Şimdi Ara

Gbox tecrübem, inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: forum13 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
4
Favori
6.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Yaklaşık 2 senedir Huawei MatePad tablet kullanıyorum ve çok memnunum. Ofis notebook olarak Huawei ve yakın zaman da gene Huawei'nin saatini de kullanmaya başlayınca ekosistemi de tamamlamak üzere eskiyen telefonumu Huawei P60 Pro ile değiştirme kararı almıştım. Bildiğiniz üzere Google servisleri yok. Uzun araştırmalar sonucu bir cesaret telefonu satın aldım.


    Bu konuyu açma sebebim ise, YouTube üzerinden ne kadar Türkçe, İngilizce, İspanyolca video varsa hepsini birkaç kez izledim. Fakat genel olarak "gbox ile çözüldü" denerek geçiştirilen bazı detayları sizlere bilgilendirmek.


    Öncelikle kısa bir özet geçeyim; Huawei ambargodan dolayı Google servisleri kullanılamıyor. Bunun için 3. part yazılımlarla bu servislere erişim sağlanıyor. Önceden gsapace kullanıyormuş (tecrübe etmedim), şu an gbox ön planda ve her gün gelişiyor.


    Gelelim asıl konuya; Huawei'nin kendi App galerisi mevcut ve çoğu uygulamaya oradan ulaşabiliyorsunuz. Tabii eksikler mevcut fakat hissedilebilecek kadar hızlı büyüyorlar, tabii eksikler var mesela güncelleme gibi (aşağıda değineceğim).

    Ben 2 senelik tablet kullanımımda "Aurora Store" diye Play Store'a Gmail hesabınızla ulaşabildiğiniz ve mevcut uygulamalarınızı tekrar indirebileceğiniz bir uygulama kullanıyordum. Tablet olduğu için belli başlı uygulamalar için yeterli fakat mesela oğlumun oynadığı oyunu indirdiğimde oyunu açmaya çalışınca " Google servisleri kullanır" gibi bir hata verip açılmıyordu kullanamıyorduk.



    Telefona geçince Aurora Store'u tekrar kurdum tabii ve bu sefer Gbox'ı da denemek istedim. Olay şu; hangi uygulama olursa olsun indirdikten sonra gbox üzerinden klon kısmından uygulamayı klonluyorsunuz ve o uygulamanın ikincisi geliyor. İlkini silebilirsiniz. Kurulan ikinci uygulama gbox üzerinden Google servislerine ulaşıyor ve sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Videolarda, incelemelerde de anlatılan bu fakat bunun bir de detayı var. Misal deminki oğlumun oyunu "empires puzzle", gbox üzerinden oyun sıkıntısız çalışıyor, Google Play Games üzerindeki tüm veriler çekilmiş kaldığı yerden devam ediyor. Herhangi bir geçikme ya da herhangi bir his yok. Derken aynı şekilde "Google Fotoğraflar"'ı aynı şekilde yükledim ki yıllardır kullanırım yaklaşık 168 GB yedeğim mevcut. Bu program da gene sıkıntısız herhangi bir problem olmadan yüklendi, tüm yedeklerle birlikte. Tamam dedim güzel, Google harita vs ne kullanıyorsam kurdum her şeyi. Google Fotoğraflar'dan birkaç fotoğraf silerken ekrana gelen "gbox bu fotografları silmesine izin verin" mesajına tüm taşlar oturdu ve kurcalamaya başladım. Fotografı silenin Google fotograf uygulaması olması gerekirken gbox ne alaka diye bakarken Google hesabıma giriş yaptım. O da ne erişimde 14 tane cihaz gözüküyor.


    Oppo'nun farklı modelleri Samsung A54 ve farklı modeller. Her uygulamanın telefon modeli farklı farklı. İlk önce test ettiğim şu oldu; mesela bir Google servisine login olmaya çalıştığında kayıtlı telefonunuza "bu bendim", "onayla" gibi mesaj gelir ve onay verirsiniz. 14 tane cihaz var, denedim mesaj gelmiyor telefona. 8-10 kere deneyince " tanesinde geldi. Demek ki 14 cihaza da gidebilir ve hangi cihaz bunlar Allah bilir. Tabii tüm güven kırıldı bir anda. Uygulamaları kaldırıp minimuma indirdim. Bir de gbox ile kullandığınız uygulamaların widgetleri kullanılmıyor, ya da ek özellikleri varsa kesinlikle kullanılmıyor. Yani şöyle düşünün gbox sizin uygulamanızı kullanıyor, telefon kullanılan şeyi gbox olarak görüyor aynı şekilde bildirin vs her şey gbox üzerinden.


