Şimdi Ara

Cep telefonlarına yeni zam: TRT bandrolü artıyor! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
2
Favori
15.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mosyozzz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Millet de amma fakir edebiyatı yapmış, ne yani eskiden çok ucuzdu da şimdi mi pahalı oldu? Eski fiyatları veren bunu da verir, kusura bakmayın da millet kalite odaklı hayat yaşıyor artık. Forumun çoğu asosyal ergen tayfası olduğu için gerçek hayattan kopuklar. Sokağa çıkın bakın bakalım etrafınızdaki otomobiller inceleyin, İstanbul sokaklar lüks arabalardan geçilmiyor iPhone da neymiş? Yer gök F10 5.20d oldu millet gelmiş tatava yapıyor.

    Pahalı mı pahalı ama alan alıyor neticeye bakın. Bu kadar pahalı bir ürün buna rağmen çok satıyorsa sorunu biraz da kendinizde aramayı deneyin. İşini bilen krallar gibi kazanıyor, kendi beceriksizliğinizi çevresel faktörlere yıkmaya çalışmayın.

    Trilyonluk firmalardan alamadıkları vergiyi alt sınıftan kanırta kanırta alıyorlar. Biz beceriksizlede verecek bişey kalmayınca senin gibi zeki insanlara gelecek sıra bakalım ozaman ne b*k yiyecen.



    Az ötede oynayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jacques Reverdi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Morphinz

    Çok pis küfür edesim var ama banlanırım diye korkuyorum.
    Ben bu ülkede yapılan her şerefsizliğe rağmen, elimde imkan olmasına rağmen ülkeyi terk etmedim, ama artık yapılan son gereksiz zamlardan sonra tekrar düşünmeye başladım.
    Neden bu ülkede kıvranıp acı çekiyorum lan ben? Ne gerek var yani gençliğimi, kendimi heba ediyorum boş yere???

    Bilgisayar mühendisiyim ve 4+ maaşım bulunuyor. Yaklaşık 2 yıldır 600cc motor'a geçebilmek için para biriktiriyorum ama bir türlü alamıyorum... Neden peki?
    Çünkü ben para biriktirirken sürekli Dolar ve Euro artıyor.
    Çünkü durduk yere %20 gümrük vergisi çıkartıyorlar.
    Çünkü durduk yere %10 yedek parça vergisi çıkartıyorlar.
    Çünkü Hiç bir halt üretmeyen ve tüm gelir kaynağı vergiler olan bu ülkenin parasını sömürmekten zevk alıyorlar!!!!!!!
    Yıl 2014 Yamaha R6 = 36 bin TL 36!!!
    Yıl 2015 Yamaha R6 = 38 bin TL
    Yıl 2015 Yamaha R6 = 42 bin TL
    Yıl 2016 Yamaha R6 = 48 bin TL
    Yıl 2016 Yamaha R6 = 66 bin TL 66!!!

    Dünyanın en çok vergi veren ülkesiyiz. Rekor üstüne rekor kırıyoruz!
    AMA YETMEZ ZAMINIZA KORUM DİYİP TEKRAR ZAMIMIZA KOYUYORLAR.

    Ulan Avrupa veya Amerika'da yaşasaydım eğer, yıllık ortalama 100bin dolar maaşım olurdu bir mühendis olarak.
    Hadi geç mühendisi çöpçü olsam bile TR şartlarında mühendis olanlardan daha fazla para kazanır daha iyi yaşardım muhtemelen...

    Bu Dünya'dan beklediklerim, kısaca Hayallerim:
    1- 600cc motor sahibi olmak.-TR=60bin TL------ABD=10bin$
    2- Güzel bir evimin olması.--TR=400-500bin TL-ABD=100-200bin$(havuzlu villa)
    3- Paraşüt eğitimi almak.----TR=12bin TL------ABD=2bin$
    4- Wingsuit eğitimi almak.---TR=Yok-----------ABD=2-4 bin$
    5- Kaliteli bir araba--------TR=120-150binTL--ABD= 15-30bin$
    --------------------Toplam: 730bin TL--------250bin $
    ---------------Yıllık Maaş: 48bin TL---------100bin$
    Hayaller için gereken süre: 14 YIL-----------2.5 YIL

    Bakın bu bir dramdır. Bu bir şerefsizliktir.
    Bu enayiliktir. Adam soymaktır, hırsızlık, riyakarlık, edepsizliktir.
    Kısacası efendim bu bir .ç'luğudur.

