Şimdi Ara

Cevap: OTO DERİ DÖŞEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
4.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    merhaba bazen rast geliyorum fabrikasyon üretim olmayan deri koltuk kaplamaların daha çabuk deforme olduklarını gözlemliyorum özellikle oturdukları kısımlar hemen buruşur gibi oluyor esniyor. Bu sanki sonradan yapılan kaplama koltuklarda daha bir göze çarpıyor. Acaba kullanılan malzeme ile alakası var mı? Müşterilerin ucuza kaçmak için suni deri tercihi yüzündenmi oluyor yoksa hakiki deri kullanımındada oluyor mu bunlar.

    Elinizde yapıldıktan 1-2 sene sonrasına ait ilk günkü gibi veya ilk günküne çok yakın durumda olan çalışmalarınızın resimleri var mı?


    Not: Benim için o anki güzellikten ziyade kalıcılık daha önemlidir.

    Merhabalar ;

    Şimdi öncelikle söylemem gereken sonradan yapılan döşemeyi anlamanız için zaten döşemede hatalar ve deformasyonlar olması gerekiyor ; çünkü zaten bunlar yoksa siz o döşemeye sonradan yapılan döşeme gözüyle bakmıyorsunuz.. Yanlış anlaşılma olmasın burda siz derken kast ettiğim siz değilsiniz genel insan psikolojisi böyle maalesef..

    Bizim genelde başımıza gelende bunun tam tersi oluyor .. hatasız çalıştığımızdan ve yapılan işler sonradan deforme olmadığından , yaptığmız işlerin sonradan yapılmış bir iş olduğuna malesef inanmıyorlar..bu bir kere borusanda bir BMW 1 kasada , bir kerede bir Audi A4 te başıma geldi ..bunun yanında sıfır araç yaptıran galerici müşterilerimizde çoğu zaman döşemeleri orj diye satıyor...

    Bir kasada müşterimin anlattığını direk anlatıyorum ; Aracın servis zamanı geliyor , araç servise borusana gidiyor ..hatta müşterimin serviste tanıdığı .. ordaki servis danışmanına soruyor döşemeler nasıl olmuş ? bu arada döşemedeki sensotek deride orj BMW işçilikte birebir aynı dikişlerle yapılmış...danışman bakıyor zaten bu döşeme orj , nesi nassıl olmuş diyor ...Araç sahibi orj değil yaptırdım dediğinde danışman şaşırıyor tekrar bakıyor ..dikişlere bakıyor , deriye bakıyor ..imkansız diyor .. bizim müşteri israr edince danışman bilgisayara şasi no sunu giriyor ve döşemeler kumaş çıkınca inanamıyor .. Yani anlıyacağınız iyi işçilik ve malzemeyle yapılan iş ne orj den ayırt edilir ne de deforme olur.. o sizin söylediğiniz alt malzemede kalitesiz çalışan , kalıbına ve modeline riayet etmiyen firmalarda olur..Bu konuda genelleme yapmak çok yanlıştır..

    Sizin söylediğiniz deformasyonlarıda çok iyi biliyorum..O deformasyonlar genelde orj derili araçların model hatalarında ve bu model hatalarına muhakeme etmeden direk uyarak döşemeyi yapan standart döşemecilerde oluyor..Gördüğünüz deformasyonlar genelde tam oturduğunuz kısımdaki dilimin geniş atılmasından ve altında kullanılan alt malzemenin zayıflığından olur.. Deformasyon , tam oturma noktasındaki dilimin genişliğinden mukavemetin azalması , ağırlık ve sıcaklıkla mukavemeti azalan kısımda tam orta noktadan bollaşıp yukarı kalkma veya tam tabiriyle bollanma olur.. Ben çoğu zaman bu orj olan geniş dilimleri daraltarak deformeyi sıfıra indiririm ..oysa bu dilimler orj deri döşemesinde geniş olduğundan kalkma ve genişleme yapar.. eğer o geniş dilimleri daraltıp alttanda çektirme koyarsanız orj döşemedeki hatayıda , deformeyide kaybedersiniz..

