Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
220.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "HB modelli içinde 1.2 sanırım üzmez kimseyi yokuşlarda" demiş Demiral arkadaşım. 2008 yeni kasa HB 1.2 se lpg 4 AB ve abs li araç sahibiyim.15 bin'e dayandım.En büyük sıkıntım çekiş...Araba gitmiyor,öldürecek beni 80-90 model şahin,toroslar yokuşlarda nal toplatıyor...Almayı düşünen arkadaşlar bunu göz ardı edipte benim gibi içi kan ağlayarak pişman olmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarıkcann

    "HB modelli içinde 1.2 sanırım üzmez kimseyi yokuşlarda" demiş Demiral arkadaşım. 2008 yeni kasa HB 1.2 se lpg 4 AB ve abs li araç sahibiyim.15 bin'e dayandım.En büyük sıkıntım çekiş...Araba gitmiyor,öldürecek beni 80-90 model şahin,toroslar yokuşlarda nal toplatıyor...Almayı düşünen arkadaşlar bunu göz ardı edipte benim gibi içi kan ağlayarak pişman olmasın.


    İyiki de "sanırım" demişim :D

    1.2 motoru Sedan model de düşünenlere tavsiye etmedim, cünkü o aracı kullandım. Ancak 1.2 HB kullanmamıştım. Bu yüzden direk yorum yapmak istemedim. Demek ki onda da yetersiz kalıyormuş. Ancak Hediyeli ve Garantili LPG için başka bir alternatifte yok sanırım...

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemko78

    Kırmızı aveo hb aracıma biraz süsleme yapmak istiyorum. Aracım sport modeli, yani sis farlı, yan havalandırmaları gri, spoiler takılı, 15 inc çelik jantlı. Öncelikle camlara film düşünüyorum ama dışarıda yaptırmaktan sa kendim denemeyi düşünüyorum.Yapabilirmiyim bilmiyorum:). Burak Bey, önceki mesajlarınızda "Chevrolet onaylı 8 binlik Xenon far taktırdım. Ve en sonundada yine Resmi Chevrolet Aksesuarı olan Body kit taktırdım aracıma" demişsiniz. Ben Xenondan ziyade beyaz ampul düşünüyordum ama garantim bozulur mu diye de endişeliyim. Body kit yerine sadece marşpiyel de bana yeter diye düşünüyorum.Taktırdığınız far ve body kit fiyatlarını yazmanız mümkün mü acaba?.


    Hocam Body Kiti iade aldılar. Cünkü, otobanda bir parcasının üzerinden geçtim. Yani hatalı parça yollamışlar. Ve kaplama yerinden çıktı. Kızgınlığıma istinaden hemen geri aldılar ve ondan sonrada dış görünüşle ilgilenmedim. Fiyatı 1.400 TL civarı Egzos çıkışıyla beraber sanırım...

    Beyaz ampül bilmiyorum ne kadar size fayda sağlar? Xenon ların özelliği; ekonomik tüketim, sürücünün gözünü rahatlatması, özellikle alacakaranlık yollarda, sürücüye gerekli olan aydınlatmayı sağlamasıdır. Ancak, normal beyaz ampülle bilmiyorum bu amaçlara ulaşırmısınız? Sadece şekil için düşünüyorsanız, birşey diyemem...

    Xenon'a Herşey dahil 300 TL verdim. Piyasada bol olarak metal kutu içerisinde olan H4 kit bu. Ne yazık ki Cin malı.

