Şimdi Ara

Cift Anadal Yapmak Istiyorum Fakat Kararsizim Yardim Lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar Ankara DTCF'de Polonya Dili ve Kulturu okuyorum ve bu sene cift anadal yapabiliyorum

    .Yapabildigim bolumler sunlar :

    Almanca

    Arapca

    Cografya

    Dilbilim

    Felsefe

    Latince

    Antropoloji

    Tarih

    Farsca

    Simdi acikcasi burada Almanca,Arapca,Dilbilim ve Farsca daha kulaga hos geliyor benim icin digerleri degil.

    Polonya dili zaten cok zor bir dil oldugu icin acikcasi Arapca ve Farsca ile okulu cekinilmez bir hale getirmek istemiyorum acikcasi.

    Almanca ve Dilbilim acaba nasil olur? Ingilizcem var ayriyeten Uluslararasi iliskiler de okuyorum aofden..Sizce hangisi daha yararli olur is bakimindan?

    Bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim,kisitli zamanim var secmem icin.



  • Merak ettim yaş kaç?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Merak ettim yaş kaç?

    21
  • Anladım benim de birebir paralel hedeflerim var aynı bu şekilde ondan sordum. Yalnız Almanca temelin var mı hazırlık muafiyet sınavından 70 alman gerekiyor. Ayrıca 2 dile aynı anda yüklenmek seni zorlayabilir Dilbilim seçebilirsin. Dediğim gibi benim de direkt seninkine benzer planlarım var ve ben de Almanca ile Tarih arasında kalmıştım Tarih'i açıktan okuyabilirim dedim Almanca düşündüm. Hala da düşünmekteyim çünkü Almanca diploması alıp da ne işime yarayacağı konusunda düşünüyorum. Hazırlık muafiyeti bir şekilde geçtin diyelim oradan aldığın diploma ne işine yarayacak? Bir dili 4 yıllık okulunu bitirmeden de öğrenebilirsin. Ve bir dili bitirmek için kurallarını en ince ayrıntısına kadar öğrenmen gerekmiyor akıcı bir şekilde konuştuktan sonra iş başvurusunda Almanca biliyorum dersin teste sokarlar biliyorsan her yerde işe alırlar dediğim gibi diplomanın ne işine yarayacağı üzerine düşünmelisin eğer Almanca öğretmeni olmayı falan da değerlendiririm diyorsan işine yarayabilir onun dışında dili başka yollarla da öğrenebilirsin. Polonya'nın kültürüne merakın olduğu için seçtiğini düşünerek ona bir şey demiyorum oku. Diplomanın bir işine yaramayacağını düşünüyorsan kendin öğrenme yoluna gidip daha farklı şeylere yönelebilirsin. Mesela U.İ okuyormuşsun siyasal bilimler fakültesinde bölümünle ilgili derslere girebilirsin hatta derste not da tutarsan ya da kayıt alırsan ilerde işine yarayabilir açıköğretim diplomasına pek değer verilmiyor çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 29 Ocak 2015; 10:32:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Anladım benim de birebir paralel hedeflerim var aynı bu şekilde ondan sordum. Yalnız Almanca temelin var mı hazırlık muafiyet sınavından 70 alman gerekiyor. Ayrıca 2 dile aynı anda yüklenmek seni zorlayabilir Dilbilim seçebilirsin. Dediğim gibi benim de direkt seninkine benzer planlarım var ve ben de Almanca ile Tarih arasında kalmıştım Tarih'i açıktan okuyabilirim dedim Almanca düşündüm. Hala da düşünmekteyim çünkü Almanca diploması alıp da ne işime yarayacağı konusunda düşünüyorum. Hazırlık muafiyeti bir şekilde geçtin diyelim oradan aldığın diploma ne işine yarayacak? Bir dili 4 yıllık okulunu bitirmeden de öğrenebilirsin. Ve bir dili bitirmek için kurallarını en ince ayrıntısına kadar öğrenmen gerekmiyor akıcı bir şekilde konuştuktan sonra iş başvurusunda Almanca biliyorum dersin teste sokarlar biliyorsan her yerde işe alırlar dediğim gibi diplomanın ne işine yarayacağı üzerine düşünmelisin eğer Almanca öğretmeni olmayı falan da değerlendiririm diyorsan işine yarayabilir onun dışında dili başka yollarla da öğrenebilirsin. Polonya'nın kültürüne merakın olduğu için seçtiğini düşünerek ona bir şey demiyorum oku. Diplomanın bir işine yaramayacağını düşünüyorsan kendin öğrenme yoluna gidip daha farklı şeylere yönelebilirsin. Mesela U.İ okuyormuşsun siyasal bilimler fakültesinde bölümünle ilgili derslere girebilirsin hatta derste not da tutarsan ya da kayıt alırsan ilerde işine yarayabilir açıköğretim diplomasına pek değer verilmiyor çünkü.

