Şimdi Ara

Cep telefonlarına yeni zam: TRT bandrolü artıyor! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
2
Favori
15.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elektrik faturasinfaki payi kaybedince izvestia pravda kivamindaki trt nin yandaslarini destekleyip doyurmasi icin yeni para kaynagi.

  • Üretimi olmayan buluşu olmayan bir ülkeden ne bekliyordunuz ki ? Ha özür dilerim anca Hoşaf beklenir..

  • Bu ülkenin insanları olarak, modern kölelik sistemi olduğunu düşündüğüm vergi sistemiyle ilgili kim ne zaman bir düzenleme yapacak...

    Neden bu insanlara bu kadar zulüm ediliyor? Çalışma saatlerinin bu kadar uzun olduğu, askeri ücretle en çok çalışan birinci ülke biz olduğumuz gerçeği ne zaman değişecek? Ne zaman gerçek ve bilinçli bir eğitim sistemiyle çocuklarımızı, geleceğimizi inşa edicez? İnsanlar köylerini hatta ülkelerini terkedip başka yerlerde yaşamak zorunda kalıyorlar. Neden kıbrıs ve Azerbaycan gibi ülkelerde bile araba, akaryakıt ve hayat şartları ucuz iken bizde bu kadar pahalı. Neden bu ülkeyi yaşanmaz bir hale getirmek istiyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalWorld

    Artsın artsın. İyi oluyor. :D :D :D Ama keşke ben telefonu satmadan önce artsa idi. :D

    Millet de almasın anam.

    S8 aldım ne oldu? İyiydi güzeldi ama sattım geri. Zaten V10 um bozulduğu için değişiklik olsun diye almıştım koymadı o yüzden. Tekrar servisten dönen V10 uma döndüm. S8 bana ne verdi? Açıkça hiç!

    Sadece ön kamerası daha iyiydi. Karanlıkta V10 dan bir-iki tik kadar önde idi ama aydınlıkta V10 çözünürlük farkı sebebi ile öne geçiyordu.

    Uzun lafın kısası. S8 ile ne yapıyorsam V10 ile de aynısını yapabiliyorum. İşin güzel yanın gelir gelmez kontrol ettim Android 7 güncellemesi gelmiş. Daha bir harika olmuş cihaz. Sesi zaten harikaydı, şimdi iyice fevkalade bir hal almış.

    Özellikle kamera uygulaması konusunda. LG kamera arayüzü konusunda ( Manuel ayarlar ) Samsung dan çok önde. Onu anladım ben.

    Yani almayın arkadaş. Almayın. Valla yazık günah.

    Mağazada telefon bakıyorlar. Ya dedim ne yapacaksınız o kadar özelliği. Ben telefonda video bile düzenliyorum şu 1500TL lik telefon işimi fazlası ile görüyor dedim. O da hak verdi sonunda.

    İnsanlar hep en iyisi diye yırtınıyor günümüzde. Arkadaş bu senenin orta modelini alana kadar geçen senenin amiral gemisini alın ya. Fiyat düşüyor işte.

    S8 4400TL den duyuruldu. Bakın daha 3-4 ay oldu. Fiyat 3200TL. Yuh ya. 1200TL.

    Ben millete "vergi mergi hikaye, Samsung dur, Apple dır, LG dir Türk halkını vergi yüksek ayağına düdüklüyor" diyordum, "almayın telefonun fiyatı hemen düşecek" diyordum. Güldüler. Dalga geçtiler. "Vergi Çok yüksek o yüzden" ya da "döviz çok yüksek o yüzden" dediler.

    Ne oldu. Daha dükkana girdiği gün 400TL fiyatı düştü. 3999TL oldu. 1 ay olmadan 3500TL leri gördü. Şimdi 3200TL. Hatta paralel ithalat çift sim modeli var 2500TL.( Henüz teyit etmedim ) Bakın bu adam da aynı vergiyi veriyor. 3200TL ile 700TL fark var hala. Yani adamlar 1200TL fiyat düşüşüne rağmen hala 700TL fazla para alıyor.