    Bunu yaptım çünkü,
    *Fiyatı maküldü.
    *Sentinel markası ile ilgili çok kişi olumlu şeyler söyledi. Ve Garanti süresi içinde başımı ağrıtmayacağını söylediler, ve H4 lerin değişiminin ucuz olduğunu da söylediler. Yani genelde karşılaşmadığımız kaliteli bir Cin markasıymış bu.(Stadyum Işıklarıyla Ünlü Bir Marka)
    *Biliyorsunuz Xenonlar Kelvin derecesine göre güc ve renk değiştirirler. Güçlü Xenon yani sürücüye en iyi görüş açısını veren Xenon'un Kelvin derecesi düşüktür. Mesela orjinal BMW Xenonları 4300 Kelvindir. Piyasada çokça olan, ve genelde çokca araçlarda gördüğümüz Xenonlar 6000 Kelvindir.
    Cin malları ne yazık ki çok farklı. Yani şunu demek istiyorum, 6000 alıp takıyorsunuz, renk olarak 6000 renginde olsada güç olarak 4300 den daha güclü, ve karşı tarafın gözünü alıyorsunuz. Bu yüzden ben 8000 lik tercih ettim. Yamurda camurda göremessin dediler ama gerçekten yanıldılar.
    *Angel Far gibi birşey yapmayı ve ya mercek sistemlerini kullanmak istemedim. Cünkü Chevrolet farları şemsiyeli farlar. Yani direk karşı tarafın gözüne ışık gitmiyor. Ve tabiki bu sistemler ciddi anlamda fiyat açısından pahalı.
    *Sonuç olarak, zifiri karanlıkta, Xenon etkisiyle ne yazık ki bazen göz alıyorum. Bütün test değerleri normal olmasına ragmen, ne yazık ki bu oluyor. Bunuda farların acısını düşürerek ayarlıyorum. Böylece sorun çıkmıyor.
    Genel olarak verdiği performansdan çok memnunum. Gerçekten gece kullanımlarında çok fark ediyor. Muayinelerde şunu ögrendim, Xenon far sahiplerinin araçlarında Far yükseklik ayarı ve far temizleyiciler olmak zorundaymış. Yani, yeni araçlarda bu aranıyormuş. Bu 2 özelliğe sahip değilse araç Fardan (-) alıyor.Ama merak etmeyin, Muayineden geçiyorsunuz. Zaten normal H4 ampüllerini geri aldım. Sorun olduğunda onları takıp girerim muayinelere...
    Kullandığım marka, Sentinel H4 8000 Kelvin Far kiti.

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 15 Ekim 2009; 20:09:24 >




  • merhaba

    800 km de 2. el 2009 modem aveo 1.4 hb araç aldık.aracı 1 kere kullanma fırsatım oldu henüz.bi sorunla karsılastım.
    gece e-5 te bos yolda gidiyorum arac 120 km gayet stabil bir şekilde giderken 130-140 gbi hızlara cıktıgımda bir anda arabanın sag tafından bi ses gelmeye başlıyor.
    nereden geldigini de anlayamadım içerden mi dışardan mı sanki ıslık sesi gibi,yada bi yerden rüzgar giriyor gibi hışırtılı bir ses.3 kere hızımı yükselttim ve ses 3 seferde de
    geldi ancak isin garip yanı 120 ile giderken tık yokken 130 ve biraz artınca ses bi anda gelmeye başlıyor.hışırtıyla karışık ıslık veya rüzgar sesi gibi.

    sebebi hakkında hiçbir bilgim yok,bu tarz bi şey yaşayan veya neden kaynaklandıgı hakkında bilgi veren olursa çok sevinirim.

    iyi günler
  • Sevgili arkadaşlar, araç 4400km oldu, almayı düşünenlere şu ana kadarki düşüncelerimi aktarayım.

    Aracın fiyat/performans oranı çok yüksek, araca kim bindiyse, kafasındaki Chevrolet imajı değişiyor, beğenmeyen olmadı henüz. Bu paraya alınabilecek en iyi aracı aldığımı düşünüyorum yalnız şunuda ekleyeyim ki elimde yine aynı şans olsa yine aynı aracı alırmıydım diye düşünüyorum, evet alırdım diyemiyorum, bununda ana nedeni direksiyon.

    Arkadaşlar kesinlikle test sürüşü yapmadan almayın, ben bir çok markanın, bir çok farklı aracını kullandım, ki bunlara Kia, Hyundai minivan, kamyonet tipi araçları da dahil ediyorum, hayatımda böyle ağır bi hidrolik direksiyon ne duydum ne gördüm, bi ara kremayer direksiyonlar vardı, bilen arkadaşlar vardır, kremayer kadar dahi memnun değilim direksiyondan. Aracı değiştirirsem emin olun sadece bu sebepten olucak, diğer aklıma gelen eksileri sayarsak, cd çalar bazen her cd yi okumuyor, bazen cd yi okuyor her şarkıyı okumuyor, atlama yapabiliyor arada, müzik sistemi çok yetersiz, bas sesleri sıfır, tok bir ses vermiyor, yol tutuşu 100km nin üzerine çıktığınızda iyi değil, direksiyon çok hafifliyor bu hızlarda ki bu çok tehlikeli bi durum. Artılarına gelince, tam otomatik olmasına rağmen benzin tüketimi çok başarılı, bilhassa 3000 devri geçmezseniz gerçekten çok cimri, araç bastığınızda gidiyor, öyle tıkanma vs. gibi bi durumla hiç karşılaşmadım, motor gürültüsü de pek yok, Auris le kıyasladığımda daha az motor sesi geldiğini söyleyebilirim yüksek hızda, iç ve dış dizaynını da başarılı buluyorum. Son olarak sıfır anahtar teslim aldığım aracın vergisi ödemeden bana teslim eden (şans eseri öğrendim, yatırttırdım tabiki avukatımı arattırıp) Opel Egem'i burdan lanetliyorum.