    Bu durumdan sonra Huawei App öncelikli olmak üzere eğer orada yoksa Aurora Store kullanmaktayım. Eğer Google servisi kullanmak gerekiyorsa ve elzemse gbox üzerinden klonlayarak kullanıyorum uygulamaları. Bunda da şöyle bir sıkıntı var; mesela App galeriden yüklediğim Enpara uygulamasına Play Store da güncelleme gözüküyor fakat bu güncelleme 4 gündür Huawei App'ye henüz gelmedi. Anlayacağınız güncellemeler henüz oturmamış, geriden geliyor. Huawei App üzerinden yüklenen uygulamaları Aurora Store'ya da Play Store'da (gbox üzerinden) gözükse bile sürüm farkından dolayı güncellenmiyor.


    Biraz uzun ve detaylı dolu sanırım, kafanız karışabilir ve sıkıntılı görülebilir fakat Google üzerinde yabancı cihazların oturum açması harici herhangi bir sıkıntım yok. Bildirim sorunu hiç yok ve şu an memnunum. Uygulama uygulama detaya girsem çok çok uzun bir yazı olur diye kısaca anlatmaya çalıştım.


    Sorularınız olursa cevaplayabilirim.








  • Elinize sağlık, konu takip
  • Ben vmos kullanarak halletmiştim ancak artık gms ihtiyaç duymadığım için kullanmıyorum.


    Banka uygulamalarında sıkıntı yaşamıyorum. 3 5 oyun için kullanıyordum.


    Haritalarda petal yetiyor. Ancak dediğim gibi v mos bana çok yeterli gelmişti.

  • Başka telefonlar üzerinden görünmesinin sebebi P60 Pro yasaklı olduğu için destekleyen rastgele bir telefonmuş gibi algılanması, Aynı durumu P40 Pro kullanırken yaşamıştım Gspace üzerinden, Google play P40 Pro üzerinden açılmadığı için kendisi rastgele bir android model telefonmuş gibi görünüyor banada eski bir Huawei model denk gelmişti.


    Kaç kez giriş yaptınız bilmiyorum lakin her giriş yaptığınızda Gbox veya Gspace üzerinden hepsinde farklı android cihazmış gibi görünür.


    @True_Sun Vmos nedir? İlk defa duydum bunu 



    Bende ilk başta merak edip Gbox kurmuştum ama bartaryaya fark edilir bir etkisi olduğunu görünce sildim, Uygulamaları Aurora Store üzerinden indiriyorum çoğunlukla, Herhangi bir google uygulaması yüklü değil, Kendi kullanımım için önemli bir yerde olmadığı için google servisleri şuan mutluyum, P40 Pro'da bildirim sorunu yaşayabiliyordum arada oda sadece instagramda ama P60 Pro ile bir sorun yok şimdiye kadar.





  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Hocam daha iyi mi kötü mü bilemem..


    V mos telefonda sanal işletim sistemi kuruyor.

    Gspace ya da gbox gibi sürekli arka planda çalışmıyor. Sadece programa girince çalışıyor ve pil tüketimini çok etkilemiyor.


    Gms ile çalışmasını istediğiniz uygulamaları program içinde açıyorsunuz. (play, harita, oyun vs)

    Ancak klon olarak dışarı çıkartılmiyor.. Ya işiniz bitince Vmos u kapatıyorsunuz ya da v mos sürekli açık tutmak zorundasınız.

    Ben bir oyun için kullanıyordum. Sorunsuz hızlı ve bence gayet başarılı.

    Fakat (sanırım) en eski yöntemler den biri...

    Birde Google play deki uygulamaları aramadan kurmak için "apk combo" diye bir uygulama kullanıyorum.

    İndirmek istediğiniz uygulamanın apk sini play de bulup adresini (play deki) kopyalayıp apk combo da yapıştırınca doğrudan indiriyor. Hem eski hem en son sürümü gösteriyor.

