Şimdi Ara

Cerato 1.6 CRDI şehiriçi yakıt tüketimi ortalama 9.0 lt / 100 km yakması normal mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Aracım 2007 model. İstanbul Ümraniye Tepeüstü civarında oturuyorum. Sabah ve akşam trafiğinde 5 km civarı yol yapıyorum. Aracım bu mesafelerde trafiğin de yoğun olduğu durumlarda 9 lt/100 km yakıyor. Bu değer normal mi sizce, bir dizel araca göre fazla değil mi? Benim bildiğim dizel şehiriçi en fazla 7 lt, şehirlerarası da en fazla 5 lt yakar. Bunu açıklayacak arkadaş varmı acaba?

    Bu arada şehirlerarası yol'da ortalama 3.5-4 lt yakıyor(Ortalama 110 km hız). Bunu da belirmekte fayda var.



  • Cevap yok mu arkadaşlar? Nerede bu Ceratocular, göremiyorum :)
  • Araç anca ısındığından (yani kullandığınız süre kısa olduğundan) ve yoğun trafiğe denk geldiğinizden çok abartılı bir tüketim değil.
  • şehirler arası iyiymiş
  • kardeş senin belirttiğin güzergahda benzinli bir araç 16-17 lt yakar farkındamısın? gayet norml degerler
  • Teşekkür ediyorum cevaplar için. Mesafe kısalığı, motor soğukluğu, trafik yoğunluğu bu tüketime sebep oluyor diyebiliriz o halde.
  • Evet soğuk hava ve kısa mesafe tüketmi arttıran unsurlar. Bir de dizel motorun daha geç ısınmasını hesaba katarsak daha da artış olacaktır. Hiç unutmam bir sabah işe gidecekken kar yağmıştı ve servis gelmediği için taksiye binelim dedik. Hemen yanımızdaki benzincide boş Hyundai Accent dizel bir taksi motoru çalıştırmış bekliyordu. Boş musun dedik "abi motorun ısınması lazım, hemen gidemem" demişti. Bana o zaman tuhaf gelmişti ama galiba taksici haklıydı.
  • Aslında aracı her çalıştırdığımızda en az 2-3dk çalıştırıp beklemek gerekir (rölantide) hem motor ömrünü -yağlamadan dolayı- uzatmış oluruz hem de yakıt konusunda tasarruf etmiş oluruz... genelde pek görmediğim bir hareket. çoğu insan kızdırma bujilerinin ışığının sönmesini dahi beklemeden marşa basıyor. aceleci insanlarız
  • Bence cok, guncel degerlere mazot fiyatina gore benim accent era sehir ici 22 krs yakiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezersunar

    Bence cok, guncel degerlere mazot fiyatina gore benim accent era sehir ici 22 krs yakiyor.


    motor ısındıktan sonra benimki de aynı yakıyor, hatta 20 krş'un altına düşüyor. Söylediğim yakıtı kısa mesafede yakıyor(trafiğin yoğun olduğu 3 km'lik mesafe düşün)
  • Cerato 1.5 crdi şehir içi ısınmadan günlük 5km kullanımda; güncel 8.2lt yaktı. Şehirler arası ortalama 85-90 civarı hızlarda 4.7lt yaktı. yüksüz ve iki kişi ile. sizin araç şehirler arası ve ortalama 110km/h ile rekor kırmış gerçekten. çok zorladım ama 4.7 nin altını göremedim.
  • Şehirlerarası değerler (yanlış ölçülmediyse) olağanüstü değerler,zira araç c segmenti ve yanlış bilmiyorsam 1300 kg ağırlığında. Bu şartlarda şehir içi değerler için yapılan yorumlara tamamen katılıyorum,aynı şeyi bende yaşıyorum (2006 crdi advanced)Artık ölçmemeye başladım çünkü mazot zamlarına yetişmek mümkün değil,tadını çıkarmaya çalışıyorum,ne arabalar sürdüm ama inanın bizim araçlardaki performans yok çoğunda
  • Selamlar bende de 2007 model Cerato 1.6 CRDI Ex Advance var. Üsküdar Yavuztürk Mahallesinden , Kavacık tarafına, trafiğinde pek olmadığı şoför eğitim güzergahını kullanarak gitmeme rağmen ortalama 8.75 Lt / 100 Km yakıyor. Tam dolu 60 ltre ile 685 Km Gidebildim. 3 Defa aracı servise soktum, tüm kontrolleri yapıldı, Hatta Turboyu bile biraaz problemli diye 2000 tl verip değiştirdim ancak sonuç değişmedi. Yakıt aynı yakıt, Kaldıki sabahları 1-2 dk. çalıştırıp hareket ediyorum. Ancak denilen doğru zira işe vardığımda hararet göstergesi ancak orta çizginin 1 altına geliyor. Servistekilerde burada yazanların aynısını söylediler. Bu aracın keyfini ve yakıt farkını uzun yolda anlarsın dediler. Aynı araca sahip arkadaşlara sormak istiyorum, hararet çizgizi uzun süre kullanımda bile hep yarının bir altında sabit kalıyor bu normalmi?
  • evet normal merak etme.
    orta çizginin hep bir çubuk altında kalır.
    yakıtının yüksel olma sebebide motorun tam ısınmadan yani kısa süreli kullanıp stop etmene bağlı.
    bu yüzden deniyor senelik 20 bin km altında yapıyorsanız dizel araç almayın.
    yoksa benzinliden bir farkı kalmıyor.
    kısa süreli kullanıp kapatma dizel motorun en büyük düşmanıdır.
  • Trafiğin olmadığı bir parkurda 8,75 Lt yakan bir araç demek ki köprü trafiğine felan girse hali duman olacak....

    Şehir içinde 8 Lt mazot yaktıktan sonra ben ne anladım ki dizel arabanın yakıt ekonomisinden... ??? A6 3.0 Dizel bile şehir içi Ümraniye tepe üstü - Rumeli Hisar üstü güzerhagında trafiğin en ful olduğu sabah 7:30 Akşam 19:00 saatlerinde yapılan yolculuklarda bile 9.4 -10.2 arasında bir tüketim gösteriyor ki kocaman araç bu Cerato ile karşılaştırıldığında....

    Haddinden fazla tüketimi var bu duruma göre Cerato CRDI nin....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.