  • Sevgili sky__walker,

    Direksiyon konusunda aynı şeyleri paylaşıyoruz. Yol tutuşu ile ilgili cözümü lastiklerde buluyorum. Ya da bulmak istiyorum diyeyim.

    Cd durumu benide çok rahatsız ediyor. Önceden Nero ile çekim yapıyordum. Acaba yazılımdan mıdır diyip başka bir programla çekmeye başladım. Atlama azaldı, fakat arada sırada yapmıyor değil. Ve CD yi çıkardığımda sıcaklıktan elim yanıyor. Sanırım içerde ciddi bir ısı sorunu var ve Cd ler bu yüzden bouluyor. Kış şartlarında idare ediyor sistem ama özellikle yazın, Cd dayanmıyor diyebilirim. Neyse ki bunu çok fazla kafama takmıyorum. Çünkü, şu direk bağlantı olayı sayesinde Mp3 playerımı bağlıyorum ve hiçbir sorun kalmıyor.

    Benzin tüketimi rekorumu daha kimse geçemedi, o konuda da size katılıyorum. 100 KM 11TL hiçbir Otomatik vites araç vaadetmedi bana. Ve bu araç birde Sedan...

    Vergiyi aldığımda da ben ödedim. Güya bu müşteriye aitmiş. GM'i aradığımda ve ufak bir araştırma yaptığımda böyle söylüyorlar...

    Aveo genel izlenime bakıldığında, başarılı bir araba. Gerçekten, yabana atılmayacak bir araba bana göre. Ancak diğer insanların bakış açısını geçtim, ne yazık ki Chevrolet sahipleri bile bu arabayı kücük görüyor. Örneğin Cruze sahipleri acımasızca eleştiriyor bu arabayı...

    Saygılarımla...




  • Burda önemli olan olaylara objektif bakabilmek, kimsenin araçlarımızı sevmesini beklemiyorum, sever, sevmez, kendisi bilir ancak küçümsüyorsa orda durulması lazım, bu tip yorumları zaten dikkate ve kaale almam ama bana birisi çıkıp, sıfır araç olup, içinde 1.4 16v Opel motoru Eco-Tec olan, 2 hava yastığı, abs, klima, radyo cd mp3 çalar, elektrikli aynalar, ipod bağlantı yuvası, tam otomatik vites, düşük yakıt tüketimi, park sensörü, cam filminin ve 3yıl yada 100.000km garantisindeki bir aracın 22.500 (ötv indiriminde aldım) e satıldığı bir başka örnek göstersin mümkünse, ben aylarca aradım bulamadım.

    Araç ötv indirimi bitse dahi fiyat olarak diğer araçlara göre çok avantajlı ve benim şahsi fikrime göre kesinlikle kötü bi araba değil ama eksiklikleri var, bunuda zaten kullanıcıları olarak biz yeri geldikçe belirtiyoruz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • hafta sonu, cumartesi günü pederin aveo su arıza çıkardı.. iş için gölbaşına gittik. arabayı park ettik , işimizi hallettik tekrar arabaya döndük anahtarı kontağa taktık arabayı çalıştırdık ama vites p konumundan ayrılmıyor. ne yaptıysak p konumundan ayıramadık vitesi. neyse kullanım klavuzu okuduk ettik anahtarı vites kutusunun yanındaki anahtar deliğine sokup p konumundan ayırmayı başarıp doğruca ankara opis e gittik. ilgi alaka güzel hemen ilgilendiler. parçanın adını unuttum şimdi yanlış bir şey söylemeyim , freni basıldığında vites kolunun hareket etmesini sağlayan parça bozulmuş ( tam ifade edemedim ama sensörden falan bahsettiler) . parçanın ellerinde olup olmadığına bakacaklarını ellerinde yoksa 3 iş günü içinde izmirden getirteceklerini yoksa yurtdışından getirteceklerini onunda 15-20 günü bulabileceğini bu süredede arabanın serviste kalacağını söylediler tabi bu arada biz sinir olmuş vaziyette adamı dinlerken parçanın ellerinde bulunduğunu ve 1 saat içinde takabileceklerini söylediler. nasıl sevindik anlatamam. önce eşşeğimizi kaybettirip sonra buldurdular. bu arada araç aveo sx 4 hava yastıklı olanından. temmuz ayında 26.000 tl ye almıştık.