    Bazen güncelleme sorunu yaşayan uygulamaları bu şekilde güncelliyorum. (şu an pek güncelleme Sorunun yok hepsi bir şekilde geliyor)





  • True_Sun kullanıcısına yanıt

    Ben oyun oynamıyorum, Google servisleri önemli olduğu için Honor kullanıyorum yalnız huawei de durum dediğiniz kadar iyileşti işe, yani işi bilen bir kullanıcı kısaca belli ayarlamalar vs. yaparak Google servislerin kullanmaya devam edebiliyor mu? Microsoft uygulamaları one drive vs. ne durumda? Son olarak Google servislerinin olmaması da pil tüketimi açısından ciddi bir fark yaratıyor mu, bildiğimiz androide göre verimliliği nasıl? İşi bilen, ayarlamaları yapabilecek ama problem yaşamak istemeyen stabil şekilde günlük son kullanıcı için tavsiye eder misiniz VS. Almayı düşünen insanlar için çok faydalı bilgiler olacaktır


    Google servisleri önemli dediğim de özellikle haritalar diyebilirim sadece, depolama veya diğer şeyler için microsoft ürünlerini kullanabilirim. Google servislerinin olmaması batarya açısından avantaj sağlıyorsa ve harmonyos verimliliği nasıl bilmiyorum aslında kullanan kişiler de gerçekten düzgün inceleme yapmıyorlar genelde reklamlara dolu incelemeler hep son kullanıcıların yorumları önemli..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 19 Ekim 2023; 0:42:26 >




  • berkan 197 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle şunu belirteyim...

    Bir ara ms lumia lar çıktığında derhal win mobil işletim sistemli lumia almış ve ekosistem tamamen bitene kadar da kullanmıştım.

    Yani Gms genel anlamda benim için çok bir şey ifade etmiyor. Hms konusunda taraflı olursam sizi yaniltmis olmayayım...

    İlk Gms olmayan Huawei kullanmaya başladığımda taşlar yerine oturmamış herkes (Huawei kullanan ya da kullanmak isteyen) bir şeyler çözmeye, anlamaya çalışıyordu. Buna uygulama üreticiler ya da kurumsal firmalar da dahil.

    Misal, yazıcı olarak epson kullanıyorum. Telefondan Kablosuz bağlantı ve çıkış almak için Binbir yol deniyor ama bir şekilde başarıyorum. Epson uygulaması play hesabı istiyordu. Ancak şimdi appgallery e geldi güncellemesini yaptı sorunsuz çalışıyor.

    Banka uygulamaları (nfc kullanmıyorum) karekod uygulamaları dahil sorunsuz çalışıyor.

    YouTube ise revanced ile reklamsız kullanılıyor.

    Ms uygulamaları, pdf vs sorunsuz.

    Sosyal medya uygulamaları artık stabil. Sadece güncelleme almak için bazılarını kendi sitelerinden ya da apkpure gibi mağazalardan yapmak lazım.

    Fakat Google in kendi uygulamaları için mutlaka yan yollara girmeniz en az bir kerede olsa biraz çaba sarf etmeniz gerekiyor. (sanırım gboard yüklenmiyor)

    Daha önce dediğim gibi Vmos ile bunlara ulaşmak kolay.

    Öyle ya da böyle en azından kendi adıma Huawei de hiç bir sorum cevabsiz kalmadı.

    Misal appgallery den indirdiğim parsel sorgulama uygulaması sebebini bilmediğim bir şekilde çalışmayı bıraktı. Ben de apk combo isimli uygulamadan indirdim şu an sorunsuz çalışıyor...

    Peki neden uğraşıyorum...

    Arayüz stabiletisi ve akiciligi, özellikle orta ve orta üst segmentte tartışmasız kalitesi ve performansı bence uğraşmaya değer diye düşünüyorum.

    Şu anda kullandığım p 40 lite in performansını bu fiyatlara Android de almam mümkün değil.

    Tavsiye eder miyim?

    Eger zaten deli gibi çalışıyorum bana Gms elzem lazım, ufak tefek de olsa telefonla uğraşamam vaktim olmaz ben telefonu alırım kullanırım derseniz Huawei size gelmez. (whatsapp yedeklerin taşımak kolay ama biraz işlem lazım mesela)

    Ancak Gms olmadan telefon bence uçuyor ve pil performansı oldukça iyi.

    Kullanamadığım sosyal medya uygulaması yok.

    Benim kullanım tarzım;

    Biraz office uygulamaları , çıktı almak (kablosuz), pdf ile uğraşmak, resim, net, mail, bankacılık, borsa uygulaması (yapı kredi / ziraat), btc, harita (petal i çok beğeniyorum ki hala gelişmekte), telefonu televizyona yansıtmak, bazi kamu uygulamaları 3 /5 saçma sapan oyun, bol İnternet ve birazda sosyal medya da dolaşmak.. (bu arada Huawei çeviri yı de çok başarılı buluyorum) ...