    4+ maaşı olan bekar da ağlıyorsa asgari ücretli ölsün anasını satayım, ölmesin gebersin. Ya 4 çocuklu asgari ücretli olan ne yapsın, işsiz olan ne yapsın? Gebermekten öte bir şey gelmiyor aklıma. Gençliğini heba ediyormuş, vay anasını sayın seyirciler... Hadi koçum hadi en yakın sınır kapısından alalım seni, heba etme güzel gençliği aylık 4 bin+ TL maaşla, bırak senin yerine başkaları heba etsin gençliğini, hadi.

    Adam gayet net ve haklı şekilde derdini dile getirmiş çok da haklı..Evet asgari ücretli ölsün ! Adam da bundan yakınıyor zaten ! Haline şükret falan demeyi bırakın artık , insanların doyumsuz nankör görmeyi bırakın artık.Adam çalışmış hayalini ve istediklerini yapamıyor ki mutsuz.Bu son derece doğal bir haykırış ! Yaw şükret her gün yemek yiyorsun işte bak dolaşıyorsun falan filan diye yazıp çizmek saçmalık !

    yaşamak sadece 2 öğün yemek -ev iş değildir.Yaşamı kalıplara sığdırmak aptallıktır.

    Evet bu arkadaşın istekleri 2 tanesi uç örnek ama insan farklıdır.Herkesin farklı istekleri olur bu doğrultu da çalışır adam da çalışmış ama yapamıyor ! Sen sistemi sorgulamak yerine adamı sorguluyorsun !

    Sonraki mesajlarını okudum.Boşa yazmışım.2 dk boşa gitti , mesaj atmaya bile değmezsin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir kaç gün önce chp sayesinde kalmıştı bu vergi öyle konuşuyordunuz ne oldu ona :D
  • Oooooohhhhh MİS MİS

    SİSTEM GÜNCELLEMESİ NİYETİNE

    GÜNCELLENDİK YANİ ANLIYOR MUSUNUZ?

    ÇAĞIN ŞARTLARINA DAHA İYİ AYAK UYDURABİLMEK İÇİN GÜNCCCCEELLLEEENDİİİİKK!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böle giderse uçakla yurt dışına gidip alıp gelmek daha ucuza geliçek sanırım ...

  • Böle giderse uçakla yurt dışına gidip alıp gelmek daha ucuza geliçek sanırım ...

  • Artsın artsın. İyi oluyor. :D :D :D Ama keşke ben telefonu satmadan önce artsa idi. :D

    Millet de almasın anam.

    S8 aldım ne oldu? İyiydi güzeldi ama sattım geri. Zaten V10 um bozulduğu için değişiklik olsun diye almıştım koymadı o yüzden. Tekrar servisten dönen V10 uma döndüm. S8 bana ne verdi? Açıkça hiç!

    Sadece ön kamerası daha iyiydi. Karanlıkta V10 dan bir-iki tik kadar önde idi ama aydınlıkta V10 çözünürlük farkı sebebi ile öne geçiyordu.

    Uzun lafın kısası. S8 ile ne yapıyorsam V10 ile de aynısını yapabiliyorum. İşin güzel yanın gelir gelmez kontrol ettim Android 7 güncellemesi gelmiş. Daha bir harika olmuş cihaz. Sesi zaten harikaydı, şimdi iyice fevkalade bir hal almış.

    Özellikle kamera uygulaması konusunda. LG kamera arayüzü konusunda ( Manuel ayarlar ) Samsung dan çok önde. Onu anladım ben.

    Yani almayın arkadaş. Almayın. Valla yazık günah.