    araba konusuna gelince öncelikle direksiyonu hidrolikmi değilmi diye epey bir düşündüm. neredeyse servis elemanına soracaktım. bir direksiyon bu kadarmı sert olur anlayamadım. (neyseki peder şahinden aveoya geçtiğinden bu pek sorun oluşturmuyor) araç yerden baya bi yüksek. şehir içindeki bu çok önemli degil ama uzun yolda problem yaratıyor. buna baglı olarak yol tutuşu zayıf virajda arkası bırakma eğilimi gösteriyor. 150 km den sonra motordan uğultu şeklinde bir ses geliyor. servise sordum yeterli bir yanıt alamadım. keşke tüm kapıları kilitlemek için cam düğmelerinin oraya bir düğme yapsalarmış . kapının üstünde bulunan düğmeden kapatmak biraz zor oluyor.( bu arada peder arabayı aldıktan sonra arabanın e ncap tan 1,5 yıldız aldığını duyunca biraz morali bozuldu ama neyse)

    bu eksiklerinin yanında anahtarın üzerinden bagajı açabilmek çok güzel. kendi arabam yeni kasa city es otomatik. en üst versiyonu olmasına rağmen bagajı ya içeriden yada anahtarla kendim açıyorum. açıkcası anahtarın üzerinden tek dokunmayla bagaj kapagını açmayı bende isterdim. digital klimanın kullanımı kolay. cabuk soğutuyor arabayı.

    pederin era symbol albea aveo arasında en çok beğendiği aveo oldu. bende aynı kanaatteyim. donanım olarak fiyat oarak en mantıklı seçim aveo idi. verdiğimiz para ile alabileceğimiz maksimum donanımlı arabayı aldığımızı düşünüyorum.( en azından ben öyle umut ediyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertylion -- 19 Ekim 2009; 13:52:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwertylion

    hafta sonu, cumartesi günü pederin aveo su arıza çıkardı.. iş için gölbaşına gittik. arabayı park ettik , işimizi hallettik tekrar arabaya döndük anahtarı kontağa taktık arabayı çalıştırdık ama vites p konumundan ayrılmıyor. ne yaptıysak p konumundan ayıramadık vitesi. neyse kullanım klavuzu okuduk ettik anahtarı vites kutusunun yanındaki anahtar deliğine sokup p konumundan ayırmayı başarıp doğruca ankara opis e gittik. ilgi alaka güzel hemen ilgilendiler. parçanın adını unuttum şimdi yanlış bir şey söylemeyim , freni basıldığında vites kolunun hareket etmesini sağlayan parça bozulmuş ( tam ifade edemedim ama sensörden falan bahsettiler) . parçanın ellerinde olup olmadığına bakacaklarını ellerinde yoksa 3 iş günü içinde izmirden getirteceklerini yoksa yurtdışından getirteceklerini onunda 15-20 günü bulabileceğini bu süredede arabanın serviste kalacağını söylediler tabi bu arada biz sinir olmuş vaziyette adamı dinlerken parçanın ellerinde bulunduğunu ve 1 saat içinde takabileceklerini söylediler. nasıl sevindik anlatamam. önce eşşeğimizi kaybettirip sonra buldurdular. bu arada araç aveo sx 4 hava yastıklı olanından. temmuz ayında 26.000 tl ye almıştık.