    Bugun Almanca hocalari ile konustum ve ogrenci islerine baya kizdilar.Nedeni ise neden cift anadal basvurusunda oraya hazirlik okunmali veya derslerin Almanca olarak baslandigini yazmamislar diye.
    Simdi soyle bir durum var.Gittim konustum,Almanca 1 kelime bile bilmiyorum onlarda bana ''1 yil hazirligimiz var,istersen ona git cunku direk 1.sinif derslerine girersen,derslerimize Almanca basliyoruz oyle kalirsin.Arapca ve Dilbilim daha iyi senin icin.Evet Arapca zorlayabilir.O yuzden Dilbilimi oneririm sana hem bolumunle alakali.Zaten Almanca'da 3.ve 4.sinifta Dilbilimden zorunlu dersler veriyoruz.Acikcasi Almanca okuyacaksan,ana dil gibi ogrenmen gerekiyor ve biz cok hizli bir sekilde ilerliyoruz.Cunku Almanca,Ingilizce,Fransizca gibi yaygin ve bilinen dillerde boyle olmasi gerek.Mesela sen Lehce biliyosun,senin o dili anadil gibi bilmene cok gerek yok,akiskan konussan yeterli olabilir bir is icin.Fakat bu saydigim dillerde olmaz cunku bir suru mezun var.Kendi bolumumuz,normalde savunmam gerek fakat Almanya'dan Alamancilar geliyor ve onlar anadili gibi bildigi icin yanlarinda zorlanirsin.Ve mezun olduktan sonra Lehce,Almanca,Ingilizce ve U.I guzel bir CV olur fakat Almanca'nin orada cok isine yarayacagini dusunmuyorum.Sen yine de bi dusun,istersen Almanca sec kursa git veya evde kendin ogren 6 ay boyunca ya da hazirliga gir.Ama senin yerinde olsam Dilbilimi secerdim ayrica akademisyen olma sansin var orada.'' dedi hoca.

    Simdi bi yandan dusunuyorum dedigi gibi Almanca mii calissam diye acikcasi dil ogrenmeye yatkinligim var diye dusunuyorum ama is imkani falan yok diyor fakat dunden beri internette Dilbilim hakkinda arastirmalar yapiyorum dogru duzgun hic olumlu yanit gormedim,herkes gereksiz,is bulunamayan bir bolum yazmis.

    Arapca ve Farsca'nin beni zorlamayacagini bilsem,direkt Arapca falan yazarim aslinda.

    Polonya dilini yazma sebebim,11 dile yakin olmasi ve gercekten bu 11 Slav dillerine cok benziyor.Hocalarimiz 4-5 dil biliyor ve sinirli sayida mezun verdigi icin,guzel bir sekilde ogrenilirse iyi bir is imkani bulma ihtimali bence bir Ingiliz Dili ve Edebiyatina gore oldukca yuksek cunku Ingiliz Dili ve Edebiyati nerdeyse Turkiye'de her universitede ogretiliyor.

    Dedigim gibi arastirmaya devam etmem gerek 6 subata kadar vaktim var.Yarin da okula gidip Dilbilim hocalariyla konuscam,bakalim neler olacak.




  • Evet söylediğim gibi buradaki tek husus alacağın diplomayla ne yapacağını etraflıca düşünmen olacak. Sadece öğrenmek için okuyacağım desen diploma amacı olmadan da istediğin derslere girip çıkabilirsin. Neyse, sonuçları buradan yazarsan memnun olurum dediğim gibi benim de çok benzer planlarım var bana da referans olmuş olursun karşılaşmamız isabet olmuş. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 29 Ocak 2015; 17:43:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Evet söylediğim gibi buradaki tek husus alacağın diplomayla ne yapacağını etraflıca düşünmen olacak. Sadece öğrenmek için okuyacağım desen diploma amacı olmadan da istediğin derslere girersin. Neyse, sonuçları buradan yazarsan memnun olurum dediğim gibi benim de çok benzer planlarım var bana da referans olmuş olursun karşılaşmamız isabet olmuş. Kolay gelsin.

