Şimdi Ara

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
959
Cevap
7
Favori
80.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
383 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda-tt

    Yerli chip üretmiştik ona noldu? Onu niye kullanmıyoruz?

    Zaten her seçimden önce yerli araba da üretiyoruz. Seçim bitince ortadan yok oluyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 68023967

    Arkadaşlar lütfen yorumumu çarpıtmayın AKPli veya koyun vs de demeyin çünkü gerçekten değilim. Yorumumu yanlış da anlamayın lütfen...
    Zam olayına gerçekten diyecek söz bulamıyorum... Ver mehteri diyecem de şu ağlanacak halimize espri bile yapmak üzüyor.
    Ben şu konuda sizlerle hem fikirim zam olayı belimizi tamamiyle büktü mesela 4 bin liralık telefon türkiyede vergisiyle, kaskosuyla, ek garanti olayıyla, sabunsuz! kazıklamasıyla vs. 6-7 bin liraları görebiliyor. Ben şu anda i phone 6s Plus kullanıyorum Babaeskide görev yaptığım zaman Yunanistandan getirtmiştim. 4 sene olacak telefonu alalı Türkiyedeki fiyatı 3800 TL idi ilk çıktığında ama ben tüm masraflarıyla birlikte 1200 liraya mal etmiştim. Hatta bana o zamanlarda çevremdeki pırıl pırıl zekalar “Vatan Haini”, “Haramdır o vergisiz sonuçta!” diyen bile olmuştu... Bir arkadaş yorumda belirtmiş Yunanistan sınırda telefon satar diye... Haklı! Neden almayalım? Ben enayi değilim ki 10 bin lira vereyim 5 -6 bin liraya mal edebileceğim bir telefon için. Ama şu noktada da gerçekten çok şaşırıyorum. Geçen gün Vatan’a gittim bir kalabalık var mahşer yeri mübarek... Tanıdık bir yüz gördüm vardım selamladım iki sohbet derken telefon alacağını öğrendim. Arkadaşımı aşağılamak için söylemiyorum ama kendisi asgari ücrete çalışıyor iki çocuğu var eşi ev hanımı ve 3bin lira bandındaki telefona bakıyor... Dedim ki nasıl ödemeyi düşünüyorsun? Kredi çektim dedi... Şimdi size şunu sormak istiyorum Sizce gerçekten kriz var mı?
    5 - 6 bin tl bile veriyorsan ve aylık kazancın 15 20 bin tl değilse bence yine enayisin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 4 Mayıs 2019; 13:46:56 >




  • ben samsungumu yükseltmeyi düşünüyordum ama almıyorum boykot ediyorum. bide heryere reklam aşmışlar şirketlerde az değil reklama para var indirime yok çünkü telefonlar hep talep ediliyor milletin eli ayağı genç yaşlı alıyor 2021 de 20 milyondan fazla telefon değişmesi gerekebilir.deli para arkadaşlar. apple gibi firmalarda yavaşlatma derdinde utanmadan bide aksesuarda indirim yapçaz dediler ya :) Vergiler canımızı sıkıyor ama hem hükümet olarak hem vatandaş olarak tasarruf yapmayı bilmiyoruz ve pahalı şeyler hep yurtdışından geliyor. Kur değişti herkes panikledi. Almanyaya gitçem haftaya, baktım yine aynı fiyata geliyor. Tax free diye bişey varmış bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zehir tukuren kobra kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam. Ama ben 5-6 bin bandını örnek olarak söyledim bilirsiniz insanımızda(çoğunlukla) lüks ve yeni merakı vardır. Yoksa ben telefonum atomlarına ayrılana kadar kullanırım yani 😁😁 bir de aynı durum araba içinde geçerli mesela.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 68023967

