Şimdi Ara

ceed i 30 dizel at sahipleri aracınız benzinliden çok yakıyor okuyunuz...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hep iddaa ediyordum otomatik ceed manuel ceed den % 40 fazla yakıyor ve yeni teknoloji benzinli bir araçla aynı yakıyor diye bunun testi için cumartesi öğlen yoğun trafikte iki araç düştük yollara menzil bostancı -maslak sanayi git gel 60 km yol yaptık şehir içi
    ortalamaları sıfırladık ve yolculuğa başladık ellerimizde telefon an be an verileri birbirimize söylüyoruz hızımız aynı çünkü peş peşe gidiyoruz ...maslak yolunda ilerlerken köprüde trafik iyice tıkandı dede modu sürüşümüz dur kalkla devam etti yaklaşık 200 kez dur kalk yapmak zorunda kaldık gidişte sebep bir bayan sürücü tam köprü ortasında kaza yapmış trafik felç ....maslak sanayiye ulaştığımızda benim benzinli araç (1.4 tsi dsg 180 hp) 5.8 lt gösteriyordu ceed otomatik dizel 6.0 lt gösteriyordu hiç sıfırlamadan maslak sanayide birkaç dükkana ziyaret yaptık ve dönüş yolculuğuna başladık trafik gelişe göre oldukça seyrekti bu kez biraz yüklenelim farkı görelim dedik müsait boşluklarda abartı olmadan bastık biraz... bostancıya geldiğimizde benim araç 6.2 gösteriyordu ceed otomatik 7.5 lt ...

    bilgilerinize...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banabunno -- 9 Eylül 2013; 13:06:24 >







  • Bahsettiğiniz şekilde bir trafikte cee'd otomatik 6 litre yakıyorsa bence o aracı müzeye kaldırıp sergileyin zira ben hergün 120 km civarı uzun yolda 6 litreyi zor görüyorum otomatik cee'd imle ki 120 km hızıda geçmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lDarkDaqqerl

    Bahsettiğiniz şekilde bir trafikte cee'd otomatik 6 litre yakıyorsa bence o aracı müzeye kaldırıp sergileyin zira ben hergün 120 km civarı uzun yolda 6 litreyi zor görüyorum otomatik cee'd imle ki 120 km hızıda geçmiyorum.

    menzil bostancı e 5 maslak bu yolda yokuş yok ve biz dede modunda ilerledik gidişte ben manuel ceed imle bu yolu bu sürüş tarzında max 4 lt lerle alıyordum otomatik ceed 6.0 lt ile aldı % 50 fazla yaktı benzinli araç 5.8 yaktı aynı güzergahta aynı hızla dönüşte hızımız evet 120-130 gibi olduğunda ceed 7.5 yaktı bence çok normal bir durum sizin araçta aynı yol ve aynı hız aynı trafikte aynı yakıyor bunu nereden mi biliyorum çünkü aynı testi birçok ceed le deneyimlemiştik




  • banabunno B kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam daha önce özellikle o güzargahta denemedim lakin şehir içinde çok kez denedim aracımı , hatta çoğu zaman sürüş zevkini bir kenara bırakıp kasa kasa denediğimde oldu fakat bahsettiğiniz değerlere kadar bile inemedim Benim bahsettiğim 120 km yolda şile yoludur zaten , yokuşu virajı bolda olsa biraz daha ekonomik olmasını beklerdim aracımın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lDarkDaqqerl

    Doğrudur hocam daha önce özellikle o güzargahta denemedim lakin şehir içinde çok kez denedim aracımı , hatta çoğu zaman sürüş zevkini bir kenara bırakıp kasa kasa denediğimde oldu fakat bahsettiğiniz değerlere kadar bile inemedim Benim bahsettiğim 120 km yolda şile yoludur zaten , yokuşu virajı bolda olsa biraz daha ekonomik olmasını beklerdim aracımın.