    Mağazada telefon bakıyorlar. Ya dedim ne yapacaksınız o kadar özelliği. Ben telefonda video bile düzenliyorum şu 1500TL lik telefon işimi fazlası ile görüyor dedim. O da hak verdi sonunda.

    İnsanlar hep en iyisi diye yırtınıyor günümüzde. Arkadaş bu senenin orta modelini alana kadar geçen senenin amiral gemisini alın ya. Fiyat düşüyor işte.

    S8 4400TL den duyuruldu. Bakın daha 3-4 ay oldu. Fiyat 3200TL. Yuh ya. 1200TL.

    Ben millete "vergi mergi hikaye, Samsung dur, Apple dır, LG dir Türk halkını vergi yüksek ayağına düdüklüyor" diyordum, "almayın telefonun fiyatı hemen düşecek" diyordum. Güldüler. Dalga geçtiler. "Vergi Çok yüksek o yüzden" ya da "döviz çok yüksek o yüzden" dediler.

    Ne oldu. Daha dükkana girdiği gün 400TL fiyatı düştü. 3999TL oldu. 1 ay olmadan 3500TL leri gördü. Şimdi 3200TL. Hatta paralel ithalat çift sim modeli var 2500TL.( Henüz teyit etmedim ) Bakın bu adam da aynı vergiyi veriyor. 3200TL ile 700TL fark var hala. Yani adamlar 1200TL fiyat düşüşüne rağmen hala 700TL fazla para alıyor.

    Evet telefonda vergi düz hesap ile %54 civarında. Ama o %54 lük vergi cihazın satış fiyatının sadece %25-33 lük bölümünü oluşturuyor. Düşük mü? Değil! Ama biraz uyanık olun. Adamlar "ankara hamsisi" diye satış yapıyor ya.

    Ya niye fiyatlar böyle?
    -Vergi var dolar var.
    He iyi aliim o zaman.

    Almayın arkadaş almayın. Millet almayınca o 4400TL ye sattıkları telefon bak paşa paşa 3200TL ye düştü. Paralel ithalatı 2500TL.

    LG G6. 3799TL ile çıktı. Şimdi HB de 2099TL. Şakaya bak ya. :D ( Gerçi G6 nın yurt dışı fiyatı da düştü. Ama bir şeyi değiştirmez. Sonuçta 3 ayda 1700TL fark. Ayıptır ya. )

    Arkadaşlar dikkatinizi çekerim. Lütfen iyi irdeleyin. Burada zammı savunmuyorum. Sadece insanımızın parayı saçmasına dikkat çekiyorum. Artık biraz akıllansınlar.

    Eskiden bize vergi var diye ürünleri yüksek fiyat ile kakalıyorlardı. Ne oldu internet gelişti. Amazon gibi bir firmadan haberimiz oldu. Ya da mymemory gibi. Hatta aliexpress kuruldu.

    Ne öğrendik?

    Burada 750TL ye "Çünkü vergi var" diye sattıkları kulaklığı yurt dışından vergi ve kargo dahil 225TL ye alabildiğimizi öğrendik.

    50TL ye satılan kılıfların, 1 dolar olduğunu öğrendik.

    Yani cidden artık bu telefonların da SADECE vergi yüzünden pahallı olmadığını anlayın. Pahallı, çünkü satın alıyorsunuz!

    Sen S8 i 4400TL ye alırsan. Adam S9 a da pek tabi 6000TL fiyat koyar. Ama yok almazsan, o telefon o fiyata satmaz ise S9 u bu sefer 3500TL ye çıkarırlar.

    ölmezsiniz yani İPhone 8 almadınız diye. Ya da S8 almadınız diye. Ben S8 i sattım V10 a geri döndüm. Ölmedim hala kanıtım var yani. :D





  • oy verdiğiniz adamlara dikkat edin siz de. sonra ağlanmayın burda bunlara oy verip verip. oy vermeyenlere lafım yok.

    cahile yüz verme döner sana sokar diye bi laf var. tepemizdeki cahillere çok uzun süredir teslim ettik ülkeyi. artık yeter sanırım diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalWorld

    Artsın artsın. İyi oluyor. :D :D :D Ama keşke ben telefonu satmadan önce artsa idi. :D

    Millet de almasın anam.