    Bu şekilde sıfır sorun bazen bir iki ayar ile çok keyifli ve mutlu kullanıyorum...

    Bir sonraki telefonumda bir aksilik olmaz ise yine Huawei olacaktır.

    Sanırım Biraz uzun oldu ancak sizi yaniltmamak için elimden geldiğince detaylı ve net yazmak istedim...

    Umarim sorunuza cevap verebilmisimdir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 19 Ekim 2023; 1:51:59 >




  • Hw p40 pro ile birçok kez Google denemelerim oldu Google ya yüklendi, bildirim gelmedi ya da bildirim geldiği anda Google uzaktan Google bağlantısını kesti kendini güncelledi.

    O yüzden banka alarm fiyat borsa uçak anlık bildirim gibi ihtiyacınız varsa yanaşmayın
  • Brave kurun web üzerinden youtube gibi uygulama gibi çalışır bazı küçük oyunlarda aynı birde apkpurede güncellemeler hızlı geliyor
    2. Olarak bütün android emulatörkeri aynı mantıkta çalışır windows tada kursanız linuxtada mactede hepsi aynı huaweideki de aynı sorun olmaz ama uygulamayı yapan arka planda veri toplayabilir konum, ilgi alanları gibi metanın yaptığı gibi
  • yaklasik 1 yildir Mate 50 Pro kullanan bi firma yoneticisiyim.


    az evel ziyaretime gelen pazarlamaci arkadas

    ` abi telefonu degistirmedin, tutturdun galiba` diye saskinligini belirtti.


    evet ilk defa bi telefondan sikayetim yok (oyun oynamiyorum sadece is ve medya)


    tabii ki de LTPO ekranlar 1-120hz arasi calistigi icin batarya omru cok fark ediyo.

    o yuzden bi ust seviyeye gozumu diktim ama ekonomi zaten sallantida,

    acelem yok..


    biraz elim rahatlarsa mate 60 ya da bi baharda gelicek P serisi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega.108 -- 19 Ekim 2023; 15:13:19 >
  • Merhaba ben de ocak ayından beri mate 50 pro kullanıyorum. Çok defa satasim geldi Google sebebiyle ama sonradan baktım telefonun işlemcisi fazlasıyla yeterli, kamerası muazzam, sesi çok iyi, ekran kaliteli yani kaliteli bir telefon kullandığınızı anliyorsunuz. Google desteği olsa zaten bu fiyatlara bu telefonu kullanamayız. Bu arada Google yüzünden satacağım dedim ama benim kullandığım Google uygulamaları sınırlı. ben gbox yerine gspace tercih ediyorum. YouTube music gspace de daha stabil çalışıyor gbox da takilmalar oluyordu niyeyse. gspace deki diğer uygulama hopi ve halkbank paraf uygulaması. YouTube yerine vanced kullanıyorum. Mail olarak bluemail tercih ettim hem gmail hem kurumsal e-posta desteği hem yahoo desteği var yani baya kapsamlı ve şimdilik sorunsuz çalışıyor. Huawei nin kendi mail uygulaması arada hata veriyor gmail yukluydu kendisi silmiş, arada sildiğim mailler tekrar geliyordu. harita olarak yandex kullanmaya başladım. Huawei nin kendi haritası yanlış yere götürdü 1 yerde ondan sonra yandex. yandex in ayrıca Google foto gibi uygulaması var onu kullanıyorum. Güncelleme için apkpure kullanıyorum ama bazı uygulamalar hata veriyor deniye yanila hata verilen uygulamaları güncelleme listesinde yoksayiyorum. P9 p10 p20 kullandıktan sonra Samsung Note 20 kullandım sonrasında Huawei ye geri dönüş yaptım genel anlamda memnunum. Bu arada android auto ne yaptıysam çalışmadı tv ye ekran yansıtma da Google tv var allcast diye bi uygulama var onunla yansittim ama stabil degil. belki de ayarları biraz kurcalamam lazımdı. Benim telefonun şarjı bazen çok gidiyor bazen hızlı tükeniyor gibi anlamadim🤔



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinilker -- 19 Ekim 2023; 17:24:33 >




  • Ciddi konu takip
  • Omega.108 kullanıcısına yanıt

    Ben otomatik yenilemeyide kapattım hocam 60Hz'de çalıştırıyorum, Çok fark ediyor gerçekten bataryaya kapattığın andan itibaren.