    Bir yanlış bakışta orj hatasız olur bakışıdır .. insan psikolojisi maalesef bu şekilde çalışır ... orj aldım bunda hata sıfırdır , orj yanlış yapmaz ..bunca yıllık tecrübem maalesef bana bunun tam tersini söylüyor ..Orj aracınız çok özel el yapımı derili bir araç değilse seri üretimdir ve seri üretimde seri hatalar çıkar... sonradan yapılan dediğiniz döşemeler eğer bizdeki gibi her safhada gerekli kontrolleri yapılırsa araca özeldir , seri değildir butik çalışılır ve orj e göre hatası çok daha aza indirilebilir..

    Hemen size canlı bir örnekte vereyim ...BMW E39 5 serisi , bu araçta BMW , özellikle oturma kısımlarının yan dikmelerinde lüks gözüksün diye büzgü ve altındada zayıf bir elyaf kullanmıştır ..bu aracın hem yan dikmeleri hem orta parçası orj döşemesinde çok kısa süre zarfında deforme olur... Neden mi ... altta BMW nin kullandığı elyafın güçsüzlüğü , verdiği büzgü payının hakiki deri esnemesi düşünülmeden verilmesi.. ve elyafında ezilmesi .. genelde orj döşemeli e39 lara bakarsanız , güneştende derisi gerilip yanmamışsa bu söylediğimi gayet net bir şekilde göreceksiniz..hatta göreceğiniz sizi hiç memnun etmiyecek çünkü yan pileli kısımlar altı ezilip deri genişlediği için torba gibi olduğunu göreceksiniz..

    Sonuç itibariyle genelleme yapmak çok yanlıştır .. Kalitesiz malzeme ve işçilik dediğiniz gibi deforme olur ve anlarsınız ... kaliteli işçilik ve kaliteli malzeme kullanıldığında anlama imkanınız maalesef yoktur .. biri size sonradan yapıldığını söylemez ise , psikoloji olarak kaliteli işi sadece orj olarak algılarsınız ...

    1-2 sene sonrasına ait resimler varmı demişsiniz .. 1-2 sene bizim için deforme süresi zaten değil ..size 9 sene evvel yapılan bir 147 yi ekliyeyim .. Bu araç bize direksiyon yenilemeye geldi .. Eski sahibi (aracın ilk sahibi yani aracı deri yaptıran müşterimiz ) yeni sahibine bizi tavsiye etmiş , zaten aracın yeni sahibide bizi tanıyormuş.. ay evvel direksiyonunu yeniletmek için bize geldi.Bende direk aracı görünce fotoğraflarını böyle bir soru gelir diye özellikle çektim....Aracın kendisi eskimiş , fakat döşemeler hala ilk günki gibi...ben bile şaşırdım...hatta bu araba zamanında kataloğumuza koyduğumuz bir arabaydı..Aracın bize ne kadar yeniyken gelmiş olduğunu aşağıda eklediğim fotoğraflardan , egzostundan net anlarsınız araç sıfır alındığında gelmişti..

    BU 9 SENE EVVEL GELİP SIFIR YAPILDIОI HALİ.....BİR SONRAKİ MESAJDADA 9 SENE SONRASI VAR.........


     Cevap:  OTO DERİ DÖŞEME Cevap:  OTO DERİ DÖŞEME Cevap:  OTO DERİ DÖŞEME Cevap:  OTO DERİ DÖŞEME Cevap:  OTO DERİ DÖŞEME Cevap:  OTO DERİ DÖŞEME Cevap:  OTO DERİ DÖŞEME Cevap:  OTO DERİ DÖŞEME