    S8 aldım ne oldu? İyiydi güzeldi ama sattım geri. Zaten V10 um bozulduğu için değişiklik olsun diye almıştım koymadı o yüzden. Tekrar servisten dönen V10 uma döndüm. S8 bana ne verdi? Açıkça hiç!

    Sadece ön kamerası daha iyiydi. Karanlıkta V10 dan bir-iki tik kadar önde idi ama aydınlıkta V10 çözünürlük farkı sebebi ile öne geçiyordu.

    Uzun lafın kısası. S8 ile ne yapıyorsam V10 ile de aynısını yapabiliyorum. İşin güzel yanın gelir gelmez kontrol ettim Android 7 güncellemesi gelmiş. Daha bir harika olmuş cihaz. Sesi zaten harikaydı, şimdi iyice fevkalade bir hal almış.

    Özellikle kamera uygulaması konusunda. LG kamera arayüzü konusunda ( Manuel ayarlar ) Samsung dan çok önde. Onu anladım ben.

    Yani almayın arkadaş. Almayın. Valla yazık günah.

    Mağazada telefon bakıyorlar. Ya dedim ne yapacaksınız o kadar özelliği. Ben telefonda video bile düzenliyorum şu 1500TL lik telefon işimi fazlası ile görüyor dedim. O da hak verdi sonunda.

    İnsanlar hep en iyisi diye yırtınıyor günümüzde. Arkadaş bu senenin orta modelini alana kadar geçen senenin amiral gemisini alın ya. Fiyat düşüyor işte.

    S8 4400TL den duyuruldu. Bakın daha 3-4 ay oldu. Fiyat 3200TL. Yuh ya. 1200TL.

    Ben millete "vergi mergi hikaye, Samsung dur, Apple dır, LG dir Türk halkını vergi yüksek ayağına düdüklüyor" diyordum, "almayın telefonun fiyatı hemen düşecek" diyordum. Güldüler. Dalga geçtiler. "Vergi Çok yüksek o yüzden" ya da "döviz çok yüksek o yüzden" dediler.

    Ne oldu. Daha dükkana girdiği gün 400TL fiyatı düştü. 3999TL oldu. 1 ay olmadan 3500TL leri gördü. Şimdi 3200TL. Hatta paralel ithalat çift sim modeli var 2500TL.( Henüz teyit etmedim ) Bakın bu adam da aynı vergiyi veriyor. 3200TL ile 700TL fark var hala. Yani adamlar 1200TL fiyat düşüşüne rağmen hala 700TL fazla para alıyor.

    Evet telefonda vergi düz hesap ile %54 civarında. Ama o %54 lük vergi cihazın satış fiyatının sadece %25-33 lük bölümünü oluşturuyor. Düşük mü? Değil! Ama biraz uyanık olun. Adamlar "ankara hamsisi" diye satış yapıyor ya.

    Ya niye fiyatlar böyle?
    -Vergi var dolar var.
    He iyi aliim o zaman.

    Almayın arkadaş almayın. Millet almayınca o 4400TL ye sattıkları telefon bak paşa paşa 3200TL ye düştü. Paralel ithalatı 2500TL.

    LG G6. 3799TL ile çıktı. Şimdi HB de 2099TL. Şakaya bak ya. :D ( Gerçi G6 nın yurt dışı fiyatı da düştü. Ama bir şeyi değiştirmez. Sonuçta 3 ayda 1700TL fark. Ayıptır ya. )

    Arkadaşlar dikkatinizi çekerim. Lütfen iyi irdeleyin. Burada zammı savunmuyorum. Sadece insanımızın parayı saçmasına dikkat çekiyorum. Artık biraz akıllansınlar.

    Eskiden bize vergi var diye ürünleri yüksek fiyat ile kakalıyorlardı. Ne oldu internet gelişti. Amazon gibi bir firmadan haberimiz oldu. Ya da mymemory gibi. Hatta aliexpress kuruldu.

    Ne öğrendik?

