Şimdi Ara

Cevap: Asus Zenfone 5 Anakonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CanKartaL84

    quote:

    Orijinalden alıntı: enebahadir


    quote:

    Orijinalden alıntı: CanKartaL84

    quote:

    Orijinalden alıntı: enebahadir


    quote:

    Orijinalden alıntı: CanKartaL84

    quote:

    Orijinalden alıntı: enebahadir

    quote:

    Orijinalden alıntı: CanKartaL84

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rambo_FT

    Kerneli deneyip tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben mobil internetten dolayı hemen deneyemedim. HDR 4 çekirdek gerektirdiği yazıyordu, 2 çekirdek modunda da çalışıyor olması sevindirici. Bende denemeyi düşünüyorum en kısa zamanda :)

    3c toolbox ile de çekirdekler "çevrimdışı" yapılıp kapatılabiliyor. Kernelin ekstra bir özelliği var mı? Sadece çekirdek kapatmak için "2 kere ekranı kapat basılı tutup tekrar aç" falan yapmayı gerektirecek bir kernel yüklemek pek mantıklı gelmedi bana. Keşke o kadar kernelı ayarlamışken bir de ufak widget hazırlayıp ekrana "Core 2/4" yazan bir buton koysaydı :)

    Kernel standart olarak 2 çekirdek aktif halde çalışıyor. Ekranı kapat aç yapmaya gerek yok. Konuyu detaylı okumanızı tavsiye ederim.

    4 çekirdeğe geçmek istersek? Bir ekran kapat aç muhabbeti vardı diye hatırlıyorum. Linke tekrar bakarım şimdi.

    4 Çekirdek moduna geçerken gerekiyor ancak oyunda oynadığım halde hiç gerek duymadım 4 çekirdeğe.Tabi modern combat 5 gibi oyunlarda gerekebilir.Bence böylede kullanılabilir.

    Ekstradan kernel yükleyince root gibi farkedilmiyor mu? Kernel versiyonu ne görünüyor sizde şuan? Bende eklediğim ssdeki versiyon var. 2.21.40.30 ile gelen kernel. Siz de kontrol eder misiniz.

    Root ile de aynı çekirdek kapatma işlemini çok daha kolay yapabilirsiniz. Ben 3c toolbox ile daha önce kapatmıştım, şimdi de kapattım hatta cpu0 ı da 933 mhz e kilitledim. Malesef ki orjinal kernel ile sadece cpu0 ın hızı kontrol ediliyor, diğerleri tekrar kendisini 1,6 ya yükseltiyor. Tabi root yapıp yapmamak ayrı bir konu.

    Birkaç gün de bu şekilde deneyelim bakalım ne çıkacak sonuç.
     Cevap:  Asus Zenfone 5 Anakonu Cevap:  Asus Zenfone 5 Anakonu

    Kernel versiyonu aşağıdaki gibi. Ben banka programları yüzünden rootlu kullanamıyorum. Bu kernel root olmadan çalışıyor buda benim işime geldi.Ayrıca kernelde çekirdek kapatma dışında geliştirmelerde var launcher daha akıcı çalışıyor örneğin. 4 Çekirdek modunda cihaz uykudayken 2 çekirdek kapatılıyor. 2 Çekirdek modunda cihaz uykudayken çekirdeklerin frekansları dahada düşüyor. Bunları bahsettiğiniz program yapabilir mi bilmiyorum.
     Cevap:  Asus Zenfone 5 Anakonu

    Root a güvenmediğiniz için mi yapmıyorsunuz yoksa banka programlarınız çalışmıyor mu? Ben de 2 ayrı bankanın mobil uygulamasını kullanıyorum fakat sadece uyarı verdi güvenlik için o kadar. Eğer roota güvenmiyorsanız şuan kullandığınız kerneli yüklemenin de çok bir farkı yok güvenlik yönünden.

    Launcher daha akıcı çalışıyor derken farklı bir launcher mı kullanıyor kernel? Aynı launcher ise arada güncelleme yapmış olabilir misiniz?

    "4 çekirdek modunda cihaz uykudayken 2 çekirdek kapatılıyor" demişsiniz, zaten normalde cihaz uykudayken 4 çekirdeği de kapatıp deepsleep e giriyor.
    2 çekirdek modunda da frekansı düşürdüğünü nerden anladınız? 800mhz den daha düşük bir hız mı var kullandığınız kernelde?
    Alttaki ss lerde görüleceği üzere(Cihazı sabah %64 kadar iken şarjdan aldım, değerlere pek takılmayın) çevrimdışı yazan süreler deepsleep modunda çekirdeklerin kapalı olduğu süre. İşlemciyi 933mhz e çeksem de 38 saniye kadar 1,6ghz aktif olmuş. O da HyperTreading yüzünden oluyor anlık.

    GalaxyS kullanırken kernel uyumsuzluğundan dolayı restart sonrası çakılma, yüklü uygulamaları görmeme, dahili hafızayı görmeme, uygulamalar yüklü göründüğü için yükleyememe gibi sorunları çok yaşamış birisi olarak temkinli yaklaşıyorum. Çok uğraştırıyor insanı :/ Yoksa severim kernel ve costum rom yüklemeyi. Şimdilik orjinal ile devam ediyorum elden geldikçe.
     Cevap:  Asus Zenfone 5 Anakonu Cevap:  Asus Zenfone 5 Anakonu Cevap:  Asus Zenfone 5 Anakonu

    Bu zamana kadar bütün telefonlarımı rootlu kullandım öyle bir sıkıntım yok. Banka programları önceden sizin ki gibi sadece uyarı veriyordu. Daha sonra işlem yaparken programdan atmaya başladı. Rootlu olduğu için mi bilmiyorum ancak şuan rootsuz kullanıyorum ve hiç sıkıntı çıkarmadı. 4 çekirdek modunda 2 çekirdeği kapatmakla kalmıyor çalışan 2 çekirdeği de deep sleep moduna alıyor. Orjinal kernel 4 çekirdeği deep sleepte tutarken bu kernel 2 çekirdeği deep sleepte tutarak diğerlerini kapatıyor ve voltaj çekmesini engelliyor buda bekleme süresine etki ediyor. Sizinle aynı launcherı kullanıyorum sadece bu kernelde ufak düzenlemeler yapılmış launcher akıcı çalışıyor. 2 çekirdek modunda uykudayken frekansların düşürüldüğünü kernel sahibinin yorumuyla söyleyebiliyorum çünkü test etme şansım yok cihaz uykudayken.

    Bu kernelle stabil çalışmayan hiçbir uygulamaya denk gelmedim. Orjinalinden pekte farkı olmadığını düşünüyorum bir iki ufak düzenleme sadece. Rootla yaptığınız bazı iyileştirmeler ota güncellemesini nasıl etkilemiyorsa bu kernelde programların çalışmasını veya güncellemesini etkilemiyor çünkü orjinalin içeriği bozulmadan değişiklikler yapılmış. Kodlama dilinden anlasam valla bende el atçam bu işe.

    Edit: Sizin kullandığınız yöntemle yani orjinal kernel ve rootlu sistemde çekirdekleri manuel olarak kapatarak ne kadar ekran süresi alıyorsunuz. Eğer ekran süresi daha da uzunsa bu siste







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.