    araba konusuna gelince öncelikle direksiyonu hidrolikmi değilmi diye epey bir düşündüm. neredeyse servis elemanına soracaktım. bir direksiyon bu kadarmı sert olur anlayamadım. (neyseki peder şahinden aveoya geçtiğinden bu pek sorun oluşturmuyor) araç yerden baya bi yüksek. şehir içindeki bu çok önemli degil ama uzun yolda problem yaratıyor. buna baglı olarak yol tutuşu zayıf virajda arkası bırakma eğilimi gösteriyor. 150 km den sonra motordan uğultu şeklinde bir ses geliyor. servise sordum yeterli bir yanıt alamadım. keşke tüm kapıları kilitlemek için cam düğmelerinin oraya bir düğme yapsalarmış . kapının üstünde bulunan düğmeden kapatmak biraz zor oluyor.( bu arada peder arabayı aldıktan sonra arabanın e ncap tan 1,5 yıldız aldığını duyunca biraz morali bozuldu ama neyse)

    bu eksiklerinin yanında anahtarın üzerinden bagajı açabilmek çok güzel. kendi arabam yeni kasa city es otomatik. en üst versiyonu olmasına rağmen bagajı ya içeriden yada anahtarla kendim açıyorum. açıkcası anahtarın üzerinden tek dokunmayla bagaj kapagını açmayı bende isterdim. digital klimanın kullanımı kolay. cabuk soğutuyor arabayı.

    pederin era symbol albea aveo arasında en çok beğendiği aveo oldu. bende aynı kanaatteyim. donanım olarak fiyat oarak en mantıklı seçim aveo idi. verdiğimiz para ile alabileceğimiz maksimum donanımlı arabayı aldığımızı düşünüyorum.( en azından ben öyle umut ediyorum)



    Ben izniniz olursa birşeyler ekleyeyim bu yazıya...

    Arıza yapan parça, "otomatik vites müşürü"dür. Bu parçanın özelliği, arac Park konumundayken Frene bastığınızda Vitesi serbest bırakmasıdır. Tam anlamıyla bir güvenlik özelliğidir. Yaptığınız uygulama ile bunu manuel olarak sizde yapabilirsiniz zaten. Parça 3 iş günü içinde gelir ve 5 dakikada takarlar. Geçiçi çözüm olarak, Servis Şefiniz o özelliği araçta devre dışı bırakabilir. Böylece, Frene basmadan Park konumundan alabilirsiniz aracı. (Parçayı beklemenize gerek yoktur. Uygun bir zamanda servisinize uğrar, parça değişir ve eskisi gibi kullanırsınız aracı.)

    Aracın yüksek olduğuna değinmişsiniz. Ancak, bunun Türkiye yollarında ciddi bir artı özellik olduğuna değinmemişsiniz. Samimi olarak söylüyorum ki, araç, en alcak arazi aracı yüksekliğinde. Birçok yerden korkusuzca inebiliyorsunuz ve çıkabiliyorsunuz. Elbette bunun dez avantajı, yol tutuşun azalması olacaktır ki, dediklerinize katılıyorum.

    Motor sesi ne yazık ki var. Bunun tek çözümü bana göre, kaput altına kaplama yaptırmaktır. Maliyeti 150 TL civarıdır. Bagaj altında yer alan kaplamanın daha sertini kaput altına takarlar. Böylece kabine giren ses ciddi oranda azalır. Bu kaplama bir çok markada standarttır. Ancak ne yazık ki ucuz araba satalım diye bazı şeylerden ödün verildiği gerçektir.

    Kilit konusu...

    Sanırım merkezi kilit sistemiyle ilgili bir bilginiz yok? Söför bölümünde bulunan kapı kilit düğmesini indirdiğinizde bütün kapılar kilitlenir. Kaldırdığınızda bütün kapılar açılır. Sadece yeri biraz ters kalıyor. Ancak geri dirsek hareketiyle bunu yolculuk esnasında bile kolayca yapabilirsiniz.

    Son olarak, NCAP da teste giren araçla sizin şuandaki Aveo'nuz arasında birçok güvenlik farkı var. Elbette altımızdaki araç tam güvenlik donanımlarına sahip bir araç değil. Ancak şunu gönül rahatlığıyla söylerim ki, verdiğiniz para neyse, güvenlikte size bu paradan fazlasını sunuyor Aveo.

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 21 Ekim 2009; 19:40:49 >




  • Arkadaşlar kısmetse ben de eşim için

    1.4 DOHC AB AC ABS OTM getz(24.403 tl)
    ya da
    HB 1.4 16V SE 2AB ABS AT aveo(26.527) düşünüyorum.

    Şu an getz biraz daha önde.