    Haklısın hocam. Ama ben 5-6 bin bandını örnek olarak söyledim bilirsiniz insanımızda(çoğunlukla) lüks ve yeni merakı vardır. Yoksa ben telefonum atomlarına ayrılana kadar kullanırım yani 😁😁 bir de aynı durum araba içinde geçerli mesela.
    şimdi yeni nesil birbirine fakir diye hakaret ediyor değil mi?
  • heyecanla ve merakla bekliyorum :D
  • The SATANİST kullanıcısına yanıt
    hemen çamur atan çıkmış... vergiden vestel de mağdur oluyor...
  • hakan_sp kullanıcısına yanıt
    Emin ol bu milleti aşırı vergilerle ucuz telefon almaya zorlamasınlar kaliteli telefonları ucuza alanlar uzun süre o telefonları kullanırlar.
    Yıllardır yüksek vergiler yüzünden millet 2-3 senede tıkanan cihazları almaya mecbur bırakıldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Bana diyene bak hele sen benim seni şikayet ettiğimi ve sana ceza aldırdığımı nereden biliyorsun ki bana bu ithamlarla geliyorsun.

    Ben şikayet etmişimdir etmedim diyemem o kadar çok kişi ettim ki ve şikayet edilenlerin cezası ta 1 ay sonra nerede ise uygulanıyor bunun takibini ceza aldıkları zaman anlayabiliyorum ki aynısı benimde başıma geldi yazdım yazdım yazdım taaa 2 ay sonra ceza alıyorum bir üye şikayet etmiş beni tam iki hafta sonra admin baktı karar verdi yetişemiyorlar ya da başka bir şey var orasını onlar bilir. Ben ceza aldım diyorum neden diyorum seçimden sonra kayboluyorsunuz gibi ithamlarda bulunan sensin kaybolan yok herkes burada cezalılar var cezası bitip kaale almayanlarda var kendi kendinize çalın oynayın işte meydan sizin bizler yazmayınca yazamayınca bakalım sizi kim kaale alacak. Benim yazdıklarımı bana tekrar ettirme bu millet 28 milyon bir ortak akıl bir araya gelip birçok şeyi göremiyor bir bütün her şeyi büyük resmi sen görebiliyorsun ha işte kendi gördüğün sadece senin içinde kalır anla bunu artık bu millet 17 yıldır akp yi iktidar yapmak istemiş olmuş bitmiş sen yok kemal derviş diye ağla yok akp değil ceket koysalar yine Türkiye bu hal de olur deyip dur anca kendini kandırırsın. Hadi sana o teorilerini yazmaya devam etmenle nefes al. :)

    Alıntıları Göster
    Ortada büyük resim olduğunu sana kim söyledi. Bunu da ta özal zamanından duydunuz değil mi? Sen bu akplilerin temsilcisi misin ki 28 milyonluk ortak akıl falan yazdın.
    Senin sorunların var herhalde sana yazmadığım şeyleri yazmışım gibi söylemenden belli. Ben sana seçimden sonra kaybolan trol demedim bedavaya çalışan trol dedim. Seçimde gelenleri bilirim. O elemanlar burada yok. Erken seçim olsa yine gelirler.
    Karşısında muhattap arayan ben değil sensin. Senin partideki trollere kimse cevap vermese, görmezden gelse çeker giderler. Ben burada mesai için yazmıyorum. Ayrıca bu forumda kim sana birşeyler yazdı ki? Sen gecenin bilmem kaçında gelip 10 kişiye birden ıvır zıvır şeyler yazıyorsun. Belki adamlar senle muhattap olmak bile istemiyor.
    O kadar üyeye yazdın ettin adamların verdiği cevaplara karşı ne yazabildin ki? Alayı deli saçması. Alakasız uyduruk birşey yazıyorsun ve kendini cevap vermiş sayıyorsun. Bilgin falan yetmiyor.
    Şu parti içinde itibarlı değer gören biri olduğunu da sanmıyorum. Öyle olsaydı seni bir yere memur, işçi olarak alırlardı en azından. Böyle forumda sürünmezdin. Troll dediklerimiz en azından para alıyor sana ne veriyorlar? Hiç.
    Aldığın cezalar benim derdim değil. Bende ceza aldım itiraz etsemde görmezden gelindi hatta 4 gün ceza bitti sonra incelediler. İş işten geçti incelediler palavradan.
    17 yıldır iktidar falan diyerek zaten malzemenin bittiğini gösteriyor. Yazacak birşeyin bildiğin herhangi birşey yok değil mi? Hep aynı şeyler basmakalıp laflar. Hiç merak edipte bir kitap açıp okumadın bir konuda birşeyler öğrenip burada yazamadın. Tek bildiğin partiden duyduğun propaganda laflar gerisi yok. Ceket koyma derken bu lafı 2009'da akp urfada söylemişti fakıbabayı aday yapmayarak. Fakıbaba bağımsızdan girerek o seçimde akpyi oymuş geçmişti




