Şimdi Ara

Cevap:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.metal61

    Herkese merhaba,
    Corsa 20-25 bin civarında bir araç almayı düşünüyorum.
    Full otomatik,mümkünse elektronik klima olsun istiyorum.
    Fakat araçlardan pek anlamıyorum.
    Model motor farkı nedir ne değildir?
    Hangisini almak uygundur.
    Biraz araştırdım tabi ki ama yine de sizin gibi bilgili insanlardan öneri almak istedim.
    Şehir içinde ve genelde haftasonları kullanacağım aracı.
    Şimdiden teşekkür ederim.

    20 25bin dediğiniz km mi yoksa bütçe mi?

    yılda kaç km yapmayı planlıyorsunuz. 25binkm civarı binecekseniz dizel alın. ama 10 15binkm anca yaparım derseniz benzin, benzin+lpg daha mantıklı.

    2001-2003 arası corsa c kasa, 2004-2006 arası corsa c makyajlı kasa olarak geçer. benzinli olarak 1.0 1.2 1.4 ve 1.8 (1.8ler tek kapılıdır), dizel olarak da 1.3 motor seçenekleri mevcut. ben 2004 model 1.3 dizel kullanıyorum.

    2007den sonra corsa d olarak geçer. 2012 sonrası da corsa d makyajlı olarak yanlış hatırlamıyorsam. bunlarda da 1.2 1.4 benzinli, 1.3 dizel seçenekleri mevcut. bahsettiğiniz 20 25 bin ise corsa d olarak temiz araba bulma şansınız çok az (bence).

    corsada essentia ve enjoy olarak 2 seçenek var (2004 sonrası modellerde). Bir de nadir de olsa cosmo paket var. cosmo en dolu paketi. essentia abs + iki hava yastığı kapsıyor corsa c lerde (abs olmayanlar da var). enjoy 4 havayastığı + çelik jant + sis farı bunun yanı sıra kapı tutamakları çıtalar gövde renginde + aynalar elektrikli + direksiyon yukseklik ayarı mevcut.

    corsa c makyajlı kasalarda easytronik vites seçeneği var bildiğim kadarıyla tam otomatik yok. makyajsız kasada sanırım tam otomatik vardı. ama ben easytronik vitesi kullandım şahsen beğendim. yalnız kronik bir skıntısı var mıdır bilmiyorum.

    corsa c lerin kronik sıkıntısı meşhur direksiyon kutusundan gelen ses. tıkır tıkır ses gelir bazen. yolda bırakacak bişey değil. takıntınız varsa bir daha düşünün derim. ben alıştım artık sorun etmiyorum.

    elektronik klima 1.8 gsi modellerinde var diye biliyorum. diğerlerinde

    hatırladıklarım bunlar şimdilik.




    Ben de şunu sorayım. Direksiyonu deri kaplamak istiyorum. Fakat parçayı bulamadım var mı internet üzerinden sipariş verebileceğimiz bir yer? daha önce yapan vardı sanırım?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.