullanmak ta motoru kurum yapmaya zorlar. Bunun için uzun yolda arada sırada yüksek hızlara çıkmak gerekir. 1.600 devire sabitleyip 3-4 saat sürmek gibi bir davranış kurumlanmayı 2000 devire göre daha fazla arttırır.

    Hava filtresini, motor yağı ve yağ filtresini 15.000 km.de bir değiştirmek yerine 7.500 km.de bir değiştirmek kurumlanmayı azaltır, motor ömrünü uzatır. Aynı şekilde euro diesel normal dizele göre daha az yağlı olduğu için dizel yağlayıcı yakıt katkısı kullanmak ta motor parçalarının ömrünü uzatır.




  • bi arkadaşımda 206 hdı vardı
    şirket aracıydı ve 150.000 km kullandı
    çok hor ve dikkatsizce kullandı
    aracın rutin bakımları yapıldı.
    problemsizdi hala kullanılıyormuş.
  • Bu soruya hiç kimse kesin bu kadar km gider diye bişey diyemez ancak tam olarak bakımları yapılarak motorları bitirene kadar kullanıp öyle bir şey söylemek mümkün ama bu yaşıma kadar öyle bir test ne gördüm nede duydum
  • Bi ara bi söylenti vardı vw tdı'lı araçların motor ömürleri 100.bin km diyolardı...Şehir efsanesi idi.
    Şu anda bi tofaş şahinler bile 100.bin fazla km yapıyorlar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.