    Burada 750TL ye "Çünkü vergi var" diye sattıkları kulaklığı yurt dışından vergi ve kargo dahil 225TL ye alabildiğimizi öğrendik.

    50TL ye satılan kılıfların, 1 dolar olduğunu öğrendik.

    Yani cidden artık bu telefonların da SADECE vergi yüzünden pahallı olmadığını anlayın. Pahallı, çünkü satın alıyorsunuz!

    Sen S8 i 4400TL ye alırsan. Adam S9 a da pek tabi 6000TL fiyat koyar. Ama yok almazsan, o telefon o fiyata satmaz ise S9 u bu sefer 3500TL ye çıkarırlar.

    ölmezsiniz yani İPhone 8 almadınız diye. Ya da S8 almadınız diye. Ben S8 i sattım V10 a geri döndüm. Ölmedim hala kanıtım var yani. :D

    Aynı şeyi ben de yaptım. S7 Edge çıktıktan 4 ay sonra aldım, 5 ay kullanıp sattım. Alırken çok heves vardı ama zaman geçtikçe hep bir fazlalık gibi geldi telefon, kendime yakıştıramadım hep şu düşünce baskın geldi bu telefon bana fazla. En iyisi 2. El almak en azından bu kadar zarar edilmez şu TRT zammı ile 3000 TL olan cihaz 3300 TL oldu. Haram zıkkım olsun zamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ülkenin insanları olarak, modern kölelik sistemi olduğunu düşündüğüm vergi sistemiyle ilgili kim ne zaman bir düzenleme yapacak...

    Neden bu insanlara bu kadar zulüm ediliyor? Çalışma saatlerinin bu kadar uzun olduğu, askeri ücretle en çok çalışan birinci ülke biz olduğumuz gerçeği ne zaman değişecek? Ne zaman gerçek ve bilinçli bir eğitim sistemiyle çocuklarımızı, geleceğimizi inşa edicez? İnsanlar köylerini hatta ülkelerini terkedip başka yerlerde yaşamak zorunda kalıyorlar. Neden kıbrıs ve Azerbaycan gibi ülkelerde bile araba, akaryakıt ve hayat şartları ucuz iken bizde bu kadar pahalı. Neden bu ülkeyi yaşanmaz bir hale getirmek istiyorlar.

  • Trt başkanlık sistemiyle birlikte bagımsızlıgını kaybetmiştir. Bu sekilde vergi alınması saçmalık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: borukuzen

    Bu ülkenin insanları olarak, modern kölelik sistemi olduğunu düşündüğüm vergi sistemiyle ilgili kim ne zaman bir düzenleme yapacak...

    Neden bu insanlara bu kadar zulüm ediliyor? Çalışma saatlerinin bu kadar uzun olduğu, askeri ücretle en çok çalışan birinci ülke biz olduğumuz gerçeği ne zaman değişecek? Ne zaman gerçek ve bilinçli bir eğitim sistemiyle çocuklarımızı, geleceğimizi inşa edicez? İnsanlar köylerini hatta ülkelerini terkedip başka yerlerde yaşamak zorunda kalıyorlar. Neden kıbrıs ve Azerbaycan gibi ülkelerde bile araba, akaryakıt ve hayat şartları ucuz iken bizde bu kadar pahalı. Neden bu ülkeyi yaşanmaz bir hale getirmek istiyorlar.

    Avrupa bu kölelikten rönesans ve dinde yaptıgı reformlarla kurtuldu. Tabiki sol partilerin zenginlere karsı yaptıgı mücadelenınde son 100 yılda getirdigi zenginligin esit sekilde paylasımı. Tabikı forumda çok bilen arkadaslar karsı gelecek ama gerçek budur. Dindeki reform sayesinde kilisenin boyundurugundan kurtuldular. Dinlerini her ülke kendi diline çevirdi.
    Bizde bunlar olmadan bu çile bitmez. Uretilen zenginligin sadece bir kaç zengin için daha zengin olmasına yarayan bu sistem maalesef halkımızında bir yerde kendi tercihi. Yapacak bir sey yok.