    Mate 60 Serisi gelmeyecek sanırım resmi olarak zaten, Yeni P serisi ne sunacak merak ediyorum.

  • Birde şu konuya değineyim; Bazı yerlerde Gbox'un aşırı pil tüketiminden bahsedilmiş, alırken soru işaretiydi. Mesela şu Gbox üzerinden kullandığım 5 uygulama var ve bir tanesi oğlumun oynadığı oyun. Bu 5 uygulama da Pil kısmında Gbox olarak gözüküyor. Ayrı ayrı değil yani tek uygulama olarak. 5 uygulamanın ortalaması tabi ki liste başında olacak :) Tek uygulama olarak düşünülüyor heralde. Ki Gbox ayarlarda bi ayar var uygulamaların otomatik başlamasını engelleyebiliyorsun. Ben mesela Google fotoğraf harici hepsini kapattım, bildirim ihtiyacı olmadıgı için. Google fotograf uygulamasını açık bıraktım oda çekilen fotoğraf video yedeklemesi geçikmesin diye. Aşırı pil tüketimi diye bir şey yok. Bu mesajı yazarken saat 10.48 ve sabah 7 den bu yana pil kullanımında Whatstapp %23 , Gbox %22, instagram %16 diye gidiyor liste. Gbox %22 olmasının büyük bir nedeni de google haritalar kullandım sabah.

  • Gbox yüzünden aşırı pil kullanımı uyarısı alıyorum ama toplamda baktığım zaman tablette 8-9-10 saat ekran ömrü veriyor. Bariz bir etkisi yok gibi geldi bana.

  • Hocam bankacılık uygulamaları için güvenlik sorunu teşkil edermi gbox?
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt

    Bankacılık uygulamarı App Galery de mevcut, gbox yerine ordan kullanılmasını tavsiye ederim.

  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt

    Gbox veya Gpace uygulamalarını sadece google servisleri için öneriyorum ben, Onun dışında Aurora Store var oradan tüm güncel uygulamaları aynı google play gibi kurup geldiği gibi güncellemeleri kurabiliyorsun zaten.

  • Huawei Fan Boyu Olarak Ekleme Yapayım. P40 Pro P50 Pro kullanıcı olarak


    Gspace başlı başına sömürü olan uygulama idi. Gbox ile telefon biraz daha rahatladı. Gbox Google servisleri isteyen çoğu uygulamaya cevap verebiliyor. ama bazı uygulamalara veremiyor.


    WhatsApp ve diğer sürümlerine Google üzerinden yedekleme ve indirmeyi olanak sağlıyor.


    Gbox Ayarlarını Güzel Yaptığınızda Bildirimler Düşüyor. P50 PRO için


    Aurora Store Yerine Apk Pure veya Apkmirror daha iyi alternatif olabilir. Aurora Store güncellendiğimde optimizedeki ve telefondaki mevcut Kaspersky virüs var diye uyarı vermişti.


    Gbox ile yapacağınız işlem sadece google servisleri isteyen uygulamalar olsun. işini bilen kullanıcı Gbox ile belirli uygumaları kullanır. Banka Uygulamaları için Gbox Gerek yok.

    kullanıyorum



    Gboxta Bahsetmiş olduğunuz sorunu ben yaşamıyorum 14 10 tane gibi cihaz etkinliği daha önceden android emulator ile oturum açma işlemi yaptınız mı?




    Gbox tecrübem, inceleme





    bahsetmiş olduğunuz Gboxta sadece bu cihaz p50 pro olarak görünmektedir. cihaz etkinliğinden cihazları kaldırıp bakın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xantiave -- 20 Ekim 2023; 17:26:49 >




  • Xantiave X kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Şuan fotoğraf ekleyemiyorum da şuan bende 5 account gözüküyor. Biri eski telefonum (Henüz silmedim), diğerleri de Huawei P60 Pro, Samsung A54, Oppo MEM0me0 gibi bişey birde sizinkine benzer telefonun kodu. Herhangi birşey yüklemedim. Bu accoutlardan biri oynadığı oyuna girerken verdi izni onu biliyorum da diğerleri için fikrim yok. Bu arada bildiğiniz Huawei P60 pro yazıyor bir tanesinde:)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.