Şimdi Ara

Chernobylite (Erken Erişim) [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
12.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunu bekleyen muazzam bir kesim var, muazzam takip ediliyor falan sanıyordum ama pek ilgilenilmiyormuş. Yabancı forumlarda da öyle. S.T.A.L.K.E.R. türüne hayran biri olarak benzer ne varsa tüketmek istiyor insan. Fakat bu oyunla ilgili beklentiyi -erken erişim olmasına rağmen- düşük tutmak gerekiyor gibi.

  • Chernobylite Temmuz ayında erken erişimden çıkıyor.16 Ekim 2019 bu yana erken erişimde olan yapım bugün gelen ve tam sürüm öncesi son güncelleme ile final aşamasına ulaştı.Oyunu erken erişim sürecinde önemli bir değişim gösterdi ve son güncelleme ile oyunun hikayesi baştan yazılıp,yeni diyaloglar,yeni bölgeler,envanter iyileştirmeleri ve elbette yeni müziklerle birlikte teknik anlamdada iyileştirmeler yapılmış.Optimizasyon konusunda bu süreçte önemli iyileştirmeler yapılsada özellikle oyuna yeni eklenen Nvidia DLSS 2.0 desteği ile çok daha iyi bir performans elde edilir hale gelmiş.Bunların yanısıra Steam başarımları,buluta kaydetme özelliğide final sürümü öncesi eklenenler arasında yer alıyor.


    Bu güncelleme sonrasında oyunun tam sürüm öncesi son kez indirime girdi ve erken erişim fiyatında % 20 lik bir indirim oranıyla bu ay sonuna kadar indirimde,tam sürüm sonrası fiyat artışı olabilir fakat bu kesin değil,eğer Metro Stalker tarzı oyunları oynuyorsanız Chernobylite'e bir göz atmanızı öneririm.


    Ekleme:Oyunun daha önceden Türkçe çevirisi resmi olarak eklenmişti fakat şu an Türkçe dil desteği bulunmuyor. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 23 Nisan 2021; 23:21:38 >




  • Oyuncak mı bu ya dili ekle sonra geri kaldır falan. Gerçi çeviriyi yapan elemanın kolpalığını dile getirdik diye demediğini bırakmamıştı millet. Müstehak bu tür muameleler.

  • Oyunu yeni güncellemesi sonrası en baştan başlayıp bir süre oynadım.Öncelikle hikaye ve diyaloglar tamamen baştan yazılmış.Açılış görevi,sinematikler ve diyaloglarda yeniden düzenlenmiş.Erken erişimde olması nedeniyle bu süreçte oyuncular tarafından yapılan bildirimler doğrultusunda oyunun zorluk seviyesinde ve envanter yönetiminde genel bir denge düzenlemesi yaptılar.Oyun hayatta kalma,combat,rol yapma ögeleri,envanter yönetimi ve crafting gibi bir çok türü bir arada bulundursada yapay zekanın zorluğu çok yüksekti ve daha ilk görevden bile hayatta kalma epey zordu.Denge düzenlemesi ile oyun daha iyi bir seviyeye ulaşmış.Her bir zorluk seviyesi ayrı olarak ayarlanıyor ve bu sayede gerek hayatta kalma gereksede çatışma zorluğu tercihen değiştiriliyor.Bunun yanısıra en önemli ve gerekli değişiklikte yani hızlı kayıt ve yükleme seçenekleri oyuna eklenmiş.Öldüğünüzde görevin en başına attığı için hızlı kayıtla en son kayıttan devam edebiliyoruz.


    Oyun türü itibariyle daha çok Metro ve Stalkers yapımlarını andırıyor.Bu yapımların yanısıra Fallout oyunlarıdaki gibi kendi basemizi inşa ediyoruz.Buradan gerek ana görevleri gereksede görevler içinde birlikte oynamadığımız ama başka görevler için gönderebildiğimiz companionlarada görev atabiliyoruz.Yan görevler daha çok üretim için malzeme bulma,mühimmat ve sağlık malzemelerini elde etmeye yönelik olsada görev alanına yerleştirilmiş ? işaretli yerlerdende yan görevler keşfediyoruz.Oynanış tarafında ise tercih tamamen oyuncuya bırakılmış,ister sessizce ilerleyip mermi harcamadan(mermi aynı zamanda takas içinde kullanılıyor) istersede çatışmayı tercih edip ilerliyorsunuz.Etrafta mermi ve sağlık kiti bulmak çok zor bu nedenle topladığımız materyallerle bulunduğumuz yere üretim istasyonları inşa ediyor ve sağlık kitleri,mermi ve patlayıcı gibi ekipmanlar üretiyoruz.İnşa sırasında etrafta düşmanlar varsa sizi duyuyorlar ve belirli bir süre aramaya başlıyorlar.Öncesinde zırhsız düşmanlar dahi daha zor ölürken şimdi ise iki altıpatlar mermiyle düşüyorlar.Görevi bitirdiğinizde yada hayatta kalamayacağınız bir durumda ise bir portal cihazı ile ana merkeze kendinizi ışınlatarak görevi tamamlıyorsunuz.


    Oyunun erken erişim süreci uzadığından var olan ilgiyi biraz kaybetti ama son güncellemesiyle oyundaki değişim beni epey etkiledi.En azından bu süreyi boşa geçirmeyip oyunu tam sürüme güçlü bir şekilde hazırlamışlar.Açıkcası son halini epey beğendim ve içerisinde hikaye ilerleyişine yön verebildiğimiz diyaloglarda olduğu için Türkçe çeviri ile oynamak önemli,her ne kadar oyunun Steam sayfasında Türkçe dil desteği yok görünüyor olsada ilerleyen süreçte yeni dillerde eklenecekmiş.Umarım içerisinde Türkçe çeviride yer alır. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 24 Nisan 2021; 1:23:5 >




  • Türkçe dil desteği geldiğinde oynarım. Zaten bu destek var diye almıştım, az öncede güncellemeyi yaptım fakat dil desteğini beklerim.