  • Bu TRT'yi biz niye besliyoruz ki, zaten malum partinin propagandasını yapmaktan başka bir işe yaramıyor özelleştirilsin kendi başının çaresine baksın.
    Hep derim, yarının bugünden iyi olması imkansız bu ülkede. Her gün yeni bir vergi, yeni bir gider. Giderlerimiz ve ürünlerin fiyatları arttığı için
    alım gücümüz git gide her geçen gün düşüyor. Buraya yazıyorum, seneye bu vergiyi de arayacağız adım adım artıyor. Daha ne saçmalık görebiliriz derken
    bizi şaşırtmaya devam ediyorlar sürekli.
  • Siz daha çok ağlarsınız, hepinizin elinde son model telefon yenisi çıktımı operatöre gidip 4-5 bin liraya yenisini alırsınız, 14 15 yaşlarında veledin elinde bile iphone 6lar varsa kimse burda ağlamasın, tüketmeyi ve bunu egonuzu tatmin etmek için yapıyorsunuz.

    Yetinmeyi bilmezseniz hep isterseniz böyle ağzına zammı vururlar. Devam edin böyle üretim yapmayın sadece tüketici olun siz daha çok forumlarda ağlarsınız böyle.

  • Kacak getirip pasaport ayarlasam valla daha kardayim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CenSoredGive

    Siz daha çok ağlarsınız, hepinizin elinde son model telefon yenisi çıktımı operatöre gidip 4-5 bin liraya yenisini alırsınız, 14 15 yaşlarında veledin elinde bile iphone 6lar varsa kimse burda ağlamasın, tüketmeyi ve bunu egonuzu tatmin etmek için yapıyorsunuz.

    Yetinmeyi bilmezseniz hep isterseniz böyle ağzına zammı vururlar. Devam edin böyle üretim yapmayın sadece tüketici olun siz daha çok forumlarda ağlarsınız böyle.

    Yok ya devir eski devir değil artık öyle al yıllarca kullan yok tüketim dönemindeyiz devlette bu konuda önleme yapmıyor. Sadece buradan para koparırım diye fırsatçılık yapıyor.
    Ayrıca şu üretin lafını da her yere yazıp adamı güldürmeyin. Sıradan vatandaştan tesis kurup üretmesini mi bekliyorsun sen? Bizde sermaye yok bu işin uzmanı değiliz bilmeyiz yani üretemeyiz. Çok üretim istiyorsan devlete söyle onlar kursun tesisleri.




  • Trt artık tamamen güvenilirliğini ve kurumsallığını kaybedip açıkta kalan tüm akp yandaşı veya öyle olduğunu son dönemde iddia eden spikerlerin, gazetecilerin, televizyoncuların yuvası haline gelmiştir.

    Bu ülkenin sırtındaki bir kamburdur. Zarardır, ziyandır.. Ülkemizin avrupa ve dünyaya kendisini en harikulade şekilde tanıttığı Eurovision şarkı yarışmasını yasaklamışlardır bu bağnaz zihniyet. Neden çünkü şarkı söylemek de günah!! Ne gerek var. Onun yerine osmanlı padişahlarının olduğu onlarca farklı dizi, güzel kuran okuma yarışması gibi, kim 500milyon isterin çakması gibi yarışma programları yapmak çok daha mantıklıdır!

    Trt payı, trt bandrolü trt vırt-zırtı... Vurgunun, haracın adını siz koyun.. Vermek zorunda mıyım trt'ye bir pay? Bu kadar gereksiz harcamalar yapan bu kadar senelerdir zarar eden bir kurumun yükünü neden halka yüklüyorsunuz? Yazık bu millete üstünde zaten yeterince yük var bu milletin.




  • enja kullanıcısına yanıt
    En son chpnin çalışmasıyla kalktı bir ara sonra akşamına baska ad ile kapsamı genisletip getirdiler. En son bıraktığımda olaylar buydu...



    Konuya gelirsek hala ekonomimiz iyi diyebilecek bir zeka kupu var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G U N C E L L E N D I N

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ios 6 li 4S ile cok mutluyum bana telefon aldirtmiyor valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.