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redeemertr

    Zaten her seçimden önce yerli araba da üretiyoruz. Seçim bitince ortadan yok oluyor

    Alıntıları Göster
    demek ki prime kalite üretiliyor ki, YOK satılır.. :)
  • Devletimiz Teknolojiye Dünyanin hicbir yerinde verilmeyen degeri veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 5 Mayıs 2019; 10:22:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mesajımı silmiş tarafsız adminler


    siz silersiniz ben atarım

    Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virtual Reality

    Bir devlet bir malın üreticisinden daha fazla para kazanmamalı, doğanın kanununa aykırı. Bir ülkede bir devlet bir mal üzerinde o malın üreticisinden daha çok para kazanıyorsa dünyanın geri kalanıyla ve yabancı yatırımcıyla ağır dalga geçiyordur.

    Bu saatten sonra Türkiye de otomobil satan üreticide, telefon satan üreticide, yatırım yapan yabancı yatırımcıda net ağır geri zekalıdır. Yabancı üreticilerin, dünya markalarının azıcık onuru varsa Türkiye'ye ihracıtı keserler, bayilerini kapatırlar, istihtama son verirler ve bir devletin kendilerinden daha çok para kazanması saçmalığına bir son verirler. Azıcık onurları varsa binbir çileyle ürettikleri, binbir çileyle piyasaya sürdükleri ürünlerini Türkiye'ye satmazlar. Ürünü üreten ben olmadığım halde zoruma gidiyor, onuruma dokunuyor. Dünya markalarının, yabancı üreticinin nasıl zoruna gitmiyor anlamıyorum. Emek veren sensin, senin malın üzerinden senden daha çok para kazanan dünyanın bir ülkesinde bir devlet var. Lütfen buna göz yummayın. Her şey paramı alır, karıma bakarım değil. Bu millete yıllarca ürün sattınız, bu millet size güvendi ürünlerinizi aldı. Bu millete borcunuz var. Bu devletin bu milleti sömürmesine izin vermeyin. Türkiye'ye ihracatı durdurun.
    çok saçma değilmi bu sistem ?

    adam üretir 38 e satar sen onu 150 lira zamlarsın adam 38 kazanır sen 150 bu nasıl iş ?




  • zehir tukuren kobra kullanıcısına yanıt
    Malesef 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

    İster muhalif olarak söyle ister yandaş söylediklerin ipe sapa gelmezz şeyler ve serbest piyasa ekonomisinde yeri olmayan ipe sapa gelmez bir yaklaşım. Devlet böylesine vergi yükünü vatandaşın sırtına yüklememeli her bireyin kendi hayalleri ihtiyaçları vardır ve bir üründen beklentisi vardır kimseye sen ergen, çoluk çocuk cebinde kaç para var, otobüse biniyor neden bu telefonu kullanıyor di-ye-mez-sin nokta.

    Barakada oturur sırf son model iphone almak için su satar para biriktirir borç altına girer bulur buluşturur alır ve mutlu olur, esas olan bireylerin mutluluğudur ve devlet iki yakasını bir araya getirmek için insanların hayallerine engel koyamaz.
    Bahsettiğiniz Şeyler İnsanlığa Mutluluğu Unutturdu, İnsanlığı Unutturuyor.Sahte Mutluluklarla Anlık Tebessümlerle ve Sahte Sevgilerle Yaşasınlar O Zaman Ne Deyim. Köle Oldukları Sistemlerin Emrine Uysunlar, Dünya Sistemi Nasıl İstiyorsa Öyle Boş Bir Şekilde Yaşasınlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehxpal

    Bu mesaj silindi.
    Seni Gidi Kolik:))

    İnsan Tanımadığı Birine Beynine İlk Gelen Hakareti Ederek Seviye Atladığını Sanarsa Şekil A daki Kepazelik Ortaya Çıkar. Ben Senin Sokakta Lay Lay Lom la Vakit Geçiren Ergen Arkadaşın Değilim. Kendi Seviyendekilerle Böyle Konuşabilirsin. Ağız Bozmayla Adam Olduğunu Sanan Sokak Takımıyla Karıştırma Bizi. Seviyesiz Olmamaya da Saygı Duy...
  • hopali08 kullanıcısına yanıt
    He çomar he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopali08 kullanıcısına yanıt
    sahte olmayan sensin deymi? Dopamin salgilatan her şey mutluluk sağlar,cahil herif. Birisi yat alır mutlu alır ,biriside bir telefon alır mutlu olur. Biriside aman sen kim sin ki mutlu oluyorsun senin paran yok sen bunu yapamasın çünkü sen bunu hak etmiyorsun diye zırlar. Özellikle alt seviye insanlar insanların mutluluğunu çekemezler şekil  görüldüğü gibi.Çağ bireyselciligin çağı ve devletler insanlara yük olmaya başladı ,eninde sonunda yok olmaya mahkumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehxpal

    sahte olmayan sensin deymi? Dopamin salgilatan her şey mutluluk sağlar,cahil herif. Birisi yat alır mutlu alır ,biriside bir telefon alır mutlu olur. Biriside aman sen kim sin ki mutlu oluyorsun senin paran yok sen bunu yapamasın çünkü sen bunu hak etmiyorsun diye zırlar. Özellikle alt seviye insanlar insanların mutluluğunu çekemezler şekil  görüldüğü gibi.Çağ bireyselciligin çağı ve devletler insanlara yük olmaya başladı ,eninde sonunda yok olmaya mahkumlar.
    Ön Yargılarını Kır Artık. Benle İlgili Hikaye Yazmışsın. İnsan Birini Tutturur. Ekonomik Olarak Çok Şükür İyi Durumdayım. Ama Akıl Olarak Fakir Değilim Diğer Para Bulunca Kendini Kaybeden Görmemişler ve Gösteriş Meraklıları Gibi. İhtiyaç Ayrıdır, İstek Ayrıdır. Görmemiş Olma Çabası Ayrıdır.

    Hele Siyasi Olarak Beni Bir Kalıba Sokmaya Çalışman Tam Bir Facia. Çok Şükür Sanalın ve Toplumun %99 u Gibi Kalıplı Değilim. Başkalarının Düşüncesiyle Değil Kendi Düşüncemi Oluşturarak Hareket Edebiliyorum. Herkese Nasip Olsun.

    Son Olarak Ben Başlangıçta Ne Demişim Senin Bahsettiğin Nedir? Vergi Sistemini Savunmadım. Sadece Kısmi Konuda Serzenişte Bulundum. Araba Vergisini vb. Vergiyi Savunan Olamaz Zaten.
    Ben Sağlıktan ve Beynin Faydalı Kullanılmasından Yanayım. Günü Birlikten Değil.İnsanımız Daha Çevreyi Temiz Tutması Gerektiğinden Bi Haber iken Saygı,Sağlık ve Doğa Düşünmem Size Göre Hata Olabilir. Şunda Haklısınız İnsanımız Bir Şeyi İlle de İstiyorsa Kendini Satar Yine Alır. Herkese İyi Zehirlenmeler...




  • İnşallah telefonun reel fiyatını geçerde vergi Hükümet bizi utandırmamış olur. Yoksa kalıbımıza tükürürler yani 3500Tl lik telefondan 3600TL vergi alamıyorsak yazıklar olsun bize :)) Şaka falan herhalde bu ya, neyse çok da şey etmeyelim onlardan daha mı iyi bileceğiz bu işleri sonra laf yeriz.

  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.