  • merhabalar, 2017 jetta direksiyon kaplama ne kadar tutar hocam. aradım 400 tl dedi telefondaki kişi, sizinle görüşemedim. daha uygun bir fiyat çıkarsa yaptırmayı düşünüyorum.
  • Dancing Bear D kullanıcısına yanıt
    Son fiyatımız 400 tl dır .. işlem bizde tam bir gün sürdüğünden malesef daha uygun bir fiyat verebilmemiz mümkün değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ART CAR kullanıcısına yanıt
    Hocam benim merak ettiğim başka bir konu var , babamda w212fl bir e kasa mercedes var araç 63.000 kmde bunun direksiyon parlıyor ve koltuklarda da ufak ufak parlamalar mevcut , yani kirlendi . Ben bu derileri hangi ürünler kullanıp temizlemeliyim ? Colourlockun ürünleri var , gyeonun var . Ancak kimisi önce temizleyici sonra koruyucu sür diyor , kimisi ona gerek yok bazı ürünler hem temizler hem korur diyor (turtle marka gibi)
    Not :iç döşemeler siyah renk. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Derilerin üzerinde koruyucu bir vernik tabaka vardır.Zamanla , ( sürtünme ve dış etkenler vasıtasıyla ) bu tabaka özelliğini kaybeder .. Eğer bu koruyucu tabaka deri üzerinden koruyucu Kalkan’ı kaldırdıysa kimyasal temizleyicileri derinin üzerinden boyasını alıp götürebilir .. Öncelikle kullanımı 5 seneyi geçmiş araçlarda ufak bir parçada denene yapılması gerekir .. Sonrasında testleri yapılmış bilinen bir ürünle temizlik ve koruma yapılabilir .. Biz en zararsız olanı ( ki onda bile koruma Kalkan’ı kalkmış deride boya atma olayı olabiliyor ) Arap sabunu ve bakım içinde Arko krem ikilisini kullanıyoruz .. Hakiki Deri bakımı demek , tamamıyla derinin nemli kalması ve kurulmaması demektir . Deri , kurulmadığı , sertleşmediği , , esnekliği bozulmadığı sürece dayanıklılığını korur.. Birde önemli uyarı ; deri kaplamalı direksiyonların en büyük düşmanı kolonyalı mendillerdir . Daha evvel anlattığım derinin üzerindeki koruyucu Kalkan’a direk zarar verir. Bu arada geç mesaj İÇİN kusura bakmayın konu kapandıktan sonra bildirim gelmediğinden yazınızı henüz görüyorum . Bir özel mesaj bildirimi geldi .. Onu bakmak İÇİN girdim , sizin mesajı da gördüm ve cevapladım .

    Saygılarımla

    A.CEM ADALI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ART CAR

    Derilerin üzerinde koruyucu bir vernik tabaka vardır.Zamanla , ( sürtünme ve dış etkenler vasıtasıyla ) bu tabaka özelliğini kaybeder .. Eğer bu koruyucu tabaka deri üzerinden koruyucu Kalkan’ı kaldırdıysa kimyasal temizleyicileri derinin üzerinden boyasını alıp götürebilir .. Öncelikle kullanımı 5 seneyi geçmiş araçlarda ufak bir parçada denene yapılması gerekir .. Sonrasında testleri yapılmış bilinen bir ürünle temizlik ve koruma yapılabilir .. Biz en zararsız olanı ( ki onda bile koruma Kalkan’ı kalkmış deride boya atma olayı olabiliyor ) Arap sabunu ve bakım içinde Arko krem ikilisini kullanıyoruz .. Hakiki Deri bakımı demek , tamamıyla derinin nemli kalması ve kurulmaması demektir . Deri , kurulmadığı , sertleşmediği , , esnekliği bozulmadığı sürece dayanıklılığını korur.. Birde önemli uyarı ; deri kaplamalı direksiyonların en büyük düşmanı kolonyalı mendillerdir . Daha evvel anlattığım derinin üzerindeki koruyucu Kalkan’a direk zarar verir. Bu arada geç mesaj İÇİN kusura bakmayın konu kapandıktan sonra bildirim gelmediğinden yazınızı henüz görüyorum . Bir özel mesaj bildirimi geldi .. Onu bakmak İÇİN girdim , sizin mesajı da gördüm ve cevapladım .

    Saygılarımla

    A.CEM ADALI

    Cem bey merhaba, 4-5 yıl önce aracıma deri direksiyon kaplamıştınız, yeni aracında direksiyon soyulma sorunu yaşıyorum. 1 yıldır yazmamışsınız hala devam ediyormusunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.