    Yani tabiki de ileride guzel bir iste calismak icin hangisi yararliysa onu secmek olcak ve benim okulumu zorlamadan.Dedigim gibi yarin Dilbilim hocalariyla konusucam belki Arapca ve Farsca hocalariyla da konusurum.Konustuklarimi buraya aksamdan sonra aktaririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Evet söylediğim gibi buradaki tek husus alacağın diplomayla ne yapacağını etraflıca düşünmen olacak. Sadece öğrenmek için okuyacağım desen diploma amacı olmadan da istediğin derslere girip çıkabilirsin. Neyse, sonuçları buradan yazarsan memnun olurum dediğim gibi benim de çok benzer planlarım var bana da referans olmuş olursun karşılaşmamız isabet olmuş. Kolay gelsin.

    Dün iki Dilbilim hocası ile konuştum ve bana dedikleri : ''Senin için Dilbilm daha iyi görünüyor bu bölümler arasında,ayrıca hangi dili okuyorsan oku,Dilbilim de okursan senin şu an öğrendiğin dile yardımcı olacaktır,gramerini daha rahat anlayacaksın.Dilbilim de zordur fakat bir Arapça ve Farsça kadar zorlamaz.İş imkanları bazen kısıtlı olabiliyor ama bulabilirsen akademisyen veya reklamcılık da çalışabilirsin.Dersler Türkçe görülüyor ve hocalarımız da gayet iyidir,çift anadal yapanlara yardımcı oluyoruz.'' gibi sözler söyleyerek olumlu konuştular.Bu nedenle sanırım tercihe sadece Dilbilimi yazıcam sanırım.Gelirse gelir,gelmezse gelmez.Umarım sana da yardımcı olabilmişimdir.




  • Teşekkür ederim çok yardımcı oldu çift anadal imkanım olursa verdiğin bilgileri değerlendireceğim. Kolay gelsin.
  • http://www.dtcf.ankara.edu.tr/?page_id=1581

    Şu linkten ilgilendiğin bölümlerin lisans programına bakabilirsin. Bütün sınıfların güz dönemi derslerini görebileceğin bir katalog. Bahar dönemininkini henüz koymamışlar, onu da bekliyorum ama şimdilik güz dönemi programına bakarak dersler hakkında fikir sahibi olabilirsin. En son sonucun ne olduğunu paylaşmayı da unutmazsan sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    http://www.dtcf.ankara.edu.tr/?page_id=1581

    Şu linkten ilgilendiğin bölümlerin lisans programına bakabilirsin. Bütün sınıfların güz dönemi derslerini görebileceğin bir katalog. Bahar dönemininkini henüz koymamışlar, onu da bekliyorum ama şimdilik güz dönemi programına bakarak dersler hakkında fikir sahibi olabilirsin. En son sonucun ne olduğunu paylaşmayı da unutmazsan sevinirim.

    Evet buraya zaten onceden bakmistim biraz bilgi sahibi olmustum ama yinede tesekkurler.

    Basvuru gunu icin son gun 6 Subat,bu haftaici basvurmaya gidip sadece Dilbilim yazicam.Ne zaman aciklanir bilmiyorum ama aciklanir aciklanmaz sonucu buraya yazarim.Hayirisi neyse o olsun :)

    Not:Olmazsa Rusca seneye kontenjan acicakmis,seneye yine boyle bir ortalamaya sahip olursam Rusca denerim artik.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    http://www.dtcf.ankara.edu.tr/?page_id=1581

    Şu linkten ilgilendiğin bölümlerin lisans programına bakabilirsin. Bütün sınıfların güz dönemi derslerini görebileceğin bir katalog. Bahar dönemininkini henüz koymamışlar, onu da bekliyorum ama şimdilik güz dönemi programına bakarak dersler hakkında fikir sahibi olabilirsin. En son sonucun ne olduğunu paylaşmayı da unutmazsan sevinirim.

    Dostum tercih sirama 1-Dilbilim 2-Fars Dili ve Edebiyati 3-Arap Dili ve Edebiyati yazmistim. Sonuclar aciklandi ve kayit islemlerini yaptim.Dilbilim'i kazandim.Seneye hayirlisi ile baslicam umarim cok fazla problem yasamadan mezun olabilirim.




  • Hayırlı olsun dostum çok fazla zorlanacağını düşünmüyorum ortalamayı sınır değerin üstünde tutacak kadar çalışsan yeter aynı anda 3 bölüm okuyarak hayattan da kopma umarım istediğini elde edersin başarılar dilerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xLordRealx

    Hayırlı olsun dostum çok fazla zorlanacağını düşünmüyorum ortalamayı sınır değerin üstünde tutacak kadar çalışsan yeter aynı anda 3 bölüm okuyarak hayattan da kopma umarım istediğini elde edersin başarılar dilerim

    Cok tesekkur ederim dostum,umarim dedigin gibi olur her sey :) Yardimci olabilidiysem ne mutlu
  • Farsçaya çevirme imkanın varsa tavsiye ederim, kolay bir dil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.