    Evet telefonda vergi düz hesap ile %54 civarında. Ama o %54 lük vergi cihazın satış fiyatının sadece %25-33 lük bölümünü oluşturuyor. Düşük mü? Değil! Ama biraz uyanık olun. Adamlar "ankara hamsisi" diye satış yapıyor ya.

    Ya niye fiyatlar böyle?
    -Vergi var dolar var.
    He iyi aliim o zaman.

    Almayın arkadaş almayın. Millet almayınca o 4400TL ye sattıkları telefon bak paşa paşa 3200TL ye düştü. Paralel ithalatı 2500TL.

    LG G6. 3799TL ile çıktı. Şimdi HB de 2099TL. Şakaya bak ya. :D ( Gerçi G6 nın yurt dışı fiyatı da düştü. Ama bir şeyi değiştirmez. Sonuçta 3 ayda 1700TL fark. Ayıptır ya. )

    Arkadaşlar dikkatinizi çekerim. Lütfen iyi irdeleyin. Burada zammı savunmuyorum. Sadece insanımızın parayı saçmasına dikkat çekiyorum. Artık biraz akıllansınlar.

    Eskiden bize vergi var diye ürünleri yüksek fiyat ile kakalıyorlardı. Ne oldu internet gelişti. Amazon gibi bir firmadan haberimiz oldu. Ya da mymemory gibi. Hatta aliexpress kuruldu.

    Ne öğrendik?

    Burada 750TL ye "Çünkü vergi var" diye sattıkları kulaklığı yurt dışından vergi ve kargo dahil 225TL ye alabildiğimizi öğrendik.

    50TL ye satılan kılıfların, 1 dolar olduğunu öğrendik.

    Yani cidden artık bu telefonların da SADECE vergi yüzünden pahallı olmadığını anlayın. Pahallı, çünkü satın alıyorsunuz!

    Sen S8 i 4400TL ye alırsan. Adam S9 a da pek tabi 6000TL fiyat koyar. Ama yok almazsan, o telefon o fiyata satmaz ise S9 u bu sefer 3500TL ye çıkarırlar.

    ölmezsiniz yani İPhone 8 almadınız diye. Ya da S8 almadınız diye. Ben S8 i sattım V10 a geri döndüm. Ölmedim hala kanıtım var yani. :D

    ne içip bunu yazdın merak ediyorum istediğimi alırım kardeşim sana ne devlete bunlar bahane değil?

    Gelirimin yüzde 27 sini cebime girmeden kesiyor bu devlet haberin var mı 40 tl su faturası geliyor 15 i devlete 60 elektrik geliyor 20 si devlete benzin alıyorum devlete araba alıyorum devlete VERGİ VERGİ VERGİ evden işe giderken yoldan para alıyor.
    2500 tl kazanan adam aylık 1500 lira vergi veriyordur.(Sabit gelirliler için diyorum)
    İşletme sahibi kiloduna kadar vergiden düşer özel arabasını vergiden düşer. İstediğini kaçırır çalar çırpar.
    Ama bizim cebimize girmeden alır devlet daha. Cebimizdekinide dolaylı vergiyle alır.
    Dünyanın karını eden adamlardan elmastan vergi almaz.
    Trilyon kazanan futbolcudan almaz.
    Lüks tekneden almaz.
    Benim gibi garibanın içtiği sudan vergi alır.
    Para babalarından almaz.
    Milletvekillerinin yemekhanesinin fiyatları görün telefon faturalarını araçlarını yakıtları görün.
    Bir gün anlayacaksınız ama o gün bu ülke bitmiş yönetenlerde ülkeyi terk etmiş olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extinct -- 10 Ağustos 2017; 17:52:57 >




  • az bile yapıyorlar, bu zamlar bu millete az bile helal yapıştırın.
  • Ülke olarak tarihi buluşumuz TRT bandrolü adı altına vergi alınmasıdır. He bir de telsiz kullanım bedeli yani telefonlar telli olmadığı için lüks görünen ve buna karşın alınan vergi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zaten zenginim, maaşını yarısını telefona verip bütün ay aç geçip ağzı kokacaklar düşünsün.
  • Tüketim yerine üretim diyor adam ya... Hemen bankamdaki milyonları çekip AR-GE merkezi kurup, yerli telefon yapıyorum beyler. Üretiyorum veeee ürettim. Geldi mi beyler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jacques Reverdi

    Tabii ki hakkını aramalı, o konuda sonuna kadar haklısın da asgari ücret gerçeğinin olduğu bir ülkede 4 bin tl alan birinin şımarıklığından bahsediyorum ben, adam paraşüt dersi alamamış ya la! Gençliği heba olmuş garibimin vah yazııık.