    şile de annem oturuyor dolayısı ile sürekli ordayım evden (bostancı) şile ye sürekli gider gelirim o yolda haklısın araç çok yakıyor sebebi açık çok yokuş ve çok virajlı o yolda sakin değilsen haklısın 7 lt ler yakılır

    ekonom,k olmasını bekleme çünkü aracın ceed otomatik eğer gerçek ekonomi istiyorsan aynı aracın manuelini alman gerek bak sana bir video göstereyim araç 2011 ceed manuel bostancı sabiha gökçen arası sakin sürüş 3 yolcu ile beraber
    http://forum.donanimhaber.com/m_76258939/tm.htm

    ortalama tüketim 3.0 lt...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banabunno -- 10 Eylül 2013; 11:52:14 >




  • kia ve hyundai nin otomotikleri eski nesil 4 ileri. bu nedenle otomatik vites teknolojileri maalesef eski ve dolayısı ile hem motor gücünden yiyor hem de fazla yaktırıyor.

    dsg şanzumanlı araçlarda yada toyotolarda, dizel otomatiklerde çok daha iyi yakıt değerleri yakalanıyor, fakat o araçlar ile kia/hyundai araçlar arasındaki fiyat&donanım farklarına da bakmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutkececi

    kia ve hyundai nin otomotikleri eski nesil 4 ileri. bu nedenle otomatik vites teknolojileri maalesef eski ve dolayısı ile hem motor gücünden yiyor hem de fazla yaktırıyor.

    dsg şanzumanlı araçlarda yada toyotolarda, dizel otomatiklerde çok daha iyi yakıt değerleri yakalanıyor, fakat o araçlar ile kia/hyundai araçlar arasındaki fiyat&donanım farklarına da bakmak lazım

    2012 ikinci dönem ve sonrası 6 ileri otomatik oldu
    deneyi yaptığımız ceed yeni kasa concept plus 6 ileri 24 binde bir araç karşılaştırma yaptığı araç 1500 km henüz benzinli 1.4 tsi
    dsg dizel leon lada bir deneme yapacağız sanırım aldığım bilgilere göre onunlada aynı hemen hemen yakacağız
  • kia ve hyundai eski nesil otomatik vites kullanmıyor. Tam otomatik vites kullanıyorlar ve bu vites tork konvertörlü olduğu için aracın gücünden biraz çalıyor.Çok yakıt harcıyor.
    Toyota , pejo , fiat ise yarı otomatik vites kullanıyorlar. Bunlarda debriyaj var ama araba vites geçişlerini yapıyor.Manuel gibi olduğu için az yakıyor
    Birde vw,renault gibi firmaların çift debriyajlı otomatik vitesleri var. Bunlar saniyenin bilmem kaçında vites değiştiriyor. Bazı modellerde manuel vitesten daha az yakanlar var.
    Teknolojisi eski değil yani. Eskiden 4 ileri kullanıyordı şimdi 6 ileri vites kullanıyorlar.
  • Madem dizel otomatik çok yakıyor benzinli dct almak daha mantıklı. En azından yaktığının hakkını performans olarak verir. Ama nedense tutulmuyor bu araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chameleon41

    Madem dizel otomatik çok yakıyor benzinli dct almak daha mantıklı. En azından yaktığının hakkını performans olarak verir. Ama nedense tutulmuyor bu araç.

    mantıklı evet zaten benzin ile mazot arası kapanıyor
    bizim tespitlerimize göre benzinli ceed ile dizel ceed aynı yakıyor otomatikleri ve benzinli daha seri
  • Sevgili kardeşim söylediklerinize katılmakla birlikte düşüncelerimi de paylaşmak istiyorum.

    Biliyorsunuz durumum yok derken şartlar beni buna mecbur etti bazı ayarlamalardan sonra sıfır concept otomatik aldım (araç 2050km'ye geldi).

    Geleim yakıt konusuna, forumdan takip edebildiğim ölçüde gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

    Toyota mmt (ki inanın beklemiyordum) sorunları olan bir vites kutusu.