    İki aracı da kullanmış olan biri varsa kısaca yorumlarsa sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evolution313

    merhaba

    800 km de 2. el 2009 modem aveo 1.4 hb araç aldık.aracı 1 kere kullanma fırsatım oldu henüz.bi sorunla karsılastım.
    gece e-5 te bos yolda gidiyorum arac 120 km gayet stabil bir şekilde giderken 130-140 gbi hızlara cıktıgımda bir anda arabanın sag tafından bi ses gelmeye başlıyor.
    nereden geldigini de anlayamadım içerden mi dışardan mı sanki ıslık sesi gibi,yada bi yerden rüzgar giriyor gibi hışırtılı bir ses.3 kere hızımı yükselttim ve ses 3 seferde de
    geldi ancak isin garip yanı 120 ile giderken tık yokken 130 ve biraz artınca ses bi anda gelmeye başlıyor.hışırtıyla karışık ıslık veya rüzgar sesi gibi.

    sebebi hakkında hiçbir bilgim yok,bu tarz bi şey yaşayan veya neden kaynaklandıgı hakkında bilgi veren olursa çok sevinirim.

    iyi günler


    bu sorunu bende 1.4 s sedan aracımda yaşadım. 130-140'dan sonra sağ ön taraftan gelen bir ıslık sesi bu. servise gittim sağ ön kapının lastiklerinden kaynaklanan bir sorun olduğunu söylediler. bu kapının lastiklerine derby isimli yapıştırıcı sürüp gönderdiler. ama sorun çözülmedi ses yine gelmeye devam etti. chevrolet merkeze bu kronik sorunu herkesin bildirmesi gerekir. forumda bu aynı sorunu yaşayan başka kişiler de var. iyi günler...




  • Selam,

    2006 model Aveo 1.2S Sedan aracımı satıyorum. Aracın hiçbir kazası yok. Full orjinal. Baskı balata seti yeni değişmiş. Muayenesi yeni yapılmış. 51.000km'de.


    Arkadaşlar bu arada ben aracıma xenon far kiti ve alarm taktırmak istiyorum. Alarm konusunda anahtarımı sustalıya çevirebileceğim kaliteli bir alarm sistemi varmıdır. Varsa Ankara'da uygun fiyata kim takar? Xenon için nasıl bir ampul tipi kullanmak gerekiyor. Fiyat performans olarak Ankara'da önerebileceğiniz yerler nereler?

    Ayrıca benim aracımın lastikleri 14" olduğundan çok küçük duruyor eğer 15" Aveo jantı olan varsa alabilirim.

    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdursungul -- 2 Aralık 2009; 14:26:07 >
  • Alarm kitleri konusunda çok güzel ve iyi markalar var. Benim tavsiyem madem yaptıracaksınız. Şu Camlarıda kapatan sistemlerden yaptırın. Sizin için daha iyi olur. Ankara ile ilgili bir bilgim olmadığı için tavsiye veremiyorum.

    Xenon için sizin aracınıza H4 kit uygun olur.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mosan

    Arkadaşlar kısmetse ben de eşim için

    1.4 DOHC AB AC ABS OTM getz(24.403 tl)
    ya da
    HB 1.4 16V SE 2AB ABS AT aveo(26.527) düşünüyorum.

    Şu an getz biraz daha önde.

    İki aracı da kullanmış olan biri varsa kısaca yorumlarsa sevinirim.


    Getz fiyat açısından ve popülerite açısından gözünüze hoş görünsede bazı şeylerin altını cizmek istiyorum:

    *Yakında üretimi durdurulacak diye biliyorum Getz'in. İ serisine geçti sanırım Hyundai. İlerde satımlarda bu size sorun yaratabilir.

    *1.4 Aveo HB motoru OPEL motorudur. Kısa bir araştırma yaparsanız bu motorların ne kadar dayanıklı ve sorunsuz olduğunu görürsünüz.

    Donanımlarına bakmıyorum. Birde Aveo HB'in yeni model olduğunu unutmamanızı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...




  • 2008'e kadar olan araçların yani E-tech II motorlu olanların 94 bg olmasına rağmen yeni 100 bglik olannlarından daha iyi çekmesinin sebebi sanırım şu olabilir. Eski 1.4 motorlularda 94 beygir gücü 6200 devirde ve 130 torkuda 3400 devirde üretirken yeni 2008 sonrası yeni motorlu 1.4'lerde 100 beygiri 6400 devirde ve 131 torkuda 4200 devirde üretiyor. Yani yaklaşık olarak aynı gücü ve torku daha düşük devirde üretiyor eski motor, buda düşük devirli kullanım gerektiren koşullarda örneğin şehir içi trafiğinde kullanımda daha düşük yakıt tüketimi demek benim bildiğim. Tabi bu kişisel görüşüm, işin ustası değilim sadece sayılardan bunu çıkardım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cekcak