  • Oyunu almak için erken erişimden çıkmasını bekliyordum iyikide beklemişim. Türkçe dil desteğini kaldırdılarsa almanın da bir anlamı yok. Yine de biraz daha istek listemde tutayım oyunu bakalım, ileride eklerlerse alırım.


    Erken erişim oyunlardan uzak durmanın faydaları  

  • Oyuna Türkçe dil desteği geleceği doğrulandı.Tam sürüm öncesi yayınlanan son güncellemede eklenecek diller arasında Türkçe'ninde olduğu ve üzerinde çalışıldığı açıklandı.Oyunu almayı düşünenler için paylaşıyorum.


    https://steamcommunity.com/games/1016800/announcements/detail/2981928042027556697


    Localization:


    We've added 2 community driven languages - Hungarian and Ukrainian.It's the first pass,so you may still encounter errors and missing names of items.The work on Czech and Turkish is still ongoing. 





  • Oyun stalker ile konsepti disinda kiyaslanamaz pek. Kendini tekrar eden ve cok ruhsuz bir oyun. Stalker kalitesi bekleyip oynamak husran olur.

    Grafikleri guzel, ortami stalker ozleyenler icin bi miktar gorup gecirmelik. Onun disinda epey bos.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun erken erişimden çıkıp tam sürüme geçti.Çıkışına özel olarakta % 10 indirimde,her ne kadar fiyat artışına gidileceği belirtilsede henüz erken erişim fiyatında indirim sayesinde kalmaya devam ediyor.Türkçe dil desteği tam sürüme yetişmese olsa gerek henüz bulunmuyor ama sonradan ekleyeceklerini belirttiler.Bu nedenle tam sürümün oyun performansına bir bakıp Türkçe desteği eklenene kadar bekleyeceğim. 


    Oyun hem Nvidia DLSS 2.1 hemde AMD FSR 1.0 destekliyor.Bu nedenle destekleyen kartlarda ek performans kazanımı elde edecek teknolojilere sahip fakat erken erişim sürecinde optimizasyonu geliştiği için bunlar kapalı iken dahi yüksek performans gözlenebiliyor.Yinede fikir vermesi amacıyla değerlerimi paylaşayım.


    4K Ultra Ayarlar ve uzak çizim mesafesi % 120(varsayılan olarak % 100) DLSS 2.2 Kalite seçeneğinde(varsayılan olarak 2.1 ile geliyor ama 2.2 dosyası ile değiştirebiliyorsunuz) oyun içi Benchmark testinde 93,aynı ayarlarda FidelityFX Super Resolution(FSR) 1.0 Ultra Kalite seçeneğinde yine ortalama 93 Fps lik bir değer elde ettim.Görüntü kalitesi birbirine çok benzer ve performans değerleride aynı,bu nedenle DLSS desteği olmayan kartlarda bu oyun özelinde DLSS in katkısını FSR ile elde edebiliyorsunuz. 





  • oyunda şuan Türkçe veya Türkçe yama mevcut mu

  • evohan kullanıcısına yanıt

    Hocam bir üst mesajımda oyunun tam sürümünde Türkçe dil desteğinin olmadığını ve sonradan ekleneceğini belirtmiştim.Bunu yazmama rağmen halen Türkçe yama mevcut mu diye sormanız biraz garip değil mi. Sanki boşa yazıyorum gibi.Her neyse çok zor değil sadece bir üst mesaja bakın sorunuzun cevabı orda :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terminator T-800

    Hocam bir üst mesajımda oyunun tam sürümünde Türkçe dil desteğinin olmadığını ve sonradan ekleneceğini belirtmiştim.Bunu yazmama rağmen halen Türkçe yama mevcut mu diye sormanız biraz garip değil mi. Sanki boşa yazıyorum gibi.Her neyse çok zor değil sadece bir üst mesaja bakın sorunuzun cevabı orda :)

    kardeşim sonradan fark ettim olur böyle şeyler her zaman çoğu mesajı okuyacak vaktimiz olmuyor ama okuyoruz genelde merak etme eyvallah  

  • 1070 ti ile amd fsr yi açtım ama bulanıklaştırıyor oyunu sadece 2k dsr ye alsam bile çok iyi olmuyor bana kalırsa

  • türkçe sürümü çıktı deniyor ama deneyen varmı

  • Oyun Türkçe dil desteği ile çıkmadı. Yama hakkında bilgisi olan yok mu?

  • titanyumingen T kullanıcısına yanıt

    steam epic gog hiç birinde tr değil şuan

  • oyunda rol yapma-diyalog ögeleri ne sıklıkta?

  • Şu oyunu Türkçe olarak ve anlayarak oynamak istiyorum ancak nasip olmayacak galiba.

  • şu oyun için firmayla çalışan çeviri ekibi kim acaba 7 temmuzda türkçe yama için çalıştıkları hakkında oyunun steam hesabında bilgi var çünkü

  • çünkü yanlış bilmiyorsam bu oyun community çevirisiyle dil ekliyor o yüzden bizlerden çeviri yapmayı bilen birinin yapması gerekiyor diye biliyorum resmi türkçe yamanın olması için

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.