    Troll olmadığını varsayarak yazıyorum bunları... Genelde bu forumda ciddi yazılar yazmam çünkü %90ı liseli ergen trollerden oluşuyor. Herneyse...Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini bilir misin? Ülkernin %90'ı gibi sen de dipte olduğun için milletin paraşüt eğitimi almasını istemesini tabiki garip bulursun. Bir memurun yoldan geçen Ferrari'yi gördüğünde ''yav benim Renault'da aynı bu da ikiside a noktasından b noktasına gidiyor sonuçta'' demesi gibi sana da paraşüt eğitimi ''şımarıklık'' olarak geliyor. Kısaca ''anlayamazsınız''.

    Bak burada görülen en tepedeki insanlar Avrupa, ABD, Kanada gibi ülkelerde yaşayan insanlar. Tüm dünya ayakları altında. Sınırsız fırsatlar... Çalışırsan bütün dünya senin. Kısaca bu insanlar zevk insanı. Hayatı zevk almak için yaşıyorlar. Birisi pahalı araba almayı sever, diğeri büyük bir ev, başka birisi ise yukarıdaki arkadaş gibi paraşüt eğitimi almayı...

    Bizim gibi survivor oynamıyorlar yani. Bugün de doyduk şükür onların kültüründe yok. Bu da bize (sana) garip geliyor. Gelmesin ama. Hayatın gerçekleri bunlar.





  • Suyundan da koysunlar, bence %50 lazım olmalı, herkes TRT'yi izliyor çünkü cayır cayır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batman

    Ben zaten zenginim, maaşını yarısını telefona verip bütün ay aç geçip ağzı kokacaklar düşünsün.

    Yarısı yine iyiymiş,asgari ücretle çalışıp 5 bin liralık iphone alan var
  • by__metallica B kullanıcısına yanıt
    Yere düştüm puhahahah
  • Türkiye'den başka devlet kanalı için vergi toplayan ülke var mı ? Varsa oranı ne kadar ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Devlet sana neden tesis kursun ki ? Şirket mi bu? Hangi ülkenin devletinin fabrikası var ? Evinize gelip altınızada değiştirsin istersen. Hem okul okumayın elinizde meslek olmasın alayınız lise terk yada zar zor mezun olsun, ondan sonra buraya gelip en düşük asgari ücret üzerinden millete ağlayın. Asgari ücreti artırtmak istemeyenlerde işverenin ta kendisi şuan aldığınız o asgari ücretin 100 lirasını bile devlet veriyor ki böyle bir şeye mecburiyeti yok hiç bir devletin. Siz daha bir ülke politakasında devlet kurumları ne iş yapar onu bile bilmiyorsunuz.
  • Seçimde trtyi kapatma yı kim derse oyum ona

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zamda aynı muhabbetler fakat satışların düştüğüne de inanmıyorum hiç 😄

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında donunuzuda alacaklar dikkat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Trt'yi beslesek yine iyi , Trt açıktan beslediğimiz bir kanal.
    Birde dolaylı beslediğimiz kanallar var onlar daha beter :(
  • Hamdolsun Referandumdan sonra her şey çok güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arapkahvesi

    Cep telefonuna zam geldi diye ülkeden ayrılmayı düşünen mi dersin, işi evet hayıra getirip millete hakaret eden mi dersin, alkol sigara kullanmayalım mı dersin millet kafayı yemiş asdsdfadfg

    Bir ustteki mesaj nedwn hala silinmedi???

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.