    Vw sanırım konuşmaya gerek yok. Gerek fordun powershift'i, gerek renault'un edc'si, kia'nın dct'si gibiçift kavrama vitesler de bana göre her an risk taşıyan kutular. Hatta kia'nın kitapçığında dct şanzumanın ısınabileceği, bu durumlarda güvenlik uyarısı verebilir, bu durumda sürüşe devam edilebilir ancak tavsiye edilmez gibi (hatırladığım kadarıyla) bir uyarı da vardı.

    Araç aldıktan sonraki hafta buradaki toyota bayiisine gittik, orada birisi auris'le yolaçıktı, ana yola çıkmadan geri döndü. Ayak üstü muhabbet başladı derken vites geçişlerini beğenmediği yönünde yorumu vardı.

    Kısacası aldığım araç nihayetinde sadece bir eşya elbette arızalanabilir, elbette olumlu özellikleri olduğu kadar, olumsuz özellikleri de var.

    Ben 2005 cdti corsa'nın 2 defa şanzuman beynine işlem yaptırdım. Son yapılan işlem 2012 eylül ayındaydı ve ustanın tavsiyesi otomatik vites konusunda japon veya kore oldu, devamlı gittiğim ustanın tavsiyesi tam otomatik vitesti.

    Şimdi kendi penceremden manzara şu idi: Ya daha önceden sorun yaşadığım vites kutusuna benzer bir seçim yapacak ve zaten yaşadığım riskleri tekrar kabul edecektim ya da biraz fazla yakmasına gözümü kapatacaktım.

    Çift kavramanın benzinli araçlarda sorun olmuyor demek yargısı "janjan" isimli üyenin 2010 aralık çıkışlı, 28,500km'deki 1,4 polo'da da yıkıldı kanaatindeyim.

    Evet haklısınız, mazot pahalı, fakat araçların tamir masrafları daha da yüksek rakamlar, ayrıca nerede arıza çıkacağı belirli değil. En yakın örnek, benim aracımı servisimi yapan arkadaşım satın aldı, ben araç alıncaya kadar aracı ben kulanmaya devam ettim. 3 sene boyunca kullandığım araç emanet olunca çok zor oluyormuş bilesiniz. Her neyse bu sıfır aracı aldığım gün aracı ona teslim ettim ve şanzuman o gün arıza çıkarmış. Gerçi önemsiz bir arıza onun dediğine göre ancak 3 yıl boyunca diken üstünde yaşayan benim için o kadarda basit değil.

    Sonuç: Ya bazı riskleri baştan kabul edeceksiniz ya da gözünüzü kapatcaksınız.




  • konu otomatik dizel ile 1.4 tsi benzinli karşılaştırması ama şanzumancı dostlarımda aynı şeyi söyler sizde söylemişsiniz zaten kia nın şanzumanları en az şikayet alan otomatik şanzumanlar arasında tk kusuru fazla yakıtları
    ben sıfır aldım dsg yi 2 yıl garantide istediğinizde 5 yıla kadar uzatabiliyorsunuz ancak sorunlu şanzuman oranı size vurma olasılığı % 5 in altında onuda göz önünde bulundurmak gerek hayat bir risk değilmi zaten...
  • Sevgili kardeşim, konunun karşılaştırma olduğunun farkındayım, eğer konunu kirlettiğimi düşünüyorsan gerçekten bu durum için özür dilerim.

    Benim yazmamdaki maksat kabul edilebilir sınırlar içersinde olup olmadığının karşılaştırmasını yapabilmek.

    Ben, bahsettiğiniz riski almak istemedim. Bu risk öngörülebilir, bilerek bu riski aldıktan itibaren sorun yok gibi görünse de (bana göre) arıza bir kaç kez tekrar ettiğinde, konu tedirginliğe dönüşüyor diye düşünüyorum. Beni yoran kısmı bu idi, "ne zaman arıza çıkarak ve yok zamanda bana bir sürü masraf açacak?" sorusunun cevabı yok.

    Ömer usta o zaman araç yapıldıktan sonra, "Bu beyin bir kaç kez işlem görmüş. Hocam bir daha arıza yaparsa artık tamir edemeyiz, şanzuman beynini değiştirmek lazım." dedi, "peki ne kadar süre bu şekilde gider ustam?" işte bu da belirsiz.