    2008'e kadar olan araçların yani E-tech II motorlu olanların 94 bg olmasına rağmen yeni 100 bglik olannlarından daha iyi çekmesinin sebebi sanırım şu olabilir. Eski 1.4 motorlularda 94 beygir gücü 6200 devirde ve 130 torkuda 3400 devirde üretirken yeni 2008 sonrası yeni motorlu 1.4'lerde 100 beygiri 6400 devirde ve 131 torkuda 4200 devirde üretiyor. Yani yaklaşık olarak aynı gücü ve torku daha düşük devirde üretiyor eski motor, buda düşük devirli kullanım gerektiren koşullarda örneğin şehir içi trafiğinde kullanımda daha düşük yakıt tüketimi demek benim bildiğim. Tabi bu kişisel görüşüm, işin ustası değilim sadece sayılardan bunu çıkardım.


    Çok güzel bir gözlem bu. Gerçekten öyle. Bu yüzden yeni motorlar şehir içinde fazla yakıyor. Şehirler arası yolda, aynı tüketimlere ulaşıyor motorlar.

    Yeni motorlarda birde anlam veremediğim rodaj süresi var. Eski motorlarda bu süre 1000-2000 km yi geçmezken, yeni Opel motorlarında kesin birşey söylemek güç. Bu yüzden de performans ve tüketim açısından ilk zamanlar herkesin kafası karışıyor.

    Saygılarımla...




  • Merhaba

    Ben geçen hafta Aveo 1.2 SE satın aldım. Ancak gece yağışlı havada farları yeterli gelmedi. Servise xenon taktırsam gece yağmurlu havada nasıl daha iyi görebilir miyim diye sordum ama önermediler, sarı ışık daha idealmiş. Xenon farı olanlar yorum yaparsa sevinirim. Genellikle gece temde ışıksız ve yağmurlu havalarda neredeyse çizgileri hiç göremiyorum.

    Ayrıca xenon farları servis dışında taktırsam garantisine zarar verir mi?

    Teşekkürler.
  • Merhaba,

    Bende 8000 Kelvin'lik Xenon Kiti var ve inanılmaz bir görüntü sunuyor bana. Çok menunum açıkcası, yamurda ve ya görüşü zor havalarda gerçekten etkisini gösteriyor.

    Ben tavsiye ederim.

    Saygılarımla...
  • Bugün İzmirde bi bayiye gittik ve aveo sedan beğendim fiyatı da bana cok uygun geldi.ikinci el araba bakarken,bu kadar hoş tasarımlı bi arabanın uygun fiyatta satılması insana cok cazip geliyor.Hele ki motorunun GM olması ve opellerede bunun verilmesi beni arabaya bir adım daha yaklaştırdı.
    Öğlenden beri forumlarda bu arabayı araştırıyorum ve büyük hayal kırıklığı yaşıyorum şu an açıkçası.Euro ncap testlerinde 1.5 alması cok ilginç hele ki hb modeli 3 yıldız alırken sonuçta aynı model araba.şasesinde yada ön tamponlarında bu kadar fark olması çok ilginç.

    Şu kanıya da vardığımı söyleyebilirim zaten adında euro olan bir firmanın bi amerikan arabasına 5 yldız vermesi beklenemezdi.Avrupa pazarına bu aracı sokmak istememesi çok doğal geliyor.Çünkü çok uygun.Düşünsenize bu arabanın o testten 3buçuk 4 yıldız bile alsa avrupada ne kadar çok satacağına çünkü motoruda iç donanımıda rakibi olan accent albea clio gibi modellerin hiçte aşşağısında kalmıyor.Bence bunda bi iş var.
    ayrıca chevrolet firması da eşşek değildir heralde 4 yıldır arabaya bir güvenlik katkıları da mutlaka olmuştur

    chevrolet aveo sedan 1.2 S lpg modelini düşünüyorum,yakıtı resmen kokluyor forumlardan anladığım kadar.
    Hemde bence göz alıcı bi araç.Her türlü sorununu dinledim bu sorunlar araçların coğunda olan şeyler.
    bu arabanın ikinci eline de göz attım bugün hiçte ucuz değil sahipleri bu kadar illallah etse çok daha uygun fiyat isteyip ellerinden cıkarmaya bakarlar.

