Şimdi Ara

Cevap: Yeni Skoda Fabia 1.2 TSİ 110 DSG Style satın aldım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben de 8 Aralık'ta Style paket metalik siyah, arka park sensörü ve camlara sonax filmi dahil 51800'e aldım arkadaşlar. Hatta araçta kapı kirişlerinde orjinal fabia yazılı metal korumaları da üstündeydi(hediye ettirdik). Sene sonunda araç alıyorsunuz çok sıkı pazarlık etmek lazım, 1 ay sonra eski model olacak o araç, ne diye Kasım Aralık'ta boyna kampanya yapıyolar, eldeki 2015 stokları bitsin diye, e bizim zaten vergiden yakıttan, sigortadan yediğimiz kazığın haddi hesabı yok, bayilerle sıkı pazarlık yapmak lazım. Neticede bana bu fiyata satan da size anlattığının çok ötesinde kar ediyor, yok maliyetine yakın bi fiyata veriyomuş da yok bilmem ne de hikaye bunlar, kar etmese o işi yapar mı adam. Bir önceki aracımı da Aralıkta almıştım ve aynı şekilde oldukça iyi bi fiyata almıştım. Liste fiyatı 55300 olan aracı yıl sonunda bu fiyata yakın alıyorsanız iyi indirim alamamışsınız demektir. Biz renk farkını bile indirttik. (Bunu yaparken bi kaç bayiden fiyat aldık, en uygununa gittik onla da ayrıca pazarlık ettik.)
    Daha önceden fabia manuel benzinlisi olan ve 10 yıl kullanan bi arkadaşımız vardı onu referans aldık bu aracı seçerken. 10yılın sonunda birileri adeta zorla bize sat diye diye aldı aracı. :) Oldukça memnundu araçtan. Aynı zamanda yakın bir akrabamızda da Skoda Octavia var, o da fazlasıyla memnun. Aracı almadan Almanya'da yaşayan ve tecrübeli şöför ve ADAC üyeliği de olan abime de danıştım, "burada da tutulan bir model Fabia, çekinmeden alabilirsin, Polo ile aynı altyapı zaten" diye belirtti kendisi. Bunlar da bu aracı seçmemizde etkili oldu.

    Bu arada arabanın sileceklerinde yağmur sensörü zaten var, sadece o konuma almanız yeterli, tıpkı farları otomatik'e aldığınızda tünele girince kısaları da yaktığı gibi, yağmur yağdığında silecekler kendiliğinden çalışıyor. Kararan iç dikiz aynası da standart, öyle olmasa aynanın arka alt kısmında gece moduna almanız için mandal olmalıydı, yok. Ki dışarıdaki ışığın miktarına göre aynadaki değişimi zaten fark ediyorsunuz. Yani onları da taktık diyorlarsa style model için doğru değil, onlar standartta var.
    Hız sabitleyici yok hız limitörü var ama bugün bi forumda hız sabitleyiciyi serviste 1 ay önce eklettiğini yazan biri olmuş, konuyu net öğrenirsem yazarım buraya.

    Benim deneyimim de henüz 750km'lik. Araç şimdilik şehir içinde metre metre dur kalk değilse ortalama bi dur kalk ve akıcı sıkışıklıkta 7,5 civarı yakıyor, şehir dışında 90 - 120 arası sürdüm 5,5 litre yaktı. Benim için düşündüğümden iyi yakıtı. 90'la gidip şehirlerarasında 4 litrenin altını gördüğünü söyleyenler var. Denemedim göreceğiz bakalım.
    Genel olarak araç çok rahat, sürüş konforu üst düzey, oldukça seri, motorun o tatlı homurtusu ara ara çok hoş geliyor kulağa. DSG şansımanın vites geçişleri müthiş rahat. Yokuş kalkış desteğini hissettirmeden yapıyor, önceki aracımda biraz daha sıkıntılı gibiydi(manueldi tabii). Stop&start olması bilhassa benzinli bir araçta ekonomi açısından önemli, ki yeni nesil tsi motorlar artık daha ekonomikler(7 ileri şanzıman olduğunu da hatırlatmak lazım, bazı arkadaşlarım duyunca inanamadı, mesela Hyundai i20'nin otomatiği hala 4 ileri). Yol bilgisayarı çok iyi, yok yok neredeyse, müzik sistemindeki mp3 şarkılarına bile direksiyondan ve yol bilgisayarı ekranından giriş yapıp seçim yapabiliyorsunuz, telefon rehberinize de öyle. Önceki aracımda da bluetooth vardı ama sadece lcd ekrandan müdahale edebiliyordunuz rehberinize filan. Otomatik klima ve havalandırma sistemi çok iyi çalışıyor, çok kısa zamanda müthiş ısıtıyor mesela şu kış günlerinde. Önceki araçlarımda bu kadar randımanlı değildi doğrusu. Bagajı bu sınıfın en iyisi ve gerçekten de hatcback bir B sınıfı için oldukça yeterli. Araçtaki Alman Mühendisliği kendini fazlasıyla hissettiriyor, donanımların pek çoğu oldukça efektif işe yaramayanı yok aralarında.

    Dizel araçtan bu araca geçtim, şimdilik pişmanlık yok. Umarım hiç olmaz. Aracın teknolojik olarak Polo'larla aynı altyapıyı kullandığını(hatta şase aynı şase) bilhassa style pakette Polo bulemotion'a yakın donanımda olduğunu hatırlatmakta fayda var, fiyat ekonomisi de cabası. Ben de bu donanım ve hp'yi görünce Polo'ya o parayı vermek istemedim, test sürüşüne bile gerek görmeden aldım, ki şürüş keyfi gerçekten güzel bir araç. Tereddütünüz varsa mutlaka test edin, daha önceden skoda'ya burun kıvırıyorsanız ya da hiç kullanmamışsanız sizi şaşırtabilir. Şimdilik oldukça memnunum bu aracı aldığıma.

    Şunu da belirteyim, ülkenin her yerindeki V grubun tüm markalarının servislerinde bakıma sokabiliyorsunuz Skodaları, bizzat yetkili satıcının verdiği bilgidir. Yani servis ağı problemi de yok anlayacağınız.


    Paspas soran olmuş ben bauhaus'tan 29,90 tl'ye oldukça kalın dörtlü paspas seti aldım siyah.
    Ayrıca bagaja fabia yazılı bagaj havuzu aldım 75tl'ye taksitle internetten. otoaksesuarcı diye bi site.
    http://www.otoaksesuarci.com/bagaj-havuzu/bod-skoda-fabia-bagaj-havuzu-2008-2015-p1405







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.