    Bu sebeple evet fazla yakıyor, seçim yapacak arkadaşlar da umarım seçimlerini bu sınırlar dahilinde yaparlar.

    Aslına bakılırsa bu firmalardan beklentim (gerçi teknik detayları hakkında hiç birbilgi sahibi değilim, sadece forumda yazılanlara göre belirtiyorum) bmw gibi hem tam otomatik hem de manuel araç kullanımına yakın bir tüketim sağlayacak vites kutusu yapabilmeleri.




  • ben pro ceed i sattım cupra aldım ikiside farklı araçlar biri benzin biri mazot biri manuel bir dsg
    ilginçtir bundan sonra satıp yine pro ceed alırım diyorum 5 kapı ceed hiç düşünmedim
    yalnız ceed in otomatiği ile dsg arasında çok büyük farklar var dsg den yana... kullanınca anlaşılıyor ve birini sürüp hemen akabinde diğerini kullanınca fark daha rahat anlaşılıyor
  • arkadaşlar ben de 2012 ceed var otamadık evet herşeyi dört dörtlük ama yakıt cok yakıyor
    şehir içinde 60 litre dizel e 550 km yok gidiyor sizce cok değilmi reno fulence oyomatik 800 ila 850 gittiğini söylüyolar
    şhir için de 10 litre /12 litre gösteriyor sizcede anormal değilmii 1,6 motor 128 ps için
  • 2011 Model Motion Paket Kia Cee'd ile ( 4 ileri A/T )

    15 Ağustos dizel kuru üzerinden 220 TL'ye 1185 km gittim. Güzergah : İstanbul Ataşehir - İstanbul Kadıköy ( Total Excellium aldım Koşuyolu yan yol e-5 bağlantı yokuşundaki total'den )

    İstanbul - Kadıköy'den Bodrum ve Bodrum içerisinde şehir içi yol yaptım.

    İstanbulda ise Ataşehir - Maslak her gün trafiği anlatmıyorum git gel yaparak ; bir full depoya 650-700 km arası yapıyordum.

    Saygılar.

    Not : Şu an askerdeyim askerlik dönüşü 3.20ied düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MET-SEY

    arkadaşlar ben de 2012 ceed var otamadık evet herşeyi dört dörtlük ama yakıt cok yakıyor
    şehir içinde 60 litre dizel e 550 km yok gidiyor sizce cok değilmi reno fulence oyomatik 800 ila 850 gittiğini söylüyolar
    şhir için de 10 litre /12 litre gösteriyor sizcede anormal değilmii 1,6 motor 128 ps için

    Sevgili kardeşim, tüketim gerçekten aşırı, tepkili olmanıza hak veriyorum, bunun yanında kullanım tarzınızdan kaynaklı da yakıt tüketimi aşırı olabilir diye düşünüyorum. Ben aracı alalı 2 ayı 1 hafta geçti, bu zaman zarfında ortlama ilk aldığım haftayı saymazsak, 7lt ortalama görmedim.

    Şu bir gerçek, yüklenince gerçekten fazla yakıyor. Hatta geçenlerde şunu farkettim, (örneğin) aracı 60km hıza çıkarıncaya kadar pedal belli bir konumda, istediğim hıza geldikten sonra ayağımı hafifçe gazdan çekiyorum, yani pedalın konumunu yukarıya doğru değiştiriyorum (atıyorum 15derece değilde, 13 derecelik konuma ayarlamak gibi), motor o hızda kasayı taşıyabliyorken anlık yakıt tüketimi 1 çizgi daha düşük görülüyor.

    Aklıma gelen diğer konuysa, acaba DPF filtresinde bir arıza mı var? Aracın kitapçığında "DPF arızası varsa yakıt tüketiminiz anormal derecede yükselebilir" yazıyordu. Hani olmaz demeyin, bir baktırın derim.




  • At ceed her zaman.manuel ceed e gore %40 fazla yakar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.