    Şu an kullandığım araç 1986 Ford Taunus, ve bu arabayı babam sıfır km almıştı.Aveo dan daha güvenli olduğunu düşünmüyorum ama insan kurallara dikkat ettiğinde ve altındakinin nihayetinde parçalanabilecek bişey olduğunun bilincinde olduktan sonra adam gibi kullanır hiçbirseyde olmaz.23 senedir olduğu gibi...
    Trafikte sanki her an suikaste uğrayacakmışsın gibi kullan aracını derdi sevdiğim bir büyüğüm.Bunu hiç birzaman unutmayın sizde dostlar.
    Saygılar...




  • beğendiğim araç Aveo Sedan 1.2 S (+lpg kiti hediye) 22.889 tl

    Geçen günlerde 1.4 Albea sole bakmıştım 1.4 benzinli modeli 21.900

    Fıat a güvendiğimden daha fazla güvenirim chevrolet e ...
    Bu kadar eleştiriyide hakettiğini sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marello

    Bugün İzmirde bi bayiye gittik ve aveo sedan beğendim fiyatı da bana cok uygun geldi.ikinci el araba bakarken,bu kadar hoş tasarımlı bi arabanın uygun fiyatta satılması insana cok cazip geliyor.Hele ki motorunun GM olması ve opellerede bunun verilmesi beni arabaya bir adım daha yaklaştırdı.
    Öğlenden beri forumlarda bu arabayı araştırıyorum ve büyük hayal kırıklığı yaşıyorum şu an açıkçası.Euro ncap testlerinde 1.5 alması cok ilginç hele ki hb modeli 3 yıldız alırken sonuçta aynı model araba.şasesinde yada ön tamponlarında bu kadar fark olması çok ilginç.

    Şu kanıya da vardığımı söyleyebilirim zaten adında euro olan bir firmanın bi amerikan arabasına 5 yldız vermesi beklenemezdi.Avrupa pazarına bu aracı sokmak istememesi çok doğal geliyor.Çünkü çok uygun.Düşünsenize bu arabanın o testten 3buçuk 4 yıldız bile alsa avrupada ne kadar çok satacağına çünkü motoruda iç donanımıda rakibi olan accent albea clio gibi modellerin hiçte aşşağısında kalmıyor.Bence bunda bi iş var.
    ayrıca chevrolet firması da eşşek değildir heralde 4 yıldır arabaya bir güvenlik katkıları da mutlaka olmuştur

    chevrolet aveo sedan 1.2 S lpg modelini düşünüyorum,yakıtı resmen kokluyor forumlardan anladığım kadar.
    Hemde bence göz alıcı bi araç.Her türlü sorununu dinledim bu sorunlar araçların coğunda olan şeyler.
    bu arabanın ikinci eline de göz attım bugün hiçte ucuz değil sahipleri bu kadar illallah etse çok daha uygun fiyat isteyip ellerinden cıkarmaya bakarlar.

    Şu an kullandığım araç 1986 Ford Taunus, ve bu arabayı babam sıfır km almıştı.Aveo dan daha güvenli olduğunu düşünmüyorum ama insan kurallara dikkat ettiğinde ve altındakinin nihayetinde parçalanabilecek bişey olduğunun bilincinde olduktan sonra adam gibi kullanır hiçbirseyde olmaz.23 senedir olduğu gibi...
    Trafikte sanki her an suikaste uğrayacakmışsın gibi kullan aracını derdi sevdiğim bir büyüğüm.Bunu hiç birzaman unutmayın sizde dostlar.
    Saygılar...


    Sevgili marello,

    İlk model, ile şuandaki Aveo Sedan arasında çok fark var. HB modeli ne aldıysa, şuanda Sedan modelide onu alır güvenlikten, emin olabilirsiniz...
    Ki ben Euro NCAP testlerine inanmıyorum ve güvenmiyorum.

    Aveo'yu tavsiye ederim. Benim beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Sizin beklentilerinizi de karşılar düşüncesindeyim.

    Beğendiğiniz Aveo modeliyle ilgili olarak, bence...

    Aveo Sedan modeline 1.2 motor az. Çekişte zorlanırsınız. Eğer şehir içinde bol rampalı yollarda kullanacaksanız, sizi tüketimiyle üzer. Sedan kasaya en uygun motor bence 1.4 dür.

    Saygılarımla...




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.